*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciukasy🤞🤞🤞🤞 ja miałam tydzień temu i głowa szaleje 😂😂😂😂AaylaSecura wrote:U nas już po drugiej ☺️ dzisiaj miałam kontrolę i P. Doktor stwierdziła, że nie ma sensu robić więcej i jeśli teraz nie ma ciąży to zaprasza na wizytę do kwalifikacji do invitro.31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Choinka123 wrote:Trzymam kciukasy🤞🤞🤞🤞 ja miałam tydzień temu i głowa szaleje 😂😂😂😂
W takim razie też trzymamy za was 🤞🏻🤞🏻
Która to już wasza? Tez druga?GYNCENTRUM Bielsko-Biała -> Katowice
👱🏻♀️ 31 lat
AMH -
2025- 0,82
2026 - 1,85
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
⏳Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego - czekam na wizytę u hematologa i imnunologa
🧔🏻36 lat
Morfologia - 5%
🦠Dwumiesięczna walka z bakteriami w nasieniu za nami 💪🏻
28.11 - I IUI🤞 -> ❌❌
Lametta+Miovelia NAC ➡️ progesteron besins
24.02 - II IUI OSTATNIA🤞🏻 -> ❌❌
Lametta+Miovelia NAC➡️ progesteron besins+ Estrofen+ Neoparin
I IVF
24.03 - suplementacja: Oxigravide, Prenacare start, Testavan testosteron, Omega 3, DHA, wit. D, wit. PP 200, Ovulastan Forte -
Tak, też drugaAaylaSecura wrote:W takim razie też trzymamy za was 🤞🏻🤞🏻
Która to już wasza? Tez druga?31 & 35
▪️ Drożności -OK
▪️STYMULACJE
▪️03.26 IUI- trzecia
Jak tam u was? Udało się?Choinka123 wrote:Tak, też druga
GYNCENTRUM Bielsko-Biała -> Katowice
👱🏻♀️ 31 lat
AMH -
2025- 0,82
2026 - 1,85
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
⏳Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego - czekam na wizytę u hematologa i imnunologa
🧔🏻36 lat
Morfologia - 5%
28.11 - I IUI🤞 -> ❌❌
I IVF
24.03 - suplementacja: Oxigravide, Prenacare start, Testavan testosteron, Omega 3, DHA, wit. D, wit. PP 200, Ovulastan Forte -
Niestety nie 😥AaylaSecura wrote:Jak tam u was? Udało się?
31 & 35
▪️ Drożności -OK
▪️STYMULACJE
▪️03.26 IUI- trzecia
Bardzo mi przykro 😢 tulę 🫶🏻Choinka123 wrote:Niestety nie 😥
Jaki macie plan, co dalej?
U nas też nie wyszło 🤷🏻♀️ ale jestem dobrej myśli.GYNCENTRUM Bielsko-Biała -> Katowice
👱🏻♀️ 31 lat
AMH -
2025- 0,82
2026 - 1,85
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
🧔🏻36 lat
Morfologia - 5%
28.11 - I IUI🤞 -> ❌❌
I IVF
Choinko, Aayla - przykro mi...Choinka123 wrote:Niestety nie 😥
Jakie plany teraz?Ona:32
AMH: 1.4-> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Cześć! Wracam do wątku po przerwie, choć póki co nadal jeszcze sama stymulacja (zagapiłam się z wymazami, może w kolejnym cyklu uda się zrobić IUI). Po ciąży pozamacicznej byłam hormonalnie rozwalona - widać to było w cyklach (owulacja jakby chciała a nie mogła), na twarzy (trądzik kosmos) i w samopoczuciu. Myślę że to przez ciążę, ale też gorszy czas, dużo mniej ruchu itd.
Wróciliśmy do stymulacji z początkiem roku, najpierw u nowego lekarza u którego w sumie byłam w innej sprawie, który dał mi podwójną dawkę letrozolu, potem estrofem na pogrubienie endometrium, ovitrelle i progesteron po owulacji po którym czułam się KOSZMARNIE. Słabo zadziałało (późna owulacja, jak moje naturalne cykle przed ciążą).
Wróciłam do poradni, tam dostałam standardową pojedynczą dawkę, efekt praktycznie identyczny jak z podwójną dawką i całymi tymi mecyjami i dodatkowymi lekami (endometrium samo ładnie urosło).
Przez to że tak późno mi te owulacje wypadają, lekarz powiedział że możemy spróbować znowu podwójną dawkę JAK CHCĘ. Strasznie nie lubię, kiedy lekarze pozostawiają mi decyzję o leczeniu, nie mówiąc co wg nich, zgodnie z ich doświadczeniem, byłoby najlepsze. Mam sobie sama wylosować. No ale mniejsza z tym...
Brałam tą podwójną dawkę... No i wyrosło 5 pęcherzyków. To znaczy w 10. dniu 5 było ponad 10mm. Dziś w 12. dniu w jednym jajniku 18mm, w drugim 15 i 13mm. Wychodzi na to że jednak niepotrzebnie brałam podwójną dawkę - robiłam na początku cyklu badanie hormonów i wygląda na to, że wróciłam do normy, a nawet lepiej (LH/FSH 1.2 - chyba nie miałam nigdy tak dobrego wyniku). Ehh no cóż, za dwa dni idę znowu, ale obawiam się, że tych pęcherzyków będzie za dużo. Czy któraś z Was miała taką sytuację i te pozostałe pęcherzyki się "wstrzymały"? Obawiam się że też urosną i ten cykl pójdzie do kosza... No trudno, zobaczymy...👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - powrót do stymulacji letrozolem
2026.03.27 - beta 24,75
2026.03.29 - beta 100.8 👀 -
Dziękuję 🫶🏻 chodź przyznam, że nie liczyłam, że coś z tego będzie więc nie ma też rozczarowania.Jupiter wrote:Choinko, Aayla - przykro mi...
Jakie plany teraz?
Jedziemy końcem marca do kliniki i już wypełniamy dokumenty kwalifikacyjne do invitro. Bardzo się cieszę, jakoś mam przeczucie, że to będzie właśnie ten właściwy krok w kierunku naszych starań.
A jak u ciebie? Była już jakaś inseminacja? ☺️GYNCENTRUM Bielsko-Biała -> Katowice
👱🏻♀️ 31 lat
AMH -
2025- 0,82
2026 - 1,85
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
🧔🏻36 lat
Morfologia - 5%
28.11 - I IUI🤞 -> ❌❌
I IVF
Peachy wrote:Cześć! Wracam do wątku po przerwie, choć póki co nadal jeszcze sama stymulacja (zagapiłam się z wymazami, może w kolejnym cyklu uda się zrobić IUI). Po ciąży pozamacicznej byłam hormonalnie rozwalona - widać to było w cyklach (owulacja jakby chciała a nie mogła), na twarzy (trądzik kosmos) i w samopoczuciu. Myślę że to przez ciążę, ale też gorszy czas, dużo mniej ruchu itd.
Wróciliśmy do stymulacji z początkiem roku, najpierw u nowego lekarza u którego w sumie byłam w innej sprawie, który dał mi podwójną dawkę letrozolu, potem estrofem na pogrubienie endometrium, ovitrelle i progesteron po owulacji po którym czułam się KOSZMARNIE. Słabo zadziałało (późna owulacja, jak moje naturalne cykle przed ciążą).
Wróciłam do poradni, tam dostałam standardową pojedynczą dawkę, efekt praktycznie identyczny jak z podwójną dawką i całymi tymi mecyjami i dodatkowymi lekami (endometrium samo ładnie urosło).
Przez to że tak późno mi te owulacje wypadają, lekarz powiedział że możemy spróbować znowu podwójną dawkę JAK CHCĘ. Strasznie nie lubię, kiedy lekarze pozostawiają mi decyzję o leczeniu, nie mówiąc co wg nich, zgodnie z ich doświadczeniem, byłoby najlepsze. Mam sobie sama wylosować. No ale mniejsza z tym...
Brałam tą podwójną dawkę... No i wyrosło 5 pęcherzyków. To znaczy w 10. dniu 5 było ponad 10mm. Dziś w 12. dniu w jednym jajniku 18mm, w drugim 15 i 13mm. Wychodzi na to że jednak niepotrzebnie brałam podwójną dawkę - robiłam na początku cyklu badanie hormonów i wygląda na to, że wróciłam do normy, a nawet lepiej (LH/FSH 1.2 - chyba nie miałam nigdy tak dobrego wyniku). Ehh no cóż, za dwa dni idę znowu, ale obawiam się, że tych pęcherzyków będzie za dużo. Czy któraś z Was miała taką sytuację i te pozostałe pęcherzyki się "wstrzymały"? Obawiam się że też urosną i ten cykl pójdzie do kosza... No trudno, zobaczymy...
Hejo 🖐️
O rany. Naprawdę lekarz robi ci zawirowania w organizmie? A myślałaś aby pójść do innego - po kontr opinie? Słabo, że kazał ci decydować, przecież t on jest specjalistą a nie ty.
Tak mnie zastanawia czy przy takiej ilości pęcherzyków wszystkie zdążą urosnąć?
Peachy lubi tę wiadomość
GYNCENTRUM Bielsko-Biała -> Katowice
👱🏻♀️ 31 lat
AMH -
2025- 0,82
2026 - 1,85
Jajowody - drożne
Pozostałe wyniki badań☑️
🧔🏻36 lat
Morfologia - 5%
28.11 - I IUI🤞 -> ❌❌
I IVF
W poradni nie mam kontroli nad tym kto się trafi w danym dniu niestety 🙈 Nie było też za bardzo czasu, bo był trzeci dzień cyklu i trzeba było brać. A do tego pierwszego u którego byłam prywatnie póki co nie wracam.AaylaSecura wrote:Hejo 🖐️
O rany. Naprawdę lekarz robi ci zawirowania w organizmie? A myślałaś aby pójść do innego - po kontr opinie? Słabo, że kazał ci decydować, przecież t on jest specjalistą a nie ty.
Tak mnie zastanawia czy przy takiej ilości pęcherzyków wszystkie zdążą urosnąć?
Dzisiaj w monitoringu w jednym jajniku 18mm, w drugim 19 (nie wiem jak z resztą, ale zrozumiałam że jednak wypadły z gry), więc lekarz dał zielone światło. 😄
Widzę że jest nowy wątek, to może się przeniesiemy tam 😄👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 -> 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - powrót do stymulacji letrozolem
2026.03.27 - beta 24,75
2026.03.29 - beta 100.8 👀 -