X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Zrobiłam test, negatywny, 29 dzień cyklu, chyba nie ma sensu badać bety :(

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    No ja mam takie przeboje że mam dosyć 🤣 wczoraj musiałam wziąć paracetamol i no spe bo myślałam że się wykończę xd jestem bardzo ciekawa jutrzejszej wizyty, może mi urosło teraz 10 jajek i też będą nici z inseminacji.
    Może faktycznie Twoje objawy są po lekach?
    Kurde szprycują nas tymi hormonami to szok jest :(
    Ale co zrobić …

No właśnie ciekawe co tam wyhodowałaś 👀

Teraz to i tak mamy luzik w porównaniu do stymulacji przy in vitro

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    Dziewczyny,
    Zrobiłam test, negatywny, 29 dzień cyklu, chyba nie ma sensu badać bety :(

Przykro mi, może poczekaj jeszcze kilka dni i jak @ nie przyjdzie to powtórz test lub zrób betę.

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi ojej ile to już dni od inseminacji?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Fifi ojej ile to już dni od inseminacji?

15 dni, robiłam jeszcze jeden innej firmy, też negatywny, ale jakby był powidok drugiej kreski, tak, że wiem, gdzie miałaby być... albo mam zwidy :')

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi na cienie nie ma co patrzeć..no chyba że jest jasniutka kreseczka i pojawiła się do 5 minut :)

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze możesz iść na betę bądź powtórzyć jutro test :)

• FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba prościej uznać, że tez negatywny, niż rozpatrywać, czy była czy nie.

Jestem strasznie smutna, bo w takim razie czekam mnie wycięcie polipa, czyli przerwa na kilka miesięcy :(

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fifi zrób jutro betę i będziesz miała pewność:) a to aż tak długo po usunięciu polipa nie można się starać:(?

Karolove lubi tę wiadomość

• FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Fifi zrób jutro betę i będziesz miała pewność:) a to aż tak długo po usunięciu polipa nie można się starać:(?
    Zależy od przypadku, czasami można juz w następnym cyklu i tak jest najoptymalniej, bo polipy mają to do siebie, że odrastają. Jak jest duża ingerencja to podobno do 3 miesięcy trzeba odczekać, a najpierw jeszcze trzeba się doczekać na termin zabiegu.

Ja już miałam raz mieć robione, ale trafiłam do szpitala gdzie mi powiedzieli, że nie robią zabiegów na kobietach które nie rodziły jeśli nie ma absolutnej konieczności, bo mają stary sprzęt i jest ryzyko, że uszkodzą macicę. Więc nie dość, że mnie nastraszyli, zmarnowałam 3 miesiące, to teraz wiem, że nie każdy szpital się nadaje i będę musiała poobdzwaniać gdzie mi to w ogóle będą chcieli zrobić.

W międzyczasie się uparłam, że chcę spróbować z inseminacją i lekarka się zgodziła, ale mówiła, że mam się nie nastawiać na sukces, wiadomo i tak się nastawiłam

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    Zależy od przypadku, czasami można juz w następnym cyklu i tak jest najoptymalniej, bo polipy mają to do siebie, że odrastają. Jak jest duża ingerencja to podobno do 3 miesięcy trzeba odczekać, a najpierw jeszcze trzeba się doczekać na termin zabiegu.

Ja już miałam raz mieć robione, ale trafiłam do szpitala gdzie mi powiedzieli, że nie robią zabiegów na kobietach które nie rodziły jeśli nie ma absolutnej konieczności, bo mają stary sprzęt i jest ryzyko, że uszkodzą macicę. Więc nie dość, że mnie nastraszyli, zmarnowałam 3 miesiące, to teraz wiem, że nie każdy szpital się nadaje i będę musiała poobdzwaniać gdzie mi to w ogóle będą chcieli zrobić.

W międzyczasie się uparłam, że chcę spróbować z inseminacją i lekarka się zgodziła, ale mówiła, że mam się nie nastawiać na sukces, wiadomo i tak się nastawiłam

Kurczę przykro mi. Na myśl o przerwie w „staraniach” zawsze czuję się zdołowana. Ja jestem z tych niecierpliwych i lubię działać, pokonywać kolejne etapy choćby miało by ich być sto to i tak wtedy czuję, że nie siedzę bezczynnie i działam w kierunku upragnionej ciąży.

Ogólnie z inseminacja są małe szanse i lekarze mówią żeby się nie nastawiać. Ja przy pierwszej mega się nakręciłam a teraz… nawet nie ma zamiaru robić testu po 14 dniach tylko poczekam na @ Oczywscie mam nadzieję, że jej nie dostanę bo wtedy kolejnym krokiem jest IVF, a to już ciężko zgrać z chodzeniem do pracy i nie jest to taka prosta sprawa.

Ja bym zrobiła test w sobotę, jutro dałabym sobie odpocząć. Oczywiście mówię że swojego punktu widzenia ale cudownie by było gdyby jednak wyszły te 2 kreseczki.

• FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, chyba zrobię test w niedzielę jeśli do tego czasu nie dostanę @. Na betę na razie nie jadę, bo musiałabym się przejechać do miasta z mojej małej wsi, wtedy pół dnia spędzone na dojazdach.

Ja też rozważam, żeby następnym razem (kiedykolwiek on będzie) już się zdecydować na IVF, bo w moim przypadku to wszytko jest bardziej skomplikowane. Jestem singielką i wszytkie zabiegi muszę robić za granicą. A w naszym kraju nie ma możliwości nawet zamrozić jajeczek, wkurzajace to bardzo.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:

Fifi a z jakiego miasta/części Polski jesteś? :) ja miałam usuwanego polipa podczas histeroskopii, czekalam jakiś niecały miesiąc na zabieg. Generalnie mogłabym Ci polecić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 20:45

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    - 04.2023 badanie HSG ( jajowody drożne) ✅️
    - 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    - 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    - 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    - 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
    _________
    - 02.01.2025 kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    - 25.01.2025 start stymulacji:
    2dc - 6dc - Ovaleap 1 x 150jm
    7dc - Ovaleap 1 x 225jm, Cetrotide 1 x 0,25mg
    - 30.01.2025 monitoring (7P +6L)
    - 04.02.2025 ⏳️ monitoring
    - 06.02.2025 ⏳️ punkcja
  • FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Fifi a z jakiego miasta/części Polski jesteś? :) ja miałam usuwanego polipa podczas histeroskopii, czekalam jakiś niecały miesiąc na zabieg. Generalnie mogłabym Ci polecić :)

Jestem ze Śląska, najwygodniej by było w Katowicach:)

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    Jestem ze Śląska, najwygodniej by było w Katowicach:)
    A to kawałek niestety, ja miałam w Lublinie :( ale lekarz mówił, że faktycznie sprzęt i umiejętności są ważne przy usuwaniu polipa u kobiet, które chcą mieć dzieci

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    AMH 7,34
    - 06.02.2025 ⏳️ punkcja
  • FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    A to kawałek niestety, ja miałam w Lublinie :( ale lekarz mówił, że faktycznie sprzęt i umiejętności są ważne przy usuwaniu polipa u kobiet, które chcą mieć dzieci

To rzeczywiście trochę daleko.
    Mnie strasznie nastraszyli, że jak się upre to mi zrobią, ale albo coś pójdzie źle i obudzę się bez macicy, albo przy gojeniu mi się "sklei" zrostami, albo potem szyjka macicy będzie za słaba, żeby donosić ciążę. Ginekolog z kliniki mi powiedziała, że to standardowy zabieg, więc przy zapisywaniu do szpitala nie dopytywałam, powiedzieli, że przyjmą skierowanie więc myślałam, że mogą przeprowadzić zabieg. Potem zapaliły mi się czerwone lampki, bo nawet nie zapytali o to jaki to będzie dzień cyklu. Ostatecznie załatwili mnie tak, że przyjęli, zrobili usg i odesłali do domu, zaznaczając w systemie, że się nie pojawiłam na izbie przyjęć, więc w pracy nie byłam i L4 nie dostałam.

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    To rzeczywiście trochę daleko.
    Mnie strasznie nastraszyli, że jak się upre to mi zrobią, ale albo coś pójdzie źle i obudzę się bez macicy, albo przy gojeniu mi się "sklei" zrostami, albo potem szyjka macicy będzie za słaba, żeby donosić ciążę. Ginekolog z kliniki mi powiedziała, że to standardowy zabieg, więc przy zapisywaniu do szpitala nie dopytywałam, powiedzieli, że przyjmą skierowanie więc myślałam, że mogą przeprowadzić zabieg. Potem zapaliły mi się czerwone lampki, bo nawet nie zapytali o to jaki to będzie dzień cyklu. Ostatecznie załatwili mnie tak, że przyjęli, zrobili usg i odesłali do domu, zaznaczając w systemie, że się nie pojawiłam na izbie przyjęć, więc w pracy nie byłam i L4 nie dostałam.
    O konieczności usunięcia macicy nie słyszałam, ale lekarz faktycznie mówił mi że przy źle wykonanym zabiegu mogą powstać zrosty. Ale z polipem też niestety są małe szanse na ciążę. Samego zabiegu nie masz co się bać, nie jest jakiś szczególnie obciążający ani bolesny. Ja też od razu po dostałam zielone światło na dalsze starania

FiFi lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    AMH 7,34
    - 06.02.2025 ⏳️ punkcja
  • FiFi Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    O konieczności usunięcia macicy nie słyszałam, ale lekarz faktycznie mówił mi że przy źle wykonanym zabiegu mogą powstać zrosty. Ale z polipem też niestety są małe szanse na ciążę. Samego zabiegu nie masz co się bać, nie jest jakiś szczególnie obciążający ani bolesny. Ja też od razu po dostałam zielone światło na dalsze starania

To mnie trochę pocieszyłaś. Ja dostałam różne opinie. Ginekolog z kliniki twierdzi, że małe szanse, a niezalezny ginekolog, który kiedyś pracował w klinice, że lepiej nie ruszać. Ale skoro się teraz nie udało to pójdę na zabieg, tylko liczę, że jednak się uda z nfz

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FiFi wrote:
    To mnie trochę pocieszyłaś. Ja dostałam różne opinie. Ginekolog z kliniki twierdzi, że małe szanse, a niezalezny ginekolog, który kiedyś pracował w klinice, że lepiej nie ruszać. Ale skoro się teraz nie udało to pójdę na zabieg, tylko liczę, że jednak się uda z nfz
    Tylko dopytaj czy na pewno jest to histeroskopia, bo z tego co mi mówił lekarz w niektórych szpitalach usuwają polipy łyżeczkowaniem.

FiFi lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    AMH 7,34
    - 06.02.2025 ⏳️ punkcja
‹‹ 449 450 451 452 453
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ