🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak zawsze piszecie o morfologi badania nasienia w % to o jakim parametrze? Chodzi o plemniki o prawidłowej budowie?
Bo nigdy za dokładnie tych wszystkich wyników męża nie analizowałam. Po prostu bazowalam na opiniach lekarzy, że jest okay.
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗 -
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny
Melduję się po wizycie w klinice, stary pęcherzyk albo pękł albo się wchłonął, jajniki wróciły do normy tak więc mamy zielone światło na stymulację, za tydzień podgląd kurnika.
Pati mam nadzieję, że uda się zapisać do doktora m. Jak coś to pamiętaj o tej grupie na fb, tam często można złapać termin.
Edit na kiedy termin ?
Karolina poprawa mega i to w miesiąc, ja myślę, że to już powinno wystarczyć i powinno się coś zadziać ✊🏻 a po pełnych 3 miesiącach to już w ogóle będzie 🚀, jakie suple braliście ? My chyba zrobimy kolejne podejście też 😏
Łati przykro mi, że choroba pokrzyżowała Wam plany, niestety nie mamy na wszystko wpływu, a teraz taki okres, że wszyscy kichają i smarkają. Dajcie sobie ten miesiąc na luzie, będzie co ma być, grudzień niedaleko ✊🏻
Moj mąż przez dobre 15 lat nigdy nie brał antybiotyku
Wydaje mi się, że teraz jak wziął na bakterię to będzie z górki.
Miałam pakiet supli z rospiski od dziewczyny z forum. Ale to było dość sporo tabletek i lekarka powiedziała, żeby spróbować PROFERTIL i się tego mąż trzyma 😊 -
Anoli88 wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi, jak zawsze piszecie o morfologi badania nasienia w % to o jakim parametrze? Chodzi o plemniki o prawidłowej budowie?
Bo nigdy za dokładnie tych wszystkich wyników męża nie analizowałam. Po prostu bazowalam na opiniach lekarzy, że jest okay.
Jeżeli masz męża badanie rozszerzone z morfologia. To jest tam pozycja "morfologia nasienia" według WHO powinna być od 4% -
KarolinaAnastazja wrote:Moj mąż przez dobre 15 lat nigdy nie brał antybiotyku
Wydaje mi się, że teraz jak wziął na bakterię to będzie z górki.
Miałam pakiet supli z rospiski od dziewczyny z forum. Ale to było dość sporo tabletek i lekarka powiedziała, żeby spróbować PROFERTIL i się tego mąż trzyma 😊
Mój Ka też nie brał przez lata żadnych antybiotyków, nawet do lekarza nie chodził, on nawet jak jest przeziębiony to nic brać nie chce. W tym roku brał razem ze mną antybiotyk bo mi wyszła bakteria w posiewie, przez którą non stop mi nawracała infekcja cewki moczowej i to tyle z leków. Kurde tak się zapierałam nogami i rękami przed tym profertilem, a może jednak warto go spróbować, też miałam rozpiskę supli ułożoną względem informacji znalezionych na forum tutaj bo, że niby lepiej jak wszystko oddzielnie, bo większe dawki niż w tych gotowych mieszankach, no ale u Nas nic nie pomogło to jak widać 😏
Pati wiesz co ja Ci powiem ? Ja jestem święcie przekonana, że jak Wy już znajdziecie przyczynę razem z doktorem P i dostaniesz od niego konkretne leki to Tobie nawet iui nie będzie już potrzebne, bo u Was nie ma problemu z zachodzeniem w ciążę tylko z utrzymaniem. Także ja trzymam kciuki za wyniki niech w końcu wyjdzie ten problem i będziecie mogli działać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2023, 20:42
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Asia wszystko możliwe bo mój prowadzący na ostatniej wizycie powiedział że jak pojadę do doc. Paśnika to zapewne i tak dostanę jakieś leki od niego bo heparynę mam juz włączoną i tu juz sie nie da nic dodac, tak jak piszesz u nas bardziej problem jest z utrzymaniem, no z zajściem też bywa problem ale gorzej utrzymać. Myślę że moj lekarz bardziej potrzebuje tych zaleceń od doc.P żeby dać jakiś konkretny lek który pomoże mi utrzymać tą ciążę bo sam dać nie może.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
Patisonek 25 wrote:Koleżanka mi napisała że na wiadomość czeka się kilka dni, czasem tydzień więc noo czekam , myslałam ze dzisiaj 🫣 ale zapisy i tak są na styczen-czerwiec 🤣 wolałabym gdzieś luty- marzec bo w styczniu prawdopodobnie będę mieć histeroskopię zależy kiedy 🐒 się pojawi i czekam na wiadomość od doktorka bo zdeklarował się ze do końca tygodnia skończy moją dokumentację medyczną. W przyszły piątek mam konsultacje z gin z lux medu i fajnie by było ją mieć ale też mam zamiar wyprosić skierowania na bad jakie się da 🤣 a resztę zrobię prywatnie jak się da, odezwała się moja wewnętrzna Grażyna, która już nie chce tyle kasy wydawać na lekarzy 🤣
No to trzymam kciuki zeby udało Ci sie dostać termin na marzec 🤞 i że uda Ci sie dostać skierowania od lekarza na jak największą ilosc badan. Nie dziwię Ci się że nie chcesz juz wydawać na lekarzy bo to sa Bardzo duże koszta. Ja tylko w tym miesiącu wydałam na badania i wizyty ponad 1000zl 🫤 dobrze, że te badania do IUI są ważne 3 miesiące.
Jeśli jest możliwość żeby lekarz wypisał skierowanie na badania NFZ albo tak jak ty masz z lux med to trzeba korzystać 😊Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Ona: 34lat , On: 33lat
Starania o dzidziusia od marca 2020r.
ON - badanie nasienia Ok.
Morfologia -3%.
ONA:
08.2019- konizacja szyjki macicy (powód: dysplazja,CIN3)
Niedoczynność tarczycy - tabl. Euthyrox 25.
Małopłytkowość nieokreślona - PLT miedzy 70-90 tyś.
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryto.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
1 IUI : 25.05.2023- ❌😞
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Wizyta potwierdzającą 3.10- Wszystko Ok. Mamy serduszko ❤️😍
25.10 - 2,5cm szczęścia ❤️😍 wszystko ok❤️
1 prenatalne 22.11🍀🙏czekamy...
"Trzeba wierzyć, że sie uda... " -
Patisonek 25 wrote:Asia cieszę się że przed Wami kolejny cykl co daje nowe możliwości. Nic nie daje takiego kopa do działania jak dalszy plan 😘
Termin na początek lutego.
Wiem , wiem ale ja nie mam fb 😄 mam sam messenger
To Super że dostałaś termin i , że nie musiałaś tak długo czekac na odpowiedź. 😊Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Morfologia -3%.
ONA:
12.2022- histeroskopia i laparoskopia - wykryta endomatroza małego stopnia. Ogniska usunięto.
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny
Melduję się po wizycie w klinice, stary pęcherzyk albo pękł albo się wchłonął, jajniki wróciły do normy tak więc mamy zielone światło na stymulację, za tydzień podgląd kurnika.
Pati mam nadzieję, że uda się zapisać do doktora m. Jak coś to pamiętaj o tej grupie na fb, tam często można złapać termin.
Edit na kiedy termin ?
Karolina poprawa mega i to w miesiąc, ja myślę, że to już powinno wystarczyć i powinno się coś zadziać ✊🏻 a po pełnych 3 miesiącach to już w ogóle będzie 🚀, jakie suple braliście ? My chyba zrobimy kolejne podejście też 😏
Łati przykro mi, że choroba pokrzyżowała Wam plany, niestety nie mamy na wszystko wpływu, a teraz taki okres, że wszyscy kichają i smarkają. Dajcie sobie ten miesiąc na luzie, będzie co ma być, grudzień niedaleko ✊🏻
Dzięki kochana. Tak to juz czasami jest ale moze następny cykl będzie dla nas szczęśliwy 🙂 grunt to pozytywne nastawienie.
Super, że będziecie mogli zacząć stymulację. Trzymam kciuki żeby tym razem się udało 😊🍀🤞jo_ana lubi tę wiadomość
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Łati90 wrote:No to trzymam kciuki zeby udało Ci sie dostać termin na marzec 🤞 i że uda Ci sie dostać skierowania od lekarza na jak największą ilosc badan. Nie dziwię Ci się że nie chcesz juz wydawać na lekarzy bo to sa Bardzo duże koszta. Ja tylko w tym miesiącu wydałam na badania i wizyty ponad 1000zl 🫤 dobrze, że te badania do IUI są ważne 3 miesiące.
Jeśli jest możliwość żeby lekarz wypisał skierowanie na badania NFZ albo tak jak ty masz z lux med to trzeba korzystać 😊
Dostałam ma początek lutego 😊 od rodzinnej mam to co się dało, ona mi nigdy problemów nie robiła, natomiast w przyszły piątek mam konsultacje z gin to będę sępić kolejne które się da a te które zostaną zrobię prywatnie. Oj koszta są duże masz rację. 3 miesiące badania do iui są ważne u Ciebie? To u mnie 6 miesięcy. Wiesz składki płacimy, na ubezpieczenie lux med też dodatkowo płacę to łaski nie robią🤣Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Dostałam ma początek lutego 😊 od rodzinnej mam to co się dało, ona mi nigdy problemów nie robiła, natomiast w przyszły piątek mam konsultacje z gin to będę sępić kolejne które się da a te które zostaną zrobię prywatnie. Oj koszta są duże masz rację. 3 miesiące badania do iui są ważne u Ciebie? To u mnie 6 miesięcy. Wiesz składki płacimy, na ubezpieczenie lux med też dodatkowo płacę to łaski nie robią🤣
U mnie wszystkie te wirusowe HCV ,HBS itd.. są ważne 3miesiace, toxoplasmosa 1rok , chlamydia 1rok i cytologia 2lata. Jedynie biocenoza 2miesiace ważna. Tak niestety u nas w klinice jest. Dlatego chciałabym podejsc w następnym cyklu odrazu puki badania jeszcze ważne 🙂
To dobrze że rodzinna wypisała Ci te skierowania na badania jeszcze tylko zeby gin wypisała te które się da zrobić z parkietu. Mam nadzieję że nie będziesz miała do zrobienia dużo prywatnych badań i cieszę sie , że udało Ci sie dostać temin do Paśnika bo czytałam ze do niego to ciężko sie dostac. To dobry znak , że masz termin. Czuję, że on was wyprowadzi z problemów 😊 i będziecie sie cieszyć zdrowa ciąża. Jeszcze nie słyszałam tym lekarzu złej opini. Jedynie o tym że sie ceni ale jesli zna sie na leczeniu to myślę , że warto do niego iść 🙂Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Morfologia -3%.
ONA:
Jajowody drożne.
Badania:
AMH- 1,6
ANA1 - dodatnie.
ANA3- ujemne.
KIR Bx brak 2DS3
Cross Match OK
Allo MLR 30 %
Cytokiny rozjechane
2IUI- 17.06.2023- ❌ 😞
3IUI 4.09.2024- ✅ 🍀🙏
25.09 test⏸️🤩❤️🙏🍀
B-HcG - 1684mlU/ml🍀😍
Łati90 wrote:U mnie wszystkie te wirusowe HCV ,HBS itd.. są ważne 3miesiace, toxoplasmosa 1rok , chlamydia 1rok i cytologia 2lata. Jedynie biocenoza 2miesiace ważna. Tak niestety u nas w klinice jest. Dlatego chciałabym podejsc w następnym cyklu odrazu puki badania jeszcze ważne 🙂
To dobrze że rodzinna wypisała Ci te skierowania na badania jeszcze tylko zeby gin wypisała te które się da zrobić z parkietu. Mam nadzieję że nie będziesz miała do zrobienia dużo prywatnych badań i cieszę sie , że udało Ci sie dostać temin do Paśnika bo czytałam ze do niego to ciężko sie dostac. To dobry znak , że masz termin. Czuję, że on was wyprowadzi z problemów 😊 i będziecie sie cieszyć zdrowa ciąża. Jeszcze nie słyszałam tym lekarzu złej opini. Jedynie o tym że sie ceni ale jesli zna sie na leczeniu to myślę , że warto do niego iść 🙂
U mnie wszystko jest ważne pół roku, chociaż coś lekarz ostatnio mówił ze jeśli czegoś wyszły duże przeciwciała to nie będę musiala tego ponawiać. Tak bynajmniej zrozumiałam. Mi tez skończyły się teraz te badania wiec kolejna kasa do wydania. Ale z plusów, stwierdziliśmy ze nie możemy w nieskończoność trzymać pieniędzy na ivf i po toku mieszkania kupiliśmy telewizor 😅 Oboje lubimy seriale, a oglądanie na laptopie już jest męczące. Dziś maja nam przywieźć 😁👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Łati90 wrote:U mnie wszystkie te wirusowe HCV ,HBS itd.. są ważne 3miesiace, toxoplasmosa 1rok , chlamydia 1rok i cytologia 2lata. Jedynie biocenoza 2miesiace ważna. Tak niestety u nas w klinice jest. Dlatego chciałabym podejsc w następnym cyklu odrazu puki badania jeszcze ważne 🙂
To dobrze że rodzinna wypisała Ci te skierowania na badania jeszcze tylko zeby gin wypisała te które się da zrobić z parkietu. Mam nadzieję że nie będziesz miała do zrobienia dużo prywatnych badań i cieszę sie , że udało Ci sie dostać temin do Paśnika bo czytałam ze do niego to ciężko sie dostac. To dobry znak , że masz termin. Czuję, że on was wyprowadzi z problemów 😊 i będziecie sie cieszyć zdrowa ciąża. Jeszcze nie słyszałam tym lekarzu złej opini. Jedynie o tym że sie ceni ale jesli zna sie na leczeniu to myślę , że warto do niego iść 🙂
U mnie wszystkie 6 mies, cytologia rok ale widzę że to chyba zależy od kliniki. Ja pamiętam że kiedyś zdarzyło mi się że miałam mieć iui a jeszcze nie miałam wyniku chlamydii to powiedział że robimy a wynik dojdzie w trakcie ale pytał czy przypadkiem poprzednio nie był dodatni. Wiadomo że najlepiej podejść jak badania jeszcze ważne są żeby nie wydawać dodatkowo pieniędzy.
Też mam taką nadzieję że za dużo prywatnych nie będę musiała robić. Immunologiczne to na pewno. Co do wizyty u Paśnika to wcześniej dzwoniłam ale miejsc nie było a wczoraj były zapisy na nowy rok , ilość miejsc ograniczona ale na szczęście się udało. Mam nadzieję że nam pomoże, tyle dobrego o nim słyszałam że nie może być inaczej 😊 sama wizyta 450 zł plus dojazd i badania. Myślę że mimo to jest tego warty 💪Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
W Holandii nie robią żadnych badaniach 🥴 tylko chlamydia z krwi na początku. Także co kraj to obyczaj 😏 a cytologię bada się od 30 r.ż. co 5 lat 🤯 dobrze w PL mogę sobie zrobić co roku i spokojna głowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 12:31
KarolinaAnastazja lubi tę wiadomość
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:W Holandii nie robią żadnych badaniach 🥴 tylko chlamydia z krwi na początku. Także co kraj to obyczaj 😏 a cytologię bada się od 30 r.ż. co 5 lat 🤯 dobrze w PL mogę sobie zrobić co roku i spokojna głowa.
To u Ciebie jeszcze inaczej 🙈 wcale nie lepiej 🙄Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:To u Ciebie jeszcze inaczej 🙈 wcale nie lepiej 🙄
No powiem Ci, że tutaj żeby dostać skierowanie na jakieś badania to jest jak cud nad Wisłą 🥴 bardzo olewcze podejście z założenia wychodzą, że nikomu nic nie dolega i nie trzeba niczego badać, no chyba, że już się przekręcasz na jeden bok 😳🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
jo_ana wrote:No powiem Ci, że tutaj żeby dostać skierowanie na jakieś badania to jest jak cud nad Wisłą 🥴 bardzo olewcze podejście z założenia wychodzą, że nikomu nic nie dolega i nie trzeba niczego badać, no chyba, że już się przekręcasz na jeden bok 😳
Ja pierdziele to straszne lekceważenie🫣 ale prywatnie to przeciwwskazań za pewne nie mają?Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Dziewczyny, potrzebuje porady. Boli mnie dziś lewy jajnik, zrobiłam test lh i wyglada tak
https://zapodaj.net/plik-QVVqxzz9xO
Czy jest możliwe zeby owulacja już nadchodziła? Mam dziś dopiero 8 dc a owulacje w okolicy 15 dc. We wtorek nic nie było na obrazie usg. Chyba ze macie negatywne doświadczenia z tymi testami facelle bo ja mam je pierwszy raz.
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
aleks.123 wrote:Dziewczyny, potrzebuje porady. Boli mnie dziś lewy jajnik, zrobiłam test lh i wyglada tak
https://zapodaj.net/plik-QVVqxzz9xO
Czy jest możliwe zeby owulacja już nadchodziła? Mam dziś dopiero 8 dc a owulacje w okolicy 15 dc. We wtorek nic nie było na obrazie usg. Chyba ze macie negatywne doświadczenia z tymi testami facelle bo ja mam je pierwszy raz.
Facelki są dobrymi testamiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2023, 16:40
-
Patisonek 25 wrote:Ja pierdziele to straszne lekceważenie🫣 ale prywatnie to przeciwwskazań za pewne nie mają?
Tutaj nie ma czegoś takiego jak prywatnie. Wszystko jest państwowe ale pokrywane z ubezpieczenia, a jeśli pakiet ubezpieczenia nie obejmuje danej usługi to się za to płaci po prostu. Tak miałam np jak robiłam USG pachy bo wyczułam jakiś guzek, rodzinny dał skierowanie, USG trwało minutę i tylko ta pachę sprawdziło piersi nic totalnie i zapłaciłam za to 100€ 🥴🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔