💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Kama89wroc wrote:Kochana spokojnie dasz radę !! Miałam sono hsg w listopadzie i powiem Ci, że bardzo szybko trwało badanie, więc głowa do góry !!
Dziękuję taką mam nadzieję 😍 i że uda się z inseminacja po sono !Kama89wroc lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG 😎
02. 25 IUI 🙏🏼? -
Paprykaa wrote:Dziękuję taką mam nadzieję 😍 i że uda się z inseminacja po sono !
Mi lekarka wykonująca sono od razu po zabiegu powiedziała, żeby działać jeszcze w tym samym cyklu. Życzyła powodzenia i zapraszała do swojego szpitala na poród 😅 miłe to było.
Nie wiem ile w tym prawdy (poprawcie mnie jeśli się mylę) aleee legenda głosi, że największe szanse na ciążę są właśnie w 3 pierwszych cyklach po drożności.Wixa🌸, Paprykaa lubią tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Mi lekarka wykonująca sono od razu po zabiegu powiedziała, żeby działać jeszcze w tym samym cyklu. Życzyła powodzenia i zapraszała do swojego szpitala na poród 😅 miłe to było.
Nie wiem ile w tym prawdy (poprawcie mnie jeśli się mylę) aleee legenda głosi, że największe szanse na ciążę są właśnie w 3 pierwszych cyklach po drożności.Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI 🤞🍀 (11d.c 💉 ovirtelle) -
Kama89wroc wrote:Mi lekarka wykonująca sono od razu po zabiegu powiedziała, żeby działać jeszcze w tym samym cyklu. Życzyła powodzenia i zapraszała do swojego szpitala na poród 😅 miłe to było.
Nie wiem ile w tym prawdy (poprawcie mnie jeśli się mylę) aleee legenda głosi, że największe szanse na ciążę są właśnie w 3 pierwszych cyklach po drożności.Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
- 12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
- 04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
- 10.2023 Początek leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
- 11.2023 ✅️ histeroskopia
Hormony ✅️
- 12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
- 10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
- 11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
- 12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)
_________
- 02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
AMH 7,34
- 25.01.2025 start stymulacji:
2dc - Ovaleap 1x 150jm.
- 30.01.2025 ⏳️ monitoring -
Dziewczyny,
mam 28 dc, 14 dni po IUI, robiłam test 4 dni temu i był bielusieńki. Dzisiaj wszytko mnie boli jak nigdy, szczególnie plecy. Zupełnie jakbym miała okres w pełni, włącznie ze skurczami, ale okresu nie mam (mam cykle 28-30 dni, więc może przyjść w każdej chwili). Przez ostatnie 2 dni temperatura skoczyła mi na 37 z groszami, wcześniej strasznie skalała tak w przedziale od 36.6 do 37.2.
Aż się boję zrobić test, chyba się nakręcam i zaczynam mieć objawy psychosomatyczne. Próbuję odwlec testowanie jak tylko się da, myślę, że w niedzielę, jeśli do tego czasu nie dostanę @. Strasznie się boję tego rozczarowania -
Fifi a może po prostu leć rano zrobić betę 😊 będzie pewniejszy wynik.
Ja nie mam za dobrych wieści, odkładamy IUI na następny cykl... Tym razem Lametta zadziałała tak, że mam więcej pęcherzyków ale mniejszych 😒 Największy 12mm gdzie ostatnio w 13dc miałam 3 pęcherzyki w tym największy około 20mm. Mąż w piątek wyjeżdża, IUI w poniedziałek mogłaby być już za późno. Poprosiłam o Ovitrelle (mam zrobić zastrzyk w sobotę) i znowu będziemy próbować naturalnie. Dr. pocieszyła, że plemniki mogą żyć nawet do 5 dni więc jest nadzieja na powodzenie, ale Ja jakoś już spisałam ten cykl na straty😉 -
Ania 89 wrote:No u Was naturalne starania zawsze mogą dać cud ☺️ u Nas to tak dla przyjemności. W każdym razie wiem jak to kiepsko czekać znowu na kolejny cykl..a jaki jest plan doktor na kolejny cykl?
-
FiFi wrote:Dziewczyny,
mam 28 dc, 14 dni po IUI, robiłam test 4 dni temu i był bielusieńki. Dzisiaj wszytko mnie boli jak nigdy, szczególnie plecy. Zupełnie jakbym miała okres w pełni, włącznie ze skurczami, ale okresu nie mam (mam cykle 28-30 dni, więc może przyjść w każdej chwili). Przez ostatnie 2 dni temperatura skoczyła mi na 37 z groszami, wcześniej strasznie skalała tak w przedziale od 36.6 do 37.2.
Aż się boję zrobić test, chyba się nakręcam i zaczynam mieć objawy psychosomatyczne. Próbuję odwlec testowanie jak tylko się da, myślę, że w niedzielę, jeśli do tego czasu nie dostanę @. Strasznie się boję tego rozczarowania
Wiem co czujesz kochana 🫂 u mnie miesiączkę opóźniały leki stymulujące, nie wiem jak to wygląda u Ciebie czy jesteś na naturalnym cyklu czy stymulowanym. Zrób test a najlepiej betę i wszystko będzie jasne wiem że ciężkie to w *uj mam co miesiąc to samo więc czasem już odpuszczam testowanie bo to boli bardziej niż miesiączka która samoistnie przychodzi .. czekam na dobre wieści 🥹✊🦠Hashimoto
🦠Endometrioza
❌5 cykli stymulowanych -
Ang15 wrote:Fifi a może po prostu leć rano zrobić betę 😊 będzie pewniejszy wynik.
Ja nie mam za dobrych wieści, odkładamy IUI na następny cykl... Tym razem Lametta zadziałała tak, że mam więcej pęcherzyków ale mniejszych 😒 Największy 12mm gdzie ostatnio w 13dc miałam 3 pęcherzyki w tym największy około 20mm. Mąż w piątek wyjeżdża, IUI w poniedziałek mogłaby być już za późno. Poprosiłam o Ovitrelle (mam zrobić zastrzyk w sobotę) i znowu będziemy próbować naturalnie. Dr. pocieszyła, że plemniki mogą żyć nawet do 5 dni więc jest nadzieja na powodzenie, ale Ja jakoś już spisałam ten cykl na straty😉
Współczuję, ale zawsze możecie próbować naturalnie, chociaż to pociesza ☺️
Ang15 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG 😎
02. 25 IUI 🙏🏼? -
Ja wczoraj zakończyłam branie Lametty (2 x 1 tabl) i dzisiaj zaczal mnie tak boleć brzuch jakby na okres, mimo ze okres już mi się skończył 🤯
Przy miesiączce nie brałam w ogóle tabletek przeciwbólowych, a teraz taki ból …Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG 😎
02. 25 IUI 🙏🏼? -