Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • PaniM Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Tak, po ovitrelle testy są pozytywne. To dziwne, bardzo szybko się wypłukało i Ciebie🤔

Olcia, u mnie nadal biało..
    Kurde no właśnie tak myślałam że powinny być pozytywne. Aj czyli pewnie iui się nie uda. No nic czekam te 2 tygodnie i jadę do laboratorium na betę. A po ilu dniach od iui mialyscie jakieś objawy świadczące o powodzeniu iui. Ja staram się oszczędzac i większość dni leżę 😁

• Panda_xx Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Bardzo mi przykro, ze się nie udało :( ale przecież się uda :) ja dziś 1 dc jutro mam wizytę u dr. No i rozpoczynam stymulację do mojej pierwszej IUI, staram powtarzać sobie , ze IUI to nie szansa nie dziecko tylko kolejny krok do sukcesu, kolejne doświadczenie i, ze w zasadzie nie jest to zależne ode mnie robię wszystko to co mogę. Mi taki pesymizm chyba pomaga choć nie jestem pewna. Wydaje mi się, ze można zwariować i obawiam się ze jest mi już całkiem niedaleko do tego stanu 🙆🏼‍♀️🙈

Oj to nie jesteś sama;) ja niestety wiem, ze za bardzo się stresuje, ale nie potrafię sobie z tym całkowicie poradzić. Najważniejsze, ze znasz sposób na siebie :)
    W takim razie mocno trzymam za Was kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 07:49

Guśka21 lubi tę wiadomość

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Panda, Olcia, Maraga - to jeszcze nie czas na łzy, dajcie sobie jeszcze parę dni. Ja też już praktycznie nie wierzę, że coś z tego jeszcze będzie ale zawsze jest nadzieja dopóki nie ma @.
    A tak w ogóle to Olcia ten Twój lekarz to jakiś dziwny jest, że tak powiedział. Nie słuchaj go, pozamiatane to będzie po @.
    Maraga,ja staram się już 4 lata i co roku wierzyłam, że to właśnie "ten" rok. Teraz już nie myślę w ten sposób, po prostu działam ile mogę i liczę, że kiedyś się w końcu uda :) i odkładam kasę na ivf, chociaż nie bardzo już mam z czego 🙈
    Dziękuje za wsparcie kochana! Ja czekam za dofinansowaniem na in vitro, z IUI już rezygnuje, zobaczymy jak to będzie 😘

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Iseko ,Maraga jak wasze testowania ? Może chociaż wam się udało dziewczyny ? 🥰
    Hej kochana! Ja wczoraj dwa testy zrobiłam i byłam na siebie wkurzona, bo na dzisiaj już nie miałam 😂😂😂😂😂ale generalnie wiem, że nic z tego, bo już mnie brzuch boli na okres, piersi przestają boleć i w ogóle dół. Ja już do kolejnej iui raczej nie podchodzę, czekam za dofinansowaniem na in vitro i w nim będę pokladac nadzieję. Ja cały czas wierzę, że nam wszystkim tu się uda😘jak nie nam, to komu?? 😁 😁

• Panda_xx Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Kochana tak mi przykro ❤️
    Nie łam się , musi nam się w końcu udać kiedyś . Za dwa tyg znowu będziesz wyczekiwać testowania . Mam nadzieje ze już będzie ten kolejny miesiąc dla nas wszystkich mega pozytywny 🥰🥰

Wielkie dzieki za słowa otuchy:** dobrze Was tutaj mieć.
    Obys miała racje, niech się spełnia w końcu nasze marzenia :)

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Tak, po ovitrelle testy są pozytywne. To dziwne, bardzo szybko się wypłukało i Ciebie🤔

Olcia, u mnie nadal biało..
    Kurczę no mam nadzieje ze jeszcze się coś pokaże na tym teście . Trzymam kciuki 🥰

Iseko lubi tę wiadomość

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Hej kochana! Ja wczoraj dwa testy zrobiłam i byłam na siebie wkurzona, bo na dzisiaj już nie miałam 😂😂😂😂😂ale generalnie wiem, że nic z tego, bo już mnie brzuch boli na okres, piersi przestają boleć i w ogóle dół. Ja już do kolejnej iui raczej nie podchodzę, czekam za dofinansowaniem na in vitro i w nim będę pokladac nadzieję. Ja cały czas wierzę, że nam wszystkim tu się uda😘jak nie nam, to komu?? 😁 😁
    kochana ja planuje zrobić 3 IUI i jak nie wyjdzie to tez będziemy się szykować do in vitro nie ma sensu moim zdaniem dalej marnować czas i pieniądze . A jak z tym dofinansowaniem jest ? Dużo zachodu ?

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda_xx wrote:
    Wielkie dzieki za słowa otuchy:** dobrze Was tutaj mieć.
    Obys miała racje, niech się spełnia w końcu nasze marzenia :)
    Kiedyś się spełnia napewno , oby tylko nie długo bo zwariujemy hehe 😂😂

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    kochana ja planuje zrobić 3 IUI i jak nie wyjdzie to tez będziemy się szykować do in vitro nie ma sensu moim zdaniem dalej marnować czas i pieniądze . A jak z tym dofinansowaniem jest ? Dużo zachodu ?
    Szczerze, to jeszcze do końca nie wiem. Na początku stycznia zapisaliśmy się na listę chętnych do in vitro. W ubiegłym tygodniu dzwonili z in vitro, że musimy złożyć dokumenty takie jak zaświadczenie o zameldowaniu, rachunki z 12 msc i pit z 2019 r z potwierdzeniem odbioru. W piątek jedziemy wypełnić wniosek. I podobno się czeka, słyszałam nawet, że 2 msc. Tylko mamy problem z zaświadczeniem o zameldowaniu, bo nie dość, że żeby iść do urzędu to trzeba czekać za wolnym terminem to jeszcze jest problem z wydaniem zaświadczenia, więc już się stresuje, czy do piątku zdążymy.

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Kiedyś się spełnia napewno , oby tylko nie długo bo zwariujemy hehe 😂😂
    My rezygnujemy z IUI, bo nas to kosztuje prawie 1. 500 tyś. to jeszcze przez gorsze nasienie męża, szanse są nikłe, i branie wolnego w pracy też nie jest łatwe i dla mnie i dla męża. Już wolę tą kasę przeznaczyć na in vitro, generalnie nie potrafię tego jakoś przeżyć, że coś takiego się nam przytrafiło, podziwiam Was dziewczyny za siłę i determinację! Buziaki dla Was 😘

• Guśka21 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    My rezygnujemy z IUI, bo nas to kosztuje prawie 1. 500 tyś. to jeszcze przez gorsze nasienie męża, szanse są nikłe, i branie wolnego w pracy też nie jest łatwe i dla mnie i dla męża. Już wolę tą kasę przeznaczyć na in vitro, generalnie nie potrafię tego jakoś przeżyć, że coś takiego się nam przytrafiło, podziwiam Was dziewczyny za siłę i determinację! Buziaki dla Was 😘
    Myśle, ze każda z nas tak trochę myśli i jest zła na los, w szczególności ze często w rodzinie tylko jedna osoba od pokoleń ma problemy Np tak jest u mnie :/ mojemu bratu kilka dni temu urodziło się drugie dziecko, a planowali powiększyć rodzine za ok 2 lata. Oczywiście wszyscy bardzo się cieszymy No ale nie ukrywam ze jak mi powiedział ze jego żona jest w ciąży i ze są zaskoczeni No to czułam ogromna niesprawiedliwość od losu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2021, 10:00

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🧸 IUI 07.05.2021 ❌

🍀11.10.25 Początek stymulacji do in vitro
    🥚24.10.25 21 occytow->12 zapłodniono -> 10❄️
    ☃️Transfer 21.01.26
    5DPT II 🥹❤️
    6DPT 50,1
    9DPT 301,5
    12DPT 1173
    14DPT 2746

preg.png
  • Olcia92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Szczerze, to jeszcze do końca nie wiem. Na początku stycznia zapisaliśmy się na listę chętnych do in vitro. W ubiegłym tygodniu dzwonili z in vitro, że musimy złożyć dokumenty takie jak zaświadczenie o zameldowaniu, rachunki z 12 msc i pit z 2019 r z potwierdzeniem odbioru. W piątek jedziemy wypełnić wniosek. I podobno się czeka, słyszałam nawet, że 2 msc. Tylko mamy problem z zaświadczeniem o zameldowaniu, bo nie dość, że żeby iść do urzędu to trzeba czekać za wolnym terminem to jeszcze jest problem z wydaniem zaświadczenia, więc już się stresuje, czy do piątku zdążymy.
    Ojejku no to faktycznie można się przy tym nalatać. A oni to finansują czy dofinansowują?

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Nie na sprawiedliwości niestety . Tez się czasem dziwie Że są ludzie którzy pragną dziecka w nie mogą , a są kobiety które rodzą jedno po drugim i zostawiają . Nie rozumiem tego .

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Myśle, ze każda z nas tak trochę myśli i jest zła na los, w szczególności ze często w rodzinie tylko jedna osoba od pokoleń ma problemy Np tak jest u mnie :/ mojemu bratu kilka dni temu urodziło się drugie dziecko, a planowali powiększyć rodzine za ok 2 lata. Oczywiście wszyscy bardzo się cieszymy No ale nie ukrywam ze jak mi powiedział ze jego żona jest w ciąży i ze są zaskoczeni No to czułam ogromna niesprawiedliwość od losu.
    Mam to samo, mojemu szwagrowi też będzie się rodzić dziecko w lipcu, w sierpniu mieli ślub i po ślubie 2 msc się starali 😊też się cieszę, ale jak w wigilię zobaczyłam usg i teksty typu, że myśleli, że ja już też w końcu jestem w ciąży to mnie załamało 🙁

• Guśka21 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie siedzę w klinice i czekam na swoją wizytę trzymajcie kciuki za same dobre wiadomości 👏🏻 Dam znac po :)

Maraga32, Soleil, alauda, Mad lena lubią tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🧸 IUI 07.05.2021 ❌

☃️Transfer 21.01.26
    5DPT II 🥹❤️
    6DPT 50,1
    9DPT 301,5
    12DPT 1173
    14DPT 2746

preg.png
  • Guśka21 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Mam to samo, mojemu szwagrowi też będzie się rodzić dziecko w lipcu, w sierpniu mieli ślub i po ślubie 2 msc się starali 😊też się cieszę, ale jak w wigilię zobaczyłam usg i teksty typu, że myśleli, że ja już też w końcu jestem w ciąży to mnie załamało 🙁
    Jej przepraszam nie chciałam tego polubić. Wiem rozumiem Cię, ale pamiętaj ze my zwyczajnie chwile dłużej musimy poczekać :)

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🧸 IUI 07.05.2021 ❌

☃️Transfer 21.01.26
    5DPT II 🥹❤️
    6DPT 50,1
    9DPT 301,5
    12DPT 1173
    14DPT 2746

preg.png
  • Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Słuchajcie siedzę w klinice i czekam na swoją wizytę trzymajcie kciuki za same dobre wiadomości 👏🏻 Dam znac po :)
    Trzymamy kciuki 🤞 😘

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Ojejku no to faktycznie można się przy tym nalatać. A oni to finansują czy dofinansowują?
    Dofinansowanie jest w kwocie 5000 tyś 😍

• Olcia92 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maraga32 wrote:
    Dofinansowanie jest w kwocie 5000 tyś 😍
    ooo no to zawsze jakaś kasa już jest , a całe in vitro u wad to jaki koszt może być ? Bo to chyba indywidualnie jest wyliczane ? Ja dostałam cennik z invicta i tam różnica cenowa jest spora w tych tabelkach .

• Maraga32 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    ooo no to zawsze jakaś kasa już jest , a całe in vitro u wad to jaki koszt może być ? Bo to chyba indywidualnie jest wyliczane ? Ja dostałam cennik z invicta i tam różnica cenowa jest spora w tych tabelkach .
    Wiesz co, z tego co mi wiadomo to w 12 tyś powinniśmy się zamknąć, gdyby nie to dofinansowanie to byśmy nawet nie myśleli o in vitro, a tak to skrupulatnie zbieram w skarbonkę 😂

Olcia92 lubi tę wiadomość

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ