X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Sylaada Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Teoretycznie test miałam robić jutro, IUI też miałam 7.05. Piękna biel mi dzisiaj wyszła 🥲 czekam do @ i wracam do kliniki z informacją, że się nie udało.
    Ja w ogóle jestem w kropce, jedna lekarka mówiła nam, że maksymalnie 2 IUI, drugi lekarz, że minimalnie dwie, a trzecia która zrobiła mi inseminacje powiedziała, że ona to w ogóle za bardzo sensu nie widzi przy naszych problemach… wracam do właśnie tej 3 babeczki, bo złapałam z nią mega fajny kontakt. Mam ogromną nadzieję, że zakwalifikuje mnie już po jednym IUI do programu. Jeśli nie, to chyba poczekam do września, żeby minął równy rok od leczenia u lekarzy.
    Jakoś mi przykro, że nie wyszło. :( wokół mnie dużo osób w ciąży, szwagierka właśnie jest w szpitalu na wywołanie porodu. Eh… :(

Też mam specyficzne doświadczenia z opiniami lekarzy. Jedna doktor mówiła, że na ten moment nie ma szans na kwalifikacje dopiero po 3 nieudanych IUI. Mamy ok wyniki i w sumie niczego do czego możnaby się przyczepić, co mogłoby być przeszkodą. Druga, żebym może zmierzała jednak w stronę IVF bez IUI i zalecała sprawdzić obecne AMH (coś podejrzewała ale nie chciała mnie straszyć dlaczego podejrzewa że AMH mogłoby spaść)- przestraszyłam się, ale jednak wynik okazał się prawie niezmienny do tego co było pół roku temu.

♀️ 90' ♂️ 90'

Przygotowanie do pierwszego IUI
    Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Fertileme complex for women/men healthlabs
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za testowanie:) a co do plamien to według mnie zawsze warto wykonać test bo z córą w ciąży na początku miałam krwawienie jak przy okresie i gdyby nie test plus od razu luteina to nie wiem czy mój skarb by dał radę przetrwać ❤️ trzymam za Was kciuki 🍀 niech powróci dobra passa ☺️🍀

A czułaś się jak na okres? Mówię tu o skurczach, czy bólu pleców czy innych specyficznych może dla Ciebie odczuciach?

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    Jutro rano przed pracą lecę, ale poczułam mega stres bo myślałam że mam zwidy no o że po 5 min dopiero nie odrazu
    Zrobię też proga

Koniecznie daj nam znać :)

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Koniecznie daj nam znać :)
    Dam ! Nienawidzę kucia ale jutro pójdę z przyjemnością

Lily1234, Monika1992, aannddzzia, Sylaada lubią tę wiadomość

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • aannddzzia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po pierwszej wizycie monitoringu i pęcherzyk 18 w 10 dc endometrium 7,5 wydaje mi się to słabe ale lekarz tego nie skomentował inseminacje zlecił na sobotę jest szansa że te endometrium jeszcze urośnie 🤔 przy takim pęcherzyku miałam już zawsze 10 endometrium nie wiem czy to kwestia tej lamelli .
    I potrzebuję waszej pilnej porady dziewczyny ostatni stosunek mieliśmy z parnetnerem w poniedziałek i teraz nie wiem czy dzisiaj jeszcze się kochać czy nie poprzednim razem prowadzącą Pani doktor powiedziała że przy wynikach partnera lepsza krótsza przerwa 2-3 dni ale inseminacja w sobotę rano więc to będą niecałe dwa dni i nie wiem co teraz robić od poniedziałku to znowu trochę długa przerwa 😕

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
  • Monika1992 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Tulę 🫂
    Podchodzisz jeszcze do IUI?

Tak, zaczynam od nowa z clostilbegyt, to było nasze 1 podejście. Myślę, że max 3 i in vitro. Chyba, że lekarka wyrazi zgodę po 2giej nieudanej próbie... ale mam nadzieję, że nie będzie konieczności ✊️✊️✊️✊️

‹‹ 69 70 71 72 73
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ