Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta9191 wrote:Ja też biorę na to encorton, a ASA to przeciw ciała przeciw plemnikowe
Hm muszę poczytac o tych badaniach więcej, żeby wiedzieć które i tak zrobić
A okazuje się, ze ASA miałam i na szczęście brak:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 18:18
-
Mad_red wrote:Super Bąbel! Mówiłam, żebyś się nie stresowała 😘. Dzidzia pięknie rośnie 👶❤️, nie zamartwiaj się,tylko ciesz się , że wszystko jest ok 😘. Oby tak dalej 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚 Maleńka to taka krnąbrna po Mamusi mniemam 😜
Ja jutro o 11 mam wizytę i już się stresuje moim łożyskiem, czy raczyło się jednak podnieść do gory. No i Anielci nie podglądałam już 4 tyg🙉.
Nelcia chyba nie lubi się zbytnio afiszować tak jak i ja 🤣
A Ty kiedy masz połówkowe? 🤔
Martwi mnie tylko ilość tego płynu żeby się nie zmniejszała a zwiększała najlepiej 💁♀️
Trzymamy kciuki za Was Kochane i jutrzejsza wizytę żeby łożysko się podniosło ✊
Daj znać jutro co i jak 😊
Mnie dzisiaj bardzo boli brzuch po tych badaniach wczorajszych i nie czuje wogole Małej 😔 mam nadzieje ze Jej krzywdy nie zrobił 🤰 myśle ze tez ma dość po tym badaniu i odpoczywa 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 18:15
Mad_red lubi tę wiadomość
-
Lilak wrote:Też mi to badziewie wyszło. Zaraz po hashimoto 😡
ale encorton - od niczego tez biorę. Hm przynajmniej mój lekarz mówi, ze nie zaszkodzi a może pomoc przy hashimotoWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 18:17
-
Olalalalaa wrote:Oki chociaż nie wiem gdzie to się patrzy te zaproszenia 🙈
Napisałam. 😊Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
Olalalalaa wrote:2 tydzień 🤣 a Ty ? Chociaż jak liczyć od dnia ostatniej miesiączki to już ponad 4 😁 robiłaś może betę po tej pierwszej ? Bo jak pytałam czy powtórzyć za dwa dni to mówił ze nie trzeba 🙄 a wydaje mi się ze powinnam 😬
Lepiej zrobić, zbyt wolny przyrost bety może oznaczać m.in.ciaze pozamaciczna. Ja dla świętego spokoju powtórzyłabym 🙂. Trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Olalalalaa lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Bąbel wrote:My tez mamy ❤️Nelcie❤️ w brzuszku i tez z 6 marca 💁♀️
Na kiedy termin porodu? 🤣
Już po połówkowych? Leczysz się w MedART? 🤔
Termin mam na 28.11.2020. Już po połówkowych i jest wszystko dobrze. A leczyłam się w InVimed Wrocław.Bąbel lubi tę wiadomość
-
Kasia1991 wrote:Cały czas mnie kuje , a zaczęło jakieś 3 dni po inseminacji. Takie jak na okres po obu jajnikach . Ale raz późnym wieczorem poczułam takie dziwne ukłucie to już nie jak na okres , tak po środku jajników jakby w macicy. I przy przytulankach z mężem , powiedział ze jestem bardzo tam gorąca.
Martwie się bo cały czas mnie trzyma ten ból jajników 😪
Kasia1991 trzymam mocno kciuki za Ciebie i za wszystkie z osobna. Ja myśle żeby w 10 dniu po inseminacji spróbować zrobić test - na pewno Was poinformuje. Narazie mam tylko kłócia i ból podobny do miesiączkowego.
Kasia1991 lubi tę wiadomość
-
Netia wrote:Hej dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki. My z mężem do inseminacji podeszliśmy 06.03.2020 i udało się za pierwszym razem. Czekamy teraz na synka. Ściskam Was mocno i trzymam kciuki i nie poddawajcie się 💝
Netia, proszę podzieli się jak się czułaś po tej inseminacji ? -
anu_ska2401 wrote:Netia, proszę podzieli się jak się czułaś po tej inseminacji ?
Po inseminacji czułam się dobrze. W weekend miałam trochę gorsze samopoczucie ale zwalałam to na pracę. Po 11 dniach zauważyłam że na 4 piętro gdzie pracuję wchodzę z zadyszką co mi się wcześniej nie przytrafiało. Później zaczął mnie boleć brzuch jak do okresu i piersi zaczęły być bardzo tkliwe. I w sumie to tyle nic więcej się wtedy u mnie nie działo -
Bąbel wrote:Dziękujemy E-Ciociu Mad red za miłe słowa ❤️
Nelcia chyba nie lubi się zbytnio afiszować tak jak i ja 🤣
A Ty kiedy masz połówkowe? 🤔
Martwi mnie tylko ilość tego płynu żeby się nie zmniejszała a zwiększała najlepiej 💁♀️
Trzymamy kciuki za Was Kochane i jutrzejsza wizytę żeby łożysko się podniosło ✊
Daj znać jutro co i jak 😊
Mnie dzisiaj bardzo boli brzuch po tych badaniach wczorajszych i nie czuje wogole Małej 😔 mam nadzieje ze Jej krzywdy nie zrobił 🤰 myśle ze tez ma dość po tym badaniu i odpoczywa 😍
Tak może być z tym bólem brzucha po badaniu. Nawet mój ginek mówił, że oni muszą tam pouciskac trochę brzuch, żeby wszystko dobrze było widać i pomiar żeby był dokładny.
Dzięki za kciukasy 😘. Dam znać na pewno 🙂Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Koniczynka28 wrote:KAR robisz badania przed wizyta u Pasnika czy najpierw wizyta? Wiele dziewczyn pisze, żeby iść z podstawowymi badaniami, które doktor zwykle zleca, żeby nie tracić czasu i kasy. Bo na pierwszej wizycie po prostu zleca zwykle badania i ze to standardowo są te: subpopulacje limfocytów, test CBA, KIRy. Są jeszcze ale przewijają się te. Są jeszcze jakieś ANA i ASA. Cokolwiek to jest 🙈🙈
Przeraża mnie immunologia bo nic z tego nie czaje, nie wiem jak to ugryźć... tak bardzo chciałabym tego uniknąć 😞😞2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Noo i się zaczyna PMS... dziś 26 dc, a mnie bolą jajniki, głowa i cycki standardowo jak przed @, biorę jeszcze Duphaston ale momentalnie straciłam resztki nadziei na ten cykl. Nawet odechciewa mi się robić betę. Czy jeśli pojawią się plamienia (zwykle mam takie przed okresem) to mogę odstawić duphaston? Czy czekać do 28 dc i zrobić chociaż sikańca?Starania od 05.2018
Endometrioza
Nasienie max. 4% prawidłowych
2021 - 2022 - 4 nieudane IUI
02.2023 - start IVF IMSI ✊🏻 Pobrano 5 dojrzałych komórek, mamy 3 zarodki ❄️❄️❄️
04 - 07. 2023 3x FET ❄️ beta <0,1 ☹️
04.2024 Podejście drugie do IVF 🍀
Nie damy się 💪🏻🍀 -
KAR wrote:Powiem Ci Konczynka ze nie wiem cały czas się zastanawiam ale dochodzę do wniosku ze chyba się wstrzymam bo czytam o tym wszystkim i nie wiem jak to ugryźć nigdzie u siebie nie zrobię takich badań, liczę ze pokieruje mnie w konkretne miejsca.
Przeraża mnie immunologia bo nic z tego nie czaje, nie wiem jak to ugryźć... tak bardzo chciałabym tego uniknąć 😞😞
Oczywiście po cichu mam nadzieje, ze ta wiedza mi nie będzie potrzebna, ze się uda🍀
Ale jestem rozdarta pomiędzy tym, ze może się udać a tym, ze nie wierze ze mogło się udać po tych dotychczasowych rozczarowaniach 🤷♀️
Mam nadzieje, ze nasze stresy i zmartwienia będą kiedyś wynagrodzone 🍀
A kiedy Ty spodziewasz się miesiączki/ lub planujesz testować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2020, 22:33
-
Koniczynka28 wrote:Wiem:( to dosyć trudny temat. I nisza w medycynie...Ja po prostu chce mniej więcej wiedzieć, co robić jak coś. Chce mieć w miarę jakiś hm pomysł co robić dalej, jeśli teraz nie wyjdzie. Boje się, ze bez tego się podłamie i nie będę widziała sensu tych zabiegów i będę zagubiona.
Oczywiście po cichu mam nadzieje, ze ta wiedza mi nie będzie potrzebna, ze się uda🍀
Ale jestem rozdarta pomiędzy tym, ze może się udać a tym, ze nie wierze ze mogło się udać po tych dotychczasowych rozczarowaniach 🤷♀️
Mam nadzieje, ze nasze stresy i zmartwienia będą kiedyś wynagrodzone 🍀
A kiedy Ty spodziewasz się miesiączki/ lub planujesz testować?
Bez planu też nie potrafię funkcjonować, w tym cyklu jak nie było inseminacji to kiepsko się czuje..
Nie wierzę, że dzieci biorą się z sexu.. staraliśmy się jak należy ale co z tego bedzie to się okaże.
Jutro idę zrobić komórki NK póki co i z resztą badań wstrzymam się do tego września, jest mi trochę szkoda wizyty ale liczę, że może dla niego istotną informacją będzie choroba Kawasaki mojego męża w okresie dojrzewania i w tym kierunku pójdziemy. Okres powinnam mieć 6 sierpnia ale obstawiam że się wszystko wydłuży bo owulacja była w 17 dniu cyklu..
Mam nadzieję, że ta 4 IUI okaże się szczęśliwą i nie bedziesz musiała już tego wszystkiego przechodzić!2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Dziewczyny zaczynam nowy cykl i szykuję się do 2 IUI, nie mam czasu na pierdoły więc tym razem to mój cykl i wierzę, że się uda 🤣
🍀🍀🍀
PS. Skoro w zeszłym miesiącu byłam tak negatywnie nastawiona to w tym miesiącu postanowiłam wypróbować nową metodę : OPTYMIZM 🍀
Powodzenia dziewczyny 💪💪 oby już wkrótce nasz rząd zauważył wzrost wypłacalności 500plus na Wasze konta 🤣🤪Aneta8, justynka, Anaby89, Kika, Natalik, Mad_red, KAR, OlaNova, MoniaSz, Koniczynka28 lubią tę wiadomość
-
Lilak wrote:Dziewczyny zaczynam nowy cykl i szykuję się do 2 IUI, nie mam czasu na pierdoły więc tym razem to mój cykl i wierzę, że się uda 🤣
🍀🍀🍀
PS. Skoro w zeszłym miesiącu byłam tak negatywnie nastawiona to w tym miesiącu postanowiłam wypróbować nową metodę : OPTYMIZM 🍀
Powodzenia dziewczyny 💪💪 oby już wkrótce nasz rząd zauważył wzrost wypłacalności 500plus na Wasze konta 🤣🤪
O to jest super plan i świetne nastawienie! Trzymam kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Styczeń 2012 IUI nieudana
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
Lilak wrote:Dziewczyny zaczynam nowy cykl i szykuję się do 2 IUI, nie mam czasu na pierdoły więc tym razem to mój cykl i wierzę, że się uda 🤣
🍀🍀🍀
Powodzenia dziewczyny 💪💪 oby już wkrótce nasz rząd zauważył wzrost wypłacalności 500plus na Wasze konta 🤣🤪
JESTEM ZA!
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Kika kochana bardzo mi przykro :*
Śledzę tutaj Twoj wątek z racji,że mamy jednego lekarza i tak mnie zdołowała ta wiadomość...
Mam ogromną nadzieje,ze w październiku znów ustrzelisz za 1 razem i będzie już wtedy wszystko dobrze !!!! :*
Przyda Wam sie trochę odpoczynku..wiec wakacje super pomysł.
Moj poprzedni lekarz mowil,ze jesli kobieta w ogole zachodzi w ciaze, to już jest duży sukces,bo to oznacza, że organizm jest gotowy na kolejną próbę (w przypadku poronienia).
Przesyłam Ci mnostwo uścisków :*:*3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!!