🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpinak wrote:Hej dziewczyny,
Jestem już po inseminacji. Wczoraj pęcherzyk miał 18mm, a dzisiaj 20mm. Lekarz mówił, że jest już nieregularny i obstawia, że dzisiaj pęknie. Podali 10mln plemników po preparacji. Czy to w miarę dobrze czy mało ?Starania o pierwsze maleństwo - w oczekiwaniu na Boży cud 🙏
Ja : Graves Basedowa ➡️operacyjne usunięcie tarczycy ➡️leczenie radiojodem ➡️ niedoczynność - euthyrox
TSH 0,866 ( październik 2023)
On : jakość nasienia do poprawy
Sierpień 22/ grudzień 22/ sierpień 23/ grudzien 23
Koncentracja/ 3mln /12mln/ 7mln/ 5mln
Ilość w próbie/ 13mln /94mln/ 37mln/ 25mln
Ruch postępowy/ 25% / 24%/ 18%/ 55%
Prawidłowa budowa/ - / 4%/ 6%/ -
IUI
*12.12.23 - 10mln, 80% ❌️
* 01.24 - ? -
Marta36 - ja nie znam się totalnie na rodzajach torbieli, ale po iui (też miałam ovitrell) zrobiła mi się też torbiel po pęcherzyku (nie wiem czy to to samo).
Mi lekarz nie dał nic stricte na wchłonięcie z uwagi na dwie kreski, ale powiedział że jak doszło do zapłodnienia to hormony też działają na wchłonięcie. Zalecenie tylko odpoczynku, nie uprawiania sportu i zakaz współżycia. Jutro idę na wizytę i zobaczymy, czy się wchłonęła.
-
jo_ana wrote:A test już robiłaś ? Ja bym najpierw zrobiła test, a później beta, ale ja z tych oszczędnych 😉
Nie robiłam testu. Pani dr kazała zrobić betę dlatego też tak się nastawiłam że od razu pójdę na bete bez testów wcześniej żeby się nie załamać jak wyjdzie negatywna.Starania od 2021
Ona - 33 lata
KIR - ok
AMH - 3
ANA - ok
HSG - ok
Cytokiny - ok
ASA - lekko dodatni
On - 40 l. - ok
Immunosupresja - 07.2023
IUI 01.2024 X
IUI 02.2024 X
IUI 03.2024 X
Stymulacja do in vitro - 07.2024 (Bemfola)
Punkcja - 22.07.2024 -
Marta_91 wrote:Nie robiłam testu. Pani dr kazała zrobić betę dlatego też tak się nastawiłam że od razu pójdę na bete bez testów wcześniej żeby się nie załamać jak wyjdzie negatywna.
No jak uważasz, to już decyzja należy do Ciebie.
Mi by było szkoda czasu i kasy na betę jak by się okazało, że negatywna. Do tego jeszcze to czekanie na wyniki cały dzień jak na szpilkach. Zdecydowanie jestem zwolenniczką testu i dopiero jak coś wyjdzie potwierdzić beta.magda_o lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
magda_o wrote:Marta36 - ja nie znam się totalnie na rodzajach torbieli, ale po iui (też miałam ovitrell) zrobiła mi się też torbiel po pęcherzyku (nie wiem czy to to samo).
Mi lekarz nie dał nic stricte na wchłonięcie z uwagi na dwie kreski, ale powiedział że jak doszło do zapłodnienia to hormony też działają na wchłonięcie. Zalecenie tylko odpoczynku, nie uprawiania sportu i zakaz współżycia. Jutro idę na wizytę i zobaczymy, czy się wchłonęła.
Może tak być że to po pęcherzyku, mam taką cichą nadzieję -
Szpinak wrote:Hej dziewczyny,
Jestem już po inseminacji. Wczoraj pęcherzyk miał 18mm, a dzisiaj 20mm. Lekarz mówił, że jest już nieregularny i obstawia, że dzisiaj pęknie. Podali 10mln plemników po preparacji. Czy to w miarę dobrze czy mało ?
U nas bywało bodajże 5-6mln o ruchu postępowym 85% i się udawało. Pamiętaj że wystarczy tylko 1 żeby się udało. Trzymam kciuki 🙃Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Patisonek 25 wrote:U nas bywało bodajże 5-6mln o ruchu postępowym 85% i się udawało. Pamiętaj że wystarczy tylko 1 żeby się udało. Trzymam kciuki 🙃
No to zobaczymy 🤞🏻. U nas 10 mln i ruch postępowy 80%. Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️Marikamb, Patisonek 25, KiniuśiKinio lubią tę wiadomość
-
Sorki że się wtrącę ale jestem po IUI i też pojawiła się u mnie torbiel krwotoczna, wypytałam lekarkę dokładnie o nią.
Powiedziała mi że jest ciałko żółte więc owulacja była na pewno a ta torbiel robi się w momencie kiedy pęcherzyk pęka i dostaje się do tego pękniętego pęcherzyka krew no właśnie z naczynia krwionośnego które jest obok. To nie wpływa na zapłodnienie albo implantację taka torbiel albo się wchłania albo przy miesięczne znika.
Powiedziała też że progesteron który biorę pomaga się tej torbieli wchłonąć -
Hej. Mam pytanie do tych dziewczyn ktorych partnerzy mają obniżone parametry nasienia.
A mianowicie jakie szanse dawają Wam lekarze na powodzenie IUI ? U nas jak widac w stopce parametry obniżone, jedna IUI za nami i sie zniechęciłam, mysle raczej nad in vitro.Ona 38
Prolaktyna 20,22
AMH 2022-4,14 2024 maj-1,31 , sierpien 1.54
Mam P/C p. plemnikowe przeciwko wici plemnika ❌
HSG - ok
Monitoring owulacji -ok
Niche po cc( plamienia od @ do owulacji)
Histeroskopia:
-wykonano resekcję elektrodą bipolarną bieguna niszy,usunięcie skrzepów zalegających w niszy.
-koagulacja miejsc stanu zapalnego naprzeciwko niszy
- wycięto polipa prawego ujscia jajowodowego
On
Morfologia 2% ❌ 1,67❌1,80❌0❌️
HBA 81%✔
1 IUI czerwiec 👎
Start 💉
9.05- menopur 450 + Orgalutran
22.05 - punkcja
Pobrano 4 🥚,zapłodniło się 1, ❌️ -
Paprota9418 wrote:Sorki że się wtrącę ale jestem po IUI i też pojawiła się u mnie torbiel krwotoczna, wypytałam lekarkę dokładnie o nią.
Powiedziała mi że jest ciałko żółte więc owulacja była na pewno a ta torbiel robi się w momencie kiedy pęcherzyk pęka i dostaje się do tego pękniętego pęcherzyka krew no właśnie z naczynia krwionośnego które jest obok. To nie wpływa na zapłodnienie albo implantację taka torbiel albo się wchłania albo przy miesięczne znika.
Powiedziała też że progesteron który biorę pomaga się tej torbieli wchłonąć
Paprota możliwe, że dlatego tak cię brzuch ćmił ? to od tego ?
Dobrze, że nie przeszkadza przy żadnej implantacji, kamień z serca bo już się zaczęłam martwić jak czytałam Twoją wypowiedź!!
który to jajnik ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 10:09
-
KarolinaAnastazja wrote:Paprota możliwe, że dlatego tak cię brzuch ćmił ? to od tego ?
Dobrze, że nie przeszkadza przy żadnej implantacji, kamień z serca bo już się zaczęłam martwić jak czytałam Twoją wypowiedź!!
który to jajnik ?
Nie wiem, o to czy może od tego boleć nie zapytałam
Ale od wczoraj w sumie jest lepiej. Momentami tylko zakłuje. I czuję takie jakby łaskotanie haha trochę to dziwne uczucie.
Prawy ten na którym był większy pęcherzyk. Ale jajniki mnie nie bolały, tyloo podbrzusze
-
Paprota9418 wrote:Nie wiem, o to czy może od tego boleć nie zapytałam
Ale od wczoraj w sumie jest lepiej. Momentami tylko zakłuje. I czuję takie jakby łaskotanie haha trochę to dziwne uczucie.
Prawy ten na którym był większy pęcherzyk. Ale jajniki mnie nie bolały, tyloo podbrzusze
Oby ci się szybko wchłonęło !!
Ja już zaczynam panikować, że mnie nie chciała lekarka widzieć po 😶🌫️ -
KarolinaAnastazja wrote:Oby ci się szybko wchłonęło !!
Ja już zaczynam panikować, że mnie nie chciała lekarka widzieć po 😶🌫️
Ja już 2/3 razy miałam taką torbiel krwotoczna po owulacji i w nowym cyklu jej już nie było. A nic nie brałam na to żeby się wchłonęło.
Lekarz powiedział że to normalne czasem tak się dzieje nie mam się tym przejmować)
A jak by Cię widziała i powiedziała Ci że masz torbiel krwotoczna to byś się martwiła a tak to nie wiesz i jesteś spokojna a to dobrze dla twojego kropka w brzuchu :PP -
Paprota9418 wrote:Ja już 2/3 razy miałam taką torbiel krwotoczna po owulacji i w nowym cyklu jej już nie było. A nic nie brałam na to żeby się wchłonęło.
Lekarz powiedział że to normalne czasem tak się dzieje nie mam się tym przejmować)
A jak by Cię widziała i powiedziała Ci że masz torbiel krwotoczna to byś się martwiła a tak to nie wiesz i jesteś spokojna a to dobrze dla twojego kropka w brzuchu :PP
To z jednej strony mogę powiedzieć, że tez jesteś spokojna, bo wiesz, że miałaś i że się same wchłaniały-to dobrze ! A tu masz jeszcze proga, to liczę na 2x szybsze wchłonięcie u Ciebie
Może i masz rację, zaraz by była większa panika...
Sikałaś coś, żeby zobaczyć jak tam zastrzyk ?Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
KarolinaAnastazja wrote:To z jednej strony mogę powiedzieć, że tez jesteś spokojna, bo wiesz, że miałaś i że się same wchłaniały-to dobrze ! A tu masz jeszcze proga, to liczę na 2x szybsze wchłonięcie u Ciebie
Może i masz rację, zaraz by była większa panika...
Sikałaś coś, żeby zobaczyć jak tam zastrzyk ?
Jutro będę sikać bo 10dp
Jestem spokojna pod względem tego że wiem że nie dzieje się tam nic złego a jak boli to widocznie tak ma być
A Ty kiedy możesz siknąć najwcześniej ?
No tak planowo to w wigilię nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 10:34
-
Paprota9418 wrote:Jutro będę sikać bo 10dp
Jestem spokojna pod względem tego że wiem że nie dzieje się tam nic złego a jak boli to widocznie tak ma być
A Ty kiedy możesz siknąć najwcześniej ?
No tak planowo to w wigilię nie?
Planowo z rańca w wigilię, ale doktorek twierdził, żeby siknąć 13DPO albo żeby na święta się nie martwić i siknąć po świętach hahaha
Powiem Ci, że sama nie wiem kiedy sikać, ale tak jak pisałam na dinusiach tak tez zrobię
10DPO-zobaczyć czy jest jeszcze płyn
13DPO- chyba lepiej jak w wigilię testować ? Sama nie wiem -
KarolinaAnastazja wrote:Planowo z rańca w wigilię, ale doktorek twierdził, żeby siknąć 13DPO albo żeby na święta się nie martwić i siknąć po świętach hahaha
Powiem Ci, że sama nie wiem kiedy sikać, ale tak jak pisałam na dinusiach tak tez zrobię
10DPO-zobaczyć czy jest jeszcze płyn
13DPO- chyba lepiej jak w wigilię testować ? Sama nie wiem
Ja bym siknęłam przed wigilią chyba.. Ale sama nie wiem.. chyba wolałbym wiedzieć. To będzie 13dpo?
ja mogę siknąć 21 bo lekarka mi kazała 10 dni po wizycie która była 11. Sikne jutro żeby zobaczyć czy jeszcze jest zastrzyk a potem chciałam poniedziałek środę i piątek tak żeby móc jak coś powtarzać co 48h
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2023, 10:57
-
Co do torbieli krwotocznej to nim się dowiedziałam o niej miałam dziwne pobolewania podbrzusza. Jak delikatnie naciskałam to czułam z prawej strony ciut większy ból ( na prawym był pęcherzyk) wiec pewnie to było to. I czasami dziwne ukłucia. Ale już przeszło, więc może się ładnie wchłania.
-
Paprota9418 wrote:Ja bym siknęłam przed wigilią chyba.. Ale sama nie wiem.. chyba wolałbym wiedzieć. To będzie 13dpo?
ja mogę siknąć 21 bo lekarka mi kazała 10 dni po wizycie która była 11. Sikne jutro żeby zobaczyć czy jeszcze jest zastrzyk a potem chciałam poniedziałek środę i piątek tak żeby móc jak coś powtarzać co 48h
Tak, w piątek przed wigilią będzie 13dpo.
Joanna, kiedy sikasz? Może będziemy razem ? 😁Paprota9418 lubi tę wiadomość
-
Szpinak wrote:No to zobaczymy 🤞🏻. U nas 10 mln i ruch postępowy 80%. Trzymam kciuki za nas wszystkie ❤️
No to wcale nie takie źle te wyniki. Ja na razie mam zawieszone starania do odwołania, pisałam tylko ze mieliśmy takie wyniki i się udawałoStarania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔