X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze brałam dupek a w tym cyklu utrogestan globulki. Zobaczymy czy będzie efekt 🧐 nie wiem czy badać jutro proga bo to będzie sztuczny i czy jest sens.
    Biorę też prenatal uno (wcześniej pregne start i osobno omega3), cynk, selen, Wit B complex. Przed owulacja brałam jeszcze nac, koenzym Q10 i resweratol. W przyszłym cyklu będę na lameccie pod iui to z nac chyba zrezygnuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 18:59

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    ➡️ IV IUI
  • Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - przepraszam, że tak się wbijam Wam w wątek, ale potrzebuję rady i jeśli któraś z Was zechce przeczytać moje pytanie i powiedzieć coś na ten temat to będę bardzo wdzięczna. W tym cyklu mamy podejść do drugiej inseminacji, dzisiaj w 10 dc pęcherzyk ma już 19 mm, endometrium 8,7 mm. Pani dr powiedziała że mam umówić się na jutro na inseminacje, Ale jeśli test owulacyjny nie pokaże 2 kresek to przełożyć na poniedziałek z tym że ona nie daje gwarancji że w poniedziałek nie będzie za późno skoro pęcherzyk już osiągnął taki rozmiar w 10 dc. Nie podała mi zastrzyku bo powiedziała że dla niej może on być jeszcze niedojrzały a endometrium nie ma odpowiedniej grubości. Testy są blade, objawy przedowulacyjne mam od dwóch dni co było dla mnie dziwne bo na stymulacji miałam do tej pory owulację w 14 dc. I teraz moje pytanie do dziewczyn z doświadczeniem w inseminacjach, czy mam jechać mimo braku pozytywu na inseminacje jutro ponieważ przeczuwam owulację w niedzielę, czy zaryzykować i czekać do poniedziałku wiedząc, że jeśli rzeczywiście w niedzielę bedzie owulacja to stracę cykl i będę miesiąc dalej od kwalifikacji do in vitro którą mamy uzyskać dopiero po 3 nieudanych próbach. Dodam, że mam tylko jeden jajowód i każdy miesiąc z dobrą stroną to dla mnie święto a miesiąc kiedy jest owulacja z prawej strony jest stracony. Jeśli nie zrobimy jej teraz to następna dopiero pewnie za 2 miesiące, bo mam naprzemienne owulacje. Dlatego tak ważne jest dla mnie żeby nie stracić tego cyklu w kontekście pomocy medycznej. Mam taki mętlik w głowie mimo że w klinice wszystko wydawało się dość jasne.

👩31l.
    🧔31l.

starania od 01.2023

08.2023 👼CP

1.02.2025 - I IUI ❌
    22.03.2025 - II IUI ❌
    04.2025 - III IUI ?

feel, heal, and know you're not alone.
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora 13 Ja miałam udaną inseminacje gdy było tak: w piątek pęcherzyki 16, 18 , 18 endometrium 9 mm i tego dnia Ovitrelle . Następnego dnia ( sobota) inseminacja. Lekarz mówiła że idealnie by była niedziela ale w niedzielę nieczynne a według lekarz do poniedziałku pęcherzyki by nie wytrzymały. Także według mnie jedz jutro na inseminacje i po inseminacji niech Ci dadzą Ovitrelle. Ale to tylko moja sugestia:)

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    15 kwietnia wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora lepiej zrobić jutro bo plemniki przeżyją kilka dni. Zwłaszcza jeśli potrzebujesz inseminacji do historii medycznej. Zapraszamy do nas na dłużej dawaj znać 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 20:06

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny - niby decyzja dla mnie prosta, jadę jutro i koniec mam tylko wątpliwości przez to że lekarz wyraźnie nie kazał przyjechać jutro tylko ani nie podał zastrzyku i boję się że lekarz robiący jutro inseminacje powie to samo i nie będzie chciał jej zrobic.

Ola8999 lubi tę wiadomość

👩31l.
    🧔31l.

starania od 01.2023

08.2023 👼CP

1.02.2025 - I IUI ❌
    22.03.2025 - II IUI ❌
    04.2025 - III IUI ?

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora.. zawsze możesz powiedziec że test był pozytywny 💩 Nie każdemu testy pokazują prawdę , ile dziewczyn ma owulację a testy nic, więc odwrotna sytuacja chyba też jest możliwa.. pęcherzyk na stymulacji rosnie niby 2mm to w poniedziałek miałby 27 więc raczej będzie już po zawodach. A nuż plemniki zadziałają i trafia tam gdzie trzeba w sb/nd 😁 możesz się umówić jakoś popołudniu ?

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • Szu_szu Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, ja był szła jutro. Plemnik żyje dłużej od komórki. A nuż się uda. Zwłaszcza jeśli traktujesz to w głowie jako przystanek przed docelowym in vitro to będzie już krok bliżej

Ang15 lubi tę wiadomość

👩🏻
    30 lat, IO, niedoczynność tarczycy
    10.24 HSG Jajowody drożne ✅

👦🏻
    31 lat
    W trakcie rzucania palenia
    Morfologia 0% ❌

Starania od 6.2023, z pomocą medyczną od 01.2025
    Luty 2025 - 1IUI ❌
    12.03 IUI 2 podejście 🍀🤞🤞

24.03 ⏸️
    24.03 betaHcG 213 mIU/ml 🍀
    26.03 betaHCG 577 mIU/ml ❤️

9.04 - czekamy na USG
  • Amelia96 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Cześć dziewczyny - przepraszam, że tak się wbijam Wam w wątek, ale potrzebuję rady i jeśli któraś z Was zechce przeczytać moje pytanie i powiedzieć coś na ten temat to będę bardzo wdzięczna. W tym cyklu mamy podejść do drugiej inseminacji, dzisiaj w 10 dc pęcherzyk ma już 19 mm, endometrium 8,7 mm. Pani dr powiedziała że mam umówić się na jutro na inseminacje, Ale jeśli test owulacyjny nie pokaże 2 kresek to przełożyć na poniedziałek z tym że ona nie daje gwarancji że w poniedziałek nie będzie za późno skoro pęcherzyk już osiągnął taki rozmiar w 10 dc. Nie podała mi zastrzyku bo powiedziała że dla niej może on być jeszcze niedojrzały a endometrium nie ma odpowiedniej grubości. Testy są blade, objawy przedowulacyjne mam od dwóch dni co było dla mnie dziwne bo na stymulacji miałam do tej pory owulację w 14 dc. I teraz moje pytanie do dziewczyn z doświadczeniem w inseminacjach, czy mam jechać mimo braku pozytywu na inseminacje jutro ponieważ przeczuwam owulację w niedzielę, czy zaryzykować i czekać do poniedziałku wiedząc, że jeśli rzeczywiście w niedzielę bedzie owulacja to stracę cykl i będę miesiąc dalej od kwalifikacji do in vitro którą mamy uzyskać dopiero po 3 nieudanych próbach. Dodam, że mam tylko jeden jajowód i każdy miesiąc z dobrą stroną to dla mnie święto a miesiąc kiedy jest owulacja z prawej strony jest stracony. Jeśli nie zrobimy jej teraz to następna dopiero pewnie za 2 miesiące, bo mam naprzemienne owulacje. Dlatego tak ważne jest dla mnie żeby nie stracić tego cyklu w kontekście pomocy medycznej. Mam taki mętlik w głowie mimo że w klinice wszystko wydawało się dość jasne.
    Ja w tym cyklu poszłam w 8 DC i miałam pęcherzyk 21mm więc ustaliliśmy zastrzyk wieczorem a inseminację w 10 dc, trochę się krzywilam bo akurat w 11 DC miałam mieć wolne, a 10 musiałam kombinować, ale doktor wyraźnie mi powiedział, że jak chce ryzykować to mogę przyjść w czwartek tylko nie w tym rzecz żeby robic ten zabieg kiedy mi bardziej pasuje, tylko wtedy co trzeba a że wieczorami nie robią inseminacji to musiałam na to przystać. Przyznając mu rację jakoś ogarnęłam wolne, tyle że się zdenerwowałam bo nie zrobił mi USG dopochwowego, w sumie go o to nie prosiłam ale myslalam że to standard i że będę miała monitoring , a jak się połapałam to on już mi wkładał wziernik i było" po ptokach"😂 jedynie w USG przez brzuch stwierdził że coś tam czarnego widać, ale nie określił czy jest pękający czy już pękł ale to w tym momencie najmniej ważne, najważniejsze żeby przyniósł zamierzony efekt w postaci malego bąbla 🍀
    Dlatego też na Twoim miejscu poszłabym jutro z własnego doświadczenia, tak jak większość staraczek radzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 21:43

Starania od 2022

6 stymulacji na Clostilgebyt + Duphaston

2 nieudane IUI
  • Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Aurora.. zawsze możesz powiedziec że test był pozytywny 💩 Nie każdemu testy pokazują prawdę , ile dziewczyn ma owulację a testy nic, więc odwrotna sytuacja chyba też jest możliwa.. pęcherzyk na stymulacji rosnie niby 2mm to w poniedziałek miałby 27 więc raczej będzie już po zawodach. A nuż plemniki zadziałają i trafia tam gdzie trzeba w sb/nd 😁 możesz się umówić jakoś popołudniu ?
    Mój mąż powiedział to samo, mam powiedzieć że był pozytywny i niech działają skoro i tak w pon będzie już pewnie po zawodach, a tak to mamy szanse. Szczerze mówiąc to objawy mam wrażenie że mam już takie że mogłam równie dobrze przegapić pik bo ja mam je szybciutko , rośnie w ciągu kilku godzin tak naprawdę. Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny za rady, utwierdziłyście mnie, że podejmuję słuszną decyzję. Inseminacja niestety jutro z samego rana bo taki termin był do laboratorium z dnia na dzień.

Ola8999, Nelcia08 lubią tę wiadomość

👩31l.
    🧔31l.

starania od 01.2023

08.2023 👼CP

1.02.2025 - I IUI ❌
    22.03.2025 - II IUI ❌
    04.2025 - III IUI ?

• Ang15 Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara1 wrote:
    A jeszcze moje pytanko odnośnie AMH. Czy na to badanie też jest jakiś okres ważności np 6msc jak w przypadku innych badań? Bo miałam zrobione w czerwcu ubiegłego roku i nie wiem czy teraz muszę powtarzać... ?
    Pierwszą wizytę w klinice mieliśmy we wrześniu a AMH robiłam wcześniej na własną rękę- wynik był z końca kwietnia.
    Pokazałam Dr. wszystkie zrobione badania ( we wrześniu przed wizytą robiliśmy też ogólne z krwi, hormony itd). W październiku wykonaliśmy badania zlecone przez Gin i od tamtej pory ponowiliśmy tylko 'czystość pochwy' teraz, przed drugą inseminacją.

Teraz umówiłam się na monitoring na 1 kwietnia, mam nadzieję , że będzie trzecia IUI🍀

Aurora13 Dziewczyny dobrze radzą 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 22:20

Ola8999 lubi tę wiadomość

• Lillka Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Mój mąż powiedział to samo, mam powiedzieć że był pozytywny i niech działają skoro i tak w pon będzie już pewnie po zawodach, a tak to mamy szanse. Szczerze mówiąc to objawy mam wrażenie że mam już takie że mogłam równie dobrze przegapić pik bo ja mam je szybciutko , rośnie w ciągu kilku godzin tak naprawdę. Dziękuję Wam wszystkim dziewczyny za rady, utwierdziłyście mnie, że podejmuję słuszną decyzję. Inseminacja niestety jutro z samego rana bo taki termin był do laboratorium z dnia na dzień.
    Trzymam kciuki za jutro🤞🏻🍀 Jak nie będą chcieli zrobić to powiedz, że „płacisz, to wymagasz” 😆

Ang15 to trzech razy sztuka! W kwietniu się uda!

Ang15 lubi tę wiadomość

👰‍♀️29 🤵32

Starania od 2021
    Z pomocą medyczną od 2024 👩‍⚕️
    30.01 - IUI ❌
    12.03 - 💉
    13.03 - IUI ❌
    07.04 sonoHSG

💁🏼‍♂️ DFI 30,2% ❌
    💁🏼‍♀️100-115 glukoza, reszta 🆗

💊Wit d, b, e, selen, cynk, l-arginina, karnityna, glucophage, kwas foliowy,
    🌿zioła na płodność
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 21 marca, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie to nie jest darmowe więc niech nie wybrzydzają 💩 Aurora, ja teraz miałam coś a'la pik bo kreska nie była ciemniejsza od testowej a 10h później już była dużo bledsza a na monitoringu 2 dni później potwierdzona owu. Także łatwo przegapić, powiedz że było i tyle 🍀 daj znać jak poszło.

♀️35 ♂️37
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    ➡️ IV IUI
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 21 marca, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    ja jestem nowa na wątku. Jeszcze się tu nie udzielałam, ale kojarzę część nicków z wątków miesięcznych.

Obecnie zabieramy się za drugi cykl stymulowany i inseminację. Po ostatniej IUI, oprócz tego, że nieudane to jeszcze zrobiły mi się cysty na obu jajnikach, 3.8, 3.5 cm.
    Teraz mam mniejszą dawkę leku, więc pod tym względem powinno być ok.
    Ale mam wątpliwości co do czasu podawania Ovitrelle. Lekarze, gdzie obecnie chodzę, upierają się na Ovi na 36h przed inseminacja. Opowiadałam ostatnio lekarce, że po max 24h czułam owulacje i miałam mega dużo śluzu. Natomiast już po nocy, dnia następnego susza i temperatura wzrosła. Dlatego mam podstawy co do tego, żeby twierdzić, że ta owu była dzień przed inseminacją. Lekarka mówiła, że nic się nie dzieje, dzisiaj powiedziała, że komórka jajowa żyje 24-48h 🤭🤔 No chyba, że ja coś, źle rozumiem.
    Któraś z Was pisała, że każdy lekarz ma swój sposób na bułkę 😉😄
    W moim przypadku też, upierają się na Ovi 36h przed IUI i nie robią już monitoringu w dniu inseminacji. Byłam w szoku za pierwszym razem.
    Mieszkam i leczę niepłodność za granicą, póki co, publicznie.

Co doradziłybyście w sprawie Ovi? Wziąć na 24h przed nawet jeśli lekarz się nie zgodzi i nie mówić im o tym 😂
    Nie przekonali mnie, dlaczego muszą być te 36h. Przecież każdy organizm jest inny i inaczej reaguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 10:05

Ola8999, Alexis93 lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀

zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj
  • BudyńŚmietankowy Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Nigdzie nie znalazłam wątku na 2025, czy w takim razie można się tu do Was jeszcze dołączyć? 👉🏻👈🏻

Jestem po pierwszej inseminacji (20.03) i przeżywam i wszystko analizuje...
    Widzę, że u Was zawsze jest kilka pęcherzyków. U mnie mimo stymulacji zawsze rośnie tylko jeden. Czy w związku z tym ta inseminacja nie była trochę bez sensu? Przecież szanse są o wiele niższe w takim przypadku. 😔

Ola8999, Alexis93, Wixa🌸 lubią tę wiadomość

30 👩2017👨 33 = ♥️ Alicja 2019 ♥️

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
  • Ang15 Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    ja jestem nowa na wątku. Jeszcze się tu nie udzielałam, ale kojarzę część nicków z wątków miesięcznych.

Obecnie zabieramy się za drugi cykl stymulowany i inseminację. Po ostatniej IUI, oprócz tego, że nieudane to jeszcze zrobiły mi się cysty na obu jajnikach, 3.8, 3.5 cm.
    Ale mam wątpliwości co do czasu podawania Ovitrelle. Lekarze, gdzie obecnie chodzę, upierają się na Ovi na 36h przed owulacją. Opowiadałam ostatnio lekarce, że po max 24h czułam owulacje i miałam mega dużo śluzu. Natomiast już po nocy, dnia następnego susza i temperatura wzrosła. Dlatego mam podstawy co do tego, żeby twierdzić, że ta owu była dzień przed inseminacją. Lekarka mówiła, że nic się nie dzieje, dzisiaj powiedziała, że komórka jajowa żyje 24-48h 🤭🤔 No chyba, że ja coś, źle rozumiem.
    W moim przypadku też, upierają się na Ovi 36h przed IUI i nie robią już monitoringu w dniu inseminacji. Byłam w szoku za pierwszym razem.

Co doradziłybyście w sprawie Ovi? Wziąć na 24h przed nawet jeśli lekarz się nie zgodzi i nie mówić im o tym 😂
    Nie przekonali mnie, dlaczego muszą być te 36h. Przecież każdy organizm jest inny i inaczej reaguje.
    Hej.
    Może nie jestem dobrym przykładem, bo mam za sobą dwie nieudane IUI, ale chodzę do dwóch Ginekolożek na zmianę i obie zalecają zastrzyk na 24h przed zabiegiem. Na monitoringach/ USG zawsze wszystko było okej. Dwa razy dostałam nawet zastrzyk przy naturalnych staraniach🤭
    I z tego co kojarzę, to komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 12-24 h 🤔

BudyńŚmietankowy - Ja też zazwyczaj miałam tylko jeden pęcherzyk dominujący(ponad 20mm) a biorę Lamettę za każdym razem 3-7 dc. To chyba normalne, jeden pęcherzyk przecież wystarczy do zapłodnienia 😊 Może dziewczyny po udanych zabiegach powiedzą więcej.

Ola8999, kitka_, BudyńŚmietankowy lubią tę wiadomość

• Szczęściara1 Znajoma

Wysłany: 22 marca, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Pierwszą wizytę w klinice mieliśmy we wrześniu a AMH robiłam wcześniej na własną rękę- wynik był z końca kwietnia.
    Pokazałam Dr. wszystkie zrobione badania ( we wrześniu przed wizytą robiliśmy też ogólne z krwi, hormony itd). W październiku wykonaliśmy badania zlecone przez Gin i od tamtej pory ponowiliśmy tylko 'czystość pochwy' teraz, przed drugą inseminacją.

Teraz umówiłam się na monitoring na 1 kwietnia, mam nadzieję , że będzie trzecia IUI🍀

Aurora13 Dziewczyny dobrze radzą 😊
    Dziękuję. Ja jestem umówiona na 2 kwietnia zobaczymy... Mam nadzieję że tydzień po tej wizycie będzie 1 inseminacja :)

Ang15 lubi tę wiadomość

• Lillka Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Ale mam wątpliwości co do czasu podawania Ovitrelle. Lekarze, gdzie obecnie chodzę, upierają się na Ovi na 36h przed owulacją. Opowiadałam ostatnio lekarce, że po max 24h czułam owulacje i miałam mega dużo śluzu. Natomiast już po nocy, dnia następnego susza i temperatura wzrosła. Dlatego mam podstawy co do tego, żeby twierdzić, że ta owu była dzień przed inseminacją. Lekarka mówiła, że nic się nie dzieje, dzisiaj powiedziała, że komórka jajowa żyje 24-48h 🤭🤔 No chyba, że ja coś, źle rozumiem.

Też mi się wydaje, że najlepiej ten zastrzyk wziąć 24h przed IUI.

kitka_ lubi tę wiadomość

👰‍♀️29 🤵32

Starania od 2021
    Z pomocą medyczną od 2024 👩‍⚕️
    30.01 - IUI ❌
    12.03 - 💉
    13.03 - IUI ❌
    07.04 sonoHSG

💁🏼‍♂️ DFI 30,2% ❌
    💁🏼‍♀️100-115 glukoza, reszta 🆗

💊Wit d, b, e, selen, cynk, l-arginina, karnityna, glucophage, kwas foliowy,
    🌿zioła na płodność
  • Szu_szu Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Mi lekarka zalecała dzień przed IUI, bo mówiła, że pęcherzyk pęka po tych 36 godzinach (a mojej gin zależy na niepęknietym w czasie iui). I jak w tym cyklu we wtorek rano dałam sobie zastrzyk, w środę o 12 było IUI to wieczorem wiłam się jak wąż, bo ewidetnie wtedy było pęknięcie pęcherzyka.

kitka_ lubi tę wiadomość

👩🏻

👦🏻
    31 lat
    Morfologia 0% ❌

Luty 2025 - 1IUI ❌

24.03 ⏸️

9.04 - czekamy na USG
  • Szu_szu Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BudyńŚmietankowy wrote:
    Cześć! Nigdzie nie znalazłam wątku na 2025, czy w takim razie można się tu do Was jeszcze dołączyć? 👉🏻👈🏻

Jestem po pierwszej inseminacji (20.03) i przeżywam i wszystko analizuje...
    Widzę, że u Was zawsze jest kilka pęcherzyków. U mnie mimo stymulacji zawsze rośnie tylko jeden. Czy w związku z tym ta inseminacja nie była trochę bez sensu? Przecież szanse są o wiele niższe w takim przypadku. 😔

Jakoś nikt się nie zebrał żeby zrobić wątek 2025, więc zapraszamy tutaj ❤️
    W teorii są niższe, ale myślę, że sens nadal jest. W zwykłym niestymulowanym cyklu też przecież zwykle jest jeden. Ja przy pierwszej IUI miałam na początku dwa, ale ostatecznie został jeden. Teraz były trzy i gin parę razy mi powiedziała, że jest "ryzyko" ciąży mnogiej. Na co ja oczywiście w śmiech, że jak jedno chociaż się uda to będzie cud

BudyńŚmietankowy lubi tę wiadomość

👩🏻

👦🏻
    31 lat
    Morfologia 0% ❌

Luty 2025 - 1IUI ❌

24.03 ⏸️

9.04 - czekamy na USG
  • Nelcia08 Znajoma

Wysłany: 22 marca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił Ovi 12h przed inseminacją.

kitka_ lubi tę wiadomość

Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
    11.02- pierwsza IUI - nieudana❌️
    11.03- druga IUI- nieudana❌️
    Leczenie w klinice Gameta
    👧 - ona: 30 lat
    🧔‍♂️ - on: 34 lata
    Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ