💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zawsze, każde badanie mocno czuję, więc po pierwszej inseminacji miałam bardzo podobne objawy jak Wy😊 przed samym IUI miałam też robione USG.
Co do lekarzy, to teraz tak wychodzi, że mam wizyty u dwóch ginekolożek na zmianę. W sumie nawet Mi to nie przeszkadza, bo obie wydają się w porządku 🤭
Jejku już nie mogę się doczekać swojej wizyty 🥺
Oby Luty obfitował w pozytywne testy! 😊Wixa🌸, Kama89wroc lubią tę wiadomość
-
Kama89wroc wrote:Super, że jesteś już po ja po wczorajszej inseminacji dalej odczuwam dyskomfort podbrzusza, wieczorem też pojawiły sie dosłownie 2 kropelki krwi i też jakoś inaczej przeszłam ten zabieg, bardziej go czułam 🙄 najważniejsze, że już po 😁 3mam kciuki za Ciebie30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI 🤞🍀 -
Klaudia94 wrote:Nam urolog zalecił badanie MSOME zamiast fragmentacji, bo jego zdaniem te badanie jest ważniejsze do inseminacji, ale na razie się nie zdecydowaliśmy czy będziemy to robili czy jednak fragmentację. Tak wiem, ale na te 2 ciążę też długo czekaliśmy, więc jestem na to przygotowana W tej 2 ciąży po poronieniu okazało się że to była triploidia i lekarz stwierdził że mogę mieć jakieś zapalenie w organiźmie i mówił że możliwe że ten jajnik jest przez to niedrożny
My robiliśmy jedno i drugie, MSOME super, a fragmentacja zła …Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
02. 25 IUI 🙏🏼? -
Kama89wroc wrote:Dziewczyny ja jutro cisnę na monitoring (10 dc stymulowanego) trzymajcie kciuki, żeby udało się z inseminacja w tym cyklu…
Mega trzymam kciuki ❤️❤️❤️Kama89wroc lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
02. 25 IUI 🙏🏼? -
GoodEnough wrote:Cześć, dziewczyny, mam dwa pytania:
1) 16.01 (13 dc) miałam pierwszą IUI. Przez dwa dni po zabiegu bolał mnie jajnik, potem ból nacichl, wczoraj powrócił, a dziś się mocno nasilił, nawet promieniuje. Owu potwierdzona usg, oba pęcherzyki pękły, dwa ciałka żółte - usg sprzed 2 dni. Obecnie 20 dc, więc na betę za wcześnie. Zastanawiam się, czy to może być objaw zapłodnienia, czy raczej jakiejś nieprawidłowości, np. torbieli ciałka żółtego. Ale na usg dwa dni temu żadnej torbieli nie było widać. Macie jakieś doświadczenia z takim tematem? Biorę też duphaston. Czy warto zbadać teraz poziom progesteronu, skoro Owu jest potwierdzona usg?
2) Jak widzicie szanse powodzenia IUI, jeśli partner ma wynik HBA na poziomie ponad 40%, DFI 7, morfologia 1%, ruch postępowy 19%. Czy któraś z Was zaszła w ciążę dzięki IUI przy takich wynikach?
Serdeczności dla Was wszystkich!
Wiesz co ja bym w ogóle nie patrzyła na takie objawy, ile razy miałam super objawy i brak ciąży, a przy pierwszej ciąży czułam normalnie miesiączkę i test wyszedł pozytywny 3 dni przed spodziewanym terminem miesiączki- niestety poroniłam.
Ja bym raczej czekała na datę miesiączki i dopiero testowała lub ewentualnie zrobiła betę.
Według mnie te wszystkie objawy to jest czasem nasza wyobraźnia.
Co do wyników to się nie wypowiem- nam się udało zajść za 1 razem z dfi 31%- ale było poronienie.
Jestem przed inseminacja więc zobaczymy co dalej.
Trzymam kciuki ☺️Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
02. 25 IUI 🙏🏼? -
jpm wrote:Ojj mocno trzymam ! Ja jestem po wizycie. Byłam wczoraj …Stymulacja owu była kilka dni lamettą a, później trzy zastrzyki Fostimon. Pęcherzyków brak…W sumie spodziewałam się tego bo ten lekarz jeszcze nie wiedział jak to u mnie działa i to pierwsza stymulacja pod jego okiem. Dawka leków była mała jak na mnie. Totalnie na mnie nie zadziałały. Zapewne w kolejnym cyklu będzie większa dawka. Najgorsze teraz czekanie znów na okres i kolejne dni, kolejne leki. Dobija mnie to…..
Piona 🤣 dokładnie to samo miałam w grudniu… Nie dość że pęcherzyki nie urosły to okres mi się spóźnił prawie 2 tygodnie 😅 Teraz mam zwiększona dawkę i leków i czekam na pierwszy monitoring i hsg 😎Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
02. 25 IUI 🙏🏼? -
Kama89wroc wrote:Wizytę miałam na 11.00. Dwa pęcherzyki 19 mm i 24 mm więc doktor zadecydował o inseminacji. Więc jestem już po 😁
Trzymamy kciuki 🙏🏼❤️Kama89wroc lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
02. 25 IUI 🙏🏼? -
Paprykaa a Twój ginekolog nie chciał sprawdzić przed stymulacją czy te pęcherzyki się wchłonęły? Ja bym mogła jeszcze jutro pojechać na kontrol to niestety niedziela zamknięte. A też nie wiem czy z tym przeziębieniem bym dała radę pojechać.. póki co jest masakra. Dawno tak nie miałam
-
Robiłam dziś drugi test (11 dpo, 12 dni po ovitrelle), zupełnie bialy, więc chyba można uznać, że się nie udało
Myślicie, że mogę w takim razie już nie brać dalej Duphastonu? Mam po nim bardzo silne skutki uboczne, zawsze jak brałam na wywołanie okresu też miałam. -
FiFi wrote:Już rano nie wzięłam i od razu czuję się lepiej, może rzeczywiście miałam go za długo przepisanego.
Teraz siedzę i myślę co dalej👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
Hormony ✅️
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)
_________
02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
AMH 7,34
25.01.2025 start stymulacji:
2dc - Ovaleap 1x 150jm. -
Mq1991 wrote:Fifi może zbyt wcześnie odstawiłaś skoro lekarz kazał Ci brać dłużej? Mi zawsze kazał po IUI brać przez 14 dni i dopiero test. Moim zdaniem 11dpo to jeszcze dosyć wcześnie na test.
Kurczę, no dobra, może jedna pominięta dawka nie zaszkodzi. Po prostu wcześniej była lekka kreska, a teraz zniknęła i temperatura mi raz skacze, raz spada, jakoś tak czuję, że się nie udało. -
FiFi wrote:Kurczę, no dobra, może jedna pominięta dawka nie zaszkodzi. Po prostu wcześniej była lekka kreska, a teraz zniknęła i temperatura mi raz skacze, raz spada, jakoś tak czuję, że się nie udało.
FiFi lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
Hormony ✅️
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)
_________
02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
AMH 7,34
25.01.2025 start stymulacji:
2dc - Ovaleap 1x 150jm. -
Mq1991 wrote:Rozumiem, ale nieraz czytałam takie sytuacje że dopiero po tych 14 dniach pokazywała się znowu kreseczka, więc ja bym wzięła jeszcze te parę dni
Dzięki, jakoś mnie podbudowałaś
Wezmę do końca i nie próbuję umawiać terminu na histeroskopię, aż nie przyjdzie @