*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaat wrote:Dzięki za trzymanie kciuków Dziewczyny! 🫶🏻
Niestety, beta 0,47 😞 Więc walczymy dalej!Lily1234 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌ -
Niestety, beta 0,47 😞 Więc walczymy dalej!
🫂 przykro, ale jeszcze będzie pięknie!🌞
Agaat lubi tę wiadomość
🧑 '92
👱♀️ '92
Starania od końca 2023
AMH 3.62
Drożność prawy ✅️
Lewy udrożniony
Marzec 2024- ⏸️ biochem.
Luty 2025-⏸️ biochem.
Kwiecień 2025 starania z pomocą medyczną.
9.05.2025 - 1 IUI ( clostilbegyt +bemfola +zivafert) ❌️ -
Sylaada wrote:Śmiałam się do narzeczonego, że jak nam się wreszcie uda to na starcie to będzie niesamowicie "dofinansowane" dziecko. Ile my już pieniędzy wydaliśmy to tylko Wy wszystkie tu na forum możecie zrozumieć 😉 Całe szczęście AMH na razie ok, za to u mnie endometrium słabe. Odkąd robię monitoring nie miałam więcej niż niecałe 9 mm. Ostatnio bez wsparcia 7,5 po owulacji. Niby norma, ale tak sunie dolna granica, że mnie to martwi. Dlatego pierwszy monitoring teraz robię już jutro 7dc, aby w razie co zareagować wcześniej. Być może jakimś lekiem na przyrost..
Agaat 🫂 trzymaj sięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 14:23
aannddzzia, Agaat, Sylaada lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm -
Ja byłam dzisiaj na kontroli czy pęcherzyk pękł i pękł chociaż tyle dobrego 😊 mam już rozpisana stymulacje na następny cykl moja Pani doktor chce celować teraz w dwa pęcherzyki do inseminacji zobaczymy czy się uda . Mam nadzieje że to będzie ostatnie podejście i zaproponuje invitro
Ola8999, Lily1234, Monika1992, Samaki, Kwiecista94, Sylaada lubią tę wiadomość
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌ -
Tulę 🫂🫂Agaat lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie
Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
8.07 - podpisanie dokumentów IVF -
tulę 🫂Agaat lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌ -
Wszystkim przyszłym mamusiom, życzę doczekania swojego szczęścia w 2026 roku.
Samaki, Lily1234, Monika1992, Kwiecista94, aannddzzia, Agaat, Ola8999 lubią tę wiadomość
Ja 37 on 36
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
V IUI- starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌ -
Ogromnie w to wierzę Dziewczyny! 😁🥰 Przyszły rok jest nasz! 😎
Samaki, Lily1234, Nat@laa, Monika1992, Ola8999 lubią tę wiadomość
Starania od sierpnia 2023
🧔♂️ 35
👩🦰 30
AMH: 1,74
HSG ✅ oba jajowody drożne
Lekko obniżona ruchliwość plemników
Reszta w normie
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
?.06.25 r. II IUI (letrozol) -
Agaat widzę, że brałaś letrozol? Jak go znosisz? Ja nie czuje się po nim najlepiej. W poprzednim cyklu dwa pierwsze dni, to jakbym miała kaca, nastrój okropny w porywach do znośnego, brak mocy jakby ktoś mnie walcem rozjechał i senność. I tak cały dzień. Od trzeciego dnia w miarę. Trochę spadek energii, ale po kilku godzinach było ok. A w tym cyklu 2 dni jak na kacu, trzeci dzień wcale nie lepszy od poprzednich 🥴. Dopiero wieczorem się stabilizuję. Jaka dawkę dostałaś? Ja mam 2,5mg (1 tabletka dziennie)
-
Samaki wrote:Agaat widzę, że brałaś letrozol? Jak go znosisz? Ja nie czuje się po nim najlepiej. W poprzednim cyklu dwa pierwsze dni, to jakbym miała kaca, nastrój okropny w porywach do znośnego, brak mocy jakby ktoś mnie walcem rozjechał i senność. I tak cały dzień. Od trzeciego dnia w miarę. Trochę spadek energii, ale po kilku godzinach było ok. A w tym cyklu 2 dni jak na kacu, trzeci dzień wcale nie lepszy od poprzednich 🥴. Dopiero wieczorem się stabilizuję. Jaka dawkę dostałaś? Ja mam 2,5mg (1 tabletka dziennie)
również nie czuje się najlepiej na tym leku, tzn. fizycznie jest nawet ok ale emocjonalnie rozchwiana jestem strasznie. W tym cyklu biorę po 2 tabletki, to moja 3 stymulacja.
Samaki lubi tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015 -
Nat@laa wrote:Pozwolę się wtrącić
również nie czuje się najlepiej na tym leku, tzn. fizycznie jest nawet ok ale emocjonalnie rozchwiana jestem strasznie. W tym cyklu biorę po 2 tabletki, to moja 3 stymulacja.
-
Samaki wrote:Oo, czyli normalna sprawa. Kurcze, to ja po 2 po ścianach bym chyba chodziła 😅
w którym dniu cyklu jesteś ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 11:23
Samaki lubi tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015 -
Nat@laa wrote:Też mi sie tak wydawało, kiedy na początku przy jednej tabletce czułam się tak okropnie a dziewczyny pisały , że biorą po dwie a czasem więcej tabletek ( ale organizm się chyba przyzwyczaja). przy pierwszej inseminacji miałam dwa dojrzałe pęcherzyki, przy drugiej jeden i teraz znowu celujemy w dwa, stąd zwiększona dawka leku
w którym dniu cyklu jesteś ?
do 7 dnia biorę tabletki. A uderzenia gorąca też masz? U mnie na zmianę raz gorąco, raz zimno, raz normalnie 😅
-
Samaki wrote:Agaat widzę, że brałaś letrozol? Jak go znosisz? Ja nie czuje się po nim najlepiej. W poprzednim cyklu dwa pierwsze dni, to jakbym miała kaca, nastrój okropny w porywach do znośnego, brak mocy jakby ktoś mnie walcem rozjechał i senność. I tak cały dzień. Od trzeciego dnia w miarę. Trochę spadek energii, ale po kilku godzinach było ok. A w tym cyklu 2 dni jak na kacu, trzeci dzień wcale nie lepszy od poprzednich 🥴. Dopiero wieczorem się stabilizuję. Jaka dawkę dostałaś? Ja mam 2,5mg (1 tabletka dziennie)
U mnie niestety było podobnie… Mam taką samą dawkę, jak Ty i głównie dokuczało mi permanentne uczucie gorąca, rozchwianie emocjonalne i senność, ale nie było jakoś tragicznie 😄 Dzięki niemu miałam dwa pęcherzyki i estradiol wskazywał na to, że oba aktywne, ale po podaniu ovitrelle progesteron wskazywał, że raczej pękł tylko jeden. Zobaczymy jak w tym cyklu, bo nadal mam brać, bez zmiany dawki.
Samaki lubi tę wiadomość
🧔♂️ 35
👩🦰 30
Reszta w normie
?.06.25 r. II IUI (letrozol) -
Samaki wrote:W 5
do 7 dnia biorę tabletki. A uderzenia gorąca też masz? U mnie na zmianę raz gorąco, raz zimno, raz normalnie 😅
w piątek idę na kontrolne USG i obstawiam w poniedziałek inseminacjie. Uderzenia gorąca i senność zauważyłam przy pierwszej stymulacji teraz hmm… chyba mniej zwracam na to wszystko uwagę
Samaki lubi tę wiadomość
Ja mam monitoring zaplanowany na poniedziałek i nastawiam się na wtorek na zabieg 😊. Ostatnio tak właśnie było z dnia na dzień. Martwi mnie troche to, że tym razem zaczynam 11 dnia. W poprzednim cyklu kontrola była w 10 a 11 już miałam inseminacje. No, ale niedziela jest po drodze i jakby nikt mnie nie przyjmie w klinice żeby sprawdzić co tam wyhodowałam 😅. Mam nadzieje, że wszystko będzie jak trzeba 🤞🏼.
-
Samaki wrote:Ja mam monitoring zaplanowany na poniedziałek i nastawiam się na wtorek na zabieg 😊. Ostatnio tak właśnie było z dnia na dzień. Martwi mnie troche to, że tym razem zaczynam 11 dnia. W poprzednim cyklu kontrola była w 10 a 11 już miałam inseminacje. No, ale niedziela jest po drodze i jakby nikt mnie nie przyjmie w klinice żeby sprawdzić co tam wyhodowałam 😅. Mam nadzieje, że wszystko będzie jak trzeba 🤞🏼.
Trzymam kciuki! Przy 26-27 dniowych cyklach miałam inseminacje 12 dc, więc myślę, że u Ciebie kontrola 11 dc będzie ok 😊
Samaki lubi tę wiadomość
🧔♂️ 35
👩🦰 30
Reszta w normie
?.06.25 r. II IUI (letrozol)