X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Kochana spokojnie dasz radę !! Miałam sono hsg w listopadzie i powiem Ci, że bardzo szybko trwało badanie, więc głowa do góry !!

Dziękuję taką mam nadzieję 😍 i że uda się z inseminacja po sono !

Kama89wroc lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG 😎
    02. 25 IUI 🙏🏼?
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Dziękuję taką mam nadzieję 😍 i że uda się z inseminacja po sono !

Mi lekarka wykonująca sono od razu po zabiegu powiedziała, żeby działać jeszcze w tym samym cyklu. Życzyła powodzenia i zapraszała do swojego szpitala na poród 😅 miłe to było.
    Nie wiem ile w tym prawdy (poprawcie mnie jeśli się mylę) aleee legenda głosi, że największe szanse na ciążę są właśnie w 3 pierwszych cyklach po drożności.

Wixa🌸, Paprykaa lubią tę wiadomość

• Wixa🌸 Koleżanka

Wysłany: 28 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Mi lekarka wykonująca sono od razu po zabiegu powiedziała, żeby działać jeszcze w tym samym cyklu. Życzyła powodzenia i zapraszała do swojego szpitala na poród 😅 miłe to było.
    Nie wiem ile w tym prawdy (poprawcie mnie jeśli się mylę) aleee legenda głosi, że największe szanse na ciążę są właśnie w 3 pierwszych cyklach po drożności.
    Mi lekarz po sono (pomimo tego za była drożność) powiedział że tak drożnych jajowodów jak świeżo po zabiegu już nie będę miała, bo sono mogło usunąć mikro niewidoczne zrosty. Mam nadzieje że ten cykl nie przyniesie rozczarowania 🥺 🤞

Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość

30l🙎‍♀️ 34l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI 🤞🍀 (11d.c 💉 ovirtelle)
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Tak, w sumie wielu lekarzy tak twierdzi :) sama mam koleżankę, której się udało zajść w ciążę bezpośrednie po hsg ;)

Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

- 12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    - 04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    - 10.2023 Początek leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    - 11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    - 12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    - 10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
    - 11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
    - 12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)

_________
    - 02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
    AMH 7,34
    - 25.01.2025 start stymulacji:
    2dc - Ovaleap 1x 150jm.
    - 30.01.2025 ⏳️ monitoring
  • FiFi Znajoma

Wysłany: 29 stycznia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

mam 28 dc, 14 dni po IUI, robiłam test 4 dni temu i był bielusieńki. Dzisiaj wszytko mnie boli jak nigdy, szczególnie plecy. Zupełnie jakbym miała okres w pełni, włącznie ze skurczami, ale okresu nie mam (mam cykle 28-30 dni, więc może przyjść w każdej chwili). Przez ostatnie 2 dni temperatura skoczyła mi na 37 z groszami, wcześniej strasznie skalała tak w przedziale od 36.6 do 37.2.

Aż się boję zrobić test, chyba się nakręcam i zaczynam mieć objawy psychosomatyczne. Próbuję odwlec testowanie jak tylko się da, myślę, że w niedzielę, jeśli do tego czasu nie dostanę @. Strasznie się boję tego rozczarowania :(

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi to może zrób test :) trzymam kciuki:)

Ang15 lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Ang15 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi a może po prostu leć rano zrobić betę 😊 będzie pewniejszy wynik.

Ja nie mam za dobrych wieści, odkładamy IUI na następny cykl... Tym razem Lametta zadziałała tak, że mam więcej pęcherzyków ale mniejszych 😒 Największy 12mm gdzie ostatnio w 13dc miałam 3 pęcherzyki w tym największy około 20mm. Mąż w piątek wyjeżdża, IUI w poniedziałek mogłaby być już za późno. Poprosiłam o Ovitrelle (mam zrobić zastrzyk w sobotę) i znowu będziemy próbować naturalnie. Dr. pocieszyła, że plemniki mogą żyć nawet do 5 dni więc jest nadzieja na powodzenie, ale Ja jakoś już spisałam ten cykl na straty😉

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 ale pech . Ja jutro monitoring i ciekawe czy u mnie coś ruszyło. Oby tak

Ang15, Paprykaa lubią tę wiadomość

• Ang15 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żeby było pozytywnie a nie tak jak u mnie🤭

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Was naturalne starania zawsze mogą dać cud ☺️ u Nas to tak dla przyjemności. W każdym razie wiem jak to kiepsko czekać znowu na kolejny cykl..a jaki jest plan doktor na kolejny cykl?

• Ang15 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    No u Was naturalne starania zawsze mogą dać cud ☺️ u Nas to tak dla przyjemności. W każdym razie wiem jak to kiepsko czekać znowu na kolejny cykl..a jaki jest plan doktor na kolejny cykl?
    Jakiegoś konkretnego planu nie ma... Po prostu będę czekała na kolejną miesiączkę, Lametta w 3-7 dniu cyklu i znowu monitoring 🙄 może uda się zrobić drugą IUI albo- przy dobrych wiatrach już nie będzie potrzeby 🤭

• Niktważny Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    Dziewczyny,

mam 28 dc, 14 dni po IUI, robiłam test 4 dni temu i był bielusieńki. Dzisiaj wszytko mnie boli jak nigdy, szczególnie plecy. Zupełnie jakbym miała okres w pełni, włącznie ze skurczami, ale okresu nie mam (mam cykle 28-30 dni, więc może przyjść w każdej chwili). Przez ostatnie 2 dni temperatura skoczyła mi na 37 z groszami, wcześniej strasznie skalała tak w przedziale od 36.6 do 37.2.

Aż się boję zrobić test, chyba się nakręcam i zaczynam mieć objawy psychosomatyczne. Próbuję odwlec testowanie jak tylko się da, myślę, że w niedzielę, jeśli do tego czasu nie dostanę @. Strasznie się boję tego rozczarowania :(

Wiem co czujesz kochana 🫂 u mnie miesiączkę opóźniały leki stymulujące, nie wiem jak to wygląda u Ciebie czy jesteś na naturalnym cyklu czy stymulowanym. Zrób test a najlepiej betę i wszystko będzie jasne :) wiem że ciężkie to w *uj mam co miesiąc to samo więc czasem już odpuszczam testowanie bo to boli bardziej niż miesiączka która samoistnie przychodzi .. czekam na dobre wieści 🥹✊

🦠Hashimoto
    🦠Endometrioza

❌5 cykli stymulowanych
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Fifi a może po prostu leć rano zrobić betę 😊 będzie pewniejszy wynik.

Ja nie mam za dobrych wieści, odkładamy IUI na następny cykl... Tym razem Lametta zadziałała tak, że mam więcej pęcherzyków ale mniejszych 😒 Największy 12mm gdzie ostatnio w 13dc miałam 3 pęcherzyki w tym największy około 20mm. Mąż w piątek wyjeżdża, IUI w poniedziałek mogłaby być już za późno. Poprosiłam o Ovitrelle (mam zrobić zastrzyk w sobotę) i znowu będziemy próbować naturalnie. Dr. pocieszyła, że plemniki mogą żyć nawet do 5 dni więc jest nadzieja na powodzenie, ale Ja jakoś już spisałam ten cykl na straty😉

Współczuję, ale zawsze możecie próbować naturalnie, chociaż to pociesza ☺️

Ang15 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG 😎
    02. 25 IUI 🙏🏼?
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zakończyłam branie Lametty (2 x 1 tabl) i dzisiaj zaczal mnie tak boleć brzuch jakby na okres, mimo ze okres już mi się skończył 🤯
    Przy miesiączce nie brałam w ogóle tabletek przeciwbólowych, a teraz taki ból …

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG 😎
    02. 25 IUI 🙏🏼?
‹‹ 448 449 450 451 452
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ