💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaLena88 wrote:Witam się po wizycie;) Iui mamy w piątek,jest po prawej stronie pęcherzyk 17x16. Wszystko wygląda bardzo ładnie. No i cóż. Konkluzja jest taka ,że jak się nie uda to musimy uderzać w in vitro ze względu na moją rozerwę a raczej jej brak😜 dobry news a raczej świetny, stan tej rezerwy jest taki ,że kwalifikujemy się od razu do refundacji😍 także kamień z serca.
To bardzo dobre wieści 😍
Trzymam kciuki za piątek, oby piątek trzynastego okazał się tym wyjątkowym 🤞 -
MagdaLena88 wrote:Witam się po wizycie;) Iui mamy w piątek,jest po prawej stronie pęcherzyk 17x16. Wszystko wygląda bardzo ładnie. No i cóż. Konkluzja jest taka ,że jak się nie uda to musimy uderzać w in vitro ze względu na moją rozerwę a raczej jej brak😜 dobry news a raczej świetny, stan tej rezerwy jest taki ,że kwalifikujemy się od razu do refundacji😍 także kamień z serca.
Jaki poziom AMH? Jeśli mogłabyś napisać?
Moje leciutko ponad 1 w lipcu... Więc lekarz będzie nas wciskał na IVF po tej trzeciej inseminacji.MagdaLena88 lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01. 8t 💔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
Chameleon w sierpniu miałam 1,25 teraz już 0.96 i pani doktor powiedziała, że szybko spada i teraz już nie ma nad czym myśleć jak się 3 nie uda.Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25' -
MagdaLena88 wrote:Chameleon w sierpniu miałam 1,25 teraz już 0.96 i pani doktor powiedziała, że szybko spada i teraz już nie ma nad czym myśleć jak się 3 nie uda.
Ja już pomału chyba zacznę czytać o IVF.Starania od 2022 🍼
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
27.01. 8t 💔
Chameleon_13 wrote:Cześć dziewczyny🍀, trochę mnie nie było...
Jestem całkiem przybita po ostatniej nieudanej już 2 IUI 😔 Mieliśmy super cykl, pęcherzyki, endo, śluz i nasienie... A wyszła klapa...
Czeka mnie ostatnia 3 IUI, wczoraj estradiol w 9 dc niski (117) jak na dwa pęcherzyki (dzisiaj 19 i 20 mm), endo 9,5 mm, śluzu brak... Brak mi siły 🤯
Przybija mnie już myśl o IVF, ilości leków i całej procedurze...,miałam nadzieje ze uda się któraś z inseminacji i ta droga będzie łatwiejsza. Oglądałam kilka filmików na tt annazbubu, właśnie się jej udało ale droga nie była łatwa.
Przepraszam jeśli którąś z Was wprawiłam w zły nastrój.
Trzymam kciuki za Was 🍀
Hej!
Ja z to mam zupełnie odwrotnie- właśnie 3 inseminacje przede mną, jeszcze żadnej nie przeżyłam, a niestety nie wierzę w ich powodzenie za bardzo i nastawiam się na in vitro…
U mnie już wiele razy na monitoringach było super, w tym roku 2 x byłam w ciąży (poronienie i biochem), zawsze idealne endometrium, idealny progesteron po owulacji (bez leków 22, na lekach ostatnio miałam 70) no i nic…
Więc na nic się już nie nastawiam.
Współczuję Ci, ja takie dołki zaliczam od kilku miesięcy, ostatni w sobotę, czym podzieliłam się na forum.
Również trzymam kciuki za wszystkie z Was.
Nie rozumiem nigdy, dlaczego nasza droga jest taka trudna…😭
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MagdaLena88 wrote:Paula powodzenia,mocno trzymam kciuki za Twoje szczęście 🍒🍒🍒
Kicia kocia mamy usg bezpośrednio przed. W sumie to idę do gabinetu , mam usg I potem zabieg;)
Papryka , mój mąż ma własną firmę więc jest mu łatwiej się dostosować. Ja obecnie na L4 więc też jestem w pełni dostępna. Inaczej byłoby ciężko bo tych wizyt jest naprawdę dużo i jeszcze na części trzeba być oboje.
Ja na szczęście mało pracuję i jest elastycznie, no ale właśnie obawiam się jak to będzie z Mężem…
Najgorzej jak trafi na jego 24 godzinny dyżur.
Jakoś to musimy poukładać nie ma wyjścia 🫣Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Mq1991 wrote:Paprykaa u nas nie ma tego problemu, bo pracujemy pn-pt od 8-16. W razie czego możemy się zerwać. Ale może pomyślcie o mrożeniu nasienia? Wtedy bez problemu będzie możliwa IUI
Jasne pomyślimy o mrożeniu nasienia, może nawet podpytam o to w przyszłym tygodniu Panią Doktor.
A tak po 16 udaje Wam się ustalić wizytę? Czy musicie z dużym wyprzedzeniem?
Bo u mnie właśnie czasami terminy są np tylko na 12…
Nie wiem w ogóle jak ludzie dają radę.
Przecież trzeba jakoś pracować i zarobić na te wszystkie inseminacje i inne zabiegi 😅Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Alicee2024 wrote:My raz mogliśmy mieć IUI w dniu monitoringu, ale nie udało się, bo nie mieliśmy zrobionych kompletu badań wymaganych do zabiegu, więc odpuściliśmy. Ale możliwość była. Dwie IUI były planowane w dniu monitoringu w zależności od wielkości jaja 🤪
Przed zabiegami miałam robione USG. Lekarka informowała mnie jakie zmiany zaszły od monitoringu i czy pęcherzyk jest czy nie jest pęknięty.
Pauuulaa, życzę powodzenia z IVF ❤️ trochę zazdroszczę Ci tej możliwości w tym momencie. Mam nadzieję, że jeszcze do nas zerkniesz i dasz znać jak idzie stymulacja i cały proces 😁
Paprykaa, u nas mąż ma w miarę elastyczna pracę więc u niego problemu nie ma żeby się dostosował i wyrwał do kliniki. Problem jest z moją praca. Przez długi czas pracowałam sama, więc o zastępstwo było bardzo ciężko. Wiadomo, że mniej więcej ogarniam wolne na czas przewidywanego monitoringu, zwłaszcza, że układam grafik pod koniec miesiąca na miesiąc do przodu. Ale plany planami, a życie życiem 🫣 w związu z tym często musiałam ściemniać, a to że mam kogoś zawieźć do lekarza, a to kogoś "uśmiercić z rodziny", a to rzekomo z psem do weta, na ostatni zabieg musiałam wziąć UŻ bo zabieg musiał odbyć się szybciej niż zakładałam. Ciężko jest bardzo to ogarnąć. Dlatego jeżeli jutrzejszy test się nie powiedzie, zmieniamy klinikę na dłużej otwarta, bo nie jestem w stanie więcej ściemniać a nie chce wzbudzać podejrzeń.
W Waszej sytuacji radzilabym zastanowić się nad mrożeniem nasienia męża. W sytuacji gdyby nie mógł pojawic się na IUI, będziecie mogli skorzystać z zapasu 😊
Tak tak, pomyślimy o mrożeniu nasienia!
A jakie badania od Was wymagali przed IUI?
Ja mam już chyba wszystko, ale mam stres, że właśnie zapomniałam o czymś 🫠
Jestem totalnie zielona, gdyż to będzie mój pierwszy raz.
I nie sądzę że się odbędzie w grudniu chociaż bardzo bym chciała (owu wypada mi na 25.12.24 😅)
Tak jak pisałam wcześniej- ja nie wiem jak ludzie pracują, żyją normalnie i chodzą do tych klinik, sama mam czasem problem żeby coś ustalić, ale tak jak piszesz… Trzeba sobie radzić…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Kama89wroc wrote:Oj jeśli chodzi o pracę to są kombinacje alpejskie. Mój mąż pracuje tak, że ma jakieś wolne w tygodniu albo jest po nocce, a pracuję do 15.00 ale jestem kierownikiem to nie raz wyjeżdżałam „coś załatwić” a jechaliśmy szybko do kliniki 😜 czasem biorę poprostu 1 dzień urlopu (mam go dużo zawsze, więc tutaj luzik).
Okej czyli po prostu wszyscy tak kombinują 🙈
Szukam już kreatywnych wymówek do pracy 😅Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Alexis93 wrote:Hej dziewczyny 🫶
U nas to wygląda tak, że przed każdym monitoringiem mam zlecone badania krwi (estradiol, progesteron, LH) + później na wizycie USG. Nie jestem fanem tych badań krwi bo od dziecka średnio je znoszę…. No ale robię co mi zleca lekarz, staram sie zaciskać zęby. Także w zeszłym miesiącu miałam trzy razy pobieraną krew + trzy razy monitoring USG, ale koniec końców do inseminacji nie doszło przez listopadowe święta. Jeżeli chodzi o godzenie tego z pracą to ja każdorazowo proszę lekarza o wystawienie L4 na dzien monitoringu bo te badania krwi 2 do 3 h przed wizyta czyli koło 9/10 Noi potem monitoring koło 12/13. Zawsze mi glupio prosić o te zwolnienia skoro nie jestem „chora” ale z drugiej strony tyle kasy na to wszystko idzie i lekarz jakoś nie debatuje nigdy jak o te zwolnienie proszę.
Chciałabym poruszyć jeszcze jeden temat, kilka z was wspomniała że przyjmuje leki od psychiatry. Moja historia z zaburzeniami lękowymi i depresją jest bardzoooo długa, ale w zeszłym roku po poronieniu (listopad 2023) postanowiłam że wracam na leki. Co lekarz to opinia ale rzekomo jedyną substancją która jest dopuszczalna przy staraniach lub ew. Ciąży to sertralina. Ja przyjmuję sertragen. Widzę że te leki nie działają tak dobrze jak inne substancje no ale lepszy rydz niż nic. Co Wam mówił / przypisał lekarz ?
Trzymajcie się 🫶
Hej ja biorę dokładnie to samo- Asertin 50 mg raz dziennie czyli właśnie sertralinę. Walczyłam przez 6 miesięcy po poronieniu (luty 2024) i wzbraniałam się od leków.
Efekt był tylko taki, że nabawiłam się strasznej nerwicy, zaburzeń lękowych, oczywiście depresji, odsunęłam się od wszystkich znajomych, codziennie płakałam…
Przestałam o siebie dbać. Może z zewnątrz ludzie by nie powiedzieli, bo udało mi się chodzić do pracy i wstawać z łóżka, ale moje życie wyglądało jak koszmar.
W końcu po ciazy biochemicznej w sierpniu postanowiłam, że albo pójdę po pomoc, albo mnie już tu nie będzie.
Psychiatra przepisał mi Asertin- już po 2 tygodniach zauważyłam ogromną poprawę, po miesiącu już znowu zaczęłam przypominać „starą” siebie.
Także aktualnie jestem na tych lekach, wg mojego psychiatry to jedne z najbezpieczniejszych leków.
Na pewno na początku ciąży będę je dalej brać, gdyż boję się, że sobie psychicznie nie poradzę jeśli w końcu mi się uda. Później jeśli się będzie dało pod kontrolą psychiatry zamierzam je odstawić oczywiście jeśli mój stan psychiczny będzie okej.
Innych leków nigdy nie przyjmowałam więc nie wiem czy są bardziej skuteczne.
Natomiast nigdy w życiu nie miałam takich problemów psychicznych jak od kiedy podjęłam dezycję o staraniach 🫠 Mam wrażenie, że to zniszczyło mi życie…
I teraz nie da się z tego uciec.
Dodam jeszcze że oczywiście chodzę do psychologa regularnie, ale niestety sama psychoterapia w moim przypadku nie wystarczyła…
Życzę dużo siły. ❤️
Alexis93 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Paprykaa wrote:Jasne pomyślimy o mrożeniu nasienia, może nawet podpytam o to w przyszłym tygodniu Panią Doktor.
A tak po 16 udaje Wam się ustalić wizytę? Czy musicie z dużym wyprzedzeniem?
Bo u mnie właśnie czasami terminy są np tylko na 12…
Nie wiem w ogóle jak ludzie dają radę.
Przecież trzeba jakoś pracować i zarobić na te wszystkie inseminacje i inne zabiegi 😅
Widziałaś że pytałaś gdzieś o badania
U nas to:
Kobieta:
Anty-HIV-1,2, VDRL, Anty-HCV-Ab, Toksoplazmoza, Chamydia trachomatis met. PCR, Badanie cytologiczne
Badanie czystości pochwy, Badanie przeciwciał różyczki, drożność jajowodów
Mężczyzna:
Anty-HIV-1,2, HbsAg, VDRL, Anty-HCV-Ab, Anty-Hbc, badanie nasienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 18:01
Paprykaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
- 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
- 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
- 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
- 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
- 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
- 6.03.2025 transfer ⏳️ -
Paprykaa wrote:Okej czyli po prostu wszyscy tak kombinują 🙈
Szukam już kreatywnych wymówek do pracy 😅Paprykaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Co do godzenia zabiegów / wizyt z pracą - ja dzisiaj znowu poprosiłam o L4 i znowu usłyszałam „oczywiście, nie ma problemu” także może zapytajcie waszych lekarzy może i oni tak chętnie wystawią L4 jak macie np monitoring w godzinach pracy ☺️
Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Jesteśmy po inseminacji ☺️
Wyniki partnera jak to określił lekarz „bardzo bardzo dobre”.
Troszkę było kombinatoryki podczas podania nasienia bo lekarz twierdził że mam pusty pęcherz moczowy gdzie ja myślałam że zaraz się tam zsikam 😂 ale ja od zawsze uważam że mam mały pęcherz także no cóż 😅
Pęcherzyk miał 20 mm. Od 13.12 mam przyjmować 2x1 duphaston. 23.12 test z moczu.
No nic teraz co ma być to będzie 🤷♀️
🫶Chameleon_13, Kama89wroc, Ang15, Alicee2024, Karolove, MagdaLena88, Licząc na cud, Nowa2024, Paprykaa, Pauuulaa lubią tę wiadomość
-
Alexis93 wrote:Jesteśmy po inseminacji ☺️
Troszkę było kombinatoryki podczas podania nasienia bo lekarz twierdził że mam pusty pęcherz moczowy gdzie ja myślałam że zaraz się tam zsikam 😂 ale ja od zawsze uważam że mam mały pęcherz także no cóż 😅
Pęcherzyk miał 20 mm. Od 13.12 mam przyjmować 2x1 duphaston. 23.12 test z moczu.
🫶Alexis93 lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
_________
Kwalifikacja IVF ✅️
AMH 7,34
Cross-match 30,2%
Paprykaa wrote:Hej!
Ja z to mam zupełnie odwrotnie- właśnie 3 inseminacje przede mną, jeszcze żadnej nie przeżyłam, a niestety nie wierzę w ich powodzenie za bardzo i nastawiam się na in vitro…
U mnie już wiele razy na monitoringach było super, w tym roku 2 x byłam w ciąży (poronienie i biochem), zawsze idealne endometrium, idealny progesteron po owulacji (bez leków 22, na lekach ostatnio miałam 70) no i nic…
Więc na nic się już nie nastawiam.
Współczuję Ci, ja takie dołki zaliczam od kilku miesięcy, ostatni w sobotę, czym podzieliłam się na forum.
Również trzymam kciuki za wszystkie z Was.
Nie rozumiem nigdy, dlaczego nasza droga jest taka trudna…😭
Trzeba sobie poukładać w głowie i walczyć dalej.
Musze skoczyć na jakiś wątek o przygotowaniach do in vitro.Paprykaa lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
27.01. 8t 💔
Alexis93 wrote:Jesteśmy po inseminacji ☺️
🫶
Super, grudniowy czas szybko leci zanim się obejrzysz to już będziesz „testować”.
Trzymam kciuki z całych sil ❤️
Ja dziś kupiłam test ciążowy, za tydzień w środę testuję. To będzie 16 dzień po inseminacji i dziś pierwszy raz w życiu kupując test miałam stresik 😂tzn takie dziwne uczucie, że teraz ten czas oczekiwań po inseminacji jest taki pełen nadziei i boję zmierzyć się z dniem testowania, żeby nie przeżyć kolejnego rozczarowania. Wiem, że to głupie i że niektóre dziewczyny wręcz nie mogą doczekać się zrobienia testu, ja jednak jakoś się cykam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 19:02
Alexis93, Paprykaa, Ang15 lubią tę wiadomość
-
Kicia kocia, Ania89 jesteście super! 😊
Byłam rano na becie. Czekam na wyniki. Na szczęście wytrzymałam i nie robiłam sikanca, bo nie chce widzieć kolejny raz jednej kreski.Alexis93, Kama89wroc, Karolove, Paprykaa, Ang15 lubią tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌