X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:
    Dzięki za trzymanie kciuków Dziewczyny! 🫶🏻

Niestety, beta 0,47 😞 Więc walczymy dalej!
    Przykro mi 😞

Lily1234 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
  • Monika1992 Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

🫂 przykro, ale jeszcze będzie pięknie!🌞

Agaat lubi tę wiadomość

🧑 '92
    👱‍♀️ '92

Starania od końca 2023
    AMH 3.62
    Drożność prawy ✅️
    Lewy udrożniony

Marzec 2024- ⏸️ biochem.
    Luty 2025-⏸️ biochem.

Kwiecień 2025 starania z pomocą medyczną.

9.05.2025 - 1 IUI ( clostilbegyt +bemfola +zivafert) ❌️
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Śmiałam się do narzeczonego, że jak nam się wreszcie uda to na starcie to będzie niesamowicie "dofinansowane" dziecko. Ile my już pieniędzy wydaliśmy to tylko Wy wszystkie tu na forum możecie zrozumieć 😉 Całe szczęście AMH na razie ok, za to u mnie endometrium słabe. Odkąd robię monitoring nie miałam więcej niż niecałe 9 mm. Ostatnio bez wsparcia 7,5 po owulacji. Niby norma, ale tak sunie dolna granica, że mnie to martwi. Dlatego pierwszy monitoring teraz robię już jutro 7dc, aby w razie co zareagować wcześniej. Być może jakimś lekiem na przyrost..
    Ja taka samo Endo 7-8mm, ostatnio po leku 9mm bo pierwszy raz gin zwróciła uwagę że coś za małe 😏. Teraz pije polecamy sok z granata ale w sumie nie wybieram się na monitoring więc nie wiem czy da efekt 💩 chociaż w sumie może skoczę na jakieś USG w przyszłym tygodniu z ciekawości jak mi się uda na pakiet z pracy za darmoszke.

Agaat 🫂 trzymaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 14:23

aannddzzia, Agaat, Sylaada lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
  • aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj na kontroli czy pęcherzyk pękł i pękł chociaż tyle dobrego 😊 mam już rozpisana stymulacje na następny cykl moja Pani doktor chce celować teraz w dwa pęcherzyki do inseminacji zobaczymy czy się uda . Mam nadzieje że to będzie ostatnie podejście i zaproponuje invitro

Ola8999, Lily1234, Monika1992, Samaki, Kwiecista94, Sylaada lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

Tulę 🫂🫂

Agaat lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
    8.07 - podpisanie dokumentów IVF
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

😔 Szkoda...Ściskam mocno!

Agaat lubi tę wiadomość

• kitka_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

tulę 🫂

Agaat lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za rok w ten dzień wszystkie już będziemy tulić albo mieć w brzuszku ❤️tego nam życzę w ten dzień!

Samaki, Lily1234, Monika1992, aannddzzia, Agaat, Daga121222, Ola8999 lubią tę wiadomość

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim przyszłym mamusiom, życzę doczekania swojego szczęścia w 2026 roku.

Samaki, Lily1234, Monika1992, Kwiecista94, aannddzzia, Agaat, Ola8999 lubią tę wiadomość

Ja 37 on 36

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 26 maja, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojaaa! Kwiecista94 i anett13 aż się wzruszyłam! Dołączam się do życzeń dla nas wszystkich. ❤️❤️❤️

anett13, Lily1234, Monika1992, Kwiecista94, aannddzzia, Agaat, Ola8999 lubią tę wiadomość

• Agaat Znajoma

Wysłany: 27 maja, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogromnie w to wierzę Dziewczyny! 😁🥰 Przyszły rok jest nasz! 😎

Samaki, Lily1234, Nat@laa, Monika1992, Ola8999 lubią tę wiadomość

Starania od sierpnia 2023
    🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

AMH: 1,74
    HSG ✅ oba jajowody drożne
    Lekko obniżona ruchliwość plemników
    Reszta w normie
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
    ?.06.25 r. II IUI (letrozol)
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 27 maja, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat widzę, że brałaś letrozol? Jak go znosisz? Ja nie czuje się po nim najlepiej. W poprzednim cyklu dwa pierwsze dni, to jakbym miała kaca, nastrój okropny w porywach do znośnego, brak mocy jakby ktoś mnie walcem rozjechał i senność. I tak cały dzień. Od trzeciego dnia w miarę. Trochę spadek energii, ale po kilku godzinach było ok. A w tym cyklu 2 dni jak na kacu, trzeci dzień wcale nie lepszy od poprzednich 🥴. Dopiero wieczorem się stabilizuję. Jaka dawkę dostałaś? Ja mam 2,5mg (1 tabletka dziennie)

• Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Agaat widzę, że brałaś letrozol? Jak go znosisz? Ja nie czuje się po nim najlepiej. W poprzednim cyklu dwa pierwsze dni, to jakbym miała kaca, nastrój okropny w porywach do znośnego, brak mocy jakby ktoś mnie walcem rozjechał i senność. I tak cały dzień. Od trzeciego dnia w miarę. Trochę spadek energii, ale po kilku godzinach było ok. A w tym cyklu 2 dni jak na kacu, trzeci dzień wcale nie lepszy od poprzednich 🥴. Dopiero wieczorem się stabilizuję. Jaka dawkę dostałaś? Ja mam 2,5mg (1 tabletka dziennie)
    Pozwolę się wtrącić :) również nie czuje się najlepiej na tym leku, tzn. fizycznie jest nawet ok ale emocjonalnie rozchwiana jestem strasznie. W tym cyklu biorę po 2 tabletki, to moja 3 stymulacja.

Samaki lubi tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 27 maja, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Pozwolę się wtrącić :) również nie czuje się najlepiej na tym leku, tzn. fizycznie jest nawet ok ale emocjonalnie rozchwiana jestem strasznie. W tym cyklu biorę po 2 tabletki, to moja 3 stymulacja.
    Oo, czyli normalna sprawa. Kurcze, to ja po 2 po ścianach bym chyba chodziła 😅

• Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Oo, czyli normalna sprawa. Kurcze, to ja po 2 po ścianach bym chyba chodziła 😅
    Też mi sie tak wydawało, kiedy na początku przy jednej tabletce czułam się tak okropnie a dziewczyny pisały , że biorą po dwie a czasem więcej tabletek ( ale organizm się chyba przyzwyczaja). przy pierwszej inseminacji miałam dwa dojrzałe pęcherzyki, przy drugiej jeden i teraz znowu celujemy w dwa, stąd zwiększona dawka leku :) w którym dniu cyklu jesteś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 11:23

Samaki lubi tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 27 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Też mi sie tak wydawało, kiedy na początku przy jednej tabletce czułam się tak okropnie a dziewczyny pisały , że biorą po dwie a czasem więcej tabletek ( ale organizm się chyba przyzwyczaja). przy pierwszej inseminacji miałam dwa dojrzałe pęcherzyki, przy drugiej jeden i teraz znowu celujemy w dwa, stąd zwiększona dawka leku :) w którym dniu cyklu jesteś ?
    W 5 :) do 7 dnia biorę tabletki. A uderzenia gorąca też masz? U mnie na zmianę raz gorąco, raz zimno, raz normalnie 😅

• Agaat Znajoma

Wysłany: 27 maja, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:

U mnie niestety było podobnie… Mam taką samą dawkę, jak Ty i głównie dokuczało mi permanentne uczucie gorąca, rozchwianie emocjonalne i senność, ale nie było jakoś tragicznie 😄 Dzięki niemu miałam dwa pęcherzyki i estradiol wskazywał na to, że oba aktywne, ale po podaniu ovitrelle progesteron wskazywał, że raczej pękł tylko jeden. Zobaczymy jak w tym cyklu, bo nadal mam brać, bez zmiany dawki.

Samaki lubi tę wiadomość

🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

Reszta w normie

• Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    W 5 :) do 7 dnia biorę tabletki. A uderzenia gorąca też masz? U mnie na zmianę raz gorąco, raz zimno, raz normalnie 😅
    To ja jestem w 6 :) w piątek idę na kontrolne USG i obstawiam w poniedziałek inseminacjie. Uderzenia gorąca i senność zauważyłam przy pierwszej stymulacji teraz hmm… chyba mniej zwracam na to wszystko uwagę :)

Samaki lubi tę wiadomość

• Samaki Koleżanka

Wysłany: 27 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitoring zaplanowany na poniedziałek i nastawiam się na wtorek na zabieg 😊. Ostatnio tak właśnie było z dnia na dzień. Martwi mnie troche to, że tym razem zaczynam 11 dnia. W poprzednim cyklu kontrola była w 10 a 11 już miałam inseminacje. No, ale niedziela jest po drodze i jakby nikt mnie nie przyjmie w klinice żeby sprawdzić co tam wyhodowałam 😅. Mam nadzieje, że wszystko będzie jak trzeba 🤞🏼.

• Agaat Znajoma

Wysłany: 27 maja, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Ja mam monitoring zaplanowany na poniedziałek i nastawiam się na wtorek na zabieg 😊. Ostatnio tak właśnie było z dnia na dzień. Martwi mnie troche to, że tym razem zaczynam 11 dnia. W poprzednim cyklu kontrola była w 10 a 11 już miałam inseminacje. No, ale niedziela jest po drodze i jakby nikt mnie nie przyjmie w klinice żeby sprawdzić co tam wyhodowałam 😅. Mam nadzieje, że wszystko będzie jak trzeba 🤞🏼.

Trzymam kciuki! Przy 26-27 dniowych cyklach miałam inseminacje 12 dc, więc myślę, że u Ciebie kontrola 11 dc będzie ok 😊

Samaki lubi tę wiadomość

🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

Reszta w normie

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ