🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:Kochane,
ja w sobotę miałam podgląd to mam na jednym jajniku dwa jajka 13 i 11mm na drugim jest jeden 8-9mm ale raczej nie dogoni załogi.
W środę na kontrolę i już będziemy wiedzieć kiedy będzie IUI.
Czy lekarz kazał Wam badać estriadol na wizyty ? moja tylko testy owulacyjne.. ale Estradiol zbadam na własną rękę. -
Magali92 wrote:Obstawiam, ze to Aromek spowodowal. Lekarz nic nie powiedzial, oprocz tego ze mam sie zglosic za 2 dni, zobaczymy ale bedziemy chyba od razu robic inseminacje, ze mamy byc razem, wiec chyba mimo wszystko chce ja zrobic. Patrzylam ze w poprzednim cyklu juz po peknieciu pecherzyka w cyklu naturalnym mialam endo okolo 8mm. Dzis wypije wino plus pojem orzechow, zobaczymy
Cześć,
U mnie przed ostatnim iUI też endo cienkie bo 4,5mm w 11dc. Pani Doktor kazała mi wziąć Acard na noc i dwa dni później Endo 8,4 😍
Nam Pani doktor mówiła że poniżej 7mm nie robiłaby IUI bo trochę szkoda kasy.
Zobaczysz co Ci powie na wizycieMagali92 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:Kochane,
ja w sobotę miałam podgląd to mam na jednym jajniku dwa jajka 13 i 11mm na drugim jest jeden 8-9mm ale raczej nie dogoni załogi.
W środę na kontrolę i już będziemy wiedzieć kiedy będzie IUI.
Czy lekarz kazał Wam badać estriadol na wizyty ? moja tylko testy owulacyjne.. ale Estradiol zbadam na własną rękę.
Ale jak widać na wątku to każdy lekarz podchodzi inaczejKarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
-
Emi_Lusia wrote:Cześć,
U mnie przed ostatnim iUI też endo cienkie bo 4,5mm w 11dc. Pani Doktor kazała mi wziąć Acard na noc i dwa dni później Endo 8,4 😍
Nam Pani doktor mówiła że poniżej 7mm nie robiłaby IUI bo trochę szkoda kasy.
Zobaczysz co Ci powie na wizycie -
Magali92 wrote:Dziekuje za odpowiedz, szkoda ze mi nie doradziła. A jaki acard, ile mg? Moze jutro zakupie i tez wezme na noc, nie zaszkodzi chyba. U nas NFZ wiec w sumie nic nie szkodzi mi zrobic, i tak juz duzo czasu na to poswiecilismy w tym miesiacu.
Standardowo bierze się 75mg, ale u mnie lepszy efekt był po 150. A chodzi o kwas acetylosalicylowy, więc jak masz to możesz wziąć 1/4 tabletki polopiryny 😉Magali92 lubi tę wiadomość
-
Magali92 wrote:Dziekuje za odpowiedz, szkoda ze mi nie doradziła. A jaki acard, ile mg? Moze jutro zakupie i tez wezme na noc, nie zaszkodzi chyba. U nas NFZ wiec w sumie nic nie szkodzi mi zrobic, i tak juz duzo czasu na to poswiecilismy w tym miesiacu.
-
Acard osiąga swoje właściwości po stosowaniu przez minimum 2 tygodnie, więc to raczej nie to miało wpływ na wzrost endometrium, a na pewno nie w ciągu 2 dniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2023, 20:23
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Hej,
Prawdopodobnie w tym roku czeka mnie pierwsza inseminacja.
Prawdopodobnie ponieważ jest to zależne od tego z którego jajnika będzie owulacja, jeśli z prawego to działamy. Jeśli z lewego odpuszczamy (lewy jajowód niedrożny). Cykl naturalny, stymulacje zaczniemy dopiero w styczniowym cyklu.
Decyzja zapadnie na wizycie w środę, jednak ja już nie mogę się na niczym skupić, chciałam poczytać jakieś pozytywne historie, ale ciężko o takie. Chciałabym podejść z chłodną głową, ale wiadomo jak jest. Jakieś rady na ten „pierwszy raz”?🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Marikamb wrote:Hej,
Prawdopodobnie ponieważ jest to zależne od tego z którego jajnika będzie owulacja, jeśli z prawego to działamy. Jeśli z lewego odpuszczamy (lewy jajowód niedrożny). Cykl naturalny, stymulacje zaczniemy dopiero w styczniowym cyklu.
Decyzja zapadnie na wizycie w środę, jednak ja już nie mogę się na niczym skupić, chciałam poczytać jakieś pozytywne historie, ale ciężko o takie. Chciałabym podejść z chłodną głową, ale wiadomo jak jest. Jakieś rady na ten „pierwszy raz”?
Rada jedna: wyluzuj, wyśpij się przed, na pewno zrobiłaś już wszystko co mogłaś
Poczytaj troszkę o wymiarach pęcherzyka, endo, badaniach estradiolu itp, żeby nie dać się na nic naciąć. Ale przede wszystkim zadbaj o relaks swój i partnera.
My do pierwszej iui podeszliśmy najprawdopodobniej już ze stanem zapalnym męża bo dzień czy dwa po mnie zaraził przeziębieniem. Czytałam 2 teorie - 1, że przy przeziębieniu organizm zwalcza wszystko jak leci, a 2, że przeziębienie wręcz pomaga bo organizm jest nim zajęty, a komórka jajowa spokojnie płynie do celu. U nas skutek przy tym podejściu był negatywny, Stary przy stanie zapalnym miał bardzooo podwyższona lepkość. Dołożyłam na miesiąc kilka supli by wszystko upłynnić i przyspieszyć transport ewentualnie zapłodnionej komórki i udało się w kolejnym październikowym cyklu 💛 co prawda wczoraj wyszłam ze szpitala, ale dalej jesteśmy w komplecie 💪
Trzymam kciuki! Dużo spokoju, wiary, relaksu i cierpliwosci! Zadbaj o to co możesz, a reszta już nie jest w Waszych rękach 💚
Marikamb lubi tę wiadomość
-
Marikamb wrote:Hej,
Decyzja zapadnie na wizycie w środę, jednak ja już nie mogę się na niczym skupić, chciałam poczytać jakieś pozytywne historie, ale ciężko o takie. Chciałabym podejść z chłodną głową, ale wiadomo jak jest. Jakieś rady na ten „pierwszy raz”?
Ciężko coś doradzić z własnego doświadczenia wiem m, że forum nie pomaga w wyluzowaniu, im więcej się tu wchodzi im więcej się czyta tym bardziej się człowiek nakręca i skupia na tym wszystkim. Ja psychicznie czuję się lepiej gdy zaglądam tutaj mniej i zajmuje się innymi rzeczami.Marikamb lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Magali92 wrote:Hej. Dziewczyny, przygotowujemy sie do 1wszej inseminacji. Dziś mam 10 dc, jestem po stymulacji aromkiem. Pęcherzyk dominujący w dniu dzisiejszym to ok 17 mm. Niestety endometrium to tylko 3.5mm. Doktor powiedziala ze endo słabe na razie. Mam sie zglosic za 2 dni i że prawdopodobnie będziemy robić inseminacje. To endo to chyba za cienkie? Myslicie ze moze urosnac odpowiednio w 2 dni? Ja tak zgłupiałam w tym gabinecie ze nic nie dopytalam, a że to 1wszy raz to nie wiem co i jak...
-
Ja nie wiem czy wytrzymam do piątku, ale chyba jakoś muszę- wtedy mam kontrolę czy wszystko ok 🙈
Jednak usłyszałam historie, którą wolałabym odslyszec. Jedna z lekarek, która uczestniczyła w moim wypisie 👹(na szczęście nie przeprowadzała badania), a wcześniej oznajmila, ze badania usg juz nie bedzie bo za czesto jak na wczesna ciaze (to jak chcesz k!@#a sprawdzić czy krwiak się wchłania czy rośnie?!).
Otóż przyjmowała kiedyś kobietę z poronieniem zatrzymanym, ostry bol brzucha, wszystko było do czyszczenia. A owa Pani doktor przy przyjęciu powiedziała,że wszystko jest ok, serduszko bije, bo... tak jej bardziej pasowało w papierach. Na szczęście inny lekarz przez przypadek przyszedł na to badanie i została ostateczne zdiagnozowana poprawnie, a ja modlę się, żeby to tylko ta jedna świruska miała takie praktyki...
😱😱😱Anulka92 lubi tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Miałaś jakikolwiek poprzedni cykl monitorowany czy tylko ten teraz do iui? Za dwa dni będzie można oszacować czy pęcherzyk rośnie bardziej 1mm na dobę czy bardziej 3 i może warto będzie wtedy przełożyć iui na 13dc rano, pogadaj o takiej opcji z lekarzem. Trzymam kciuki za Twoje endo, ale ostrożnie bo jak dalej będzie cienkie to szkoda hajsu i nerwów troszkę, a lepiej od następnego cyklu dołożyć do diety orzechy czy olej z wiesiołka i do owu powinno być już lepiej ☺️ Trzymam kciuki!
Ps. Za Ciebie trzymam kciuki -
Doris8 wrote:Ja nie wiem czy wytrzymam do piątku, ale chyba jakoś muszę- wtedy mam kontrolę czy wszystko ok 🙈
Jednak usłyszałam historie, którą wolałabym odslyszec. Jedna z lekarek, która uczestniczyła w moim wypisie 👹(na szczęście nie przeprowadzała badania), a wcześniej oznajmila, ze badania usg juz nie bedzie bo za czesto jak na wczesna ciaze (to jak chcesz k!@#a sprawdzić czy krwiak się wchłania czy rośnie?!).
Otóż przyjmowała kiedyś kobietę z poronieniem zatrzymanym, ostry bol brzucha, wszystko było do czyszczenia. A owa Pani doktor przy przyjęciu powiedziała,że wszystko jest ok, serduszko bije, bo... tak jej bardziej pasowało w papierach. Na szczęście inny lekarz przez przypadek przyszedł na to badanie i została ostateczne zdiagnozowana poprawnie, a ja modlę się, żeby to tylko ta jedna świruska miała takie praktyki...
😱😱😱
Co za szalona kobieta 🤦🤦🤦 lekarz lekarzowi nie równy -
Doris8 wrote:Ja nie wiem czy wytrzymam do piątku, ale chyba jakoś muszę- wtedy mam kontrolę czy wszystko ok 🙈
😱😱😱
Whaat? 🤯 No to w ogóle jakiś kosmos 🤦 i weź zaufaj lekarzom słysząc takie historie.
Doris ja jeszcze pozwolę sobie odnieść się do Twojego pytania wcześniejszego, kiedy pytałaś o to kiedy powiedzieć pracodawcy. Mam podobny dylemat, ale zdecydowałam że powiem najszybciej jak to będzie możliwe, czyli po pierwszy USG kiedy będzie widać zarodek i będę miec pewność, że on tam jest. Bardzo dużo zależy od tego, jakie masz relacje z przełożonym, ale w takich kwestiach uważam, że warto mówić wcześniej z prośbą o zachowanie tajemnicy, jeśli nie chcesz żeby ktoś o tym jeszcze wiedział. Przede wszystkim wiedząc o tym fakcie łatwiej jest wytłumaczyć nieplanowana nieobecność, nie trzeba migać się wychodząc w trakcie pracy na badania/wizyty. A co najważniejsze przełożony może zaplanować sobie czas Twojej nieobecności - czy to rekrutacja nowej osoby, czy rozdzielenie zadań na inne osoby. To tak ode mnie, bo pamiętam że pytałaś
No i dużo zdrówka dla Was
-
magda_o wrote:Whaat? 🤯 No to w ogóle jakiś kosmos 🤦 i weź zaufaj lekarzom słysząc takie historie.
Doris ja jeszcze pozwolę sobie odnieść się do Twojego pytania wcześniejszego, kiedy pytałaś o to kiedy powiedzieć pracodawcy. Mam podobny dylemat, ale zdecydowałam że powiem najszybciej jak to będzie możliwe, czyli po pierwszy USG kiedy będzie widać zarodek i będę miec pewność, że on tam jest. Bardzo dużo zależy od tego, jakie masz relacje z przełożonym, ale w takich kwestiach uważam, że warto mówić wcześniej z prośbą o zachowanie tajemnicy, jeśli nie chcesz żeby ktoś o tym jeszcze wiedział. Przede wszystkim wiedząc o tym fakcie łatwiej jest wytłumaczyć nieplanowana nieobecność, nie trzeba migać się wychodząc w trakcie pracy na badania/wizyty. A co najważniejsze przełożony może zaplanować sobie czas Twojej nieobecności - czy to rekrutacja nowej osoby, czy rozdzielenie zadań na inne osoby. To tak ode mnie, bo pamiętam że pytałaś
No i dużo zdrówka dla Was -
Dziewczyny, przeszukakam internet i nie wiem. Któraś z Was wie co oznaczają takie oznaczenia na usg?
BG:71 🔽BD:79 🤔
Internety nie znają takich skrótów lub ja coś źle wpisuję, pomóżcie jeśli jesteście w mocy 🙏
fotka poniżej
https://zapodaj.net/plik-oGsvtFEQka