X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 24 maja, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kwiecista94, takie oszukańce są najgorsze. Współczuję 😢

@Fiolek100 przykro mi, póki nie ma @ trzymamy 🤞

@Cukrzycowa, rozumiem Twoją frustrację. Brak dobrego planu przytłacza 🙂‍↕️

Fiolek100, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    Brałam lamette , lekarz nic na to nie pw mimo że ja sama pw że to chyba słabo to cisza ale to też nie był mój lekarz prowadzący 😕
    Chyba będę zmieniać klinikę bo jakoś nie czuję się dobrze z tym że ciągle chodzę do kogoś innego i wszyscy mają mnie gdzieś

Myślę, że zmiana kliniki to świetny pomysł :) i z poprawionymi wynikami jest ciężko zajść w ciążę a co dopiero jak pęcherzyki Ci nie rosną i jest problem z endometrium i nasieniem. Lekarz powinien zareagować i dobrać leki pod Ciebie

aannddzzia lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
  • aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Myślę, że zmiana kliniki to świetny pomysł :) i z poprawionymi wynikami jest ciężko zajść w ciążę a co dopiero jak pęcherzyki Ci nie rosną i jest problem z endometrium i nasieniem. Lekarz powinien zareagować i dobrać leki pod Ciebie
    No właśnie ogólnie nie miałam problemu ani z endometrium ani z pęcherzykami nie wiem czy właśnie ta lametta nie wpłynęła negatywnie na to bo wcześniej miałam naturalne cykle tylko że miałam je długie i późna owulacje 🤔 jeszcze rozważam że lekarz u którego byłam w czwartek pomylił się z rozmiarem tego pęcherzyka i to nie było 18 mm ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 13:32

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI
  • Cukrzycowa Debiutantka

Wysłany: 24 maja, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest dokładnie to samo, że co wizytę w sumie był inny lekarz, bo ta moja cała prowadząca to albo urlop, albo po prostu nie zgrywały się terminy. Jedna wizyta ostatnio trwała 4 minuty, dosłownie. Weszłam, rozebrałam się, sprawdziła pęcherzyk i skwitowała „no cóż, znowu lewa strona, może za miesiąc się uda”. Po czym przepisała mi zastrzyk na pęknięcie tego pęcherzyka, bo istnieje cień szansy na to, że jajeczko z lewego jajnika przechwyci prawy jajowód(?). Dramat. Już mam takie ciśnienie na tych lekarzy, że serio, postanowiłam, że w tym cyklu nie wezmę tych leków. Trudno. Najwyżej go zmarnuje, bo się okaże, że znowu nie ma żadnego pęcherzyka.

Współczuje Wam dziewczyny, że też zmagacie się z takim szambem w tych klinikach… 😢

ona 29 PCOS i CT1, on 30 obniżone parametry nasienia

12.2021 - usunięcie mięśniaka podśluzówkowego (Swissmed Gdańsk)
    05.2022 początek starań o pierwszego 👶🏼
    08.2022 badania nasienia - 0% plemników o prawidłowej budowie, słaba ruchliwość, AMH 10,3
    08.2022 szczęśliwy cykl 🍀
    09.09.2022 ⏸️
    12.09 beta 68
    14.09 beta 196
    26.09.2022 mamy ❤️ 6+1tc
    13.12.2022 zdrowy chłopiec 🩵
    04.05.2023 Julian jest z Nami (37+4)

06.2024 starania o drugiego 👶🏼
    10.02.2025 Klinika Bocian Gdańsk
    28.02.2025 HSG (niedrożny lewy jajowód)
    *większość owulacji po lewej stronie*

07.05.2025 pierwsza IUI ❌
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo współczuję, że trafiacie na takich lekarzy 😞
    Czasem mam wrażenie, że robią wydatki na odwal się. Ja też na różnych trafiałam. Mam nadzieję, że tym razem trafię na kogoś konkretnego, kto będzie chciał pomóc. Wam też tego życzę 😘

aannddzzia, Lily1234, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023
    Leczenie w klinice od 10.2024

Jajowody drożne ✅
    AMH 5,20 ✅

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
    26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)

12.05 ➡️ spotkanie kwalifikacyjne IVF ✅
    28.05 ➡️ spotkanie z lekarzem 📝🤞🏻
  • aannddzzia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    U mnie jest dokładnie to samo, że co wizytę w sumie był inny lekarz, bo ta moja cała prowadząca to albo urlop, albo po prostu nie zgrywały się terminy. Jedna wizyta ostatnio trwała 4 minuty, dosłownie. Weszłam, rozebrałam się, sprawdziła pęcherzyk i skwitowała „no cóż, znowu lewa strona, może za miesiąc się uda”. Po czym przepisała mi zastrzyk na pęknięcie tego pęcherzyka, bo istnieje cień szansy na to, że jajeczko z lewego jajnika przechwyci prawy jajowód(?). Dramat. Już mam takie ciśnienie na tych lekarzy, że serio, postanowiłam, że w tym cyklu nie wezmę tych leków. Trudno. Najwyżej go zmarnuje, bo się okaże, że znowu nie ma żadnego pęcherzyka.

Współczuje Wam dziewczyny, że też zmagacie się z takim szambem w tych klinikach… 😢
    Lekarze powinni być naszym wsparciem i powinno ich obchodzić to co się dzieje i jak zrobić żeby było dobrze a nie traktowanie przedmiotowe 🙄

Lily1234, Daga121222 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI
  • Samaki Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część!
    Obserwuje całe forum już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć. Jestem po pierwszej inseminacji 7.05. Widziałam, że kilka z Was też miało zabieg tego samego dnia. Obserwowałam co u Was i trzymałam kciuki za każdą. Nam niestety się nie udało. Próbujemy jeszcze raz. Właśnie mam kolejny pierwszy dzień z letrozolem. A jak u Was? Podchodzicie znów do zabiegu? Jeżeli tak, to który raz? Jeżeli nie, to odpuszczacie na razie czy szykujecie się do in vitro?
    Ściskam Was mocno i nadal trzymam kciuki żeby w końcu się udało! 💪🏼

Monika1992 lubi tę wiadomość

• Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Część!
    Obserwuje całe forum już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć. Jestem po pierwszej inseminacji 7.05. Widziałam, że kilka z Was też miało zabieg tego samego dnia. Obserwowałam co u Was i trzymałam kciuki za każdą. Nam niestety się nie udało. Próbujemy jeszcze raz. Właśnie mam kolejny pierwszy dzień z letrozolem. A jak u Was? Podchodzicie znów do zabiegu? Jeżeli tak, to który raz? Jeżeli nie, to odpuszczacie na razie czy szykujecie się do in vitro?

Witaj na naszej grupie :) właśnie dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę lametty w tym cyklu i ostatnią z opakowania więc to ewidentnie ostatnia IUI ;) w czwartek kontrola i mam nadzieję ostatnia IUI przed podejściem do IVF

On & Ona 30 lat

• Samaki Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Witaj na naszej grupie :) właśnie dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę lametty w tym cyklu i ostatnią z opakowania więc to ewidentnie ostatnia IUI ;) w czwartek kontrola i mam nadzieję ostatnia IUI przed podejściem do IVF

Trzymam kciuki, aby tym razem się udało! Które to podejście jeśli mogę zapytać?
    Czy czujesz się dobrze po lamettcie? U mnie pierwsze 2 dni to jakbym miała kaca 😅.
    Widzę, że staramy się tyle samo czasu. Wrzesień 2023 😊
    Ja mam monitoring zaplanowany na 2 czerwca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:31

• Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu jednak nie robimy inseminacji, mamy w tym czasie wyjazdowe wesele na tygodniu :( miesiączka przyszła 3 dni wcześniej, i już jest inaczej cykl. Ale myślę,że będzie aromek i monitoring i ewentualnie zastrzyk w klinice gdzie będzie wesele, bo w sumie co mam do stracenia? Nic

Lily1234, Daga121222, Samaki lubią tę wiadomość

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Agaat Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam zrobić betę. Nie mam wielkich nadziei, bo nie mam totalnie żadnych objawów, oprócz plamienia w 7 dpo, które raczej były pozostałością po plamieniach zaraz po IUI.

Trzymam za Was kciuki w kolejnym cyklu Dziewczyny! 😊

Kwiecista94, Samaki lubią tę wiadomość

Starania od sierpnia 2023
    🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

AMH: 1,74
    HSG ✅ oba jajowody drożne
    Lekko obniżona ruchliwość plemników
    Reszta w normie
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

16.05.25 r. I IUI (letrozol+ovitrelle)
  • anett13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u wielu z Was pod górkę w tym cyklu. U mnie tak samo, miałam mieć IUI jutro, ale Kolnica wyznaczyła termin na godz występu w przedszkolu moich córek i staramy się naturalnie. Ale o tak wydaje mi się że ta IUI powinna być wczoraj a nie w poniedziałek. W piątek i wczoraj miałam klucie, więc buka owulacja a dziś już cisza… myślicie, że jest sens dziś coś działać 😏

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- ?.05.2025
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Trzymam kciuki, aby tym razem się udało! Które to podejście jeśli mogę zapytać?
    Czy czujesz się dobrze po lamettcie? U mnie pierwsze 2 dni to jakbym miała kaca 😅.
    Widzę, że staramy się tyle samo czasu. Wrzesień 2023 😊
    Ja mam monitoring zaplanowany na 2 czerwca :)

Trzecie :) mimo stymulacji praktycznie co miesiąc tylko dwa razy udało nam się podejść do IUI. Lamettę znoszę bardzo dobrze i działa jak trzeba (mam PCOS a pęcherzyk po niej rośnie). No ale i tak nie udaje nam się póki co zajść w ciążę 😔

Samaki lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

• Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    Ja jutro mam zrobić betę. Nie mam wielkich nadziei, bo nie mam totalnie żadnych objawów, oprócz plamienia w 7 dpo, które raczej były pozostałością po plamieniach zaraz po IUI.

Kto wie, w końcu testujesz się w dzień matki 😉 trzymam kciuki 🤞

Agaat lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

• Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Widzę, że u wielu z Was pod górkę w tym cyklu. U mnie tak samo, miałam mieć IUI jutro, ale Kolnica wyznaczyła termin na godz występu w przedszkolu moich córek i staramy się naturalnie. Ale o tak wydaje mi się że ta IUI powinna być wczoraj a nie w poniedziałek. W piątek i wczoraj miałam klucie, więc buka owulacja a dziś już cisza… myślicie, że jest sens dziś coś działać 😏

Czemu nie? ;) a może masz szansę umówić się chociaż do swojego gina żeby potwierdził czy już pękł pęcherzyk czy jeszcze nie? :)

On & Ona 30 lat

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Część!
    Hej 🌷 ja też 7.05 pierwsza iui i odpuszczam szykuje się do ivf. Czytam, oglądam, nastawiam się.

Kwiecista no i tak to jest z tymi cyklami wiecznie się coś rozjeżdża.

Fiołek a ginekolog już nie naciska na te 6 prób ?

Anett zawsze jest sens działać !

Samaki lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
  • anett13 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację❤️ ale wiecie tak mnie to totalnie rozwaliło, że u mnie w klinice jest tyle zabiegów, że nie ma szans zmienić godziny i cykl właściwie zmarnowany 😔

No, ale cóż… w czerwcu robię drożność żeby sprawdzić czy jest sens się dalej faszerować lekami.

W lipcu mam nadzieję podejść już na 100%

Ola8999 lubi tę wiadomość

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- ?.05.2025
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Część!
    Witamy Cię na grupie! 😇
    Trzymam kciuki by za drugim razem Wam się udało 🍀
    My odpuściliśmy po drugim razie i będziemy podchodzić od in vitro 🙂

Samaki lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Jajowody drożne ✅
    AMH 5,20 ✅

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

• Monika1992 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Część!

Hej ! Hej ! :-)
    Będę podchodzić drugi raz, pierwszy mialam 9 maja ale nieudany. Jestem na clostilbegyt, jeżeli doktor wyrazi zgodę po tej inseminacji na in vitro to będziemy podchodzić, ale zobaczymy, bo na początku mówiła o conajmniej 3 podejściach, a po pierwszej iui jak zapytałam o rozpisanie kolejnego cyklu w razie niepowodzenia to się zdziwiła, że będziemy jeszcze próbować 🙉🤔🫣

Samaki lubi tę wiadomość

🧑 '92
    👱‍♀️ '92

Starania od końca 2023
    AMH 3.62
    Drożność prawy ✅️
    Lewy udrożniony

Marzec 2024- ⏸️ biochem.
    Luty 2025-⏸️ biochem.

Kwiecień 2025 starania z pomocą medyczną.

9.05.2025 - 1 IUI ( clostilbegyt +bemfola +zivafert) ❌️
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

Trzymam kciuki i koniecznie daj nam jutro znać 😊

Agaat lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Jajowody drożne ✅
    AMH 5,20 ✅

Parametry nasienia ✅
    Aglutynacja (III) ❌

‹‹ 72 73 74 75 76
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ