*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Agaat wrote:Ja jutro mam zrobić betę. Nie mam wielkich nadziei, bo nie mam totalnie żadnych objawów, oprócz plamienia w 7 dpo, które raczej były pozostałością po plamieniach zaraz po IUI.
Trzymam za Was kciuki w kolejnym cyklu Dziewczyny! 😊
Często słyszałam od koleżanek, że nie miały żadnych objawów na początkudopiero w kolejnych tygodniach albo nawet i w drugim miesiącu. Trzymam za Ciebie kciuki 🤞🏼 sama będę sprawdzać betę w piątek
Ola8999, Agaat lubią tę wiadomość
-
Samaki wrote:Część!
Obserwuje całe forum już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć. Jestem po pierwszej inseminacji 7.05. Widziałam, że kilka z Was też miało zabieg tego samego dnia. Obserwowałam co u Was i trzymałam kciuki za każdą. Nam niestety się nie udało. Próbujemy jeszcze raz. Właśnie mam kolejny pierwszy dzień z letrozolem. A jak u Was? Podchodzicie znów do zabiegu? Jeżeli tak, to który raz? Jeżeli nie, to odpuszczacie na razie czy szykujecie się do in vitro?
Ściskam Was mocno i nadal trzymam kciuki żeby w końcu się udało! 💪🏼
My będziemy, jak się to podejście nie uda, próbować jeszcze raz. Czyli do 4 razy.
Dopiero testuję 6 czerwca, nie wiem jak wytrzymam. Miałam teraz w piątek IUI, nasienie super ponoć. Babka mówiła, że teraz to już NA PEWNO się uda.
Pewnie mnie chciała podnieść na duchu, ale mnie takie paplanie wkurza. Teraz zaczęłam wierzyć, że się uda, test to tylko formalność 😂 no a jak się nie uda? to będę mieć większą załamkę niż zazwyczaj, bo się nastawiłam, że tak to już!
W ogóle początkowo miałam dwa pęcherzyki na prawym jajniku, ale później jeden przestał rosnąć. Szkoda, marzyły mi się bliźniaki 🙃Ola8999, Sylaada, anett13 lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀 -
Agaat wrote:Ja jutro mam zrobić betę. Nie mam wielkich nadziei, bo nie mam totalnie żadnych objawów, oprócz plamienia w 7 dpo, które raczej były pozostałością po plamieniach zaraz po IUI.
Trzymam za Was kciuki w kolejnym cyklu Dziewczyny! 😊Agaat lubi tę wiadomość
-
anett13 wrote:Widzę, że u wielu z Was pod górkę w tym cyklu. U mnie tak samo, miałam mieć IUI jutro, ale Kolnica wyznaczyła termin na godz występu w przedszkolu moich córek i staramy się naturalnie. Ale o tak wydaje mi się że ta IUI powinna być wczoraj a nie w poniedziałek. W piątek i wczoraj miałam klucie, więc buka owulacja a dziś już cisza… myślicie, że jest sens dziś coś działać 😏
anett13 lubi tę wiadomość
-
Monika1992 wrote:Hej ! Hej !
Będę podchodzić drugi raz, pierwszy mialam 9 maja ale nieudany. Jestem na clostilbegyt, jeżeli doktor wyrazi zgodę po tej inseminacji na in vitro to będziemy podchodzić, ale zobaczymy, bo na początku mówiła o conajmniej 3 podejściach, a po pierwszej iui jak zapytałam o rozpisanie kolejnego cyklu w razie niepowodzenia to się zdziwiła, że będziemy jeszcze próbować 🙉🤔🫣Monika1992, Sylaada lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Ola8999 wrote:Hej 🌷 ja też 7.05 pierwsza iui i odpuszczam szykuje się do ivf. Czytam, oglądam, nastawiam się.
Kwiecista no i tak to jest z tymi cyklami wiecznie się coś rozjeżdża.
Fiołek a ginekolog już nie naciska na te 6 prób ?
Anett zawsze jest sens działać !Monika1992 lubi tę wiadomość
-
Daga121222 wrote:Witamy Cię na grupie! 😇
Trzymam kciuki by za drugim razem Wam się udało 🍀
My odpuściliśmy po drugim razie i będziemy podchodzić od in vitro 🙂 -
Monika1992 wrote:Hej ! Hej !
Będę podchodzić drugi raz, pierwszy mialam 9 maja ale nieudany. Jestem na clostilbegyt, jeżeli doktor wyrazi zgodę po tej inseminacji na in vitro to będziemy podchodzić, ale zobaczymy, bo na początku mówiła o conajmniej 3 podejściach, a po pierwszej iui jak zapytałam o rozpisanie kolejnego cyklu w razie niepowodzenia to się zdziwiła, że będziemy jeszcze próbować 🙉🤔🫣
Kurcze, dziewczyny ale mi miło, że tak mnie fajnie przyjelyscie. Od razu jakoś mi tak lepiej, że mam kogoś po drugiej stronie na tym samym wózku ❤️ Dziękuję Wam!Ola8999, Monika1992, Sylaada, anett13 lubią tę wiadomość
-
Samaki mogę zapytać ile macie lat ? Ja tu jedna z najstarszych 😶
Sylaada lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
kitka_ wrote:My będziemy, jak się to podejście nie uda, próbować jeszcze raz. Czyli do 4 razy.
Dopiero testuję 6 czerwca, nie wiem jak wytrzymam. Miałam teraz w piątek IUI, nasienie super ponoć. Babka mówiła, że teraz to już NA PEWNO się uda.
Pewnie mnie chciała podnieść na duchu, ale mnie takie paplanie wkurza. Teraz zaczęłam wierzyć, że się uda, test to tylko formalność 😂 no a jak się nie uda? to będę mieć większą załamkę niż zazwyczaj, bo się nastawiłam, że tak to już!
W ogóle początkowo miałam dwa pęcherzyki na prawym jajniku, ale później jeden przestał rosnąć. Szkoda, marzyły mi się bliźniaki 🙃
U nas też mówili, że wszystko super, że idealne warunki u mnie, u męża super nasienie, a z jakiegoś powodu nie pykło. Czasem sobie myślę, że lepiej żeby już nic nie mówili, bo człowiek się nastawia, a później klops. No, ale w końcu musi się udać, co nie 😁. To jest test na cierpliwość 😅Monika1992, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Samaki wrote:A to ciekawe. Najpierw mówi o 3 a później zaskoczona, że chcecie druga 😅. Trzymam kciuki za pozytywny wynik po drugiej 💪🏼
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:12
Samaki lubi tę wiadomość
🧑 '92
👱♀️ '92
Starania od końca 2023
AMH 3.62
Drożność prawy ✅️
Lewy udrożniony
Marzec 2024- ⏸️ biochem.
Luty 2025-⏸️ biochem.
Kwiecień 2025 starania z pomocą medyczną.
9.05.2025 - 1 IUI ( clostilbegyt +bemfola +zivafert) ❌️ -
kitka_ wrote:My będziemy, jak się to podejście nie uda, próbować jeszcze raz. Czyli do 4 razy.
W ogóle początkowo miałam dwa pęcherzyki na prawym jajniku, ale później jeden przestał rosnąć. Szkoda, marzyły mi się bliźniaki 🙃
👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI -
aannddzzia wrote:Dziewczyny mam takie pytanko jak podchodziłyście do inseminacji to do zwykłej czy do takiej z użyciem fertile chip ? 😊
Wow nawet nie wiedziałam, że jest taka metoda. Przy okazji wizyty w mojej klinice chętnie dowiem się jak to u nich wygląda.♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do pierwszego IUI
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Samaki wrote:Część!
Obserwuje całe forum już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć. Jestem po pierwszej inseminacji 7.05. Widziałam, że kilka z Was też miało zabieg tego samego dnia. Obserwowałam co u Was i trzymałam kciuki za każdą. Nam niestety się nie udało. Próbujemy jeszcze raz. Właśnie mam kolejny pierwszy dzień z letrozolem. A jak u Was? Podchodzicie znów do zabiegu? Jeżeli tak, to który raz? Jeżeli nie, to odpuszczacie na razie czy szykujecie się do in vitro?
Ściskam Was mocno i nadal trzymam kciuki żeby w końcu się udało! 💪🏼
Ja w tym cyklu pierwszy raz IUI. Zgodnie z zaleceniami kliniki planujemy podejść 3 razy a jak się nie uda to in vitroSamaki, Ola8999 lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do pierwszego IUI
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada masz ładne amh , życzę powodzenia 🍀 ja mojego to już się boje badać. Jutro idę na badania 3dc plus genetyczne i właśnie myślałam dorzucić to amh ale się kitram 💩 no i próbka przewożona by była szkoda mi kolejne 200zl wywalić.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️