🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:Cześć dziewczyny!
Czy u Was do IUI były wymagany posiew nasienia męża ?
U Nas wymogu nie ma, ale że zrobiliśmy wyniki i wyszła bakteria, która po tygodniu antybiotykoterapia nie została nadal wytępiona, to lekarka nie chce Nas dopuścić do IUI dopóki jej nie wytępimy.
Dzisiaj wieczorem mąż ma wizytę u Androloga, jak on da zielone światło- to możemy podejść i będę rozmawiać z lekarką. -
Dziewczyny a jak jest z okresem po IUI. Jeżeli mam owulację zazwyczaj w 16 dc a ovitrelle robiłam 12dc i 13dc inseminacja to okres powinnam mieć wcześniej czy źle myślę? Robiłam test 12 dp IUI i biel wizira. Nie powtarzałam testu, ale nie czuje oznak okresu. Zawsze najbardziej odczuwam zbliżający się okres po samopoczuciu i humorze, a teraz jak nigdy biegam radosna i zero zjazdu z samopoczuciemStarania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Fragmentacja DNA plemników 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
Sierpień 2024 transfer krio ❌️
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Październik 2024 transfer ❌️
3 IVF w planach po diagnostyce immuno+biopsji -
MjakMarta wrote:Dziewczyny a jak jest z okresem po IUI. Jeżeli mam owulację zazwyczaj w 16 dc a ovitrelle robiłam 12dc i 13dc inseminacja to okres powinnam mieć wcześniej czy źle myślę? Robiłam test 12 dp IUI i biel wizira. Nie powtarzałam testu, ale nie czuje oznak okresu. Zawsze najbardziej odczuwam zbliżający się okres po samopoczuciu i humorze, a teraz jak nigdy biegam radosna i zero zjazdu z samopoczuciem
To zależy kiedy była owulacja ? Inseminacje była na pękniętym pęcherzyku czy nie ?🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:To zależy kiedy była owulacja ? Inseminacje była na pękniętym pęcherzyku czy nie ?Starania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Fragmentacja DNA plemników 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
Sierpień 2024 transfer krio ❌️
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Październik 2024 transfer ❌️
3 IVF w planach po diagnostyce immuno+biopsji -
Hej dziewczyny, długo czekałam żeby zgłosić się na jakieś forum wsparcia, ale chyba nadszedł czas. Jestem przez pierwszym IUI, w trakcie monitoringu, 11dc, jutro kolejne USG. Duphastan i Aromek. Czekam na termin zabiegu. Męża parametry raz lepsze, raz gorsze. Opole GMW
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2023, 18:34
-
MjakMarta wrote:Dziewczyny a jak jest z okresem po IUI. Jeżeli mam owulację zazwyczaj w 16 dc a ovitrelle robiłam 12dc i 13dc inseminacja to okres powinnam mieć wcześniej czy źle myślę? Robiłam test 12 dp IUI i biel wizira. Nie powtarzałam testu, ale nie czuje oznak okresu. Zawsze najbardziej odczuwam zbliżający się okres po samopoczuciu i humorze, a teraz jak nigdy biegam radosna i zero zjazdu z samopoczuciem
Druga faza cyklu raczej trwa tyle samo niezależnie od ovitrelle. 12 dni to trochę wczesnie, możesz powtórzyć test. Ile dni po IUI już jesteś?
Anulka rozgość się, oby nie na długo👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Zosis wrote:22.11, równo 7+0, żeby zobaczyć już serduszko ❤️
Hmm... to teraz mnie zmartwiyście tym inozytolem... Ja nie doczytam nigdzie, że może zaszkodzić, wręcz przeciwnie. 🤔
A powiedz mi, powtarzasz dalej betę? Ile razy robiłaś?
Ja dziś nie miałam niestety jak -
Anulka92 wrote:Dziękuję. Przy pierwszej szanse są nikłe, nie robię sobie nadzieji. Dziewczyny czy oprócz badań, kwasu witamin można się jeszcze jakoś przygotowac do pierwszego zabiegu ? Czy są na forum osoby, którym udało się za pierwszym razem ? 😍😍
Aniu ja jestem po pierwszym IUI.
Czekam na testowanie choć też nie nastawiam się na II kreski;)
Chyba robimy wszystko co już możemy nie wiem czy można zrobić więcej ☺️
Dziewczyny pisały że było kilka przypadków że po pierwszym IUI się udalo -
Doris, Zosis u Was iui była na pękniętym czy niepękniętym ? Tak sobie porównuje kto jak miał i jakie dało to efekty. U mnie pierwsza próba na pękniętym nieudana. U Patisonek o ile pamiętam było na niepękniętym i się udało.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Anulka92 wrote:EMI, kiedy testujesz ?
IUI miałaś na pękniętych pęcherzach czy nie? Czytam, że bardzo różnie lekarze wykonują zabiegi.
Jak wrażenia po zabiegu ?
W piątek chce zrobić pierwszy test bo to będzie 14dp.
Nie miałam pękniętych dlatego o 10:30 zastrzyk a o 12:30 IUI.
Zabieg nie boli krótko trwa także nie masz się czym przejmować.
Kiedy u Ciebie IUI? Masz termin? -
jo_ana wrote:Doris, Zosis u Was iui była na pękniętym czy niepękniętym ? Tak sobie porównuje kto jak miał i jakie dało to efekty. U mnie pierwsza próba na pękniętym nieudana. U Patisonek o ile pamiętam było na niepękniętym i się udało.
Temperatura mi spada -
Doris nie mierz już temperatury, to już nie jest żaden wyznacznik, a tylko się będziesz tym stresować. Jak się niepokoisz sprawdź betę.
Doris8 lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Będę sprawdzać wszystko dziś, czuję, że coś się dzieje, ale oby nic poważnego. Jak chodzę to mam takie mocniejsze ukłucia w jajnikach kilkusekundowe. Ale podbrzusze nie boli i plamień już nie ma. Szkoda, że wczoraj nie dałam rady sprawdzić bety
-
Doris8 wrote:Będę sprawdzać wszystko dziś, czuję, że coś się dzieje, ale oby nic poważnego. Jak chodzę to mam takie mocniejsze ukłucia w jajnikach kilkusekundowe. Ale podbrzusze nie boli i plamień już nie ma. Szkoda, że wczoraj nie dałam rady sprawdzić bety
Będzie dobrze nie stresuj się na zapas. Bóle na początku ciąży są normalne i nie muszą wcale oznaczać nic złego. Trzymam kciuki za betę ✊🏻✊🏻🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Będzie dobrze nie stresuj się na zapas. Bóle na początku ciąży są normalne i nie muszą wcale oznaczać nic złego. Trzymam kciuki za betę ✊🏻✊🏻
-
Doris8 wrote:Staram się kochana nie stresowac 🥺😘
Doris, tak jak Joanna piszę, nie stresuj się bo maluszkowi tylko zaszkodzić Kochana ! 🥹
3mam kciuki, będzie dobrze 🍀💗
Powiedz mi dlaczego podchodziliście do IUI skoro twój mąż widzę, ma parametry w porządku ?
-
KarolinaAnastazja wrote:Doris, tak jak Joanna piszę, nie stresuj się bo maluszkowi tylko zaszkodzić Kochana ! 🥹
3mam kciuki, będzie dobrze 🍀💗
Powiedz mi dlaczego podchodziliście do IUI skoro twój mąż widzę, ma parametry w porządku ? -
Anulka92 wrote:Dziękuję. Przy pierwszej szanse są nikłe, nie robię sobie nadzieji. Dziewczyny czy oprócz badań, kwasu witamin można się jeszcze jakoś przygotowac do pierwszego zabiegu ? Czy są na forum osoby, którym udało się za pierwszym razem ? 😍😍
U mnie się udało za pierwszym razem! 💪 Także nie ma co przesądzać! Trzymam kciuki! 🤞🤞
jo_ana wrote:Doris, Zosis u Was iui była na pękniętym czy niepękniętym ? Tak sobie porównuje kto jak miał i jakie dało to efekty. U mnie pierwsza próba na pękniętym nieudana. U Patisonek o ile pamiętam było na niepękniętym i się udało.
Ja miałam oba pęcherzyki jeszcze niepęknięte w trakcie IUI, ale 24h przed IUI miałam też podawany Ovitrelle na pęknięcie, więc podejrzewam, że musiały pękać jakoś niebawem po IUI.
Doris8 wrote:A powiedz mi, powtarzasz dalej betę? Ile razy robiłaś?
Ja dziś nie miałam niestety jak
Zrobiłam dwa razy. Druga przyrastała prawidłowo, więc teraz czekam grzecznie do wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2023, 09:33
jo_ana lubi tę wiadomość