Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko nie bardzo rozumiem bo jestem w 5/6 tygodniu a ona mówi ze może coś przeszkadza w zagnieżdżeniu bo zagnieżdżenie może trwać nawet 3 tygodnie
to już nie bardzo rozumiem. 6 tydzień jest serducho a niby dalej się zagnieżdża ? Ehh
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Tylko nie bardzo rozumiem bo jestem w 5/6 tygodniu a ona mówi ze może coś przeszkadza w zagnieżdżeniu bo zagnieżdżenie może trwać nawet 3 tygodnie
to już nie bardzo rozumiem. 6 tydzień jest serducho a niby dalej się zagnieżdża ? Ehh
Kochana z drugiej strony nie bez powodu mówi się że pierwszy trymestr jest najważniejszy bo wtedy wszystko się zmienia . Twój organizm teraz przechodzi wspaniale rewolucje , daj mu działać a zobaczysz będzie wszystko dobrze .
6 tydzień jest liczony od miesiączki a tak naprawdę ciąży samej w sobie to 4 tydzień także lekarze wiedzą co mówią.
Teraz dbaj o siebie i o swoje kochane Serduszko 😘Olalalalaa lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Natalik wrote:Olalalalaa spokojnie, przede wszystkim o wszystko zapytaj . Najgorsze co może być to wyjść od lekarza i mieć pytania bez odpowiedzi .
Kochana z drugiej strony nie bez powodu mówi się że pierwszy trymestr jest najważniejszy bo wtedy wszystko się zmienia . Twój organizm teraz przechodzi wspaniale rewolucje , daj mu działać a zobaczysz będzie wszystko dobrze .
6 tydzień jest liczony od miesiączki a tak naprawdę ciąży samej w sobie to 4 tydzień także lekarze wiedzą co mówią.
Teraz dbaj o siebie i o swoje kochane Serduszko 😘
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Licząc od miesiączki to 7/8 tydzień. Dobra narazie leżę, dupka wzielam i teraz modle się żeby było wszystko dobrze 🥺 kurde nie dość ze problem był w zajściu w ciąże to teraz tez się schody zaczynaja 😬 no nic zostaje mi czekać 🤷🏼♀️Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Natalik wrote:Odpoczywaj teraz , zobaczysz będzie wszystko dobrze.😘 Lekarz kazał Ci przyjść na jakąś kontrol po urlopie ?
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa wrote:Mówił żeby dzwonić jakby były skrzepy albo by bolał brzuch ale to była tylko czysta krew jak rano byłam w toalecie sporo tego było, przy usg tylko na końcówce było troszeczkę krwi i od tamtej pory nic póki co. Mam dopiero przyjechać do niego 7 września na jakieś badania HIV toksoplazmozę i inne nawet nie pamietam. Mówił ze często się tak zdarza w czasie kiedy powinna być miesiączka na co mówię ze ja teraz to inseminacje bym miała wiec to czas owulacji a on ze tak tez może być i ze wszystko ok 😬 czuje się trochę jak na okres ale w sumie miałam tak dwa tygodnie po IUI 🤷🏼♀️
Postaraj się teraz uspokoić i odpoczywać tak będzie najlepiej dla Ciebie i dla Maleństwa 😘Olalalalaa lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Natalik wrote:Kochana no to skoro lekarz tak twierdzi to pewnie wie co mowi.
Postaraj się teraz uspokoić i odpoczywać tak będzie najlepiej dla Ciebie i dla Maleństwa 😘
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Olalalalaa pamiętaj, tylko spokój może nas uratować! Odpoczywaj ile możesz i postaraj się myśleć pozytywnie. Wszystko będzie dobrze 😘
My wczoraj odebraliśmy wyniki HBA.
Czy któraś się na tym zna? Konsultację w klinice mamy dopiero 15 września (zmieniamy lekarza).
Objętość ejakulatu: 3,1 ml
Liczba plemników: 130 mln/ml
Liczba plemników w ejakulacie: 403 mln
Ruchliwość całkowita: 25%
Progresywność: 14%
Odsetek ruchliwych plemników związanych z hialuronianem: 69%
Odsetek ruchliwych plemników nie związanych z hialuronianem: 31%
Norma laboratorium 80%
Wynik niby poniżej normy, ale patrząc na ogólną liczbę plemników może nie jest aż tak zły..?
Do tego fragmentacja DNA - 17%
Co myslicie? -
Dziewczyny tak się cieszyłam na dzisiejszą wizytę i...i nic. Na koniec sierpnia nie będzie iui bo gin jedzie na urlop na dwa tygodnie a on musi przygotować dokumentację dla Szczecina . We wrześniu znowu nic bo jedziemy na urlop ( wiedziałam że będzie przerwa Ale już się nastawiam że coś się ruszy ). Nawet gdybyśmy chcieli żeby Szczecin poprowadził nas razem z monitoringiem jest już za późno w tym miesiącu.
Także temat na który liczyłam od maja przesuwa się na październik.
Nie mam już psychicznie na to sił. Zaraz miną nam dwa lata .
Nic nie mogę zrobić, my we wrześniu też potrzebujemy tego urlopu .
Muszę czekać do października. Ale obiecałam sobie że robimy trzy podejścia akurat do końca roku . Jeżeli się nie uda rezygnuję z dalszych starań ponieważ najnormalniej w świecie nie mam już na to sił psychicznie .
Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Natalik wrote:Dziewczyny tak się cieszyłam na dzisiejszą wizytę i...i nic. Na koniec sierpnia nie będzie iui bo gin jedzie na urlop na dwa tygodnie a on musi przygotować dokumentację dla Szczecina . We wrześniu znowu nic bo jedziemy na urlop ( wiedziałam że będzie przerwa Ale już się nastawiam że coś się ruszy ). Nawet gdybyśmy chcieli żeby Szczecin poprowadził nas razem z monitoringiem jest już za późno w tym miesiącu.
Także temat na który liczyłam od maja przesuwa się na październik.
Nie mam już psychicznie na to sił. Zaraz miną nam dwa lata .
Nic nie mogę zrobić, my we wrześniu też potrzebujemy tego urlopu .
Muszę czekać do października. Ale obiecałam sobie że robimy trzy podejścia akurat do końca roku . Jeżeli się nie uda rezygnuję z dalszych starań ponieważ najnormalniej w świecie nie mam już na to sił psychicznie .
Skad ja to znam. Tez czasami nie mam sil. U nas juz ponad 2 lata staran mimo dobrych wyników, które robilismy do tej poryTeraz juz mam bardziej wywalone niz kiedys.
Kochana, ja sobie mysle tak,że nie mam sil, ale z drugiej strony to co mogę zrobić, jak po prostu nie poczekać ,bo w koncu musi sie udac.
Nic nie zrobisz, odpoczniesz. A po odpoczynku IUI to mam nadzieje sukces murowany !
3,5 roku bezowocnych starań
Ja: Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
Razem: reszta wyników ok.
1 IUI 2.07.20 -> blada 🍑 i kamieni 💩
2 IUI 24.08.20 -> ☹
I IVF nieudane
II IVF ciąża biochemiczna
III IVF udane !!! -
minka wrote:Skad ja to znam. Tez czasami nie mam sil. U nas juz ponad 2 lata staran mimo dobrych wyników, które robilismy do tej pory
Teraz juz mam bardziej wywalone niz kiedys.
Kochana, ja sobie mysle tak,że nie mam sil, ale z drugiej strony to co mogę zrobić, jak po prostu nie poczekać ,bo w koncu musi sie udac.
Nic nie zrobisz, odpoczniesz. A po odpoczynku IUI to mam nadzieje sukces murowany !Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
CinniMinni wrote:Bierze sie od 3 do 7 dnia lub od 5 do 9. Z tym ze mi lekarz powiedzial ze jesli sie zacznie 5ego dnia to nie ma juz szans na wiecej niz jedno jajeczko.
Zastanawiam się czy w sytuacji gdybym dostała miesiączkę będęc jeszcze na wyjeździe i nie zdążyła wrócić do tego 5-ego dnia to można zaryzykować i samemu zacząć brać ten clostilbegyt? W opakowaniu, które kupiłam było 10 tabletek, wykorzystałam 5. Nie jestem zwolenniczką "samoleczenia" ale szkoda mi też tego miesiąca...
Co myślicie?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Evie wrote:Zastanawiam się czy w sytuacji gdybym dostała miesiączkę będęc jeszcze na wyjeździe i nie zdążyła wrócić do tego 5-ego dnia to można zaryzykować i samemu zacząć brać ten clostilbegyt? W opakowaniu, które kupiłam było 10 tabletek, wykorzystałam 5. Nie jestem zwolenniczką "samoleczenia" ale szkoda mi też tego miesiąca...
Co myślicie?
Ale widzę, ze dziewczyny maja roznie. Może po prostu możesz skonsultować się z lekarzem i tak bd ok? Bo jak sama zaczniesz brać to musisz potem lekarzowi tez powiedzieć i trochę słabo takie samozwańcze leczenie. Może Ci np. Będzie chciał zmienić dawki albo lek? Ja mam 3. Raz stymulację i 3. Raz inny lek. -
Koniczynka28 wrote:Może umów się po prostu z lekarzem na telefon? Hm ja to mam tak, Ze bez względu na wynik muszę się do 3 dni od wyniku pojawić i obowiązkowo wynik z krwi oraz usg (nawet jak mam okres już), żeby sprawdzić czy wszystko ok, żeby działać kolejny cykl.
Ale widzę, ze dziewczyny maja roznie. Może po prostu możesz skonsultować się z lekarzem i tak bd ok? Bo jak sama zaczniesz brać to musisz potem lekarzowi tez powiedzieć i trochę słabo takie samozwańcze leczenie. Może Ci np. Będzie chciał zmienić dawki albo lek? Ja mam 3. Raz stymulację i 3. Raz inny lek.
Tak, mój lekarz też tak właśnie chce. Mój lekarz jest na urlopie do 24 ale wtedy jeżeli były czas to jak najbardziej mogę napisać maila i pewnie coś ustalimy. Gorzej jak mi zapisze inny lek to i tak go nie wykupię
Zastanawiam się tylko - co może być nie tak?Kriobank Białystok
07.08.2021 punkcja
12.08.2021 transfer dwóch 5dniowych zarodków 4BB; został 1 ❄️
🍀 6 dpt beta 48,progesteron 38
🍀 8 dpt beta 143, progesteron 51
🍀10 dpt beta 347, progesteron 48 (inne laboratorium)
🍀12 dpt beta 761, progesteron 60
🍀16 dpt beta 2360, progesteron 34
🍀19 dpt beta 6177, progesteron 47
🍀21 dpt beta 8079, progesteron 49
🍀25 dpt beta 23125, progesteron 50
27.09 => 9t2d maluch mierzy już 2,5cm, serduszko bije mocno 180 u/m
04.10=> 10t2d maluch mierzy już 3,8cm, serduszko bije 181 u/m
19.10 => Sanko i Nifty => zdrowy chłopak 💚💚💚
19.10 => USG genetyczne => wszystko dobrze, maluch mierzy już 6,5 cm, serduszko bije 169 ud/m
Maj 2022 Oto jestem 💗💗💗
-
Evie wrote:Tak, mój lekarz też tak właśnie chce. Mój lekarz jest na urlopie do 24 ale wtedy jeżeli były czas to jak najbardziej mogę napisać maila i pewnie coś ustalimy. Gorzej jak mi zapisze inny lek to i tak go nie wykupię
Zastanawiam się tylko - co może być nie tak?
Torbiele powstają nietylkk z niepeknietych pęcherzyków, ale tez z cialka żółtego
A podobno torbiele nie zawsze daja jakiekolwiek objawyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2020, 23:22
-
Byłam dzisiajna 1. Usg przed kolejna IUI. Jest szansa w końcu na 2 komórki jajowe, zobaczymy. 🍀Tym razem Lametta +Menopur. 8 dc prawy jajnik 15 mm, lewy 11 mm. Zabieg pewnie 13 dc. W poniedziałek kolejne usg. endometrium trochę cienkie, bo 5*6 mn, ale dla bezpieczeństwa ze na zabieg podrośnie mam wziąć estrofem. Jestem ciekawa czy w końcu będą 2 dojrzałe komorki 🤗
Aneta8, KAR lubią tę wiadomość
-
Koniczynka28 wrote:Byłam dzisiajna 1. Usg przed kolejna IUI. Jest szansa w końcu na 2 komórki jajowe, zobaczymy. 🍀Tym razem Lametta +Menopur. 8 dc prawy jajnik 15 mm, lewy 11 mm. Zabieg pewnie 13 dc. W poniedziałek kolejne usg. endometrium trochę cienkie, bo 5*6 mn, ale dla bezpieczeństwa ze na zabieg podrośnie mam wziąć estrofem. Jestem ciekawa czy w końcu będą 2 dojrzałe komorki 🤗
Oby! Trzymam kciuki! 🥰🍀Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Tez bylam na USG ( 11dc)
Dwa pęcherzyki na prawym jajbimu po 16 mm
Endometrium 6mm
Zastrzyk w niedzielę a w poniedziałek inseminacja 🙏🙏Aneta8, KAR lubią tę wiadomość
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
A propos endometrium. Ja nie mam z nim problemu, zawsze jest ok ale, że w tym miesiącu postawiłam na kilka naturalnych wspomagaczy to spróbowałam i mogę śmiało przyznać, że to działa!
Ja akurat wspomagałam endo czerwonym winem i suszonymi morelami. W zeszłym miesiącu na ostatnim usg było 10 mm a w tym na naturalnych wspomagaczach 13.
Koniczynka28, CappuccinoBoo lubią tę wiadomość