Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Biała1987 wrote:Dziewczyna a jakich suplementów używacie bo ja jak narazie tylko inofem
Zalecany niby przy pocs, ja nie mam ale lekarz powiedział, ze to najlepsze suple
Zawiera m.in koenzym q10, kwas foliowy, omega3
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:31
-
Dziewczyny ja tez byłam dzisiaj na akupunkturze. I polecam spróbować. Nie każdemu podejdzie, ale spróbować można. Ja jestem bardzo konkretna i nie znoszę szamanstwa itp.
Ale!
1) Pojde jeszcze, bo nie wiem jak ale mnie to mega odprezylo?
2) nie zaszkodzi
3) byłam u doktora nauk medycznych, który normalnie leczy jako neurolog, okazało się, ze znajomy rodziny 🤷♀️ Nie wiem, czemu wcześniej nie wiedziałam, wiec tak jakoś mu zaufałam, ze jako lekarz wie co robi
Sama stwierdziłam, ze chce jeszcze i idę jeszcze raz przed IUI, a potem po. Mówił , ze przy in vitro robi się np nawet dzień przed transferem i dzień po.
U mnie 5dc. Pogadaliśmy o problemie. Wbił mi dosłownie 5 igieł. Jedna w stopę, jedna w nadgarstek i 3 w podbrzusze (nie poczułam w ogóle wbijania igieł). I jeszcE takie hm nie wiem co to powiem kadzidełko w jedna igle wbił, żeby dodatkowo grzało podbrzusze i tak leżałam 20 min. Poszłam zestresowana i spięta po pracy, a wyszłam jak naćpana taka rozluźniona, a niby nic nie czułam? W pewnym momencie tylko jakieś takie skurcze mięśni brzucha 🤷♀️ Może to na głowę pomogła, ale jak działa na stres to chce więcej 🤪🤗🤗🤗
A I polecal pic ciepłe i jak najwiecej jeść ciepłych posilkow. Cytując te procesy potrzebują ciepła 🤓
Mowi, ze często stres blokuje, niby klasyka ni ale jak wszyscy w koło tak mówią... ze stres, inna reakcja jakichś tam ośrodków w mózgu, wydzielanie kortyzolu bla bla bla🧐
1. Wizyta 120 zł, kolejne po 90 złWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 18:40
KAR, Aneta8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasia1991 super 🥰🥰🥰 bardzo się cieszę
ja idę jutro, trzymaj kciuki 🙈
Kasia1991, OlaNova, Mad_red lubią tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
nick nieaktualnyOlalalalaa wrote:Kasia1991 super 🥰🥰🥰 bardzo się cieszę
ja idę jutro, trzymaj kciuki 🙈
Ja to się popłakałam 😭 jak mi powiedziała gratulacje jest pani w ciąży ! Ale potem oczywiście zaczęłam czytać że czemu nie ma jeszcze zarodka, pulsu , nic ! Zawał 😳 ale moja inseminacja była wykonana na nie pękniętych pęcherzykach i to gdzieś o ... tak o 18:05 po pół godzinnym leżeniu z nogami w górze wyszłam. Wiec do zapłodnienia mogło dość 1-2 dni później albo jeszcze później 🤷🏻♀️
No i przede wszystkim dziewczyny tu na forum mnie uspokoiły 😍Mad_red lubi tę wiadomość
-
minka wrote:Mi sie zmienilo tak po braniu inofemu. Wcześniej mialam regularnie co 28 dni bez żadnych odstępstw.
Jak widac inofem nie jest dla każdego...w czerwcu odstawiłam go.
Ja juz nie wiem,co jest nie tak. Owulacje są, nasienie ok..a ciazy nigdy nie było.minka lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Biała1987 wrote:Odebrałam wyniki i tak jak myślałam
Beta <2.3
Progestero 8.5
Nalej sobie podwójny kieliszek 🍷
A później czas na kolejny , udany cykl 😘
Biała1987 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Kasia1991 wrote:Byłam na pierwszej wizycie. Wszystko dobrze się zagnieździło 😍 kropek ma 0,55cm nie widać jeszcze zarodka ale jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym. 5 tydzień 3 dzień ciąży. 😃😍Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Koniczynka28 wrote:Dziewczyny ja tez byłam dzisiaj na akupunkturze. I polecam spróbować. Nie każdemu podejdzie, ale spróbować można. Ja jestem bardzo konkretna i nie znoszę szamanstwa itp.
Ale!
2) nie zaszkodzi
3) byłam u doktora nauk medycznych, który normalnie leczy jako neurolog, okazało się, ze znajomy rodziny 🤷♀️ Nie wiem, czemu wcześniej nie wiedziałam, wiec tak jakoś mu zaufałam, ze jako lekarz wie co robi
Sama stwierdziłam, ze chce jeszcze i idę jeszcze raz przed IUI, a potem po. Mówił , ze przy in vitro robi się np nawet dzień przed transferem i dzień po.
U mnie 5dc. Pogadaliśmy o problemie. Wbił mi dosłownie 5 igieł. Jedna w stopę, jedna w nadgarstek i 3 w podbrzusze (nie poczułam w ogóle wbijania igieł). I jeszcE takie hm nie wiem co to powiem kadzidełko w jedna igle wbił, żeby dodatkowo grzało podbrzusze i tak leżałam 20 min. Poszłam zestresowana i spięta po pracy, a wyszłam jak naćpana taka rozluźniona, a niby nic nie czułam? W pewnym momencie tylko jakieś takie skurcze mięśni brzucha 🤷♀️ Może to na głowę pomogła, ale jak działa na stres to chce więcej 🤪🤗🤗🤗
A I polecal pic ciepłe i jak najwiecej jeść ciepłych posilkow. Cytując te procesy potrzebują ciepła 🤓
Mowi, ze często stres blokuje, niby klasyka ni ale jak wszyscy w koło tak mówią... ze stres, inna reakcja jakichś tam ośrodków w mózgu, wydzielanie kortyzolu bla bla bla🧐
1. Wizyta 120 zł, kolejne po 90 złKoniczynka28 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Koniczynka28 wrote:Dziewczyny ja tez byłam dzisiaj na akupunkturze. I polecam spróbować. Nie każdemu podejdzie, ale spróbować można. Ja jestem bardzo konkretna i nie znoszę szamanstwa itp.
Ale!
2) nie zaszkodzi
1. Wizyta 120 zł, kolejne po 90 zł
Chyba pomyślę o tymu mnie w klinice można się umówić, jeden zabieg 100 zł.
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Natalik wrote:Minka i to jest najgorsze " bezpłodność idiopatyczna " ja czasem na nią mówię idiotyczna, niby wszystko dobrze a tak jak napisałaś ciąży brak 🤦♀️
Tak niby mowia,że ta idiotycznanajgorsza. Bo co tu zrobić, jak nie wiadomo, o co chodzi? Mowia,ze glowa blokuje, no ale ja juz sie sporo z tego wyleczylam.
Odpuściłam naprawdę nawet do tego stopnia,że to mąż mnie w owu namawiał na seks. Już mi tak było wszystko jedno w tym cyklu. I tak się nie udało
Teraz musze myslec pozytywnie albo wcale przy drugiej IUI3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
minka wrote:Tak niby mowia,że ta idiotyczna
najgorsza. Bo co tu zrobić, jak nie wiadomo, o co chodzi? Mowia,ze glowa blokuje, no ale ja juz sie sporo z tego wyleczylam.
Odpuściłam naprawdę nawet do tego stopnia,że to mąż mnie w owu namawiał na seks. Już mi tak było wszystko jedno w tym cyklu. I tak się nie udało
Teraz musze myslec pozytywnie albo wcale przy drugiej IUI
No ale musi nam się udać 😊🤞Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Kasia1991 wrote:Ja to się popłakałam 😭 jak mi powiedziała gratulacje jest pani w ciąży ! Ale potem oczywiście zaczęłam czytać że czemu nie ma jeszcze zarodka, pulsu , nic ! Zawał 😳 ale moja inseminacja była wykonana na nie pękniętych pęcherzykach i to gdzieś o ... tak o 18:05 po pół godzinnym leżeniu z nogami w górze wyszłam. Wiec do zapłodnienia mogło dość 1-2 dni później albo jeszcze później 🤷🏻♀️
No i przede wszystkim dziewczyny tu na forum mnie uspokoiły 😍
Gratulacje !!! 😍
P.S. czy po inseminacji też było "przytulanie"?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasia1991 wrote:Dalej myśle czy to nie puste jajo 😪 jakiś mały ten pęcherzyk na Ten moment 😭
Kasia 1991 mysle ze musisz wziąść sie w garsc i myśleć pozytywnie !
Mówią ze pozytywne myslenie lepiej wpływa na ... Wszystko xD taki efekt "placebo".
Koniczynka28 lubi tę wiadomość
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
Mad_red wrote:Witajcie Dziewczyny! Nowy tydzień, nowe szanse 😁. Trzymam kciuki za testujące, monitorujące, stymulowane, czekające na ujrzenie i usłyszenie serduszka, odpoczywające od starań, oraz przygotowujące się 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Mnie dziś czeka USG połówkowe i trochę się stresuje, bo ostatnio przepływy były w górnej granicy normy. No i łożysko nadal nisko.
Bąbel i Niezapominajka123 co u Was? Myślami jestem z Wami i mam nadzieję, że błogo się leniwicie 😍❤️😁
Pisz co na połówkowych??? Wszystko Ok? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2020, 22:53
Mad_red lubi tę wiadomość
-
Kasia1991 wrote:Dalej myśle czy to nie puste jajo 😪 jakiś mały ten pęcherzyk na Ten moment 😭
kochana na pewno jest wszystko ok
to dopiero 5 tydzień wiec spokojnie 😘
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Bąbel wrote:Mad red my teraz przenioslysmy się na forum ciąża Med art chodź do nas Kochana 😘😘😘
Pisz co na połówkowych??? Wszystko Ok? 🤔
O! Z chęcią do Was dołączę, tylko Kochana podeślij mi link, bo nie umiem znaleźć Waszej grupy w gąszczu innych 😁
Wg dr Trzeciaka wszystko jest ok. We wtorek wizyta u mojego grzebologa 👨🏼⚕️ i ocenimy łożysko i przepływy.
Bąbel lubi tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
nick nieaktualnyDobra dziewczyny odwołuje panikę 😅 patrze na drugie zdjęcie z usg i tam jest YS 0,28cm wiec to raczej nie puste jajko tylko tam coś kiełkuje. Przepraszam za panikę ale chyba muszę mieć adrenalinkę 😂😅 muszę sie chyba nauczyć najpierw odczytywać usg 😬