💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
I dopiero się wysikalam. Ten kubeczek miałam do samej nocy. Może to głupie ale kto wie 😆 i w tym cyklu miałam i duphaston i cyclogest a w poprzednich dwóch tylko duphaston. Nie wiem czy coś to pomogło ale warto spróbować
-
Bardzo dziękuję Wam za wsparcie!❤️
Biorę cyclogest. Jutro rano pojadę zrobić betę, żeby się upewnić na 100%. Przedwczoraj przed testem i wczoraj po już takie emocje mną targały, że nie wytrzymałam- stąd tyle płaczu. Narobiłam sobie zbyt wielkich nadziei a miałam podchodzić do tego na chłodno 🙄 tylko po to, żeby właśnie nie czuć się później tak jak się czuję 😔
Zgonię wszystko na hormony🤭
Już ustaliliśmy z Mężem, że spróbujemy pod koniec miesiąca jeszcze raz a później pomyślimy co dalej. To będzie ostatnia szansa na dziecko jeszcze w tym roku. -
Gienia40 wrote:Wiecie, co? Im bardziej drążę temat iui i ivf, tym bardziej mnie to zniesmacza. Zrobiło się to maszynka do zarabiania, za wszystko trzeba płacić, ciężko o obiektywna opinie.
Zapłaciłam za iui 1100EUR, na Łotwie, w partnerskiej placowce ! wcześniej oczywiście za wizytę lekarska w 8 czy 9dc.
Nikt Bociana nawet się nie odezwał jak poszło, nikt nie zasugerował monitoringu po iui. Nikt nie pytał przed, czy mam drożne jajowody. Nikt się nie zajaknal, że może to bez sensu bo w tym wieku marne szanse, Nikt nie powiedział " niech pani nie robi iui", przecież to nie ja się na tym mam znać?!
Czuje się jak w supermarkecie: dostalam tabelke z podstawowymi informacjami nt nasienia : 800eur, ale dopłać kilka stówek i udostępnimy Ci więcej informacji i danych na temat dawcy.
Rozumiem, że to niezły biznes i z tego żyją, ale jest to niesmaczne.
Po negatywnej iui lekarz nawet nie skontaktował się, kazali mi zrobić betę i progesteron ale żeby zinterpretować wynik, to oczywiście umów się na wizytę, Zapłać kolejne 300 i powiemy , co mogło pójść nie tak. To samo z monitoringiem po iui.
Jest to naprawdę słabe, ale jak człowiek chce i nie ma wyjścia, to akceptuje się taki stan rzeczy.
Szczyt wszystkiego to dla mnie ivf: płacisz kilkadziesiąt tys za procedurę i jeszcze masz dopłacać po 250 za każdy monitoring? Czy tylko Bocian tak, czy wszyscy?
Hej mam podobne odczucia to samo z IVF. Mam wrażenie że od kiedy jest refundacja to rozdają to "jak cukierki". W Bocianie od jednego lekarza usłyszałam wprost że na IVF klinika najwięcej zarabia, a jednocześnie ta procedura najbardziej obciąża organizm kobiety.
Nie wiem czy ktoś mnie jeszcze pamięta bo mialam chwilę przerwy od forum i od starań z pomocą med, ale chyba już udało mi się nadrobić wątekgratuluję dziewczynom którym się udało 🧡
Ostatnio myślałam czy startować z IVF czy dać sobie szanse i pojechać na wizytę do nowego lekarza z poza kliniki.
Jestem po pierwszej wizycie i na razie wielkie wow! doktor szczegółowo przeanalizował wyniki badań które miałam ze sobą( robiłam sama po przekopaniu internetu, w Bocianie nawet nie kierowali na takie badania). Nie czarował tylko powiedział, że robimy jeszcze dodatkowe badania i monitoring przez 3msc i nie będzie mnie naciągać tylko jak się nie uda to pozostanie IVF, ale przynajmniej podejdę z wyregulowanymi niedoborami, bo okazało się że trochę tego jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 09:37
Ang15 lubi tę wiadomość
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy 💓 -
Hej Wixa ja cię pamiętam 🍀Kliniki działają mega schematycznie, ale np w moim wieku się nie dziwię bo po prostu zegar tyka, ale ty masz czas jeszcze pogrzebać. Jakie tam ci niedobory powychodziły ?
edit doczytałam jakie masz amh, mamy podobne i mi też lekarz mówi że już szkoda czasu i niedługo ivf. Ale myślę że 3 miesiące jeszcze damy radę 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 11:22
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
⏳ kwiecień kolejny cykl stymulowany
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Jak tam samopoczucie dziewczyny ? Te przed inseminacja, te które czekają na testowanie 😍17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG -
Ja czekam na testowanie. Powiem tak, jeśli w tym miesiącu naturalnie nic nie będzie to już nigdy nie będzie (dużo ♥️). Idę dziś na monit żeby zobaczyć czy pękł pęcherzyk, miałam tylko robić wymaz pod inseminacje ale chcę monit. No i pokazać ta moja histeroskopie oby nie zablokowała mi inseminacji 😭♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
➡️ maj IUI ❓
Ola8999 wrote:Hej Wixa ja cię pamiętam 🍀Kliniki działają mega schematycznie, ale np w moim wieku się nie dziwię bo po prostu zegar tyka, ale ty masz czas jeszcze pogrzebać. Jakie tam ci niedobory powychodziły ?
edit doczytałam jakie masz amh, mamy podobne i mi też lekarz mówi że już szkoda czasu i niedługo ivf. Ale myślę że 3 miesiące jeszcze damy radę 💪
Ja przed wizytą długo się wahałam czy "tracić" kolejne miesiące, ale po pierwszej wizycie czuje ze znalazłam się we właściwym miejscu i tak jak wspomniałam wcześniej w razie niepowodzeń prze te 3msc będę mieć wszystko ładnie wyregulowane do IVF
edit. Dodatkowo wysyła męża na ponowny seminogram bo nie ufa wynikom z kliniki.
Mam nadzieje że po kwietniowej wizycie że wszystkimi wynikami badań dr. przedstawi już konkretny plan działania:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 12:25
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
15.03- startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
Tak, amh się może trzymać, mi przez pół roku nie opadło, nawet się podniosło o 0,2
zresztą czytałam nieraz żeby tym amh nie przejmować się aż tak, niskie nie jest wyrocznia.
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
➡️ maj IUI ❓
Ang15 wrote:Bardzo dziękuję Wam za wsparcie!❤️
Biorę cyclogest. Jutro rano pojadę zrobić betę, żeby się upewnić na 100%. Przedwczoraj przed testem i wczoraj po już takie emocje mną targały, że nie wytrzymałam- stąd tyle płaczu. Narobiłam sobie zbyt wielkich nadziei a miałam podchodzić do tego na chłodno 🙄 tylko po to, żeby właśnie nie czuć się później tak jak się czuję 😔
Zgonię wszystko na hormony🤭
Już ustaliliśmy z Mężem, że spróbujemy pod koniec miesiąca jeszcze raz a później pomyślimy co dalej. To będzie ostatnia szansa na dziecko jeszcze w tym roku.
Kto sobie nie robi dzikich nadziei niech pierwszy rzuci kamieniem... Każde zakłucie to objaw, każde mijane ciężarne to znak... I jeszcze przy faszerowaniu hormonami to dwa razy bardziej taka karuzela.
Czyli do jeszcze jednej IUI będziecie podchodzić?Ang15 lubi tę wiadomość
👩🏻
30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
10.24 HSG Jajowody drożne ✅
👦🏻
31 lat
W trakcie rzucania palenia
Morfologia 0% ❌
Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
Luty 2025 - 1IUI ❌
12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞
23.03 ⏸️
24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
9.04 USG wykazało 3 fasolki z serduszkami 🤯 -
Natoszka wrote:Jak tam samopoczucie dziewczyny ? Te przed inseminacja, te które czekają na testowanie 😍
Najchętniej wyrzuciłabym się cała do kosza 😂 nic mi się nie chce, jestem zmęczona i płaczliwa, czas do testowania dłuży się okropnie, a do tego jeszcze mam znowu mdłości. Strasznie mnie to denerwuje, bo ja bardzo lubię jeść smacznie, a teraz jedyne co jem to kanapki z hummusem 😂 Staram się wszystko zwalić na progesteron, który biorę, ale oczywiście, że nadzieja się tli, że to jednak objawy, a nie skutki uboczne. Jeszcze 9 dni to testowania, trzymajcie kciuki żebym nie zwariowała.Ang15 lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
23.03 ⏸️
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
Ola8999 wrote:Tak, amh się może trzymać, mi przez pół roku nie opadło, nawet się podniosło o 0,2
zresztą czytałam nieraz żeby tym amh nie przejmować się aż tak, niskie nie jest wyrocznia.
wiele historii na forach się przewinęło gdzie dziewczyny z jeszcze niższym amh zachodziły w ciążę
30l🙎♀️ 34l🙎
-12.2022 początek starań
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
Moje AMH 0.54 o ile pierwszy lekarz nie pomylił wyników. Bo po tym jak zrobił mi drożność nie patrząc nawet na biocenoze i inne wyniki we wszysto jestem w stanie uwierzyć. W biocenozie wyszła bakteria grzybicza. A jak pytałam przed badaniem drożności to powiedział że wszystkie wyniki dobre. A 3 tygodnie później dopiero zobaczył przed 1 inseminacja że wyszła bakteria i antybiotyk. A inseminacja przełożona mimo że pęcherzyk już wtedy miał 24 mm .
-
Bo jak to stwierdził że lepiej nie wprowadzić bakterii do macicy ..a przy drożności to widać się już nie tyczyło. Po tej sytuacji zmieniłam lekarza. I dopiero ta lekarz przeglądała wyniki . No i zaznacze że pierwszy lekarz tylko raz stwierdził że podchodzę do inseminacji bo z takim AMH to nie ma opcji że się uda i że nawet nie wiadomo czy on vitro mi cokolwiek jeszcze pomoże. Także taki fajny lekarz a pieniądzy od groma zostawiasz
-
No to kiepskie podejście faktycznie♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
➡️ maj IUI ❓
Szu_szu wrote:Najchętniej wyrzuciłabym się cała do kosza 😂 nic mi się nie chce, jestem zmęczona i płaczliwa, czas do testowania dłuży się okropnie, a do tego jeszcze mam znowu mdłości. Strasznie mnie to denerwuje, bo ja bardzo lubię jeść smacznie, a teraz jedyne co jem to kanapki z hummusem 😂 Staram się wszystko zwalić na progesteron, który biorę, ale oczywiście, że nadzieja się tli, że to jednak objawy, a nie skutki uboczne. Jeszcze 9 dni to testowania, trzymajcie kciuki żebym nie zwariowała.
Jestem w tym z Tobą🍀 Brzuch mam jak balon. Bóle w podbrzuszu. Mogę jeść wszystko, ale później odbija mi się. Dzisiaj jakby refluks 🫢Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
11.02- pierwsza IUI - nieudana❌️
11.03- druga IUI- nieudana❌️
5.04- trzecia IUI- 🍀 testowanie w piątek 18.04
Próby na cyklu naturalnym.
👧 - ona: 30 lat
🧔♂️ - on: 34 lata
Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć -
Szu_szu wrote:Kto sobie nie robi dzikich nadziei niech pierwszy rzuci kamieniem... Każde zakłucie to objaw, każde mijane ciężarne to znak... I jeszcze przy faszerowaniu hormonami to dwa razy bardziej taka karuzela.
Czyli do jeszcze jednej IUI będziecie podchodzić?
Jeszcze podczas zabiegu Dr. mówiła, że taki idealny moment, 3 razy przebierałam się i wychodziłam do zabiegu, bo musiałam czekać na swoją kolej... Wszystko już brałam za jakiś 'znak'...
Tak, spróbujemy trzeci raz. -
Ja dziewczyny jeszcze jutro sprawdzę przyrost czy jest dobry. Potem się już nie chce denerwować. I tak mam jakiś mega strach czy jest dobrze:(
Ola8999, Ang15, Wixa🌸, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Natoszka wrote:Jak tam samopoczucie dziewczyny ? Te przed inseminacja, te które czekają na testowanie 😍
Jedyne co mnie pociesza w tym msc to jeżeli się nie uda to na początku kwietnia wyjeżdżam na 5 dni z koleżankami do Hiszpanii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca, 18:21
Nelcia08, Szu_szu, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Alexis93 wrote:Ja jak co miesiąc utwierdzam się w tym jak bardzo nie lubię progesteronu 😢 na duphastonie było jeszcze gorzej niż na cyclogescie ale ta wypływająca maź i te humorki eh eh eh.. no ale nic nie ja jedna nie jetsem fanem progesteronu.
Jedyne co mnie pociesza w tym msc to jeżeli się nie uda to na początku kwietnia wyjeżdżam na 5 dni z koleżankami do Hiszpanii.
Progesteron to zło konieczne 😂
O Hiszpania super! Dobra nagroda pocieszenia ❤️Alexis93 lubi tę wiadomość
👩🏻
👦🏻
31 lat
Morfologia 0% ❌
Luty 2025 - 1IUI ❌
23.03 ⏸️
26.03 betaHCG 577 mIU/ml
Ja wam powiem, że czuję ból piersi i brzuch mam jak balon, mimo że teoretycznie to za wcześnie na brzuszek to czuję pod pępkiem takiego balona non stop.. może faktycznie to ten progesteron.
Ja to do 01.04 jajo zniosę bo jestem ciekawa jak tam nasza dzidzia sie ma, i zastanawiam się czy 8 tydzień to nie za późno na 1 wizytę .17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG