*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Cukrzycowa wrote:Teoretycznie test miałam robić jutro, IUI też miałam 7.05. Piękna biel mi dzisiaj wyszła 🥲 czekam do @ i wracam do kliniki z informacją, że się nie udało.
Ja w ogóle jestem w kropce, jedna lekarka mówiła nam, że maksymalnie 2 IUI, drugi lekarz, że minimalnie dwie, a trzecia która zrobiła mi inseminacje powiedziała, że ona to w ogóle za bardzo sensu nie widzi przy naszych problemach… wracam do właśnie tej 3 babeczki, bo złapałam z nią mega fajny kontakt. Mam ogromną nadzieję, że zakwalifikuje mnie już po jednym IUI do programu. Jeśli nie, to chyba poczekam do września, żeby minął równy rok od leczenia u lekarzy.
Jakoś mi przykro, że nie wyszło.wokół mnie dużo osób w ciąży, szwagierka właśnie jest w szpitalu na wywołanie porodu. Eh…
Też mam specyficzne doświadczenia z opiniami lekarzy. Jedna doktor mówiła, że na ten moment nie ma szans na kwalifikacje dopiero po 3 nieudanych IUI. Mamy ok wyniki i w sumie niczego do czego możnaby się przyczepić, co mogłoby być przeszkodą. Druga, żebym może zmierzała jednak w stronę IVF bez IUI i zalecała sprawdzić obecne AMH (coś podejrzewała ale nie chciała mnie straszyć dlaczego podejrzewa że AMH mogłoby spaść)- przestraszyłam się, ale jednak wynik okazał się prawie niezmienny do tego co było pół roku temu.♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do pierwszego IUI
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Ania 89 wrote:Dziewczyny trzymam kciuki za testowanie:) a co do plamien to według mnie zawsze warto wykonać test bo z córą w ciąży na początku miałam krwawienie jak przy okresie i gdyby nie test plus od razu luteina to nie wiem czy mój skarb by dał radę przetrwać ❤️ trzymam za Was kciuki 🍀 niech powróci dobra passa ☺️🍀
A czułaś się jak na okres? Mówię tu o skurczach, czy bólu pleców czy innych specyficznych może dla Ciebie odczuciach?♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Kwiecista94 wrote:Jutro rano przed pracą lecę, ale poczułam mega stres bo myślałam że mam zwidy no o że po 5 min dopiero nie odrazu
Zrobię też proga
Koniecznie daj nam znaćKwiecista94 lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Ja jestem właśnie po pierwszej wizycie monitoringu i pęcherzyk 18 w 10 dc endometrium 7,5 wydaje mi się to słabe ale lekarz tego nie skomentował inseminacje zlecił na sobotę jest szansa że te endometrium jeszcze urośnie 🤔 przy takim pęcherzyku miałam już zawsze 10 endometrium nie wiem czy to kwestia tej lamelli .
I potrzebuję waszej pilnej porady dziewczyny ostatni stosunek mieliśmy z parnetnerem w poniedziałek i teraz nie wiem czy dzisiaj jeszcze się kochać czy nie poprzednim razem prowadzącą Pani doktor powiedziała że przy wynikach partnera lepsza krótsza przerwa 2-3 dni ale inseminacja w sobotę rano więc to będą niecałe dwa dni i nie wiem co teraz robić od poniedziałku to znowu trochę długa przerwa 😕👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌ -
Lily1234 wrote:Tulę 🫂
Podchodzisz jeszcze do IUI?
Tak, zaczynam od nowa z clostilbegyt, to było nasze 1 podejście. Myślę, że max 3 i in vitro. Chyba, że lekarka wyrazi zgodę po 2giej nieudanej próbie... ale mam nadzieję, że nie będzie konieczności ✊️✊️✊️✊️ -