🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolinaAnastazja wrote:Tak, w piątek przed wigilią będzie 13dpo.
Joanna, kiedy sikasz? Może będziemy razem ? 😁
Ja w sobotę 23go, to będzie 12 dpo, przed wyjazdem do Polski żeby już nie brać testów i się z nimi nie czaić u teściów po chacie 🙈
Ja nie wiem jak my to liczymy, niby owulka tego samego dnia, a Ty jakoś inaczej to wyliczasz 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 12:28
Paprota9418 lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Ja w sobotę 23go, to będzie 12 dpo, przed wyjazdem do Polski żeby już nie brać testów i się z nimi nie czaić u teściów po chacie 🙈
Ja nie wiem jak my to liczymy, niby owulka tego samego dnia, a Ty jakoś inaczej to wyliczasz 😅
bo ty liczysz nie z dniem ovu tylko po a ja z dniem i się mijamy hahah
dobra, podawać musimy daty , bo to na dobre nam nie wyjdzie 🤣🤣🤣🤣jo_ana lubi tę wiadomość
-
I ja zaliczam się do grona posiadaczy torbieli, z tym że u mnie po poprzednim cyklu i odwołanej iui (trzy pęcherzyki). W tym cyklu podchodzimy do iui. Trzymajcie kciuki 23 grudnia 😀 będzie na cyklu naturalnym, bo leki na zwiększenie pęcherzyków mogą spowodować też wzrost torbieli. Rozmawiałam też z Panią doktor o planach co jeżeli nie wyjdzie. W styczniu jeszcze iui i jak nie zaskoczy to zapisy na czerwiec-lipiec na refundowane in vitro.
Lola93 lubi tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Fragmentacja DNA plemników 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
Sierpień 2024 transfer krio ❌️
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Październik 2024 transfer ❌️
3 IVF w planach po diagnostyce immuno+biopsji -
KarolinaAnastazja wrote:bo ty liczysz nie z dniem ovu tylko po a ja z dniem i się mijamy hahah
dobra, podawać musimy daty , bo to na dobre nam nie wyjdzie 🤣🤣🤣🤣
Miałyśmy IUI tego samego dnia, jak się czujesz na dzień dzisiejszy?🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Marikamb wrote:Miałyśmy IUI tego samego dnia, jak się czujesz na dzień dzisiejszy?
Cześć Kochana
Kojarzę Cię oczywiście 😊
Czuje się dobrze, nic mi nie dolega, nic mnie nie boli (przez 2 dni czułam jajniki i podbrzusze)
Staram się grzać stopy aby nie zmarznąć.
A tak to zapominam, że podchodziłam do IUI, praca, dom, końcówka roku u mnie na bardzo dużych obrotach jest 😊
A jak u Ciebie?? -
KarolinaAnastazja wrote:Cześć Kochana
Kojarzę Cię oczywiście 😊
Czuje się dobrze, nic mi nie dolega, nic mnie nie boli (przez 2 dni czułam jajniki i podbrzusze)
Staram się grzać stopy aby nie zmarznąć.
A tak to zapominam, że podchodziłam do IUI, praca, dom, końcówka roku u mnie na bardzo dużych obrotach jest 😊
A jak u Ciebie??
Ogólnie dobrze, też czuję w tym cyklu mocną pracę jajników.
Od wczoraj biorę Progesteron i chyba mam po nim straszny zjazd. Bo dziś to spokojnie mogłabym spać na stojąco, chyba nigdy nie byłam tak senna i zmęczona.
Dziś wychodzimy na imprezę do znajomych i zastanawiam się czy wypić jakiegoś drineczka.🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
II transfer ⏳ -
Hej dziewczyny, jestem po pierwszym USG. Piękny 5 mm dzidziuś z bijącym serduszkiem wczoraj widziałam na monitorze. Pierwsza iui. Miejcie nadzieję, bo efekt zdarza się nawet przy pierwszym zabiegu 😍😍
Marta36, Marikamb, MjakMarta, KarolinaAnastazja, Magali92, Doris8, Patisonek 25, magda_o, Pieskowo, Paprota9418, zimowa, Lola93, Weronika97 lubią tę wiadomość
-
Anulka92 wrote:Hej dziewczyny, jestem po pierwszym USG. Piękny 5 mm dzidziuś z bijącym serduszkiem wczoraj widziałam na monitorze. Pierwsza iui. Miejcie nadzieję, bo efekt zdarza się nawet przy pierwszym zabiegu 😍😍
Anulka92 lubi tę wiadomość
-
Anulka92 wrote:Hej dziewczyny, jestem po pierwszym USG. Piękny 5 mm dzidziuś z bijącym serduszkiem wczoraj widziałam na monitorze. Pierwsza iui. Miejcie nadzieję, bo efekt zdarza się nawet przy pierwszym zabiegu 😍😍
Gratulacje ❤️❤️Anulka92 lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
Kariotypy ✅
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
II transfer ⏳ -
Atopikowa wrote:Hej. Mam pytanie do tych dziewczyn ktorych partnerzy mają obniżone parametry nasienia.
A mianowicie jakie szanse dawają Wam lekarze na powodzenie IUI ? U nas jak widac w stopce parametry obniżone, jedna IUI za nami i sie zniechęciłam, mysle raczej nad in vitro.
Myślę, że raczej nikt Ci nie da tutaj odpowiedzi na to pytanie, wątpię że którykolwiek z lekarzy mówi na ile % iui może się udać. To jest zależne od wielu czynników nie tylko od parametrów nasienia. Na pewno do iui po preparatyce musi być minimum 1 mln plemników, jeśli morfologia plemników jest u Was chociaż 1% to zawsze są jakieś szanse na to, że może się udać. Myślę, że jedna próba to trochę mało, dałabym sobie minimum te 3 próby najlepiej pod rząd i wtedy podjęła decyzję co dalej.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Gratulacje Kochana!
Powiedz mi proszę pamiętasz morfologia męża i ile plemników podanych zostało?Anulka92 lubi tę wiadomość
-
Gratuluję kochana. Rośnijcie zdrowo😍😘Anulka92 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Anulka przybijamy piątkę 🙏 ja dzisiaj też pierwsze USG i mamy 8,5mm gagatka z serduchem 🧡 u nas iui nr 3, więc też nie traćcie nadziei jak za pierwszym, czy drugim razem nie zaskoczy🤗Paprota9418, Doris8, zimowa, KarolinaAnastazja, Marikamb, Anulka92, Lola93, Weronika97 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Byłam dzisiaj na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Lekarz nie był w stanie ocenić czy doszło od owulacji. Jest torbiel, ale nie mógł stwierdzić czy to torbiel krwotoczna po owulacji czy niepęknięty pęcherzyk. Przepisał duphasron i tyle. -
Szpinak wrote:Cześć dziewczyny
Byłam dzisiaj na usg sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Lekarz nie był w stanie ocenić czy doszło od owulacji. Jest torbiel, ale nie mógł stwierdzić czy to torbiel krwotoczna po owulacji czy niepęknięty pęcherzyk. Przepisał duphasron i tyle.
Współczuję, łącze się z Tobą. Pewnie teraz myślenie masz jak ja ,czy było czy nie. Mialam iść zrobic proga , ale stwierdziłam że jeszcze tydzień zaczekam. Co ma być to będzie . -
Marta36 wrote:Co jest z tymi torbielami🤔🤔 chyba prze te stymulacje... wcześniej nie miałam takich problemów...
Współczuję, łącze się z Tobą. Pewnie teraz myślenie masz jak ja ,czy było czy nie. Mialam iść zrobic proga , ale stwierdziłam że jeszcze tydzień zaczekam. Co ma być to będzie .
Tak dokładnie ja ogólnie cały czas czuję ból w tym jajniku. Ty też ? -
Szpinak wrote:Tak dokładnie ja ogólnie cały czas czuję ból w tym jajniku. Ty też ?
Ja nie dostałam żadnych leków. Tylko po Świętach muszę przyjść na Usg -
Dziewczyny przestańcie wszystko porównywać (ile mln, ile procent, itp), oczywiście, że trzeba pewne rzeczy wiedzieć, że np taka ilość musi być minimalnie itp, ale reszta szczegółów i porównywanie się z każdą tutaj na forum to tylko niepotrzebna gonitwa myśli w waszych głowach nie wiem jak to działa u Was, ale ja już wariowałam od tych wszystkich cyferek, szczegółów o których się naczytalam...
Pisałam tu już kiedyś, że jeden lekarz na mojej drodze postawił jakby krzyżyk i od razu in vitro a jeszcze lepiej adopcja. Dlaczego? Bo w jego mniemaniu mam beznadziejnego chlopa (dal to odczuc) i inseminacja to tylko wyłudzanie ode mnie pieniędzy przez klinikę, ponieważ jedyne w czym ten zabieg pomaga to ilość,jej Koncentracja w próbce i to kategorycznie jedyny parametr, który ma sens przy iui.
Załamałam się, bo z tym nie mieliśmy problemu nigdy, ani z ruchliwością. 2 podejścia do iui i obie próbki po 50mln nawet przy chorobie chlopa podczas pierwszej próby. Morfo u nas leżało, wahało się między 2-0% z tendencją spadkową wprost proporcjonalna do super diety i magicznych supli. Badaliśmy 3 razy i najwyższy wynik to chyba 2 lub 3% ,a był jeszcze 1% oraz 0%. Przed podejściami już nawet nie badalismy, chcieliśmy spróbować żeby poznać ten zabieg, mieć podkładkę pod invitro na które docelowo odłożyliśmy pieniądze.
I tak, chociaż szans nam zbytnio nie dawali, jesteśmy już w 11tc. Nawet mój obecny lekarz poznając naszą historie stwierdził, że chyba łatwiej trafić w totka bo w sumie nie mieliśmy szans zbytnio. A jednak jesteśmy 💪najważniejsze to chyba naprawdę wyłączyć głowę, choć wiem, że ciężko.magda_o lubi tę wiadomość