💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Alicee2024 wrote:Paprykaa, wspieram mocno!
Staraniom towarzyszą bardzo silne emocje, czasami ciężkie do ogarnięcia niestety. Każda z nas kosztują one ogromnie dużotakże doskonale Cię rozumiem. Wiem, że łatwo jest pisać, ale może postaraj się zrobić coś dla siebie żeby zresetować głowę? Spacer? Joga? Wieczor spa? 😊 Stres w niczym nie pomaga.
Dobrze, że zapisałas się do lekarza, moze coś poradzi.
Ania, ja miałam trzy cykle stymulowane Clo, ale nie miałam takich objawów. Owu była trochę wcześniej niż zwykle, ale nie czułam jajników tak szybko. Chociaż każdy organizm jest inny 🤪
Dziękuję ☺️ Podczytuję Was tu od kilku miesięcy i naprawdę pomaga bardzo to, że nie jestem sama.
Właśnie biorę leki od psychiatry, chodzę co tydzień do psychologa, chodzę regularnie na siłownię, staram się spotkać z ludźmi, chodzę do pracy- żyję normalnie.
Ale czasami naprawdę mam taki kryzys, że nie daję rady. Na szczęście zdarza się to rzadko, ostatnio chyba we wrześniu miałam taki większy…
Z dobrych informacji to dzisiaj pojawiła się @ jak wstałam, więc na pewno ona wpłynęła na moje dramatyzowanie 😅
Także nowy cykl, nowe nadzieje.
Owufriend pokazuje mi owulację idealnie na 25 grudnia więc nie wiem czy mam brać Lamette czy odpuszczać ten cykl, jak zawsze moje plany to jedno, a życie to drugie 🙈
Dziękuję za wsparcie! ❤️Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ania 89 wrote:Mq1991 tak pierwszy raz biorę CLO. Ogólnie potrafię mieć owu dość szybko bo i czasami nawet 8 dnia. Choć zazwyczaj plus minus 10 dzień. Ale niestety nie mam mega regularnie. Zdecydowanie czuje że jajniki pracują i podbrzusze boli. Oby przełożyli mi wizytę na wtorek do podglądu co się dzieje;)
Ja trochę zazdroszczę, bo moje owulacje to najwcześniej 17 dzień cyklu, a zdarza się 21, w tym miesiącu nawet 24 dc … 🥲Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
E_welka88 wrote:Agness wspolzycie po IUI to normalna sprawa ja w zaleceniach lekarza miałam zapisane SEX wielkimi literami 😅 że wieczorem i na drugi dzień rano a my z 5 razy powtarzaliśmy, przecież nie zaszkodzi a może pomóc 🤪
Papryka dobrze ze korzystać z pomocy psychiatry ja też korzystałam i jeszcze trochę korzystam i powiem Ci że jak podjęłam decyzję o skorzystaniu z tej pomocy to unormował się u mnie stres w ciągu 5 miesięcy brania leków i okazało się że jestem w ciąży więc leki zaraz doktor mi odstawił. Więc cieszę się bardzo że skorzystałaś z tej opcji bo nerwy w niczym nie pomagają.
A co do braku okresu to idz na krew I zrób betę dla pewności, jeżeli wyjdzie negatywna to ja bym dzwoniła do lekarza że już tyle po odstawieniu nie masz okresu.
Właśnie ja od września biorę leki, zdecydowałam się po kolejnym załamaniu po ciąży biochemicznej- stwierdziłam, że już nie dam rady. Odkąd je biorę- moje życie zmieniło się diametralnie, znowu wróciła „stara ja”, jestem w stanie cieszyć się życiem i wiem, że to naprawdę była moja najlepsza dezycja.
Natomiast ciągle w tych staraniach dochodzą nowe bodźce- już nie liczyłam na pozytywny test, chciałam tylko @ to ona też mi zrobiła psikusa.
I tak ciągle 🙈
Ale dobrze wiedzieć, że nie jestem sama.
Podchodzę sceptycznie do IUI, ale Wasze historie mnie nastrajają pozytywnie ☺️
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Paprykaa wrote:Dziękuję ☺️ Podczytuję Was tu od kilku miesięcy i naprawdę pomaga bardzo to, że nie jestem sama.
Właśnie biorę leki od psychiatry, chodzę co tydzień do psychologa, chodzę regularnie na siłownię, staram się spotkać z ludźmi, chodzę do pracy- żyję normalnie.
Ale czasami naprawdę mam taki kryzys, że nie daję rady. Na szczęście zdarza się to rzadko, ostatnio chyba we wrześniu miałam taki większy…
Z dobrych informacji to dzisiaj pojawiła się @ jak wstałam, więc na pewno ona wpłynęła na moje dramatyzowanie 😅
Owufriend pokazuje mi owulację idealnie na 25 grudnia więc nie wiem czy mam brać Lamette czy odpuszczać ten cykl, jak zawsze moje plany to jedno, a życie to drugie 🙈
Dziękuję za wsparcie! ❤️👱♀️ 33l👦🏻35l
- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
- 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
- 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
- 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
- 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
- 6.03.2025 transfer ⏳️ -
Paprykaa wrote:Dziękuję ☺️ Podczytuję Was tu od kilku miesięcy i naprawdę pomaga bardzo to, że nie jestem sama.
Dziękuję za wsparcie! ❤️w którym dniu masz iść na monitoring?
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Hej,
Od jakiegoś czasu czytam forum i wasze rady. Jestem po pierwszej inseminacji na niepęknietym pęcherzyku 21mm w 14 dniu cyklu. Stymulacja Lamettą 3-7 dc. Ovitrelle podany dokładnie dobę przed inseminacją (IUI metodą Fertile chip). Betę powinnam zrobić około 20 grudnia... Mam wielką nadzieję, że się uda 😍 Po łącznie ponad roku leczenia i tym razem 6 miesiącach starań marzę, jak każda z nas o II kreskach na teście.
I tutaj moje pytanie, czy przy stosowaniu cyclogest można normalnie współżyć? Mam wybrać 2 opakowania, 1 globułka 2x dziennie. Czy są jakieś specjalne zalecenia, ile odczekać po aplikacji itp?
Chciałabym też dopytać czy macie jakieś doświadczenia, informacje związane z metodą Fertile chip? Próbowałyście?
Co do Lametty, któraś z Was zastanawiała się czy brać, bo owu wypada 25grudnia. Po zabiegu pytałam właśnie o to Panią doktor, mówiła Mi aby nie brać lametty przy naturalnych staraniach ( jeżeli teraz nasza inseminacja się nie udała, kolejna będzie pod koniec stycznia, bo następne dni płodne wypadają mi na samym początku stycznia a wtedy akurat nie mamy możliwości aby być w klinice). Nie wiem czy powiedziała tak, bo Ja akurat mam regularne cykle, owulacja i okres zawsze praktycznie co do dnia... Czy może chodzi o ryzyko ciąży mnogiej przy Lameccie🤔 Próbujemy w Gyncentrum.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę powodzenia oraz siły dla każdej z Nas!
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
-
Ang15 wrote:Hej,
Od jakiegoś czasu czytam forum i wasze rady. Jestem po pierwszej inseminacji na niepęknietym pęcherzyku 21mm w 14 dniu cyklu. Stymulacja Lamettą 3-7 dc. Ovitrelle podany dokładnie dobę przed inseminacją (IUI metodą Fertile chip). Betę powinnam zrobić około 20 grudnia... Mam wielką nadzieję, że się uda 😍 Po łącznie ponad roku leczenia i tym razem 6 miesiącach starań marzę, jak każda z nas o II kreskach na teście.
I tutaj moje pytanie, czy przy stosowaniu cyclogest można normalnie współżyć? Mam wybrać 2 opakowania, 1 globułka 2x dziennie. Czy są jakieś specjalne zalecenia, ile odczekać po aplikacji itp?
Chciałabym też dopytać czy macie jakieś doświadczenia, informacje związane z metodą Fertile chip? Próbowałyście?
Co do Lametty, któraś z Was zastanawiała się czy brać, bo owu wypada 25grudnia. Po zabiegu pytałam właśnie o to Panią doktor, mówiła Mi aby nie brać lametty przy naturalnych staraniach ( jeżeli teraz nasza inseminacja się nie udała, kolejna będzie pod koniec stycznia, bo następne dni płodne wypadają mi na samym początku stycznia a wtedy akurat nie mamy możliwości aby być w klinice). Nie wiem czy powiedziała tak, bo Ja akurat mam regularne cykle, owulacja i okres zawsze praktycznie co do dnia... Czy może chodzi o ryzyko ciąży mnogiej przy Lameccie🤔 Próbujemy w Gyncentrum.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i życzę powodzenia oraz siły dla każdej z Nas!
Witaj
Trzymam kciuki i czekamy do 20.12 😍
Również jestem po pierwszej inseminacji i betę mam robić 18.12, więc w podobnym czasie do Twojego.Ang15 lubi tę wiadomość
-
Cześć Ang 😊
My robiliśmy pierwsza IUI z preparatyka Fertile Chip. Co dokładnie chciałabyś wiedzieć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 21:44
Ang15 lubi tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
Alicee2024 wrote:Cześć Ang 😊
My robiliśmy pierwsza IUI z preparatyka Fertile Chip. Co dokładnie chciałabyś wiedzieć?
Co np. mówił lekarz, czy rzeczywiście jest to bardziej skuteczna metoda?
Mi Pani dr. powiedziała, że ma bardzo dobre doświadczenia jeżeli chodzi o tą metodę, ale ogólnie mimo wszystko mamy się nastawiać na serię zabiegów a nie liczyć na skuteczność pojedynczego i Mnie tym troszkę zgasiła... -
Tak, jest to skuteczniejsza metoda, bo polega na innym selekcjonowaniu i przygotowywaniu nasienia. My mamy problem z morfologia i ruchliwością plemnikow. Ilość jest ok. I dla przykładu, przy drugiej IUI standardowa metoda preparatyki dostałam 3 mln plemników o ruchu postępowym 7% a przy pierwszej IUI (Fertile Chip) plemników było sporo więcej a ruch 14%.
Prawda jest taka, że inseminacje nie mają dużej skuteczności, stąd pewnie takie zdanie pani doktor. Nawet super przygotowane nasienie nie da gwarancji udanego zabiegu, niestety 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 22:39
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
My tak naprawdę nie wiemy w czym teraz tkwi problem. Ja wyleczyłam to, co trzeba było wyleczyć, dbamy o siebie (mogę podpowiedzieć, że korzystałam między innymi z porad Dominiki z profilu na ig hormonalna przestrzeń). Oboje wyniki badań z krwi mamy dobre: morfologia, poziom witamin, tarczyca, kwas foliowy, żelazo, ferrytyna, itd. Ja czuję nawet kiedy mam dni płodne, jakiś czas po zastrzykach czuję mocne, bolesne kłucie w jajniku więc domyślam się że to może być pękający pęcherzyk...
Poprzedni cykl staraliśmy się naturalnie, dostałam tylko Ovitrelle po wizycie, bo akurat miałam już dojrzały pęcherzyk i nie udało się. Teraz ta inseminacja, pokładam w niej naprawdę duże nadzieje, ale wiem jak może być...
Z protokołu wyczytałam, że koncentracja nasienia po preparatyce było 32,6 mln/ml, ruch postępowy 55%, całkowity 64%. -
Hej dziewczyny, u mnie dziś chwila prawdy, czyli monitoring. Plamienia na szczęście ustały, ale zobaczymy jaki był ich wpływ na endometrium🤞
Ang15, Paprykaa, witamy na wątku🍀
Pojawiło się pytanie o naturalne starania przy stymulacji Lamettą. Ja biorę Aromka z tą samą substancją aktywną i w momencie kiedy nie robiliśmy IUI moj lekarz zalecał naturalne starania, wiec chyba nie ma przeszkód by się starać naturalnie na takiej stymulacji.
Życzę nam wszystkim dobrego tygodnia, z dobrymi wiadomościami i pozytywnym nastrojem 🌈🦄Mq1991, Nowa2024, MagdaLena88, Karolove, Paprykaa lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Ania 89 wrote:Kicia Kocia o której monitoring:)?
MagdaLena88, Ang15, Nowa2024, Karolove, Paprykaa lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
kicia_kocia wrote:Już po🙂 Są 2 pecherzyki po lewej stronie. Endometrium 9 mm. W środę IUI 🤞🙊
kicia_kocia lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Kicia Kocia trzymam kciuki:) Ja w środę na monitoring ide. Jak jajniki dawały mocno o sobie znać na początku brania CLO tak teraz to tylko delikatnie pobolewaja. Także zobaczymy czy coś będzie z tego cyklu. Cichą mam nadzieję że tak
-
Ania89, ja w tym cyklu w ogole nie czuję jajników, a wyjatkowo urosly mi 2 pecherzyki, wiec to czy coś czujemy chyba nie do końca pozwala zaprognozować co zastaniemy. Bralam clo przy stymulacji do pierwszej ciąży i zawsze coś tam się udawało wyhodować 😉 Trzymam kciuki za Twoj monitoring ✊️✊️PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Kicia mocno trzymam kciuki🙏🫶 widzę w środę dużo będzie się działo. My też mamy wizytę w klinice. I powiem Wam, że dziś do mnie zadzwonili że przekładają wizytę na późniejszą godzinę bo wizyta będzie trwała około 40 minut i pani doktor prosiła o przełożenie. Ciekawe o co chodzi no standardowy monitoring i te papiery to jakieś 15 minut maks.
Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25' -
O, czyli w środę będzie intensywnie 💪
Magdalena, a nie planujecie jakichś dodatkowych badań na wizycie? U mnie monitoring to też zwykle ekspresowa wizyta, dziś moze z 10 minut zajęła. Chyba że przed tobą inna pacjentka ma dłuższą wizytę i dlatego Twoją przesunęli, żebyś nie czekala.
Na ten moment pecherzyki mialy po 14 mm, pewnie w środę będą miały z 18-19. Po prawej stronie byl jeden 12,5 mm, ale wg lekarza on nie jest w grze.
U mnie clo raczej nie przyspieszał owulacji. Co prawda ja nie mam swoich owulek 🙃, ale na clo owulacja wypadała w połowie cyklu, czyli nigdy nie było sytuacji typu owulacja 8 dnia, żebyśmy nie zdążyli z monitoringiem.PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️