X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domassek1991 wrote:
    Codziennie widzę sąsiadkę, która jest w ciąży. Przy bardzo słabych wynikach nasienia, ciąża naturalna.
    Ciężko mi o tym myśleć, u nas nikt problemu nie znalazł :( Biorę tylko eutyrox 50 na lekko podwyższona tarczyce. Jestem na stymulacji letrozolem, ale bez tego i tak co miesiąc jest owulacja.

Miejmy nadzieję, że drugie podejście będzie dla mnie i dla Ciebie udane

Domassek1991, KAR lubią tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o drugą fazę cyklu macie jakieś naturalne wspomagacze? Ja od jutra na pewno ananas i korzeń maca (muszę doczytać jeszcze czy na pewno), ale zastanawiam się czy można coś jeszcze 🤔

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mała S Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie udało dzisiaj @

😥😥😥😥😥

Gameta Gdynia czerwiec 2020
    1 IUI 1 sierpień 2020 / nieudana
    2 IUI 28 sierpień 2020 / nieudana
    3 IUI 1 grudzień 2021 / nieudana
    odstawienie leków - odpuściłam ;-(
  • KAR Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    A jeśli chodzi o drugą fazę cyklu macie jakieś naturalne wspomagacze? Ja od jutra na pewno ananas i korzeń maca (muszę doczytać jeszcze czy na pewno), ale zastanawiam się czy można coś jeszcze 🤔
    Lilak a mace suplementujesz w tabletkach?? Ja ananas w drugiej fazie teraz dojdzie akupunktura jeżeli się nie zniechęcę(właśnie czekam pod gabinetem)😂
    Poza tym po prostu w miarę możliwości uważam na siebie.

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Lilak a mace suplementujesz w tabletkach?? Ja ananas w drugiej fazie teraz dojdzie akupunktura jeżeli się nie zniechęcę(właśnie czekam pod gabinetem)😂
    Poza tym po prostu w miarę możliwości uważam na siebie.

Sproszkowany korzeń maca. Dodaję sobie łyżeczkę do jogurtu albo owsianki.

15b891ccdb.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała S wrote:
    U mnie się nie udało dzisiaj @

😥😥😥😥😥

Przykro mi ☹️
    Działasz dalej? Jaki plan?

15b891ccdb.png
  • justynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy te moje dwa pęcherzyki wytrzymają do poniedziałku.
    Dostałam info ze jeśli przed samym AID na usg wyjdzie ze juz pękły to nici z inseminacji 😞

Jak to wyglądało u was , ile mm miały wasze pęcherzyki podczas inseminacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 23:03

👩 29 lat
    Wszystkie badania w normie

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷
    Zmiana Kliniki na Angelius Provita
    Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    Dostałam info ze jeśli przed samym AID na usg wyjdzie ze juz pękły to nici z inseminacji 😞

Ja robię IUI tylko na pękniętych i wręcz nam sprawdzane na usg przed IUI tuż czy pękły, wiec dziwna informacja. Mi się jeszcze nie udało, ale ufam swojemu lekarzowi ( pomógł w moim otoczeniu dużej liczbie osób) Generalnie mój lekarz tez podkreśla, ze pęcherzyk nie peka tak o w 5 min. To proces trwający kilka godzin i po usg nie da się ocenić czy pękł 1 h temu czy 5, tylko ze jest w trakcie pękania
    Plus: spokojnie. Jeśli dzisiaj masz 16 mm to na spokojnie. Ja miałam dzisiaj jeden 15 mm a drugi 11 w 8dc i gin stwierdziła, ze wrex bd później niż zwykle i raczej dopiero w środę. Pecherzyki pękają tak jak maja minimum 20 mm, a rosną średnik 2 mm na dobę. Mi pękają tak jak maja 21-22 zauważyłam. I zwykle same z siebie, zwykle nie mam zastrzyku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 23:43

• Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka ja byłam stymulowana lametą, menopurem i puregonem w końskich dawkach. Źle się czułam po lamecie. Było mi niedobrze. Ale x inseminacji nici bo pęcherzyki ani drgnęły :( czekam na kolejny cykl.

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

👧 * niewydolność przysadki mózgowej
    * hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Koniczynka ja byłam stymulowana lametą, menopurem i puregonem w końskich dawkach. Źle się czułam po lamecie. Było mi niedobrze. Ale x inseminacji nici bo pęcherzyki ani drgnęły :( czekam na kolejny cykl.
    Oo a mi właśnie fajnie jajniki zareagowały. Ja mam swoje dobre owulacje, ale po 2 IUI zaczęliśmy stymulację( żeby zwiększyć szanse, wyhodować więcej jajeczek /2), która w ogóle nie działała i było tylko gorzej niż naturalnie 🤷‍♀️ A po tej kombinacji właśnie drgnęło i zapowiada się na 2 dojrzałe komórki jajowe. W poniedziek rano badam estradiol a wieczorem usg i bd wiadomo, czy 2 komórki będą dojrzałe.
    Ogólnie teraz oceniam, ze po tej kombinacji czuje się dobrze, tylko pierwszy raz w życiu miałam 2 dni po miesiączce brązowe plamienie- lekarz stwierdziła ze to po prostu od ciągłego dawkowania hormonów i żeby się nie martwić. Gorzej było po gonalu- ból głowy kilka dni.

Ja teraz miałam 3-7 dc Lametta 1 tabletka 2 razy dziennie i zastrzyk Menopur 75 3 dc i 5 dc

Może musisz trafic na lek, który na Ciebie zadziała. Czasem niby statystycznie gorszy lek a na kogos lepiej działa 🤷‍♀️ Na mnie gonadrotopiny czy jak to się nazywa nie podziałały a tak mówią, Ze takie dobre, bo to potem w dużych dawkach do in vitro się stosuje 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 10:14

KAR, Martys_ lubią tę wiadomość

• KAR Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj miałam akupunkturę póki co na jedna partie, lekarz stwierdził ze muszę się z tym oswoić i będzie dokładał punktów co wizytę.
    Miałam 20 igieł na podbrzusze, powiem Wam ze czuje się po tym zabiegu rewelacyjnie.
    Od długiego czasu czułam cały czas taki niepokój wewnętrzny, taki stres, spięcie a po igłach jak ręka odjął, wszystko odpuściło. Na kolejny zabieg idę we wtorek. Nie mam pojęcia czy to pomoże przy robieniu dzidzi, głęboko w to wierze ale naprawdę warto spróbować dla samej siebie 😍😍

Koniczynka28, Marta9191, Kika, Aneta8 lubią tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Dziewczyny, wczoraj miałam akupunkturę póki co na jedna partie, lekarz stwierdził ze muszę się z tym oswoić i będzie dokładał punktów co wizytę.
    Miałam 20 igieł na podbrzusze, powiem Wam ze czuje się po tym zabiegu rewelacyjnie.
    Od długiego czasu czułam cały czas taki niepokój wewnętrzny, taki stres, spięcie a po igłach jak ręka odjął, wszystko odpuściło. Na kolejny zabieg idę we wtorek. Nie mam pojęcia czy to pomoże przy robieniu dzidzi, głęboko w to wierze ale naprawdę warto spróbować dla samej siebie 😍😍
    Oo to masz dużo igieł. Mi tak śmiesznie mało wbija hm. Ale działa na stres. Wczoraj miałam takie spięte ramiona od stresu w pracy (tam nie miałam igieł) a po aku mnie puściło ;Oo
    Super, ze na Ciebie działa. Mysle, ze to bardzo dobrze jeśli chociaż pomożemy sobie ze stresem to tez mega ważne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 10:17

• Kwiatekk91 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Oo a mi właśnie fajnie jajniki zareagowały. Ja mam swoje dobre owulacje, ale po 2 IUI zaczęliśmy stymulację( żeby zwiększyć szanse, wyhodować więcej jajeczek /2), która w ogóle nie działała i było tylko gorzej niż naturalnie 🤷‍♀️ A po tej kombinacji właśnie drgnęło i zapowiada się na 2 dojrzałe komórki jajowe. W poniedziek rano badam estradiol a wieczorem usg i bd wiadomo, czy 2 komórki będą dojrzałe.
    Ogólnie teraz oceniam, ze po tej kombinacji czuje się dobrze, tylko pierwszy raz w życiu miałam 2 dni po miesiączce brązowe plamienie- lekarz stwierdziła ze to po prostu od ciągłego dawkowania hormonów i żeby się nie martwić. Gorzej było po gonalu- ból głowy kilka dni.

Ja teraz miałam 3-7 dc Lametta 1 tabletka 2 razy dziennie i zastrzyk Menopur 75 3 dc i 5 dc

Może musisz trafic na lek, który na Ciebie zadziała. Czasem niby statystycznie gorszy lek a na kogos lepiej działa 🤷‍♀️ Na mnie gonadrotopiny czy jak to się nazywa nie podziałały a tak mówią, Ze takie dobre, bo to potem w dużych dawkach do in vitro się stosuje 🤷‍♀️
    Mi moja dr z kliniki zawsze podaje clostilbegyt 2x1 od 3 do 7 dc i potem zastrzyk ovitrelle i dobrze reaguje na to. Ostatnio przed 1 iui miałam 2 pęcherzyki w tym jeden już chyba pękał w dniu iui a drugi jeszcze nie. Dziś mija 15 dni od iui, duphaston przestałam brać we wtorek i nadal nie mam okresu. Jak nie przyjdzie to w poniedziałek idę na betę.

Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna
  • Gwiazdeczka92 Nowa

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:

U mnie za każdym razem miałam na 18 mm. Mój lekarz robi tylko na niepękniętych i gdybym miała zmienić lekarza to tez tylko na takiego, który wykonuje na niepeknietym. Ale co lekarz to opinia :) najważniejsze ze każdy ma swoją skuteczność, nie ma co się porównywać do innych :) trzeba zaufać.

Ps. Uwazam ze 18 mn to trochę małe, osobiście zrobiłabym dzień pózniej na około 20 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 14:55

• Blanka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do Dziewczyn którym udało się zajść w ciąże. Jakie miałyście objawy przed wykonaniem bety ?

Starania od 2017 roku
    Ja - 41 lat, on- 43 lata
    On- niskie parametry nasienia, SM
    AMH- 0.29, FSH -17,06
    12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
    06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
    26.08.2020- IUI 3 - nieudana
    09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
    09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
    10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
    11.2024 - Primolut nor
    2025 - in vitro na cyklu naturalnym?
  • Starająca_Mama Znajoma

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.... Dziś o 21 - 11 dni od zastrzyku za czym idzie 12 i 10 dni od inseminacji . Czy warto jutro już iść na bete czyli 12 dni po zastrzyku? Jak jutro nie zrobię to znów odwlecze mi się min 2 dni a w razie jeśli się udało to muszę skontaktować się z moim lekarzem na cito gdyż ten wyjeżdża na urlop i miesiąc bez chłopa :p
    Do 8 dnia po testy pozytywne utrzymywał się zastrzyk teraz już 1 kreska...

oar8lbetfs5sf4oq.png
  • pannaaleksandra Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzały Wam się plamienia po IUI?

Starania od 2018 roku
    2 IUI i 3 transfery nieudane

6.10 Transfer zarodka 4.2.1
    6dpt 46,8 😍🍀
    8dpt 128,3 ✊🏻🍀
    10dpt 418,3 ✊🏻🍀
    12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
    15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
    20dpt 9675 ✊🏻🍀
    21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
    6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
    8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
    11t 4,5 cm szczęścia ❤️
    *kocham Cię, zostań ze mną!*

f2w3qqmzczncw8jw.png
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Już przez chwilę straciłam nadzieję, ale wzięłam się do kupy i czekam na kolejny cykl. Teraz od 3dc Menopur 150j i Puregon 100j 😱 jak już takie dawki nie dadzą rady to już nie wiem :(

Dziewczyny, które testują , trzymam za Was mocno kciuki żeby się udało! :)

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

👧 * niewydolność przysadki mózgowej
    * hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pannaaleksandra wrote:
    Dziewczyny, zdarzały Wam się plamienia po IUI?

Tak, mi teraz po drugiej IUI.

15b891ccdb.png
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Tak, mi teraz po drugiej IUI.
    Ja tez miałam po jednym zabieg plamienia. To normalne. Może się pojawić np. Od wziernika. Plus niektóre dziewczyny w ogóle moja plamienia w okresie okoloowulacyjnym

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ