Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Domassek1991 wrote:Codziennie widzę sąsiadkę, która jest w ciąży. Przy bardzo słabych wynikach nasienia, ciąża naturalna.
Ciężko mi o tym myśleć, u nas nikt problemu nie znalazłBiorę tylko eutyrox 50 na lekko podwyższona tarczyce. Jestem na stymulacji letrozolem, ale bez tego i tak co miesiąc jest owulacja.
Miejmy nadzieję, że drugie podejście będzie dla mnie i dla Ciebie udaneDomassek1991, KAR lubią tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Lilak wrote:A jeśli chodzi o drugą fazę cyklu macie jakieś naturalne wspomagacze? Ja od jutra na pewno ananas i korzeń maca (muszę doczytać jeszcze czy na pewno), ale zastanawiam się czy można coś jeszcze 🤔
Poza tym po prostu w miarę możliwości uważam na siebie.2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
KAR wrote:Lilak a mace suplementujesz w tabletkach?? Ja ananas w drugiej fazie teraz dojdzie akupunktura jeżeli się nie zniechęcę(właśnie czekam pod gabinetem)😂
Poza tym po prostu w miarę możliwości uważam na siebie.
Sproszkowany korzeń maca. Dodaję sobie łyżeczkę do jogurtu albo owsianki. -
Zastanawiam sie czy te moje dwa pęcherzyki wytrzymają do poniedziałku.
Dostałam info ze jeśli przed samym AID na usg wyjdzie ze juz pękły to nici z inseminacji 😞
Jak to wyglądało u was , ile mm miały wasze pęcherzyki podczas inseminacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 23:03
👩 29 lat
Wszystkie badania w normie
👦 30 lat
;(
GynCentrum 2020
1 AID -🍷
2 AID -🍷
Zmiana Kliniki na Angelius Provita
Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne
3 AID - kwiecień 🍷 2021
4 AID sierpień ( 25.08)
20 dpi beta 2033 🍀
22 dpi beta 4883 🍀 -
justynka wrote:Zastanawiam sie czy te moje dwa pęcherzyki wytrzymają do poniedziałku.
Dostałam info ze jeśli przed samym AID na usg wyjdzie ze juz pękły to nici z inseminacji 😞
Jak to wyglądało u was , ile mm miały wasze pęcherzyki podczas inseminacji?
Ja robię IUI tylko na pękniętych i wręcz nam sprawdzane na usg przed IUI tuż czy pękły, wiec dziwna informacja. Mi się jeszcze nie udało, ale ufam swojemu lekarzowi ( pomógł w moim otoczeniu dużej liczbie osób) Generalnie mój lekarz tez podkreśla, ze pęcherzyk nie peka tak o w 5 min. To proces trwający kilka godzin i po usg nie da się ocenić czy pękł 1 h temu czy 5, tylko ze jest w trakcie pękania
Plus: spokojnie. Jeśli dzisiaj masz 16 mm to na spokojnie. Ja miałam dzisiaj jeden 15 mm a drugi 11 w 8dc i gin stwierdziła, ze wrex bd później niż zwykle i raczej dopiero w środę. Pecherzyki pękają tak jak maja minimum 20 mm, a rosną średnik 2 mm na dobę. Mi pękają tak jak maja 21-22 zauważyłam. I zwykle same z siebie, zwykle nie mam zastrzyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2020, 23:43
-
Koniczynka ja byłam stymulowana lametą, menopurem i puregonem w końskich dawkach. Źle się czułam po lamecie. Było mi niedobrze. Ale x inseminacji nici bo pęcherzyki ani drgnęły
czekam na kolejny cykl.
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
Martys_ wrote:Koniczynka ja byłam stymulowana lametą, menopurem i puregonem w końskich dawkach. Źle się czułam po lamecie. Było mi niedobrze. Ale x inseminacji nici bo pęcherzyki ani drgnęły
czekam na kolejny cykl.
Ogólnie teraz oceniam, ze po tej kombinacji czuje się dobrze, tylko pierwszy raz w życiu miałam 2 dni po miesiączce brązowe plamienie- lekarz stwierdziła ze to po prostu od ciągłego dawkowania hormonów i żeby się nie martwić. Gorzej było po gonalu- ból głowy kilka dni.
Ja teraz miałam 3-7 dc Lametta 1 tabletka 2 razy dziennie i zastrzyk Menopur 75 3 dc i 5 dc
Może musisz trafic na lek, który na Ciebie zadziała. Czasem niby statystycznie gorszy lek a na kogos lepiej działa 🤷♀️ Na mnie gonadrotopiny czy jak to się nazywa nie podziałały a tak mówią, Ze takie dobre, bo to potem w dużych dawkach do in vitro się stosuje 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 10:14
KAR, Martys_ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj miałam akupunkturę póki co na jedna partie, lekarz stwierdził ze muszę się z tym oswoić i będzie dokładał punktów co wizytę.
Miałam 20 igieł na podbrzusze, powiem Wam ze czuje się po tym zabiegu rewelacyjnie.
Od długiego czasu czułam cały czas taki niepokój wewnętrzny, taki stres, spięcie a po igłach jak ręka odjął, wszystko odpuściło. Na kolejny zabieg idę we wtorek. Nie mam pojęcia czy to pomoże przy robieniu dzidzi, głęboko w to wierze ale naprawdę warto spróbować dla samej siebie 😍😍Koniczynka28, Marta9191, Kika, Aneta8 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
KAR wrote:Dziewczyny, wczoraj miałam akupunkturę póki co na jedna partie, lekarz stwierdził ze muszę się z tym oswoić i będzie dokładał punktów co wizytę.
Miałam 20 igieł na podbrzusze, powiem Wam ze czuje się po tym zabiegu rewelacyjnie.
Od długiego czasu czułam cały czas taki niepokój wewnętrzny, taki stres, spięcie a po igłach jak ręka odjął, wszystko odpuściło. Na kolejny zabieg idę we wtorek. Nie mam pojęcia czy to pomoże przy robieniu dzidzi, głęboko w to wierze ale naprawdę warto spróbować dla samej siebie 😍😍
Super, ze na Ciebie działa. Mysle, ze to bardzo dobrze jeśli chociaż pomożemy sobie ze stresem to tez mega ważneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 10:17
-
Koniczynka28 wrote:Oo a mi właśnie fajnie jajniki zareagowały. Ja mam swoje dobre owulacje, ale po 2 IUI zaczęliśmy stymulację( żeby zwiększyć szanse, wyhodować więcej jajeczek /2), która w ogóle nie działała i było tylko gorzej niż naturalnie 🤷♀️ A po tej kombinacji właśnie drgnęło i zapowiada się na 2 dojrzałe komórki jajowe. W poniedziek rano badam estradiol a wieczorem usg i bd wiadomo, czy 2 komórki będą dojrzałe.
Ogólnie teraz oceniam, ze po tej kombinacji czuje się dobrze, tylko pierwszy raz w życiu miałam 2 dni po miesiączce brązowe plamienie- lekarz stwierdziła ze to po prostu od ciągłego dawkowania hormonów i żeby się nie martwić. Gorzej było po gonalu- ból głowy kilka dni.
Ja teraz miałam 3-7 dc Lametta 1 tabletka 2 razy dziennie i zastrzyk Menopur 75 3 dc i 5 dc
Może musisz trafic na lek, który na Ciebie zadziała. Czasem niby statystycznie gorszy lek a na kogos lepiej działa 🤷♀️ Na mnie gonadrotopiny czy jak to się nazywa nie podziałały a tak mówią, Ze takie dobre, bo to potem w dużych dawkach do in vitro się stosuje 🤷♀️Starania od 2017... Niepłodność idiopatyczna -
justynka wrote:Zastanawiam sie czy te moje dwa pęcherzyki wytrzymają do poniedziałku.
Jak to wyglądało u was , ile mm miały wasze pęcherzyki podczas inseminacji?
U mnie za każdym razem miałam na 18 mm. Mój lekarz robi tylko na niepękniętych i gdybym miała zmienić lekarza to tez tylko na takiego, który wykonuje na niepeknietym. Ale co lekarz to opinianajważniejsze ze każdy ma swoją skuteczność, nie ma co się porównywać do innych
trzeba zaufać.
Ps. Uwazam ze 18 mn to trochę małe, osobiście zrobiłabym dzień pózniej na około 20 mm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2020, 14:55
-
Pytanie do Dziewczyn którym udało się zajść w ciąże. Jakie miałyście objawy przed wykonaniem bety ?Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
Witajcie.... Dziś o 21 - 11 dni od zastrzyku za czym idzie 12 i 10 dni od inseminacji . Czy warto jutro już iść na bete czyli 12 dni po zastrzyku? Jak jutro nie zrobię to znów odwlecze mi się min 2 dni a w razie jeśli się udało to muszę skontaktować się z moim lekarzem na cito gdyż ten wyjeżdża na urlop i miesiąc bez chłopa :p
Do 8 dnia po testy pozytywne utrzymywał się zastrzyk teraz już 1 kreska... -
Dziewczyny, zdarzały Wam się plamienia po IUI?Starania od 2018 roku
2 IUI i 3 transfery nieudane
…
6.10 Transfer zarodka 4.2.1
6dpt 46,8 😍🍀
8dpt 128,3 ✊🏻🍀
10dpt 418,3 ✊🏻🍀
12dpt 1365,8 ✊🏻🍀
15dpt 3658,7 ✊🏻🍀
20dpt 9675 ✊🏻🍀
21dpt maleństwo 2,5mm i ❤️😍
6t 5d maleństwo ma 8 mm ❤️
8t 5d 2,2 cm szczęścia ❤️
11t 4,5 cm szczęścia ❤️
*kocham Cię, zostań ze mną!*
-
Koniczynka28 wrote:Oo a mi właśnie fajnie jajniki zareagowały. Ja mam swoje dobre owulacje, ale po 2 IUI zaczęliśmy stymulację( żeby zwiększyć szanse, wyhodować więcej jajeczek /2), która w ogóle nie działała i było tylko gorzej niż naturalnie 🤷♀️ A po tej kombinacji właśnie drgnęło i zapowiada się na 2 dojrzałe komórki jajowe. W poniedziek rano badam estradiol a wieczorem usg i bd wiadomo, czy 2 komórki będą dojrzałe.
Może musisz trafic na lek, który na Ciebie zadziała. Czasem niby statystycznie gorszy lek a na kogos lepiej działa 🤷♀️ Na mnie gonadrotopiny czy jak to się nazywa nie podziałały a tak mówią, Ze takie dobre, bo to potem w dużych dawkach do in vitro się stosuje 🤷♀️
Dziewczyny, które testują , trzymam za Was mocno kciuki żeby się udało!👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁