🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Patisonek 25 wrote:Doris myślę że lekarka właśnie powinna powiedzieć o krwiaku bo będąc w takiej sytuacji jak Ty wylądowałaś w szpitalu to chyba lepiej wiedzieć niż myśleć o najgorszym a zresztą z tego co się orientujęto mając krwiaka lekarze zalecają żeby leżeć dopóki się nie wchłonie. Jeśli nie czujesz się bezpiecznie u tego lekarza a powinnaś bo to nie chodzi tylko o Ciebie ale juz o Was oboje to może warto pomyśleć o zmianie ?
Tu było dużo pecha w tej sytuacji. To była pierwsza wizyta u obecnego lekarza ( no tabane bardzo polecanego). Jego zamysł był pewnie taki, żeby mnie nie straszyć bo sam krwiak był bardzo małych rozmiarów i (w teorii) nie powinien poki co pęknąć. Zobaczę więc jak mnie potraktuje teraz. Chcę iść na tą chociaż wizytę do tego samego żeby zrobić zdjęcie na tym samym sprzęcie by było jak najbardziej miarodajne. Jeśli tylko wzbudzi wątpliwości to oczywiście będę szukać lekarza dalej.Patisonek 25 lubi tę wiadomość
-
Marikamb wrote:Dziewczyny decyzja zapadła. W poniedziałek podchodzę do pierwszej inseminacji.
Czuję stres i ekscytację jednocześnie.
Kochana przybijam piątkę, ja na 99% też podchodzę w poniedziałek.
W sobotę mam ostatni podgląd na jajka 🙂Marikamb lubi tę wiadomość
-
Magali92 wrote:Jestem po inseminacji, endo uroslo sporo, mówiła że mogłoby byc jeszcze ciut grubsze ale za to bardzo ładne, pecherzyk też duży, takze czekamy na rezultat mikołajkowy przede mna była Pani z potwierdzeniem ciąży po 1wszej iui, wiec doktor sie śmiała, że to dobry znak
Kiedy sie testujecie? Czy robicie od razu bete? W którym dniu cyklu?
Super, trzymamy zatem kciuki, żeby poszło pomyślnie 🙏 ja testowałam też w dniu spodziewanej miesiączki. W zasadzie w dniu inseminacji lekarz rozpisywał mi kiedy, co i jak i dwa warianty - jak wyjdzie i jak nie wyjdzie.
Magali92 lubi tę wiadomość
-
Patisonek 25 wrote:Dziewczyny pomocy.. czy Wy też macie migrenowe bóle głowy dzień przed miesiączką i w trakcie ? Żadne leki przeciwbólowe nie pomagają, ciśnienie mam w porządku mierzyłam bo najpierw myślałam ze może mam za wysokie ale to nie to... Już nie wiem co robić a ból jest nie do zniesienia 🫣🙄
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗 -
Anoli88 wrote:Ja mam od 03.12 miesiączkę pierwszą antykoncepcji, którą musiałam brać po operacji i 4 dzień mam bóle głowy straszne...
Tylko problem jest taki że ja nie mam żadnych leków ani antykoncepcji 🙄 ani w ciągu dnia nie da się funkcjonować normalnie ani spać nie idzie no daj spokój , ja miesiączkę mam od 5.12 a bóle już 5 dzień 🥺 oszaleć idzie. Może u Ciebie to przez leki?
Mówiłaś lekarzowi o tych bólach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 04:23
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
magda_o wrote:Super, trzymamy zatem kciuki, żeby poszło pomyślnie 🙏 ja testowałam też w dniu spodziewanej miesiączki. W zasadzie w dniu inseminacji lekarz rozpisywał mi kiedy, co i jak i dwa warianty - jak wyjdzie i jak nie wyjdzie.
Mi tez porozpisywala, ale właśnie sie bardziej zastanawiałam czy nie pominąć testow a isc na bete, bo tam mam czarno na bialym, a nie ze bede sie zastanawiala czy kreska jest czy nie ma, czy moze ze test wadliwy itp -
Magali92 wrote:Nie dziękuję
Mi tez porozpisywala, ale właśnie sie bardziej zastanawiałam czy nie pominąć testow a isc na bete, bo tam mam czarno na bialym, a nie ze bede sie zastanawiala czy kreska jest czy nie ma, czy moze ze test wadliwy itp -
KarolinaAnastazja wrote:Kochana przybijam piątkę, ja na 99% też podchodzę w poniedziałek.
W sobotę mam ostatni podgląd na jajka 🙂
Coś stosujesz przed IUI?
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Marikamb wrote:Coś stosujesz przed IUI?
W sensie czy mam stymulację ?
Tak , miałam letrozolem
Mam dwa jajeczka, rosną sobie ... : )
Co do stosowania suplementacji to stosuje bardzo dużo, nie specjalnie przed ale ogólnie cały rok stosuje dużo witamin i supli + metformina
probiotyk
witamina C, D, B complex, E, Selen, Przed owulacją olej z wiesiołka, cynk, magnez, omege, q10...
wieczorem piję Miovellę + tabsy z zestawu od niej
A Ty ? -
KarolinaAnastazja wrote:W sensie czy mam stymulację ?
Tak , miałam letrozolem
Mam dwa jajeczka, rosną sobie ... : )
Co do stosowania suplementacji to stosuje bardzo dużo, nie specjalnie przed ale ogólnie cały rok stosuje dużo witamin i supli + metformina
probiotyk
witamina C, D, B complex, E, Selen, Przed owulacją olej z wiesiołka, cynk, magnez, omege, q10...
wieczorem piję Miovellę + tabsy z zestawu od niej
A Ty ?
Ja dostałam 3 dni zastrzyków Bemfola, biorę je do piątku i w sobotę zastrzyk Ovitrelle (czy jakoś tak).
Z supli to ja klasycznie biorę: kwas foliowy metylowany, vit D, koenzym q10,omegę, cynk, olej z czarnuszki w tabsach, zmb, ashwagande i NAC
🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
II transfer ⏳ -
Marikamb wrote:Ja dostałam 3 dni zastrzyków Bemfola, biorę je do piątku i w sobotę zastrzyk Ovitrelle (czy jakoś tak).
Z supli to ja klasycznie biorę: kwas foliowy metylowany, vit D, koenzym q10,omegę, cynk, olej z czarnuszki w tabsach, zmb, ashwagande i NAC
A na letrozolu próbowałaś z lekarzem ? Dlaczego od razu masz przepisane zastrzyki ?
Lekarka moja mówiła, że jak będą moje jajka kapryśne, to też Bemfola przepisze.
Edit. Ile masz jajeczek ? jakiej wielkości ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2023, 13:52
-
KarolinaAnastazja wrote:A na letrozolu próbowałaś z lekarzem ? Dlaczego od razu masz przepisane zastrzyki ?
Lekarka moja mówiła, że jak będą moje jajka kapryśne, to też Bemfola przepisze.
Nie miałam wcześniej stymulacji. Jeśli ta IUI się nie uda to będziemy działać inaczej. Teraz próbujemy w ten sposób bo owulacja się szykuje z tej drożnej strony.
🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
II transfer ⏳ -
Magali92 wrote:Nie dziękuję
Mi tez porozpisywala, ale właśnie sie bardziej zastanawiałam czy nie pominąć testow a isc na bete, bo tam mam czarno na bialym, a nie ze bede sie zastanawiala czy kreska jest czy nie ma, czy moze ze test wadliwy itp
Tak jak Doris pisze, test o dużej czułości powinien wykryć ja wyszłam z założenia że jak nic nie wyjdzie, to spoko - prędzej czy później i tak bym się dowiedziała
Ja np. nie chciałam robić bety - mnie osobiście męczyły bardzo te starania i leczenie - to, że ciągle trzeba było coś badać, że badania były też w konkretny dzień, jeżdżenie do kliniki po kilka razy w okolicy owulacji. Całe te starania zrobiły się procedurą medyczna i to mnie wręcz wkurzało. Dlatego ja zrezygnowałam z badania bety, żeby kolejny raz nie latać i nie badać tej krwi. A test w planowanym terminie wyszedł w końcu pozytywny. Nawet jak kreska będzie baaaaaaardzo słaba, to coś zauważysz - wtedy albo drugi test, albo już beta. -
Proszę o kciuki za Naszą jutrzejszą wizytę 😊🙏🍀
Dziś troszkę więcej stresu bo więcej plamień, ale na szczęście nie obficie i na brązowo więc pewnie oczyszcza się krwiak. Nie mogę się już doczekać w końcu jakichś sensownych informacji..
No i jeszcze czeka mnie rozmowa w pracy, bo chcę to zrobić za jednym zamachem. Chyba zamiast kawy wyjątkowo wypiję jutro meliske 😅Marikamb, Magali92, Anulka92, Marta36, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Proszę o kciuki za Naszą jutrzejszą wizytę 😊🙏🍀
Dziś troszkę więcej stresu bo więcej plamień, ale na szczęście nie obficie i na brązowo więc pewnie oczyszcza się krwiak. Nie mogę się już doczekać w końcu jakichś sensownych informacji..
No i jeszcze czeka mnie rozmowa w pracy, bo chcę to zrobić za jednym zamachem. Chyba zamiast kawy wyjątkowo wypiję jutro meliske 😅
Trzymamy kciuki ✊🤞🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
II transfer ⏳ -
Doris8 wrote:Proszę o kciuki za Naszą jutrzejszą wizytę 😊🙏🍀
No i jeszcze czeka mnie rozmowa w pracy, bo chcę to zrobić za jednym zamachem. Chyba zamiast kawy wyjątkowo wypiję jutro meliske 😅
No trzymamy, trzymamy 😀 -
magda_o wrote:Tak jak Doris pisze, test o dużej czułości powinien wykryć ja wyszłam z założenia że jak nic nie wyjdzie, to spoko - prędzej czy później i tak bym się dowiedziała
Ja np. nie chciałam robić bety - mnie osobiście męczyły bardzo te starania i leczenie - to, że ciągle trzeba było coś badać, że badania były też w konkretny dzień, jeżdżenie do kliniki po kilka razy w okolicy owulacji. Całe te starania zrobiły się procedurą medyczna i to mnie wręcz wkurzało. Dlatego ja zrezygnowałam z badania bety, żeby kolejny raz nie latać i nie badać tej krwi. A test w planowanym terminie wyszedł w końcu pozytywny. Nawet jak kreska będzie baaaaaaardzo słaba, to coś zauważysz - wtedy albo drugi test, albo już beta.
Przyznam też ze cała procedura iui wymęczyła mnie i psychicznie i fizycznie... nie chce nawet myśleć jak ciezkie jest ivf... -
Patisonek 25 wrote:Tylko problem jest taki że ja nie mam żadnych leków ani antykoncepcji 🙄 ani w ciągu dnia nie da się funkcjonować normalnie ani spać nie idzie no daj spokój , ja miesiączkę mam od 5.12 a bóle już 5 dzień 🥺 oszaleć idzie. Może u Ciebie to przez leki?
Mówiłaś lekarzowi o tych bólach?
Pati, pijesz kawę na codzień? Ja bardzo rzadko, ale dziś np. kawa mi pomogła. Ogólnie już mam ten ból głowy do wytrzymania. Wcześniej brałam z pseudoefedryną ibuprofen jak nie przechodziło.
Jak dziś się czujesz?
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗