X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Sylaada Znajoma

Wysłany: 22 maja, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Teoretycznie test miałam robić jutro, IUI też miałam 7.05. Piękna biel mi dzisiaj wyszła 🥲 czekam do @ i wracam do kliniki z informacją, że się nie udało.
    Ja w ogóle jestem w kropce, jedna lekarka mówiła nam, że maksymalnie 2 IUI, drugi lekarz, że minimalnie dwie, a trzecia która zrobiła mi inseminacje powiedziała, że ona to w ogóle za bardzo sensu nie widzi przy naszych problemach… wracam do właśnie tej 3 babeczki, bo złapałam z nią mega fajny kontakt. Mam ogromną nadzieję, że zakwalifikuje mnie już po jednym IUI do programu. Jeśli nie, to chyba poczekam do września, żeby minął równy rok od leczenia u lekarzy.
    Jakoś mi przykro, że nie wyszło. :( wokół mnie dużo osób w ciąży, szwagierka właśnie jest w szpitalu na wywołanie porodu. Eh… :(

Też mam specyficzne doświadczenia z opiniami lekarzy. Jedna doktor mówiła, że na ten moment nie ma szans na kwalifikacje dopiero po 3 nieudanych IUI. Mamy ok wyniki i w sumie niczego do czego możnaby się przyczepić, co mogłoby być przeszkodą. Druga, żebym może zmierzała jednak w stronę IVF bez IUI i zalecała sprawdzić obecne AMH (coś podejrzewała ale nie chciała mnie straszyć dlaczego podejrzewa że AMH mogłoby spaść)- przestraszyłam się, ale jednak wynik okazał się prawie niezmienny do tego co było pół roku temu.

♀️ 90' ♂️ 90'

Przygotowanie do pierwszego IUI
    Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Fertileme complex for women/men healthlabs
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Znajoma

Wysłany: 22 maja, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za testowanie:) a co do plamien to według mnie zawsze warto wykonać test bo z córą w ciąży na początku miałam krwawienie jak przy okresie i gdyby nie test plus od razu luteina to nie wiem czy mój skarb by dał radę przetrwać ❤️ trzymam za Was kciuki 🍀 niech powróci dobra passa ☺️🍀

A czułaś się jak na okres? Mówię tu o skurczach, czy bólu pleców czy innych specyficznych może dla Ciebie odczuciach?

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Znajoma

Wysłany: 22 maja, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecista94 wrote:
    Jutro rano przed pracą lecę, ale poczułam mega stres bo myślałam że mam zwidy no o że po 5 min dopiero nie odrazu
    Zrobię też proga

Koniecznie daj nam znać :)

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Koniecznie daj nam znać :)
    Dam ! Nienawidzę kucia ale jutro pójdę z przyjemnością

Lily1234, Monika1992, aannddzzia, Sylaada lubią tę wiadomość

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • aannddzzia Znajoma

Wysłany: 22 maja, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po pierwszej wizycie monitoringu i pęcherzyk 18 w 10 dc endometrium 7,5 wydaje mi się to słabe ale lekarz tego nie skomentował inseminacje zlecił na sobotę jest szansa że te endometrium jeszcze urośnie 🤔 przy takim pęcherzyku miałam już zawsze 10 endometrium nie wiem czy to kwestia tej lamelli .
    I potrzebuję waszej pilnej porady dziewczyny ostatni stosunek mieliśmy z parnetnerem w poniedziałek i teraz nie wiem czy dzisiaj jeszcze się kochać czy nie poprzednim razem prowadzącą Pani doktor powiedziała że przy wynikach partnera lepsza krótsza przerwa 2-3 dni ale inseminacja w sobotę rano więc to będą niecałe dwa dni i nie wiem co teraz robić od poniedziałku to znowu trochę długa przerwa 😕

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
  • Monika1992 Znajoma

Wysłany: 22 maja, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Tulę 🫂
    Podchodzisz jeszcze do IUI?

Tak, zaczynam od nowa z clostilbegyt, to było nasze 1 podejście. Myślę, że max 3 i in vitro. Chyba, że lekarka wyrazi zgodę po 2giej nieudanej próbie... ale mam nadzieję, że nie będzie konieczności ✊️✊️✊️✊️

• Sylaada Znajoma

Wysłany: 22 maja, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak się czujecie po Clostilbegyt? Jest ok? Biorę dopiero pierwszy dzień i myślę czy powinnam być uważna na coś?

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Monika1992 Znajoma

Wysłany: 22 maja, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dziewczyny a jak się czujecie po Clostilbegyt? Jest ok? Biorę dopiero pierwszy dzień i myślę czy powinnam być uważna na coś?

U mnie nie było żadnych objawów po stosowaniu clostilbegyt, przy 1 IUI brałam jedna tabletkę przez pięć dni, ale pęcherzyki nie rosły tak jak powinny i miałam dodatkowo zastrzyki bemfola, po których czułam ciągnięcie w podbrzuszu. W tym cyklu mam brac również clostilbegyt ale po 1.5 tabletki dziennie.

‹‹ 69 70 71 72 73
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ