💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Pauuulaa wrote:Chyba tak latwo nie bede umiala sie z wami rozstać 🫣 co jakis czas zagladam, a jutrzejszy dzien to juz wogule same news'y. Chyba bede taka siedzaca zaa krzaka , podglądająca 🤭🤣🤣
Pauuulaa lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Cześć dziewczyny🍀, trochę mnie nie było...
Jestem całkiem przybita po ostatniej nieudanej już 2 IUI 😔 Mieliśmy super cykl, pęcherzyki, endo, śluz i nasienie... A wyszła klapa...
Czeka mnie ostatnia 3 IUI, wczoraj estradiol w 9 dc niski (117) jak na dwa pęcherzyki (dzisiaj 19 i 20 mm), endo 9,5 mm, śluzu brak... Brak mi siły 🤯
Przybija mnie już myśl o IVF, ilości leków i całej procedurze...,miałam nadzieje ze uda się któraś z inseminacji i ta droga będzie łatwiejsza. Oglądałam kilka filmików na tt annazbubu, właśnie się jej udało ale droga nie była łatwa.
Przepraszam jeśli którąś z Was wprawiłam w zły nastrój.
Trzymam kciuki za Was 🍀Ola8999, Kam93 lubią tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01. 8t 💔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
Pauuulaa wrote:U mnie w dwoch przypadkach iui odbywala sie po usg. Ale od razu podczas wizyty. Czyli jak przychodzilam do kliniki rejestracja dawala znac lekarzowi. Lekarz pisal do embiologow- odmrazali nasienie. Jak juz bylo wszystko gotowe to zapraszal do gabinetu. Najpierw formalnosci, potem usg i od razu iui.
Dziewczyny przyszlam sie pozegnac od was z watku. Dzis miałam wizytę, bedziemy robic ivf. Nasienie ma dojechac w polowie stycznia. Wtedy tez zaczynamy stymulacje ☺️🙈💪 na dzisiejszej wizycie wszystko ok. Po ok 15 pecherzykow na jajnik ale maluchy, endo 8, 😱😱 dzis 14 dc. Moj lewy jajnik jest najprawdopodobniej zrosniety z kresa jelita, bo od wielu wizyt( a wlasciwie po cc) zawsze jest mega schowany, nie rusza sie, nie idzie go wyprowadzic z tamtad. Ogolnie jest slaby dostep do niego podczas usg. Najprawdopodobniej on w tym cyklu owuluje. A druga sprawa to krwawienia miedzy cyklami - najprawdopodobniej z niszy po bliznie. W tym cyklu w 9 dc chlusnela jeszcze ze mnie krew jednorazowo. I tak jest bardzo często. Niestety to moze utrudniac implantacje zarodka. Lekarz powiedzial ,ze jak nie beda sie udawac transfery to wtedy trzeba bedzie zrobic reoperacje i od nowa zszywać macicę. No i z jednej strony jestem zadowolona ,bo idziemy do przodu. A z drugiej strony mega sie boje nowego 🫣
Wam życzę kochane abyscie w najbliższym cyklu zaszly w ciążę, abt wasza walka dobiegla do końca,a najblizsze miesiace spedzili na "normalnym" zyciu i gromadzeniu wyprawki ✊✊✊🤞🍀🤞🍀 kazdej z was tego życzę -powodzenia 💪💪💪💪
Powodzenia!! Skupcie się na sobie, odpocznijcie i jazda z tym in vitro !! Rok 2025 będzie Wasz 😍
Pauuulaa, Chameleon_13 lubią tę wiadomość
-
Chameleon_13 wrote:Cześć dziewczyny🍀, trochę mnie nie było...
Jestem całkiem przybita po ostatniej nieudanej już 2 IUI 😔 Mieliśmy super cykl, pęcherzyki, endo, śluz i nasienie... A wyszła klapa...
Czeka mnie ostatnia 3 IUI, wczoraj estradiol w 9 dc niski (117) jak na dwa pęcherzyki (dzisiaj 19 i 20 mm), endo 9,5 mm, śluzu brak... Brak mi siły 🤯
Przybija mnie już myśl o IVF, ilości leków i całej procedurze...,miałam nadzieje ze uda się któraś z inseminacji i ta droga będzie łatwiejsza. Oglądałam kilka filmików na tt annazbubu, właśnie się jej udało ale droga nie była łatwa.
Przepraszam jeśli którąś z Was wprawiłam w zły nastrój.
Trzymam kciuki za Was 🍀
Kochana domyślam się, że pokładałaś duże nadzieje w drugą inseminacje, zwłaszcza że piszesz że wszystko było perfecto. Niestety starania o dziecko uczą nas dużej cierpliwości, wystawiają na próbę, szarpią nerwy ale wierzę że niedługo Ci się uda.
Zobacz jaka jesteś dzielna i jak dużo już przeszłaś. Kiedy masz mieć 3 IUI? Będę trzymać kciuki z całego serca za Was, głowa do góry nie jesteś sama !!Chameleon_13 lubi tę wiadomość
-
Paprykaa wrote:A Dziewczyny jako, że jesteście kopalnią wiedzy, powiedzcie mi, jak Wy to organizujecie wszystko.
Ja mam pracę elastyczną, mogę wyjść wcześniej, coś poprzestawiać, ale Mąż ma pracę gdzie są dyżury 24 godzinne… Mówiłam o tym naszej Pani Doktor mówiła że jakoś damy radę, ale ja nie wyobrażam sobie tego…
Mąż ma wtedy wziąć urlop na żądanie? Wiadomo że nie da się tego zaplanować co do dnia kiedy będzie IUI. Spędza mi to sen z powiek 🙈
Oj jeśli chodzi o pracę to są kombinacje alpejskie. Mój mąż pracuje tak, że ma jakieś wolne w tygodniu albo jest po nocce, a pracuję do 15.00 ale jestem kierownikiem to nie raz wyjeżdżałam „coś załatwić” a jechaliśmy szybko do kliniki 😜 czasem biorę poprostu 1 dzień urlopu (mam go dużo zawsze, więc tutaj luzik).Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🫶
U nas to wygląda tak, że przed każdym monitoringiem mam zlecone badania krwi (estradiol, progesteron, LH) + później na wizycie USG. Nie jestem fanem tych badań krwi bo od dziecka średnio je znoszę…. No ale robię co mi zleca lekarz, staram sie zaciskać zęby. Także w zeszłym miesiącu miałam trzy razy pobieraną krew + trzy razy monitoring USG, ale koniec końców do inseminacji nie doszło przez listopadowe święta. Jeżeli chodzi o godzenie tego z pracą to ja każdorazowo proszę lekarza o wystawienie L4 na dzien monitoringu bo te badania krwi 2 do 3 h przed wizyta czyli koło 9/10 Noi potem monitoring koło 12/13. Zawsze mi glupio prosić o te zwolnienia skoro nie jestem „chora” ale z drugiej strony tyle kasy na to wszystko idzie i lekarz jakoś nie debatuje nigdy jak o te zwolnienie proszę.
Chciałabym poruszyć jeszcze jeden temat, kilka z was wspomniała że przyjmuje leki od psychiatry. Moja historia z zaburzeniami lękowymi i depresją jest bardzoooo długa, ale w zeszłym roku po poronieniu (listopad 2023) postanowiłam że wracam na leki. Co lekarz to opinia ale rzekomo jedyną substancją która jest dopuszczalna przy staraniach lub ew. Ciąży to sertralina. Ja przyjmuję sertragen. Widzę że te leki nie działają tak dobrze jak inne substancje no ale lepszy rydz niż nic. Co Wam mówił / przypisał lekarz ?
Trzymajcie się 🫶Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Chameleon_13, myślę że to zupełnie normalne że tak czujesz 🫂 Ktoras dziewczyna już tu pisala że najgorsze jest to ze nigdy nie wiemy co zawiodło. Tak przynajmniej byloby wiadomo nad czym pracować, co zmienić.
Alexis, mój poprzedni lekarz tez za każdym razem robil mi pełne badania hormonów przy monitoringu. To kłucie 3 razy w miesiacu bylo ciężkim doświadczeniem. Obecny w ogole tego nie robi. To mi pokazuje jak różne podejście maja lekarze nawet pracujący w tym samym szpitalu 🤷🏻♀️ No ale najważniejsze żeby były efekty.
Nie mam akurat wielkich doświadczeń z lekami od psychiatry poza tym, że jak mi kiedyś lekarz zapisał Alprox na zaburzenia lękowe to wyraźnie powiedział, że tego nie wolno brać w ciąży.
Alicee2024, testowałaś już może?Alexis93, Chameleon_13 lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
Ang15 wrote:Ogromne gratulacje! ❤️
A Ja mam pytanie troszkę inne niż wszystkie 🤭
Czy czułaś coś po inseminacji? Jakieś inne dolegliwości czy objawy niż zwykle, które właśnie mogłyby wskazywać na ciążę 😊 wszystkie pewnie znamy już swoje cykle i reakcje ciała na wylot ale chciałabym wiedzieć, czy jest coś na co bardziej możnaby zwrócić uwagę 🤔
Całkowicie nic. Byłam wręcz przekonana , że zabieg nie powiódł się. Dopiero dzień przed spodziewaną miesiączką, zaczęły bolec mnie bardzo sutki i to dało mi do myślenia. Pobiegłam do apteki po test i jak nic wyszły dwie kreski.
Ale muszę też wspomnieć, że nie ma co za wcześnie testować się, bo W 10 dniu po inseminacji robiłam betę, która wyszła poniżej 2,30. dlatego byłam pewna , że próba jest nieudana. Następnego dnia po spodziewanej @ powtórzyłam betę która już wynosiła 336,97 i progesteron na poziomie 44,7.Ang15, kicia_kocia, Karolove, MagdaLena88, Pauuulaa, Kam93, Chameleon_13, Ola8999, Alicee2024 lubią tę wiadomość
-
KASIA 41 dziękuję za odpowiedź. Obym miała podobną niespodziankę 😊 i oczywiście każda z nas w najbliższym czasie!
Chameleon_13 nie jest łatwo.. to akurat nasze drugie starania o ciążę po przerwie i pierwszy raz w klinice niepłodności, ale pamiętam jak źle znosiłam wcześniej te wszystkie negatywne testy😔 teraz była pierwsza IUI więc można powiedzieć, że to dopiero początek. Nie korzystamy z pomocy psychologicznej.
Oby te wszystkie nerwy i smutki się w końcu skończyły!
Co do badań hormonów i wszystkich innych- My zrobiliśmy je sami we wrześniu, przed pierwszą konsultacją w klinice (aby mieć wszystkie aktualne wyniki )i od tamtej pory nic nie powtarzaliśmy.
Czekamy na dobre wieści od 'środowych' dziewczyn🌸KASIA 41, Chameleon_13 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, melduję się po dzisiejszej wizycie. Wyniki LH 45, Estradiol 195, Progesteron 1,66. O 13.30 oddanie nasienia, o 16 inseminacja. Trzymajcie kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2024, 12:22
kicia_kocia, KASIA 41, Ang15, Chameleon_13, Karolove, Pauuulaa, MagdaLena88, Nowa2024, Alicee2024 lubią tę wiadomość
-
A Ja niestety nie mam możliwości iść wcześniej na wizytę. Wszystko zajęte i pozostaje tylko moja umówiona wizyta na 19.20. i też wiem że gdyby był dobry czas to i tak inseminacji dziś nie zrobią. Najwcześniej jutro. No cóż pozostaje czekać co pokaże monitoring
Alicee2024 lubi tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Kochana domyślam się, że pokładałaś duże nadzieje w drugą inseminacje, zwłaszcza że piszesz że wszystko było perfecto. Niestety starania o dziecko uczą nas dużej cierpliwości, wystawiają na próbę, szarpią nerwy ale wierzę że niedługo Ci się uda.
Zobacz jaka jesteś dzielna i jak dużo już przeszłaś. Kiedy masz mieć 3 IUI? Będę trzymać kciuki z całego serca za Was, głowa do góry nie jesteś sama !!
Jak estradiol podskoczy to dziś lub jutro. Czekam na wyniki...Starania od 2022 🍼
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
27.01. 8t 💔
Alexis93 wrote:Cześć dziewczyny, melduję się po dzisiejszej wizycie. Wyniki LH 45, Estradiol 195, Progesteron 1,66. O 13.30 oddanie nasienia, o 16 inseminacja. Trzymajcie kciuki!
Alexis93 lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
27.01. 8t 💔
Chameleon_13 wrote:Dziękuję, trudna ta Nasza droga 🤗🫶🏼
Jak estradiol podskoczy to dziś lub jutro. Czekam na wyniki...
Estradiol 235.30
LH 40.40
Powodzenia dla dzisiejszych IUI 🍀kicia_kocia, Alexis93 lubią tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
27.01. 8t 💔
Witam się po wizycie;) Iui mamy w piątek,jest po prawej stronie pęcherzyk 17x16. Wszystko wygląda bardzo ładnie. No i cóż. Konkluzja jest taka ,że jak się nie uda to musimy uderzać w in vitro ze względu na moją rozerwę a raczej jej brak😜 dobry news a raczej świetny, stan tej rezerwy jest taki ,że kwalifikujemy się od razu do refundacji😍 także kamień z serca.
kicia_kocia, Kama89wroc, Alexis93, Chameleon_13, Nowa2024, Karolove, Mq1991, Ang15, Alicee2024 lubią tę wiadomość
Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25'