💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 89 wrote:Cykl bezowulacyjny ale lipa
Ehh 😔
Naprawdę słabe jest to uczucie, że znowu nic się nie dzieje, znowu trzeba planować, znowu czekać...
My nie wykorzystaliśmy tych dni płodnych do końca tak, jak wydaje mi się, że powinniśmy 🥺
Więc z innych przyczyn, ale też czekam na kolejny cykl, już planujemy lot, noclegi i wizytę w klinice na koniec stycznia 🙄 Czuję przez to jakąś taką ogólną irytację wszystkim 😔 wiem, że to dopiero nasze początki leczenia i nie mogę nawet się porównywać do niektórych z Was ze swoim narzekaniem itd, ale dopadł Mnie jakiś gorszy czas.
-
Z samej wizyty jestem zadowolona. Doktor się przyłożyła. Jeszcze w sobotę jadę na potwierdzenie bezowulacyjnego cyklu i będziemy wywoływać okres co by wieki nie czekać. Dziś miałam pobranie krwi bo doktor chce mieć 100%pewnosci że owulacji nie było. Ale wygląda że po prostu pęcherzyk się zapadł . A drugi mały nie rośnie
-
Ania 89 wrote:Cykl bezowulacyjny ale lipa
Kurcze mega współczuję… Ja to przeszłam w grudniu. Postawiłam wszystko i wszystkich na nogi, żeby zrobić ineminacje, po czym moje jajniki się zbuntowały i pęcherzyki nie urosły… Cykl na straty. Teraz czekam na 🐒
Niby szkoda, z drugiej strony mam teraz mega luz- nie muszę nic testować, relaks 😎
Podeszłam do tego na luzie, trudno!Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25- 1 IUI ? 🙏🏼 -
Ang15 wrote:Ehh 😔
Naprawdę słabe jest to uczucie, że znowu nic się nie dzieje, znowu trzeba planować, znowu czekać...
My nie wykorzystaliśmy tych dni płodnych do końca tak, jak wydaje mi się, że powinniśmy 🥺
Więc z innych przyczyn, ale też czekam na kolejny cykl, już planujemy lot, noclegi i wizytę w klinice na koniec stycznia 🙄 Czuję przez to jakąś taką ogólną irytację wszystkim 😔 wiem, że to dopiero nasze początki leczenia i nie mogę nawet się porównywać do niektórych z Was ze swoim narzekaniem itd, ale dopadł Mnie jakiś gorszy czas.
U mnie pod koniec stycznia wybija dokładnie 12 miesięcy starań. Mam wrażenie że to trwa wieczność, tak samo jestem mega niecierpliwa, a przecież ludzie starają się latami… Przede mną mam nadzieję w końcu pierwsza IUI.
Ale najpierw 🐒 na którą czekam z niecierpliwością!Ang15 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25- 1 IUI ? 🙏🏼 -
Ja zrobiłam sobie kilka dni wolnych od forum, od pracy, wczoraj wróciłam z urlopu i naładowałam psychiczne baterie 😎 U mnie nikt nie wie o naszych staraniach (prócz mojego psychologa i Męża), dlatego rodzice często nas wkurzają jakimiś dziwnymi komentarzami…
Ale Mąż z nimi na wyjeździe porozmawiał i zasugerował, że mamy taki problem więc mam nadzieję, że się skończy 😎
2025 czekam na lepsze! 🥰Nowa2024, MagdaLena88 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25- 1 IUI ? 🙏🏼 -
W ogóle brałam Duphaston 2 x dziennie po 1 tabl przez 10 dni, wczoraj już nie brałam wieczornej dawki i zastanawiam się kiedy przyjdzie 🐒…
Ostatnio brałam końskie dawki progesteronu i spóźniła mi się 10 dni…
Modlę się, żeby teraz tak nie było 🙏🏼Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25- 1 IUI ? 🙏🏼 -
Nowy cykl nowe nadzieje. Od 2 dnia cyklu zacznę brać CLO 2 X1 tabletkę. I co najważniejsze lekarz chce przy stymulacji wcześniej robić monitoring. 7-8 dzień cyklu będę miała się zjawić. Bo ostatnio przy stymulacji wcześnie miałam owulacje.No ale to na początku muszę ten cykl zamknąć Na tą chwilę Pani doktor mega na plus. I to chociaż mnie cieszy
Paprykaa, Mq1991, Ang15, Kama89wroc, MagdaLena88, Pauuulaa lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Ooo Paprykaa to długo czekałaś na okres. Ja od soboty to na pewno zacznę brać luteinę z 5 dni i po odstawieniu do 3 dni powinnam dostać
Strasznie długo, nawet tu do Was pisałam co robić, ale w końcu się pojawił. Tylko ja brałam Progesteron Besins 200mg 3 x 1 i Cyclogest 400 2 x 1 i moja pani doktor powiedziała, że to od tak dużych dawek.
Teraz brałam tylko Duphaston więc mam nadzieję, że przyjdzie szybciej 🙏🏼Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25- 1 IUI ? 🙏🏼 -
Ania 89 wrote:Nowy cykl nowe nadzieje. Od 2 dnia cyklu zacznę brać CLO 2 X1 tabletkę. I co najważniejsze lekarz chce przy stymulacji wcześniej robić monitoring. 7-8 dzień cyklu będę miała się zjawić. Bo ostatnio przy stymulacji wcześnie miałam owulacje.No ale to na początku muszę ten cykl zamknąć Na tą chwilę Pani doktor mega na plus. I to chociaż mnie cieszy
Najważniejsze to znaleźć fajnego lekarza i zaufać.
Ja też znalazłam super klinikę i mimo, że teraz nie wyszło w tym cyklu to jestem bardzo zadowolona.
Trzymam kciuki za Ciebie!Nowa2024, Ang15 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
01.25- 1 IUI ? 🙏🏼 -
Ania 89 wrote:Nowy cykl nowe nadzieje. Od 2 dnia cyklu zacznę brać CLO 2 X1 tabletkę. I co najważniejsze lekarz chce przy stymulacji wcześniej robić monitoring. 7-8 dzień cyklu będę miała się zjawić. Bo ostatnio przy stymulacji wcześnie miałam owulacje.No ale to na początku muszę ten cykl zamknąć Na tą chwilę Pani doktor mega na plus. I to chociaż mnie cieszy
Mam teraz podobna sytuację do Twojej. Cykl stracony. Od 2 dnia też mam brać clo ale usg mam mieć w 10-11 dc -