💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
FiFi wrote:Dziewczyny, jestem 9 dpo i 10 po podaniu Ovitrelle.
Nie wytrzymałam zrobiłam test o wysokiej czułości, mimo, że lekarz mówił żeby nie robić do 30.01. Po 5 minutach widać było taką bardzo bladą kreskę. Jest ledwo widoczna, ale zrobiłam zdjęcie, podkręciłam kontrast i na pewno tam jest.
Myślicie, że to pozostałości po zastrzyku, czy może jest jeszcze jakaś szansa, że się udało? Temperatura ciągle mi spada, a efekty uboczne po Duphastonie mam niemiłosierne.Ang15 lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
Hormony ✅️
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Zivafert +Cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ (Clostilbegyt + NAC+ Ovitrelle +Cyclogest)
_________
02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
AMH 7,34
25.01.2025 start stymulacji:
2dc - Ovaleap 1x 150jm. -
Dziewczyny a jak u was w praktyce wygląda IUI?
Wiadomo ze dwa dni wcześniej wizyta kontrolna i sprawdzanie czy jest na czym iui przeprowadzić, ale chodzi mi konkretnie o dzień zabiegu. Czy lekarz przed samą inseminacja przeprowadza usg i sprawdza rozmiar pęcherzyka? U mnie jest od razu zabieg.30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔ -
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny a jak u was w praktyce wygląda IUI?
Wiadomo ze dwa dni wcześniej wizyta kontrolna i sprawdzanie czy jest na czym iui przeprowadzić, ale chodzi mi konkretnie o dzień zabiegu. Czy lekarz przed samą inseminacja przeprowadza usg i sprawdza rozmiar pęcherzyka? U mnie jest od razu zabieg.
U mnie było najpierw badanie i potem sama inseminacja zrobiona była pod usg, tak, żeby było widać że cewnik był włożony poprawnie i wszytko trafiło tam gdzie miało. Za to z emocji zapomniałam zapytać ile mierzył pęcherzyk, wiem tylko, że był niepękniety. -
FiFi wrote:U mnie było najpierw badanie i potem sama inseminacja zrobiona była pod usg, tak, żeby było widać że cewnik był włożony poprawnie i wszytko trafiło tam gdzie miało. Za to z emocji zapomniałam zapytać ile mierzył pęcherzyk, wiem tylko, że był niepękniety.30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5🥚❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔ -
Wixa🌸 wrote:Kurcze może i u mnie w lekarz ma podgląd w trakcie samego zabiegu tylko nic mi nie mówi. A ja z tego stresu zapominam dopytać 🙈
Wiesz co, ja ostanio trafiłam do bardzo fajnego ginekologa z nfz. Jak mu opowiadałam, że chodzę do kliniki, ale sama nie mam żadnej dokumentacji, poza wynikami z krwi, to zrobił mi wykład, że dostęp do dokumentacji to podstawowe prawo pacjenta i po każdym badaniu mam prosić o opis. Powiedział też, żeby na każdą wizytę przychodzić z kartką ze spisanymi pytaniami jakie mam, bo ja że stresu bardzo głupieję i potem boję się odezwać, a tak w najgorszym wypadku mogę po prostu podać kartkę. Może wychodzę na nierozgarniętą, ale za to potem nie siedzę w domu rozmyślając o tym, o co zapomniałam zapytać.Wixa🌸 lubi tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Dziewczyny a jak u was w praktyce wygląda IUI?
Wiadomo ze dwa dni wcześniej wizyta kontrolna i sprawdzanie czy jest na czym iui przeprowadzić, ale chodzi mi konkretnie o dzień zabiegu. Czy lekarz przed samą inseminacja przeprowadza usg i sprawdza rozmiar pęcherzyka? U mnie jest od razu zabieg.
U mnie robi USG za które płacę dodatkowo 🙄 + za IUI -
Ania 89 wrote:Kama89 trzymam kciuki za monitoring:) o której masz wizytę? U mnie @ przyszła i to z mega przytupem🙄 także nowy cykl zaczęty
Wizytę miałam na 11.00. Dwa pęcherzyki 19 mm i 24 mm więc doktor zadecydował o inseminacji. Więc jestem już po 😁FiFi, Karolove, Ang15 lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Kama 89 no to teraz wielkie odliczanie. Kciuki 😀 super 😁
Dziękuję. Cieszę się, że to już za mną. Póki co to od 30 min strasznie boli mnie brzuch i jakby lewy jajnik, a dwa dominujące pęcherzyki miałam w prawym jajniku, wiec to dziwne. Poprzednim razem nic mnie nie bolało a teraz nie ukrywam, że mnie napierdziela 😅 -
Kama89wroc wrote:Wizytę miałam na 11.00. Dwa pęcherzyki 19 mm i 24 mm więc doktor zadecydował o inseminacji. Więc jestem już po 😁
Super! Czekamy na pozytywne wiadomości za dwa tygodnie! 😍
Ja odliczam czas do środowej wizyty. Też chciałabym tak na szybko, od razu tego samego dnia co monitoring mieć IUI🤭😉Kama89wroc lubi tę wiadomość
-
Ang15 wrote:Super! Czekamy na pozytywne wiadomości za dwa tygodnie! 😍
Ja odliczam czas do środowej wizyty. Też chciałabym tak na szybko, od razu tego samego dnia co monitoring mieć IUI🤭😉
Tego Ci życzę, żeby poszło szybko, sprawnie i przede wszystkim owocnie. -