X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia, ja teraz mam miec lamettę dwie tabletki dziennie, liczę na to, że wyhoduje dwa. Bez lametty lub na jednej robię jedno jajko.

Olcia92 lubi tę wiadomość

• Gosia:) Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Moja beta 12 dni po IUI była koło 50 i to nie był już zastrzyk. Trzymam kciuki za dobre wiadomości!!!😍🤞🤞

Czy po IUI brałaś progesteron ?

Wysłany: 19 lutego 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Hey dziewczyny powiedzcie mi jaka macie dawkę clostilbegyt i w jakich dniach cyklu ?
    Ja mam od 5 do 10 dc brać 1x1 ale po tej dawcę mam zawsze tylko jeden pęcherzyk dominujący . Lekarz nic nie mówił o zwiększaniu dawki , a może wtedy było by więcej jajeczek . Pozdrawiam

Ja brałam 3-7 dzień 2×1. Jeden był zawsze dominujący, drugi mniejszy.

Olcia92 lubi tę wiadomość

• alauda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia92 wrote:
    Hey dziewczyny powiedzcie mi jaka macie dawkę clostilbegyt i w jakich dniach cyklu ?
    Ja mam od 5 do 10 dc brać 1x1 ale po tej dawcę mam zawsze tylko jeden pęcherzyk dominujący . Lekarz nic nie mówił o zwiększaniu dawki , a może wtedy było by więcej jajeczek . Pozdrawiam

Ja tylko raz byłam stymulowana clo - identyczna dawka jak Twoja i miałam dwa pęcherzyki. I to nawet jeden w prawym jajniku, która zazwyczaj jest mało aktywny.

Ostatnio mi coś lekarz tłumaczył, że to ile się pęcherzyków wytworzy po stymulacji, jest już z góry "określone" na początku cyklu. Stymulacja ma pomóc w ich rośnięciu ale czasami jest już przesądzone, czy zadziała na inne pęcherzyki czy nie.
    Pytałam się go o to, ponieważ przy pierwszej stymulacji Ovaleapem mialam aż trzy pęcherzyki a przy drugiej tylko jeden i zmartwiłam się, że moje jajniki już nie dają rady przez niskie AMH :(

Ale fakt, większa dawka chyba powinna pomóc i lekarz powinien ocenić po wcześniejszych stymulacjach, czy można zwiększyć dawkę czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 09:57

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Madzik_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam lamette brać od 2 do 6 dnia cyklu po 1 tabletce.
    Już teraz czekam na tą opóźnioną @. I działamy z pełną wiarą.

Robiłam test rano i nic nie pokazał.
    Od pierwszego dnia seksu po SonoHSG minęło 20dn. Także chyba już musiałoby coś pokazać.
    Także niech już się ten cykl u mnie kończy 😊😊

Aleeeeee jestem ciekawa waszych wyników.
    Cieszę się, że tak aktywnie tutaj jest.

👨‍🦱 36l.

👩34l.

W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
    Podchodzimy do In vitro.
    1 Transfer 08.11.2021r. 😭
    2 Transfer 09.05.2022r. 😭
    3 transfer ❌️
    4 transfer ❌️
    5 transfer❌️
    😭😭😭😭😭
    2 punkcja
    3 punkcja Eurofertil Czechy
    6 transfer❌
    7 transfer 02.04
    5dpt beta 11 prog 14,20
    6dpt beta 44,70 prog 30
    9dpt beta 89,60 prog 39,28
    12dpt beta 312 peog 17
    14dpt beta 797,30 prog 17
    20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
    26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
    27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
    30dpt CRL 0,93 cm
    preg.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jak myślicie (proszę nie odebrać moich słów źle i nie dotyczy to dziewczyn, które bez leków w ogóle nie mają owulacji), że może przez stymulację te jajeczka mogą być jakoś słabsze? Lub jeden jest za mocno stymulowany, a drugi trochę słabiej. Bo normalnie kobiecie zazwyczaj rośnie jeden pęcherzyk dominujący, a przy lekach organizm jest zmuszony i zmobilizowany do większej ilości. I zastanawiam się, czy przez to te jajeczka nie są jakieś słabsze. I musimy pamiętać, żeby doszło do zapłodnienia wystarczy aż lub tylko jedno jajeczko i jeden plemnik... Także tak sobie myślę, że nie ma co się martwić na zapas, że na USG widać tylko jeden pęcherzyk, a nie więcej... I zauważyłam, że bardzo dużo dziewczyn IUI zaczyna od stymulacji i bardzo rzadko widzę informację, że lekarz podejmuję próbę IUI na naturalnym cyklu. I zastanawiam się z czego to wynika. Czy u Was lekarz badał Wasz cykl (monitorując na USG i za pomocą badań krwi) czy cały ten proces przebiega prawidłowo, czy może od razu dał listę badań pod procedurę IUI i stymulacja?

Natii06 lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i cieszę się, że pojawiają się dobre wieści:) Jak już tu ktoś pisał daję to duże nadzieję, że IUI działa :)

Sympatycznaa lubi tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • Natii06 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunkierka wrote:
    A dziewczyny jak myślicie (proszę nie odebrać moich słów źle i nie dotyczy to dziewczyn, które bez leków w ogóle nie mają owulacji), że może przez stymulację te jajeczka mogą być jakoś słabsze? Lub jeden jest za mocno stymulowany, a drugi trochę słabiej. Bo normalnie kobiecie zazwyczaj rośnie jeden pęcherzyk dominujący, a przy lekach organizm jest zmuszony i zmobilizowany do większej ilości. I zastanawiam się, czy przez to te jajeczka nie są jakieś słabsze. I musimy pamiętać, żeby doszło do zapłodnienia wystarczy aż lub tylko jedno jajeczko i jeden plemnik... Także tak sobie myślę, że nie ma co się martwić na zapas, że na USG widać tylko jeden pęcherzyk, a nie więcej... I zauważyłam, że bardzo dużo dziewczyn IUI zaczyna od stymulacji i bardzo rzadko widzę informację, że lekarz podejmuję próbę IUI na naturalnym cyklu. I zastanawiam się z czego to wynika. Czy u Was lekarz badał Wasz cykl (monitorując na USG i za pomocą badań krwi) czy cały ten proces przebiega prawidłowo, czy może od razu dał listę badań pod procedurę IUI i stymulacja?

Mi lekarz od razu powiedział, że próbujemy na cyklu naturalnym, bo po co stymulować skoro nigdy nie miałam żadnych problemów z cyklem i hormonami, ale teraz się zastanawiam, że skoro większość IUI jest przeprowadzana na cyklach stymulowanych to może to poprostu daje większe szanse, bo jak na jednym pęcherzyku nie wypali to drugi zaskoczy..nie wiem, zastanawiam się czy jeśli się teraz nie uda czy nie namówić lekarza jednak na stymulację.

Starania od 2017 r.

👩31 lat
    - niedoczynność tarczycy
    - NK 20%
    - genotyp Kir AA
    👨34 lata
    - słaba morfologia i ruchliwość plemników
    - przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (mar test bez leków ok.60%)
    - fragmentacja DNA 27%

4 nieudane IUI 😔
  • Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np przez PCO nie mam zupełnie swoich owulacji zawsze miałam mnóstwo małych jajeczek ale w naturalnym cyklu nigdy żaden nie urósł na tyle bym miała szanse na naturalne poczęcie stad stymulacja lamettą.
    Co prawda biorę zawsze tylko 1 tabletkę, ale przez kilka stymulowanych cykli miałam wyłącznie jeden pęcherzyk. Nie wiem jak będzie tym razem bo jak pisałam wyżej to moja pierwsza IUI wiec może dr postanowi dać mi coś więcej jakiś czas temu brałam tez zastrzyki w brzuch ale nie pamietam jak się nazywały pamietam ze było drogie 🙆🏼‍♀️ Jednak mam nadzieje, ze zlituje się los bo koszta mnie przerażają inseminacja prawie 1000 wizyty badania, upłynnianie nasienia powiem wam, ze nie zarabiamy złe ale chyba mogłabym sobie już kupić auto za pieniądze wydane przez 3 lata😐😔

Natii06, Mimi__ lubią tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
  • Natii06 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka21 wrote:
    Ja np przez PCO nie mam zupełnie swoich owulacji zawsze miałam mnóstwo małych jajeczek ale w naturalnym cyklu nigdy żaden nie urósł na tyle bym miała szanse na naturalne poczęcie stad stymulacja lamettą.
    Co prawda biorę zawsze tylko 1 tabletkę, ale przez kilka stymulowanych cykli miałam wyłącznie jeden pęcherzyk. Nie wiem jak będzie tym razem bo jak pisałam wyżej to moja pierwsza IUI wiec może dr postanowi dać mi coś więcej jakiś czas temu brałam tez zastrzyki w brzuch ale nie pamietam jak się nazywały pamietam ze było drogie 🙆🏼‍♀️ Jednak mam nadzieje, ze zlituje się los bo koszta mnie przerażają inseminacja prawie 1000 wizyty badania, upłynnianie nasienia powiem wam, ze nie zarabiamy złe ale chyba mogłabym sobie już kupić auto za pieniądze wydane przez 3 lata😐😔

Skąd ja to znam.. każda wizyta w klinice plus jakieś badania to koszt kilkuset złotych, sama inseminacja 1400 plus badania moje i męża i jeszcze ten test na covid za 300 zł..

Guśka21 lubi tę wiadomość

Starania od 2017 r.

👩31 lat
    - niedoczynność tarczycy
    - NK 20%
    - genotyp Kir AA
    👨34 lata
    - słaba morfologia i ruchliwość plemników
    - przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (mar test bez leków ok.60%)
    - fragmentacja DNA 27%

4 nieudane IUI 😔

Wysłany: 19 lutego 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście taka sytuacje, ze po pregnylu albo ovitrelle pęcherzyki Wam nie pękły? Czy miałyście wtedy bardzo obfity okres ze skrzepami ?

Sympatycznaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia:) wrote:
    Czy po IUI brałaś progesteron ?

Tak, Utrogestan 200mg, 3x1 i biorę go dalej.
    Za miesiąc mam przejść na duphaston.

Wysłany: 19 lutego 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Tak, Utrogestan 200mg, 3x1 i biorę go dalej.
    Za miesiąc mam przejść na duphaston.

Czy wiesz dlaczego musiałaś od początku brać taką dużą dawkę? Czy po kilku dniach od IUI robiłaś badanie progesteronu z krwi ?

• alauda Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałyście rację Dziewczyny!😘

Lekarz potwierdził bez dwóch zdań, że to ciąża a żaden Pregnyl😊

Jutro kolejna beta i jeśli będzie ponad 200 to kolejna wizyta za 3 tygodnie.

Teraz trzymam kciuki za Was wszystkie😊❤️

Bunkierka, Kolendra, Mimi__, Just hope! , Sympatycznaa, Madzik_, Soleil, Guśka21, Olcia92, Kika, Mad lena, Madżka89, Panda_xx, Iseko, Gosia Rumi lubią tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

3x IVF ➡️ 6 transferów ❌
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda - cudowna wiadomość:) Gratulację:) Mam nadzieję, że wkrótce do Ciebie dołączymy:)

alauda, Guśka21 lubią tę wiadomość

💓 39+0

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiesz dlaczego musiałaś od początku brać taką dużą dawkę? Czy po kilku dniach od IUI robiłaś badanie progesteronu z krwi ?

Niestety nie, bo przez okres świąteczny nie miałam nawet wizyty kontrolnej po IUI. Dostałam go na wszelki wypadek i teraz przy każdym badaniu poziom to ok.70 nmol/l. Mam nadzieję, że przy następnej wizycie lekarz mi to wyjaśni bo nie ukrywam że tak wysoki poziom progesteronu jest bardzo nieprzyjemny w skutkach i marzę żeby go odstawić jeśli nie jest konieczny ;)

Alauda Gratulacje!!!!!! Wiedziałam że ta beta coś znaczy!!!😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 13:54

alauda lubi tę wiadomość

• Sympatycznaa Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda, właśnie czekałam na tą wiadomość. Zastrzyk energii :)
    Do trzech razy sztuka ? :D
    Gratulację :)

alauda lubi tę wiadomość

Starania od 08.2018
    JA:Hasi, niedoczyność ( 27L)
    ON: (28L)

Zdrowi, ale dzidzi nie ma...
    1 IUI / 10.02.2021

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi__ wrote:
    Niestety nie, bo przez okres świąteczny nie miałam nawet wizyty kontrolnej po IUI. Dostałam go na wszelki wypadek i teraz przy każdym badaniu poziom to ok.70 nmol/l. Mam nadzieję, że przy następnej wizycie lekarz mi to wyjaśni bo nie ukrywam że tak wysoki poziom progesteronu jest bardzo nieprzyjemny w skutkach i marzę żeby go odstawić jeśli nie jest konieczny ;)

Alauda Gratulacje!!!!!! Wiedziałam że ta beta coś znaczy!!!😍

No właśnie ja się obawiam dużej dawki progesteronu. A wcześniej po IUI miałaś kontrolne usg, w celu sprawdzenia czy pęcherzyki pękły ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się obawiam dużej dawki progesteronu. A wcześniej po IUI miałaś kontrolne usg, w celu sprawdzenia czy pęcherzyki pękły ?

To było moje pierwsze 🙂

• Madzik_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alauda !!coś pięknego!!!! Juhuuu!!

alauda lubi tę wiadomość

👨‍🦱 36l.

👩34l.

W klinice Gyncentrum od Listopada 2020r.
    Podchodzimy do In vitro.
    1 Transfer 08.11.2021r. 😭
    2 Transfer 09.05.2022r. 😭
    3 transfer ❌️
    4 transfer ❌️
    5 transfer❌️
    😭😭😭😭😭
    2 punkcja
    3 punkcja Eurofertil Czechy
    6 transfer❌
    7 transfer 02.04
    5dpt beta 11 prog 14,20
    6dpt beta 44,70 prog 30
    9dpt beta 89,60 prog 39,28
    12dpt beta 312 peog 17
    14dpt beta 797,30 prog 17
    20dpt zarodek w macicy (CRL 0,15cm) czekamy na Twoje serduszko 🥰
    26dpt mamy serduszko 🥹🥹 CRL 0,55cm
    27dpt krwiewienie, sor, serduszko biję
    30dpt CRL 0,93 cm
    preg.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ