🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
KamiKami wrote:13 dpo i 14 po iui. Oczywiście zrobilam test 3 dni temu już, nie mogłam wytrzymac i był negatywny, więc wiem, że to nie ovitrelle.
Myślę, że czułam wczoraj zagnieżdżenie. Dziwne, nietypowe kłucie w jajniku. Ale nadal mam bóle miesiączkowe. Mam nadzieję, że to tak po prostu u mnie musi być
No to jak robiłaś 3 dni temu i był negatywny to na pewno to ciąża 😀 bóle miesiączkowe na początkach są normalne. Idziesz na betę?Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
KamiKami wrote:Dziewczyny... chyba się udało.. nie mogę w to uwierzyć, to póki co tylko jeden sikaniec, po poludniu lecę po kolejne, ale to chyba to! Dało mi to nadzieję, że mogę, że może nam się udać.
Powiedzcie proszę, że Wy też to widziecie 😁
https://zapodaj.net/plik-lafkn4x1MO
Widać wyraźnie 🥳 myślę że można gratulować.
A inseminacje miałaś na pękniętym czy niepękniętym pęcherzyku? Jaki u Was jest problem ? Wybacz nie pamiętam, tyle tu osób i historii, że to wszystko się miesza 🙈🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Patisonek 25 wrote:No to jak robiłaś 3 dni temu i był negatywny to na pewno to ciąża 😀 bóle miesiączkowe na początkach są normalne. Idziesz na betę?
Betę powinnam zrobić codziennie, żeby sprawdzić przyrost, czy co drugi dzień? -
KamiKami wrote:Właśnie chyba się przejdę. Mam w swoim miescie laboratorium całodobowe 7 dni w tygodniu. Tylko nie wiem na kiedy będą wyniki jak zrobię dzisiaj.
Betę powinnam zrobić codziennie, żeby sprawdzić przyrost, czy co drugi dzień?
Co drugi dzień się powtarza. Beta podwaja swoją wartość co 48h.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Widać wyraźnie 🥳 myślę że można gratulować.
A inseminacje miałaś na pękniętym czy niepękniętym pęcherzyku? Jaki u Was jest problem ? Wybacz nie pamiętam, tyle tu osób i historii, że to wszystko się miesza 🙈
Oczywiście najpierw była moja diagnostyka. Winilismy mięśniaka, więc w 2021 poszedł pod nóż i kazali zrobić rok przerwy. Po roku pojawił się polip, ale do obserwacji i tak w lipcu tego roku znowu trafiłam do szpitala i w końcu z macica było ok, a okazało się, że Maz ma obniżone parametry nasienia. Morfologia ok, ale ruchliwość i ilość poniżej normy. Moje AMH spadło do 1,26. Lekarz powiedział, że max 2 IUI i nie ma co czekać tylko podejść do IVF.
Udało się przy pierwszym podejściu:) 24.11 miałam ovitrelle, 25.11 iui na niepeknietym jaju, a po testach owu wnioskuję, że była 26.11.
Nie wierzę nadal... 🥰 -
KamiKami wrote:Nigdy nie pisałam o tym, więc i tak nie znajdziesz
Oczywiście najpierw była moja diagnostyka. Winilismy mięśniaka, więc w 2021 poszedł pod nóż i kazali zrobić rok przerwy. Po roku pojawił się polip, ale do obserwacji i tak w lipcu tego roku znowu trafiłam do szpitala i w końcu z macica było ok, a okazało się, że Maz ma obniżone parametry nasienia. Morfologia ok, ale ruchliwość i ilość poniżej normy. Moje AMH spadło do 1,26. Lekarz powiedział, że max 2 IUI i nie ma co czekać tylko podejść do IVF.
Udało się przy pierwszym podejściu:) 24.11 miałam ovitrelle, 25.11 iui na niepeknietym jaju, a po testach owu wnioskuję, że była 26.11.
Nie wierzę nadal... 🥰
Brawo!!!!
Z całego serca gratuluję!
I na maxa potrzebowałam przeczytać jakąś pozytywną historię przed swoją pierwszą IUI❤️
Dziękuję Ci za danie mi nadzieji 😘
I bardzo, bardzo się cieszę z Twojego szczęścia ❤️KamiKami lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
KamiKami wrote:Nigdy nie pisałam o tym, więc i tak nie znajdziesz
Nie wierzę nadal... 🥰
Czyli mieliście idealne warunki do iui, bo właśnie w takich przypadkach jak obniżona ruchliwość i ilość, inseminacja ma sens i potwierdza to pozytywny test.
Super, że się udało i że nie musicie podchodzić do ivf.
A pamiętasz ile godzin przed inseminacja brałaś zastrzyk ovitrelle ?🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Czyli mieliście idealne warunki do iui, bo właśnie w takich przypadkach jak obniżona ruchliwość i ilość, inseminacja ma sens i potwierdza to pozytywny test.
Super, że się udało i że nie musicie podchodzić do ivf.
A pamiętasz ile godzin przed inseminacja brałaś zastrzyk ovitrelle ?
Moja Siostra, 15 lat temu podchodziła kilka razy do IVF bez skutku. Żyłami cały ten czas że spaczeniem w głowie, że ja pewnie też nie będę mogła mieć dzieci.
Jak byłam na ovitrelle zaczął padać taki delikatny piękny śnieg, który dał mi taka ogromna nadzieję, że dostanę tym razem ten wymarzony prezent świąteczny. Może, to ta nadzieja i pozytywne nastawienie tym razem pomogły:)
-
Marikamb wrote:Brawo!!!!
Z całego serca gratuluję!
I na maxa potrzebowałam przeczytać jakąś pozytywną historię przed swoją pierwszą IUI❤️
Dziękuję Ci za danie mi nadzieji 😘
I bardzo, bardzo się cieszę z Twojego szczęścia ❤️
Za Was wszystkie!Marikamb lubi tę wiadomość
-
KamiKami wrote:Właśnie chyba się przejdę. Mam w swoim miescie laboratorium całodobowe 7 dni w tygodniu. Tylko nie wiem na kiedy będą wyniki jak zrobię dzisiaj.
Betę powinnam zrobić codziennie, żeby sprawdzić przyrost, czy co drugi dzień?
Idź koniecznie 😁 co drugi dzień się sprawdza przyrost dokladnie co 48 hStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Dziewczyny u mnie znów się sytuacja powtarza, tylko tym razem bez krwawienia, wczoraj bylam u swojego lekarza na kontroli. O 4 w nocy mialam mocne plamienie stara krwią i kilka kropek świeżej. Do rana czysto, ale rano wypadł 2cm skrzep (na szczęście stary). Nie wiem jak to jest, ale jakiś naprawdę giga zbieg okoliczności bo po usg w szpitalu nie mialam krwawien ani plamień, a tu ta sama historia. 🥺
Dostanę zawału przed świętami!!! -
Dziewczyny nie wiem co robić.... Wczoraj byłam na monitoringu przed iui. Pęcherzyk 16 mm. Lekarka stwierdziła że iui zrobimy w poniedziałek. Robię testy owulacyjne- wczoraj negatywny, a dzisiaj już około południa pozytywny... Niestety tak jak myslalam owu będzie w niedzielę😭 Czy jest sens podchodzić do iui w poniedziałek?Tyle lat starań...bez happy endu😔
-
Weronika97 wrote:Hej kobietki, czy któraś z Was podchodzi jeszcze teraz przed świętami do IUI? 🙂
Ja w najbliższy poniedziałek, to będzie moje pierwsze podejście 🤞🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Weronika97 wrote:Hej kobietki, czy któraś z Was podchodzi jeszcze teraz przed świętami do IUI? 🙂
Ja podchodzę jutro.
Zimowa testami nie ma się co sugerować, to nie jest miarodajne. Nie sądzę żeby w jeden dzień pęcherzyk zdążył dojrzeć. Nawet jeśli jest ten pik na teście to owulacja zwykle następuje po około 30 godzinach lub dłużej. Ja bym próbowała podchodzić w poniedziałek do iui, zrobią USG będzie wiadomo jaka jest sytuacja.
Doris przykro mi że u Ciebie nadal niekolorowo, stresujący ten początek ciąży masz, ale wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Odpoczywaj ile możesz i bądź dobrej myśli. Kiedy masz kolejną wizytę ?Marikamb lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:Ja podchodzę jutro.
Zimowa testami nie ma się co sugerować, to nie jest miarodajne. Nie sądzę żeby w jeden dzień pęcherzyk zdążył dojrzeć. Nawet jeśli jest ten pik na teście to owulacja zwykle następuje po około 30 godzinach lub dłużej. Ja bym próbowała podchodzić w poniedziałek do iui, zrobią USG będzie wiadomo jaka jest sytuacja.
Doris przykro mi że u Ciebie nadal niekolorowo, stresujący ten początek ciąży masz, ale wierzę, że wszystko dobrze się skończy. Odpoczywaj ile możesz i bądź dobrej myśli. Kiedy masz kolejną wizytę ?
Trzymam kciuki za jutro ❤️ jakieś przeczucia ? -
zimowa wrote:Dziewczyny nie wiem co robić.... Wczoraj byłam na monitoringu przed iui. Pęcherzyk 16 mm. Lekarka stwierdziła że iui zrobimy w poniedziałek. Robię testy owulacyjne- wczoraj negatywny, a dzisiaj już około południa pozytywny... Niestety tak jak myslalam owu będzie w niedzielę😭 Czy jest sens podchodzić do iui w poniedziałek?
-
Doris8 wrote:W poniedziałek mam nadprogramowo się zgłosiło na kontrolę czy ciąża żywa, a tak to czekamy już na prenatalne.
Trzymam kciuki za jutro ❤️ jakieś przeczucia ?
Daj znać po wizycie.
No jak mam być szczera to słabe przeczucia 😒
Tym razem tylko jeden pęcherzyk, więc pewnie będziemy zwiększać dawkę leków następnym razem.
No nie czuję tego totalnie co będę oszukiwać, będzie co ma być, zawsze to kolejny cykl na przód do ivf.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ja podchodzę pierwszy raz w poniedziałek
Dzisiaj zastrzyk około północy
Mam jedno jajo 20.5mm
Drugie 16mm (może podgoni)
Nastawienie mam bardzo dobre, może to też będzie jakiś klucz do rozwiązania sprawy 🤭
3majcie kciuki bo mi testowanie w święta wypadaPieskowo lubi tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Daj znać po wizycie.
No jak mam być szczera to słabe przeczucia 😒
Tym razem tylko jeden pęcherzyk, więc pewnie będziemy zwiększać dawkę leków następnym razem.
No nie czuję tego totalnie co będę oszukiwać, będzie co ma być, zawsze to kolejny cykl na przód do ivf.