Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez jestem zdania, ze testy na Covid są totalnie bez sensu w takich przypadkach do dentysty nie musisz mieć nawet na No usunięcia zęba, a do IUI musisz. Nielogiczne zupełnie. Pomijając fakt, ze te testy na przeciwciała są wątpliwe.🧸 IUI 02.03.2021 ❌
🐥 IUI 07.05.2021 ❌ -
Guśka21 wrote:Tez jestem zdania, ze testy na Covid są totalnie bez sensu w takich przypadkach do dentysty nie musisz mieć nawet na No usunięcia zęba, a do IUI musisz. Nielogiczne zupełnie. Pomijając fakt, ze te testy na przeciwciała są wątpliwe.
Guśka21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Biorę duphaston od 14dc do dziś, 10dni.
Mam 23dc. Cykle mam 28dni.Czy ja musze zrobić test? Czy nic się nie stanie jak nie bede brała dupka? Pęknięty pierwszy pecherzyk 14dc cyklu, drugi pewnie 2-3 dni później.
Szczerze nie chce robić testu.. I po tych 10/11 dniach wyszło by czy jest ciąża czy nie?
Za dużo negatywnych, nie chce już płakać, chce dopiero za tydzień 😁Starania od 08.2018
JA:Hasi, niedoczyność ( 27L)
ON: (28L)
Zdrowi, ale dzidzi nie ma...
1 IUI / 10.02.2021 -
U mnie drugi cykl z rzędu chyba będzie bezowulacyjny
Mimo, że w tym brałam podwójną dawkę lametty. Zobaczę jeszcze jutro na USG co się święci ale nadziei nie mam
Sympatycznaa, a jaki masz progesteron w II fazie? Jeśli prawidłowy, nic się nie stanie, jeśli odstawisz dupka, a będzie ciążaDo testu wtedy zostają tylko 4 dni.
Sympatycznaa lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Abilify05 wrote:U mnie drugi cykl z rzędu chyba będzie bezowulacyjny
Mimo, że w tym brałam podwójną dawkę lametty. Zobaczę jeszcze jutro na USG co się święci ale nadziei nie mam
Sympatycznaa, a jaki masz progesteron w II fazie? Jeśli prawidłowy, nic się nie stanie, jeśli odstawisz dupka, a będzie ciążaDo testu wtedy zostają tylko 4 dni.
Chociaż go bardzo nie chce.. Dziekuje 😁
W piątek miałam co chwilę klucie w tym pracującym jajniku, i po trochę przez kolejne dni. Podobno tak jest po inseminacjiStarania od 08.2018
1 IUI / 10.02.2021 -
Abilify05 wrote:U mnie drugi cykl z rzędu chyba będzie bezowulacyjny
Starania od 08.2018
1 IUI / 10.02.2021 -
Sympatycznaa wrote:Dziewczyny,
Biorę duphaston od 14dc do dziś, 10dni.
Mam 23dc. Cykle mam 28dni.Czy ja musze zrobić test? Czy nic się nie stanie jak nie bede brała dupka? Pęknięty pierwszy pecherzyk 14dc cyklu, drugi pewnie 2-3 dni później.
Szczerze nie chce robić testu.. I po tych 10/11 dniach wyszło by czy jest ciąża czy nie?
Za dużo negatywnych, nie chce już płakać, chce dopiero za tydzień 😁
Ja miałam testy pozytywne cały czas - najpierw przez Pregnyl a następnie przez ciążę. I tak mniej więcej od 10 dpo wychodziły mi coraz ciemniejsze testy.
Osobiście czas byłam przekonana, ze to Pregnyl a nie ciąża a testowałam co drugi dzień jedynie dlatego, żeby sprawdzić kiedy już nie będzie śladu po Pregnylu.
Wiec 10/11 dpo może już coś wyjść ale nie musi. Ja zawsze czekałam dwa tyg, tylko w tym cyklu chciałam sprawdzić, jak mój organizm szybko pozbywa się Pregnylu/Ovitrelle.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie☺️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 11:03
Sympatycznaa lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Sympatycznaa wrote:No wlasnie dobry, to czekam do okresu 😄
Chociaż go bardzo nie chce.. Dziekuje 😁
W piątek miałam co chwilę klucie w tym pracującym jajniku, i po trochę przez kolejne dni. Podobno tak jest po inseminacji -
alauda wrote:Ja miałam testy pozytywne cały czas - najpierw przez Pregnyl a następnie przez ciążę. I tak mniej więcej od 10 dpo wychodziły mi coraz ciemniejsze testy.
Osobiście czas byłam przekonana, ze to Pregnyl a nie ciąża a testowałam co drugi dzień jedynie dlatego, żeby sprawdzić kiedy już nie będzie śladu po Pregnylu.
Wiec 10/11 dpo może już coś wyjść ale nie musi. Ja zawsze czekałam dwa tyg, tylko w tym cyklu chciałam sprawdzić, jak mój organizm szybko pozbywa się Pregnylu/Ovitrelle.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie☺️❤️
A czy po pregnylu bolał Ciebie brzuch? Mnie już 4 dzień boli podbrzusze jak na miesiączkę. -
Gosia:) wrote:A czy po pregnylu bolał Ciebie brzuch? Mnie już 4 dzień boli podbrzusze jak na miesiączkę.
Tak, coś mnie tam pobolewało ale bliżej było to do bólu owulacyjnego niż miesiączki. Do tego były to okolice prawego jajnika, co było dziwne, bo pęcherzyk był w lewym.
Ale starałam się o tym nie myśleć, ponieważ miałam podobne bóle w innych cyklach i nic z tego nie było 😕10.2021 -👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Gosia:) wrote:A jaki masz poziom progestetonu? Ja od wczoraj biorę duphaston a badanie z krwi mam zrobić w środę.Starania od 08.2018
1 IUI / 10.02.2021 -
Hej,
Jestem nowa w Waszym gronie 🙂
Zalazłam Was w internecie ❤️
Staramy się z mężem o dzidziusia od 5 lat.
W piątek 19.02 miałam pierwszą IUI, a 3.03 mam zrobić badanie HCG z krwi. Staram się myśleć racjonalnie, ale w głębi serca bardzo czekam na pozytywny wynik 🙈
Jeśli chodzi o historię w młodości miałam podejrzenie PCOS, teraz wszystkie wyniki w normie. Niestety u męża zdiagnozowana azoospermia.
Każdej z osobna życzę szczęścia!!!!
Guśka21, alauda, Just hope! , Mimi__, Azjak, sunset06 lubią tę wiadomość
Starania o dzidziusia od 2016 r.
ONA:
SONO HSG ✔
AMH: 4,51 ✔
TSH: 2,4 ✔
FT4: 12,3 ✔
ON:
Azoospermia
19.02.2021 - 1 IUI ❌
05.08.2021 - 2 IUI ❓ -
Paula.U wrote:Hej,
W piątek 19.02 miałam pierwszą IUI, a 3.03 mam zrobić badanie HCG z krwi. Staram się myśleć racjonalnie, ale w głębi serca bardzo czekam na pozytywny wynik 🙈
Jeśli chodzi o historię w młodości miałam podejrzenie PCOS, teraz wszystkie wyniki w normie. Niestety u męża zdiagnozowana azoospermia.
Każdej z osobna życzę szczęścia!!!!mam nadzieje, ze idą Ci się za pierwszym razem
mocno trzymam kciuki !
Paula.U lubi tę wiadomość
🧸 IUI 02.03.2021 ❌
🐥 IUI 07.05.2021 ❌ -
Paula.U wrote:Hej,
Każdej z osobna życzę szczęścia!!!!
Ja również testuję 3.03, razem raźniej 🙂Paula.U lubi tę wiadomość
Starania od 2017 r.
👩31 lat
- niedoczynność tarczycy
- NK 20%
- genotyp Kir AA
👨34 lata
- słaba morfologia i ruchliwość plemników
- przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu (mar test bez leków ok.60%)
- fragmentacja DNA 27%
4 nieudane IUI 😔 -
Gosia:) wrote:A wcześniej robiłaś jakieś badanie progesteronu? Ja dostałam zalecenie po iui, a nigdy wcześniej nie badałam progesteronu.
przez jeden tylko miesiąc. Nie dostałam zlecenia badania po IUI.. A myślę że byłoby pewniej. Trochę się teraz boję odtawic dupka...
Starania od 08.2018
1 IUI / 10.02.2021 -
Cześć Kobitki,
Inseminacja 12.02 pregnyl 10.02
Robiłam dzisiaj test, biel vizira znaczy nie ma już pozostałości po zastrzyku, ale tez sie rozczarowałam. Mam testować betę w czwartek dla doktorka, biorę bensis i tak nie wiem czy już odstawić czy czekać do czwartku i jeszcze nadzieja... ;(
Podlamalam się dzisiaj mimo ze nie nastawiałam się gdzieś w środku jest ta iskra. Ehhh.....
Jak to u Was kiedy pojawiały się kreski?Ona 30 👱♀️ On 40 👨
31.07.22 👶
Walczymy o rodzeństwo! 👊
Sierpień 2023 start walki
6.11.23 punkcja ❄️❄️❄️❄️
2024 nadzieja na transfer 2 cykle odwołane
3 trafiony- cudzie trwaj!
24.01.24 transfer 4AA 🥺
5dpt ⏸️ cień
7dpt prog 36,9 beta 38,6
10dpt prog 46,1 beta 258
12dpt prog 45,6 beta 714 😍
19dpt beta 8840
26dpt USG mamy ❤️😍
——————————————————-
IVF
06.21 criotransfer 4BB 9dpt 43,7 11dpt 172 prog 15,7 16dpt 1132 prog 14,2 21dpt 1696 prog 18,5 22dpt USG pęcherzyk ciążowy 24dpt 1782 28dpt 💔 Poronienie zatrzymane
11.21 Transfer
7 dpt - prog 17,7 13dpt - bHCG 585 prog 16,5 15dpt - bHCG 1279 prog 21,1 22dpt- bHCG 9558 prog 21,4 30dpt USG 7,5mm serduszko ❤️ 31.07 Cud na świecie! 🥰 Synko 👶🏻 -
Dziewczyny czy badanie beta hcg daję jakąś istotną informację lekarzowi czemu mogło się nie udać? Czy to badanie ma jakiś większy przekaz oprócz potwierdzenia lub zaprzeczenia ciąży? Bo się zastanawiam, czy warto takie badanie robić szybciej, czy może lepiej poczekać do dnia kiedy powinna się pojawić miesiączka i jak zacznie się spóźniać dopiero zrobić test i badanie krwi. Jak myślicie?