Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak wrote:A i sprawdziłam. Test był jednak o czułości 10. Nakupowałam tego tyle, że sama nie wiem co mam.
Ryczę od rana.
Ale czemu?? Lilak, sikance mają sens tylko po terminie spodziewanej miesiączki.
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Lilak wrote:Powiem Wam, że walczę dzisiaj z ogromną depresją. To nawet nie jest PMS tylko turbo PMS.
Jak jutro poznasz bete to może trochę z Ciebie zejdzie, nawet jeśli będzie negatywna.
Ja też mam raz lepszy nastrój, raz gorszy. Trzeba to po prostu przetrwac. Trzymaj się :*
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
OlaNova wrote:Ale czemu?? Lilak, sikance mają sens tylko po terminie spodziewanej miesiączki.
Teoretycznie tak. 3 razy jednak w życiu wychodziły mi pozytywne już w 23 dc i jakoś tak uznałam, że skoro dziś 25 dc to już wszystko stracone skoro negatyw.
Dochodzę już do siebie, pocieszam się, że etap rozpaczy w tym cyklu mam już za sobą i jutro wynik bety mnie nie ruszy i walczę dalej 🤷♀️ -
OlaNova wrote:Jak jutro poznasz bete to może trochę z Ciebie zejdzie, nawet jeśli będzie negatywna.
Ja też mam raz lepszy nastrój, raz gorszy. Trzeba to po prostu przetrwac. Trzymaj się :*
Dzięki wielkie kochana 🥰 cały cykl się trzymałam i wywaliłam się na mecie 🤦♂️ Już wstaję i lecę dalej 😎 -
Anaby89 wrote:Dziewczyny robiłyście badania genetyczne? Ja jestem po czekam na wyniki.
Robiliśmy kariotypy i ja czynnik v leiden i trombocykline.
Osttanio byłam u gin normalnego, na kontroli po inseminacji i on powiedział żeby więcej IUI nie robić bi to bez sensu. Mówił że to tylko koszty a udaje się niesamowicie rzadko. Stwierdził też że często spotyka się że słabym nasieniem którego jedynym problemem jest to że nie może dostać się do komórki, tzn przebić jej. I do tego tylko in vitro. I sugeruje ze od razu do tego powinniśmy podejść.
Też się spotkałam z takimi pogladami innych lekarzy gin, którzy nie pracują w klinikach.
Ale moim zdaniem warto. Warto przetestować, sprawdzic jak organizm reaguje na leki... W dodatku jeśli ktoś nie ma kasy na in vitro to co mu zostaje? Przystapienie do procedury iui oswaja tez troszeczkę z tą całą procedura in vitro.
Ja jestem troche spokojniejsza odkąd jestem w klinice i melduję się tam kilka razy w miesiącu. Czuje że mój mózg odpoczywa. Lekarz za mnie myśli.
Zobaczymy co będę o tym myśleć za jakiś czas
Starania od lipca 2019
Lilak wrote:Dzięki wielkie kochana 🥰 cały cykl się trzymałam i wywaliłam się na mecie 🤦♂️ Już wstaję i lecę dalej 😎
Gites! 😎
A mi właśnie koleżanka napisała co teraz jest w 7 tc (też rok się starali, przyczyna nieznana, acz miesiąc przed zeszła tsh z 4 do 1.5), że spoznial jej się okres i w 31 dniu cyklu test miała negatywny, więc pila Alko i miała to w dupie, pozytyw wyszedł jej dopiero w 36 dc.
Troszkę pocieszyla mnieLilak , Koniczynka28, Magdalena 😀 lubią tę wiadomość
Starania od lipca 2019
Dziewczyny jak to jest progesteron ja biore to moze mi blokować okres ? jutro mam dostać i jutro mam isc na bete tylko ja nic nie czuje i wydaje mi sie ze dostane okres ale to dopiero jak nie będę juz brała progesteron jak to jest ?1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
szalona1106 wrote:Dziewczyny jak to jest progesteron ja biore to moze mi blokować okres ? jutro mam dostać i jutro mam isc na bete tylko ja nic nie czuje i wydaje mi sie ze dostane okres ale to dopiero jak nie będę juz brała progesteron jak to jest ?
teoretycznie nie powinnaś dostać okresu biorąc progesteron, aczkolwiek ja dostałam i moja pani dr stwierdziła, że widocznie mam tak niski jego poziom, że mimo uzupełniania 2 x dziennie po 100mg był niewystarczający, dlatego przy kolejnej IUI mam sprawdzać jego poziom co kilka dni. Powinnaś odstawić dopiero jeśli beta wyjdzie negatywna, ale miejmy nadzieje, że nie będzie takiej potrzeby😉✊🏼👩🏼 29 lat
👦🏻 31 lat
starania od 04.2019r.
PCOS, cykle bezowulacyjne.
mąż w granicach normy😁
29.07. 1 IUI🍷😢
24.08. 2 IUI 🍷😢
23.09. 3 IUI 🍷😢 ciąża biochemiczna -
nacixxx wrote:teoretycznie nie powinnaś dostać okresu biorąc progesteron, aczkolwiek ja dostałam i moja pani dr stwierdziła, że widocznie mam tak niski jego poziom, że mimo uzupełniania 2 x dziennie po 100mg był niewystarczający, dlatego przy kolejnej IUI mam sprawdzać jego poziom co kilka dni. Powinnaś odstawić dopiero jeśli beta wyjdzie negatywna, ale miejmy nadzieje, że nie będzie takiej potrzeby😉✊🏼1 AID🍷
2 AID 🍷
3 AID nie udany
4 AID nie udany
In Vitro
13.04 1. Transfer -
nick nieaktualny
-
U mnie dziś beta negatywna, także druga inseminacja nieudana
Jest mi bardzo, bardzo przykro. Męczy mnie to strasznie...
Ja nie wiem co jest z nami nie tak
Muszę dorobić kilka badań, bo ważność mi się kończy i będziemy podchodzić do trzeciej inseminacji.
Jak odbije się finansowo to zainteresuje się immunologia...
Jak tam moje siostry z tego samego dnia? Dajcie troche nadziei! 🍀
Starania od lipca 2019
szalona1106 wrote:jutro bedzie 14 dni po inseminacji
To zrób bete z krwi, na sikańca może być za wcześnie.
Lekarz Ci nie mówił kiedy masz zrobić test?
Starania od lipca 2019
OlaNova wrote:U mnie dziś beta negatywna, także druga inseminacja nieudana
Muszę dorobić kilka badań, bo ważność mi się kończy i będziemy podchodzić do trzeciej inseminacji.
Jak tam moje siostry z tego samego dnia? Dajcie troche nadziei! 🍀
Ja czekam na wynik ale to tylko formalność. Zmieniłam laboratorium i tu czeka się dłużej. A zmieniłam bo tamto dobijało mnie psychicznie gdy wpisywali w wyniku 0,00 😡 tak jakby jedno zero to było za mało.
OlaNova przykro mi ☹️ ustawiałaś mnie wczoraj do pionu choć psychicznie zaliczyłam niezłe dno. Dziękuję za Twoje wsparcie 🥰
Nastawiam się już na zmianę kliniki i in vitro, choć wciąż nie mogę się z tym pogodzić a męża póki co przeraża ta wizja.
Czekam na wynik i już chłodzę mocniejszy trunek żeby wieczorem odreagować za ostatnie tygodnie mierzenia temperatur, przyjmowania leków o czasie, wizyt u lekarza, badań i wszystkich tych pierdół, które dobrze znacie.
-
OlaNova wrote:U mnie dziś beta negatywna, także druga inseminacja nieudana
Jak tam moje siostry z tego samego dnia? Dajcie troche nadziei! 🍀Marta9191 lubi tę wiadomość
Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ❌️😞
05.2025 -> j.w. ❌️ 😞
07.2025 -> nowa procedura 💉🍀
ET 2.2.2 ❌️ 😞
❄️
NK⬆️
Cross - 13% - ok
Histero, cd138 - ok
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
Linka89 wrote:U mnie 2 IUI też nieudana, dziś 2 dzień nowego cyklu. Ten cykl odpoczywamy i we wrześniu idziemy na wizytę i mam nadzieję że w październiku wystartujemy z in vitro. Nie mam już sił
Przez przypadek mi się polubiło. In vitro to już większe szanse. Wierzę, że wszystkie zostaniemy mamy, tylko niektóre będą musiały przejsc dłuższą drogę. Nie możemy się poddawaćKoniczynka28 lubi tę wiadomość
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Lilak, Linka89, czemu od razu in vitro? Lekarz tak zaleca?
My jak nic się nie uda to chyba w przyszłym roku... W tym nawet nie wiem czy jeszcze są dofinansowania, a nawet gdyby to i tak nie mamy teraz 5 tys
Ale też mnie to przeraża, tzn ten stres, że tak się ingeruje w cykl, narkoza, czy hodowla się powiedzie, czy uda się coś zamrozić...
Dziś pozwolę sobie troche pojęczyc, ale jutro już poprawiam korone i działam dalej.
Starania od lipca 2019
OlaNova wrote:Lilak, Linka89, czemu od razu in vitro? Lekarz tak zaleca?
My jak nic się nie uda to chyba w przyszłym roku... W tym nawet nie wiem czy jeszcze są dofinansowania, a nawet gdyby to i tak nie mamy teraz 5 tys
Ale też mnie to przeraża, tzn ten stres, że tak się ingeruje w cykl, narkoza, czy hodowla się powiedzie, czy uda się coś zamrozić...
Dziś pozwolę sobie troche pojęczyc, ale jutro już poprawiam korone i działam dalej.
Podejdę jeszcze do dwóch prób IUI, bo moja gin próbuje 4 razy a potem sama powiedziała, że szukamy innej metody. Właśnie skończyłam 38 lat i szkoda mi tracić czas. Nie wiem co mi zostanie innego po tych dwóch ostatnich próbach 🤔 -
nick nieaktualny