WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała1987 wrote:
    Dziewczyna a jakich suplementów używacie bo ja jak narazie tylko inofem
    Profertil female. Opłaca się kupować opakowanie takie duze za ok. 430 zł 84 kapsułki *84 tabletki. To cały zbiór supli. Ja już od września łykam.
    Zalecany niby przy pocs, ja nie mam ale lekarz powiedział, ze to najlepsze suple

Zawiera m.in koenzym q10, kwas foliowy, omega3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:31

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez byłam dzisiaj na akupunkturze. I polecam spróbować. Nie każdemu podejdzie, ale spróbować można. Ja jestem bardzo konkretna i nie znoszę szamanstwa itp.
    Ale!
    1) Pojde jeszcze, bo nie wiem jak ale mnie to mega odprezylo?
    2) nie zaszkodzi :D
    3) byłam u doktora nauk medycznych, który normalnie leczy jako neurolog, okazało się, ze znajomy rodziny 🤷‍♀️ Nie wiem, czemu wcześniej nie wiedziałam, wiec tak jakoś mu zaufałam, ze jako lekarz wie co robi

Sama stwierdziłam, ze chce jeszcze i idę jeszcze raz przed IUI, a potem po. Mówił , ze przy in vitro robi się np nawet dzień przed transferem i dzień po.

U mnie 5dc. Pogadaliśmy o problemie. Wbił mi dosłownie 5 igieł. Jedna w stopę, jedna w nadgarstek i 3 w podbrzusze (nie poczułam w ogóle wbijania igieł). I jeszcE takie hm nie wiem co to powiem kadzidełko w jedna igle wbił, żeby dodatkowo grzało podbrzusze i tak leżałam 20 min. Poszłam zestresowana i spięta po pracy, a wyszłam jak naćpana taka rozluźniona, a niby nic nie czułam? W pewnym momencie tylko jakieś takie skurcze mięśni brzucha 🤷‍♀️ Może to na głowę pomogła, ale jak działa na stres to chce więcej 🤪🤗🤗🤗

A I polecal pic ciepłe i jak najwiecej jeść ciepłych posilkow. Cytując te procesy potrzebują ciepła 🤓
    Mowi, ze często stres blokuje, niby klasyka ni ale jak wszyscy w koło tak mówią... ze stres, inna reakcja jakichś tam ośrodków w mózgu, wydzielanie kortyzolu bla bla bla🧐
    1. Wizyta 120 zł, kolejne po 90 zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:40

KAR, Aneta8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Mówiłam, żebyś się nie martwiła! Super gratuluję 😍. Kropek w tak wczesnej ciąży wygląda. Wrzuć na luz, dzidzi tylko tego teraz potrzeba 🙂

Dzięki za słowa otuchy 😘😘

Mad_red lubi tę wiadomość

• Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 super 🥰🥰🥰 bardzo się cieszę :) ja idę jutro, trzymaj kciuki 🙈

Kasia1991, OlaNova, Mad_red lubią tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Kasia1991 super 🥰🥰🥰 bardzo się cieszę :) ja idę jutro, trzymaj kciuki 🙈

Ja to się popłakałam 😭 jak mi powiedziała gratulacje jest pani w ciąży ! Ale potem oczywiście zaczęłam czytać że czemu nie ma jeszcze zarodka, pulsu , nic ! Zawał 😳 ale moja inseminacja była wykonana na nie pękniętych pęcherzykach i to gdzieś o ... tak o 18:05 po pół godzinnym leżeniu z nogami w górze wyszłam. Wiec do zapłodnienia mogło dość 1-2 dni później albo jeszcze później 🤷🏻‍♀️

No i przede wszystkim dziewczyny tu na forum mnie uspokoiły 😍

• Natalik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Mi sie zmienilo tak po braniu inofemu. Wcześniej mialam regularnie co 28 dni bez żadnych odstępstw.
    Jak widac inofem nie jest dla każdego...w czerwcu odstawiłam go.
    Ja juz nie wiem,co jest nie tak. Owulacje są, nasienie ok..a ciazy nigdy nie było.
    Minka i to jest najgorsze " bezpłodność idiopatyczna " ja czasem na nią mówię idiotyczna, niby wszystko dobrze a tak jak napisałaś ciąży brak 🤦‍♀️

minka lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Natalik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biała1987 wrote:
    Odebrałam wyniki i tak jak myślałam
    Beta <2.3
    Progestero 8.5
    Biała1987 przykro mi :(
    Nalej sobie podwójny kieliszek 🍷
    A później czas na kolejny , udany cykl 😘

Biała1987 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Byłam na pierwszej wizycie. Wszystko dobrze się zagnieździło 😍 kropek ma 0,55cm nie widać jeszcze zarodka ale jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym. 5 tydzień 3 dzień ciąży. 😃😍
    Kasia1991 gratulacje , teraz już spokojnie kolejne miesiące aż do 🤱

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Dziewczyny ja tez byłam dzisiaj na akupunkturze. I polecam spróbować. Nie każdemu podejdzie, ale spróbować można. Ja jestem bardzo konkretna i nie znoszę szamanstwa itp.
    Ale!
    3) byłam u doktora nauk medycznych, który normalnie leczy jako neurolog, okazało się, ze znajomy rodziny 🤷‍♀️ Nie wiem, czemu wcześniej nie wiedziałam, wiec tak jakoś mu zaufałam, ze jako lekarz wie co robi

Sama stwierdziłam, ze chce jeszcze i idę jeszcze raz przed IUI, a potem po. Mówił , ze przy in vitro robi się np nawet dzień przed transferem i dzień po.

U mnie 5dc. Pogadaliśmy o problemie. Wbił mi dosłownie 5 igieł. Jedna w stopę, jedna w nadgarstek i 3 w podbrzusze (nie poczułam w ogóle wbijania igieł). I jeszcE takie hm nie wiem co to powiem kadzidełko w jedna igle wbił, żeby dodatkowo grzało podbrzusze i tak leżałam 20 min. Poszłam zestresowana i spięta po pracy, a wyszłam jak naćpana taka rozluźniona, a niby nic nie czułam? W pewnym momencie tylko jakieś takie skurcze mięśni brzucha 🤷‍♀️ Może to na głowę pomogła, ale jak działa na stres to chce więcej 🤪🤗🤗🤗

A I polecal pic ciepłe i jak najwiecej jeść ciepłych posilkow. Cytując te procesy potrzebują ciepła 🤓
    Mowi, ze często stres blokuje, niby klasyka ni ale jak wszyscy w koło tak mówią... ze stres, inna reakcja jakichś tam ośrodków w mózgu, wydzielanie kortyzolu bla bla bla🧐
    Koniczynka28 , jesteś kolejna która to poleca . Chyba też się skuszę 😊

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Aneta8 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Ale!

Chyba pomyślę o tym :) u mnie w klinice można się umówić, jeden zabieg 100 zł.

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • minka Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Minka i to jest najgorsze " bezpłodność idiopatyczna " ja czasem na nią mówię idiotyczna, niby wszystko dobrze a tak jak napisałaś ciąży brak 🤦‍♀️

Tak niby mowia,że ta idiotyczna ;) najgorsza. Bo co tu zrobić, jak nie wiadomo, o co chodzi? Mowia,ze glowa blokuje, no ale ja juz sie sporo z tego wyleczylam.
    Odpuściłam naprawdę nawet do tego stopnia,że to mąż mnie w owu namawiał na seks. Już mi tak było wszystko jedno w tym cyklu. I tak się nie udało ;)
    Teraz musze myslec pozytywnie albo wcale przy drugiej IUI ;)

3,5 roku bezowocnych starań
    Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    Razem: reszta wyników ok.

1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
    2 IUI 24.08.20 -> ☹

I IVF nieudane
    II IVF ciąża biochemiczna
    III IVF udane !!!
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minka wrote:
    Tak niby mowia,że ta idiotyczna ;) najgorsza. Bo co tu zrobić, jak nie wiadomo, o co chodzi? Mowia,ze glowa blokuje, no ale ja juz sie sporo z tego wyleczylam.
    Odpuściłam naprawdę nawet do tego stopnia,że to mąż mnie w owu namawiał na seks. Już mi tak było wszystko jedno w tym cyklu. I tak się nie udało ;)
    Teraz musze myslec pozytywnie albo wcale przy drugiej IUI ;)
    I bądź tu mądry 🤷‍♀️
    No ale musi nam się udać 😊🤞

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Evie Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja to się popłakałam 😭 jak mi powiedziała gratulacje jest pani w ciąży ! Ale potem oczywiście zaczęłam czytać że czemu nie ma jeszcze zarodka, pulsu , nic ! Zawał 😳 ale moja inseminacja była wykonana na nie pękniętych pęcherzykach i to gdzieś o ... tak o 18:05 po pół godzinnym leżeniu z nogami w górze wyszłam. Wiec do zapłodnienia mogło dość 1-2 dni później albo jeszcze później 🤷🏻‍♀️

No i przede wszystkim dziewczyny tu na forum mnie uspokoiły 😍

Gratulacje !!! 😍
    P.S. czy po inseminacji też było "przytulanie"?

Kriobank Białystok

07.08.2021 punkcja
    12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️

🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
    🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
    🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
    🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
    🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
    🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
    🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
    🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50

27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
    04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m

19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
    19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m

Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗

rfxgrjjgg31sy2sm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evie wrote:
    Gratulacje !!! 😍
    P.S. czy po inseminacji też było "przytulanie"?

Tak , jak najbardziej i 2 dni po tez 😬. Ale jeśli pytasz dokładnie o dzień inseminacji to tak wieczorem było kizi mizi 😬

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej myśle czy to nie puste jajo 😪 jakiś mały ten pęcherzyk na Ten moment 😭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 21:56

• justynka Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:

Kasia 1991 mysle ze musisz wziąść sie w garsc i myśleć pozytywnie !

Mówią ze pozytywne myslenie lepiej wpływa na ... Wszystko xD taki efekt "placebo".

👩 29 lat
    Wszystkie badania w normie

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷
    Zmiana Kliniki na Angelius Provita
    Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Witajcie Dziewczyny! Nowy tydzień, nowe szanse 😁. Trzymam kciuki za testujące, monitorujące, stymulowane, czekające na ujrzenie i usłyszenie serduszka, odpoczywające od starań, oraz przygotowujące się 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Mnie dziś czeka USG połówkowe i trochę się stresuje, bo ostatnio przepływy były w górnej granicy normy. No i łożysko nadal nisko.

Bąbel i Niezapominajka123 co u Was? Myślami jestem z Wami i mam nadzieję, że błogo się leniwicie 😍❤️😁
    Mad red my teraz przenioslysmy się na forum ciąża Med art chodź do nas Kochana 😘😘😘
    Pisz co na połówkowych??? Wszystko Ok? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 22:53

f3c5740a8e.png
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    No zaraz dostaniesz za te wymysły ;) kochana na pewno jest wszystko ok :) to dopiero 5 tydzień wiec spokojnie 😘

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mad red my teraz przenioslysmy się na forum ciąża Med art chodź do nas Kochana 😘😘😘
    Pisz co na połówkowych??? Wszystko Ok? 🤔

O! Z chęcią do Was dołączę, tylko Kochana podeślij mi link, bo nie umiem znaleźć Waszej grupy w gąszczu innych 😁

Wg dr Trzeciaka wszystko jest ok. We wtorek wizyta u mojego grzebologa 👨🏼‍⚕️ i ocenimy łożysko i przepływy.

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny odwołuje panikę 😅 patrze na drugie zdjęcie z usg i tam jest YS 0,28cm wiec to raczej nie puste jajko tylko tam coś kiełkuje. Przepraszam za panikę ale chyba muszę mieć adrenalinkę 😂😅 muszę sie chyba nauczyć najpierw odczytywać usg 😬

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ