Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Koniczynka28 wrote:Kwiatek przykro mi. Widzę w Twojej stopce opis; niepłodność idiopatyczna. Ja trochę nie wierze w to stwierdzenie... ze nie da się wyjaśnić
miałaś może robione badani genetyczne typu kir, test CBA itp? Ja właśnie draże te temat i robię badania. Bo lekarz stwierdziła, ze przyczyna nieznana i może być coś po prostu głębiej: w genach/ immunologi. Podobno większość niepłodności idiopatycznej wyjaśnia immunologia
Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna -
Kwiatekk91 wrote:Sama w to nie wierzę, bo zawsze coś jest jakaś przyczyną tak jak mówisz. Rzuciłam pracę po dość długim czasie, bo bardzo mnie stresowała, a ciągle bałam się zmienić, a bo może akurat zajde i co wtedy. Teraz zaczęłam myśleć o sobie, zmieniam niedługo pracę, mam nadzieję że na bardziej spokojniejsza🙂. Dużo też robię badań na własną rękę i szukam. Narazie jestem po badaniach typu Mthfr itp. gdzie właśnie mam tą mjtacje homo i PAI hetero, ale lekarka z kliniki mówiła, że to nie ma nic wspólnego i brać metylowany kwas foliowy. Miałam iść z tym do genetyka, ale nastąpił ten wirus i może teraz uda mi się dostać do lekarza.
Ja idę na konsultacje do Pasnika 10 wrzeznia w Łodzi. Trochę się czeka u niego na wizytę. Zwykle ok. 2 msc. I robię właśnie takie podstawowe, które on zwykle k tak każe (dziewczyny na forum pisały). Tez CBA, kir (wysyłkowo z madgen) i profil limfocytyczny w 2. Fazie cyklu. -
Koniczynka28 wrote:Ja idę na konsultacje do Pasnika 10 wrzeznia w Łodzi. Trochę się czeka u niego na wizytę. Zwykle ok. 2 msc. I robię właśnie takie podstawowe, które on zwykle k tak każe (dziewczyny na forum pisały). Tez CBA, kir (wysyłkowo z madgen) i profil limfocytyczny w 2. Fazie cyklu.
Marta9191 lubi tę wiadomość
Domassek1991 wrote:Dziewczyny jestem 12 dni po inseminacji wynik progesteronu 29 (biorę duphaston) beta 1,2. Dzisiaj mam lekkie plamienie. Czy jest jakaś szansa, że nie wszystko stracone ????
Chyba nie ma sensu. Mi gin kazal robic po 12 dniach i też mialam 1 z koncowka. Powiedziała mi w laboratorium, ze pozniej 5, wiec negatywna.3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
Kwiatekk91 wrote:Lepiej już mieć jakieś wyniki skoro długo się czeka na wizytę, a i wtedy lekarz już coś będzie mógł więcej powiedzieć. Długo się staracie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 09:29
-
Kurcze dziewczyny dostałam... okresu 🥺 a wczoraj było serducho
dzwoniłam do lekarza mówił ze tak jest często i żeby duphaston zacząć brać 2x1 a wydaje mi się ze chyba coś nie tak
a taka byłam szczęśliwa wczoraj
nie wiem co robić bo jutro wyjazd nad morze
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Kurcze dziewczyny dostałam... okresu 🥺 a wczoraj było serducho
dzwoniłam do lekarza mówił ze tak jest często i żeby duphaston zacząć brać 2x1 a wydaje mi się ze chyba coś nie tak
minka lubi tę wiadomość
Olalalalaa wrote:Kurcze dziewczyny dostałam... okresu 🥺 a wczoraj było serducho
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 10:54
-
Dziewczyny, robil ktoś zastrzyki sobie samej ?
Chodzi mi o normalne leki,które trzeba przygotować, nabrać strzykawka i sobie podać?
Ja mam fostimon do podania. Nie wiem, jak się za to zabrać. Boje sie
A wolalabym zrobic sama, skoro teraz ta pandemia i wszystko. Ciężko się dostać do szpitala , do pielęgniarki.3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
minka wrote:Dziewczyny, robil ktoś zastrzyki sobie samej ?
Chodzi mi o normalne leki,które trzeba przygotować, nabrać strzykawka i sobie podać?
Ja mam fostimon do podania. Nie wiem, jak się za to zabrać. Boje sie
A wolalabym zrobic sama, skoro teraz ta pandemia i wszystko. Ciężko się dostać do szpitala , do pielęgniarki.
Ja nigdy nie lubiłam i nie robiła zastrzyków a od 4 msc robię kilkanaście razy w miesiącu i już nawet nic nie czuje jakby zastrzyku nie było. To bardzo proste serio. Zwykle ok. 5 cm od pępka trochę niżej niż pełen wbijasz igle i tyle:) jest zawsze instrukcja. Większa igła do pobrania a taka malutka do wstrzyknięcia, ze nawet niw czuć. Nie da się tego zrobić złe, uwierz 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 11:11
minka lubi tę wiadomość
-
Kwiatekk91 wrote:A są skrzepy czy tylko krew? Niby dziewczyny twierdzą, że często tak mają. Bierz dupka i jedz nad morze wypocząć. Trzymam ✊✊musi być dobrze!
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Koniczynka28 wrote:Kochana spokojnie. Moja przyjaciółka miała to samo wczoraj w 8 tygodniu. Zgłosiła się do szpitala i wszystko ok. Serce bije. Ma tylko jakaś torbiel na jajniku i to ona mogła krwawić. Podobno tak czasem jest. Może idz na szybko gdzież na usg jeśli to ma Cię uspokoić?0
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
nick nieaktualnyOlalalalaa wrote:Tylko krew:( ale już teraz znowu czysta wkładka i nic nie ma, rany ja umrę na zawał 🤦♀️
Weź bo ja już u kardiologa byłam 😳 a że pracuje w szpitalu to mam go pod nosem ( ostatnio często go odwiedzam 😬)😂 czyli sytuacja opanowana odwołujemy panikęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 11:53
-
Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam druga inseminacje. Pierwsza nieudana. Czekamy do 27.08 na @. Tym razem nie testuje
czy ktoś testuje w podobnym terminie do mnie?
Inseminacja wykonana w 14 dc, jajeczko 18mm, endometrium 9. Lekarz wahał się czy robić Inseminacje wczoraj czy dzisiaj ale wykonał wczoraj 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 11:59
Manis lubi tę wiadomość
-
Kasia1991 wrote:Weź bo ja już u kardiologa byłam 😳 a że pracuje w szpitalu to mam go pod nosem ( ostatnio często go odwiedzam 😬)😂 czyli sytuacja opanowana odwołujemy panikę
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Gwiazdeczka92 wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam druga inseminacje. Pierwsza nieudana. Czekamy do 27.08 na @. Tym razem nie testuje
Inseminacja wykonana w 14 dc, jajeczko 18mm, endometrium 9. Lekarz wahał się czy robić Inseminacje wczoraj czy dzisiaj ale wykonał wczoraj 🤷🏻♀️Gwiazdeczka92 lubi tę wiadomość
1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
Gwiazdeczka92 wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj miałam druga inseminacje. Pierwsza nieudana. Czekamy do 27.08 na @. Tym razem nie testuje
Inseminacja wykonana w 14 dc, jajeczko 18mm, endometrium 9. Lekarz wahał się czy robić Inseminacje wczoraj czy dzisiaj ale wykonał wczoraj 🤷🏻♀️
To ja podobnie. 2 IUI w 13 dc we wtorek. @ na 27.08 ale tym razem wierzę, że jej nie dostanę. Mam plan testować najwcześniej około 24.08 czyli 13 dni po IUI ale zobaczę, tym razem jestem spokojna i nie będę się spieszyć.Gwiazdeczka92, Koniczynka28, Manis lubią tę wiadomość
-
Byłam już, zrobili mi znowu usg, zarodek jest i serce bije ale powiedziała ze po inseminacji to często tak jest i ze zarodek może mieć problem z zagnieżdżeniem
póki co mam leżeć i brać duphaston ehh
normalnie droga przez mękę
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:I tak nie wytrzymałam i przyjechałam do kliniki 🙄 muszę kogoś złapać niech znowu zrobi usg bo nerwicy się jakiejś nabawieStarania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Dziewczyny a ja dzisiaj jadę na konsultacje do pierwszej iui. Za kilka dni zapewne dostanę @ i zaczynamy cykl do iui. Zrobiłam sobie całą listę pytań 🤦♀️
Wiem że Wy już wszystkie jesteście w trakcie. Dla mnie to bardzo wyczekany moment od kilku miesięcy czekałam na ten dzień kiedy dostaniemy zielone światło na iui.
Proszę trzymajcie za mnie kciuki żeby wszystko było dobrze i żebym już za około 2 tygodnie mogła napisać że jesteśmy po 😊😊Aneta8 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏