X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalexa wrote:
    Cześć Dziewczyny :)

Czy któraś z Was miała IUI już na pękniętych pęcherzykach? Czytam i widzę że raczej w większości Ovitrelle i planowane działanie , u mnie w tym cyklu było pierwsze podejście, i na kolejnym monitoringu okazało się że pęcherzyki (miałam 2 na lewym jajniku) pękły… szybka decyzja i tego samego dnia mieliśmy iui.
    Dziś 7 dni po i oczywiście robiłam już test i biało, wiem że to jeszcze wcześnie ale idzie oszaleć z tym czekaniem czy się udało 🙄 na początku byłam pozytywnie nastawiona ale zaczęłam się zastanawiać czy to w ogóle nie za późno było zrobione.

A tak poza tym, szkoda że nie ma tu jakiejś statystki ilu z nas udało się po inseminacji zajść w ciążę 😅 nie wiem ile już wykresów przejrzałam, i stopek innych Dziewczyn w poszukiwaniu nadziei 🥺
    Pierwsza miałam na dwóch pękniętych - nieudaną druga akurat super w trakcie i też nie udana , trzecia tuż przed owulacją i zobaczymy :) myślę, że to loteria, nie ma reguły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 19:02

Olalexa lubi tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Cukrzycowa Znajoma

Wysłany: 2 czerwca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile dni przed owulacja podnosiła się Wam temperatura? Ja dzisiaj zgłupiałam. Pierwsza faza mała 36,50, a dzisiaj 36,70 i mega mi mokro cały czas. Ponoć nie ma w tym momencie żadnego pęcherzyka dominującego. Nie wiem o co chodzi 🤷🏻‍♀️
    Jutro wizyta kontrolna czy aby nic się nie zmieniło jednak. Martwię się, że może jakiś pęcherzyk zaskoczył i nie zdążę z inseminacja…

ona 29 PCOS i CT1, on 30 obniżone parametry nasienia

12.2021 - usunięcie mięśniaka podśluzówkowego (Swissmed Gdańsk)
    05.2022 początek starań o pierwszego 👶🏼
    08.2022 badania nasienia - 0% plemników o prawidłowej budowie, słaba ruchliwość, AMH 10,3
    08.2022 szczęśliwy cykl 🍀
    09.09.2022 ⏸️
    12.09 beta 68
    14.09 beta 196
    26.09.2022 mamy ❤️ 6+1tc
    13.12.2022 zdrowy chłopiec 🩵
    04.05.2023 Julian jest z Nami (37+4)

06.2024 starania o drugiego 👶🏼
    10.02.2025 Klinika Bocian Gdańsk
    28.02.2025 HSG (niedrożny lewy jajowód)
    *większość owulacji po lewej stronie*

07.05.2025 pierwsza IUI ❌
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalexa wrote:

Czy któraś z Was miała IUI już na pękniętych pęcherzykach? Czytam i widzę że raczej w większości Ovitrelle i planowane działanie , u mnie w tym cyklu było pierwsze podejście, i na kolejnym monitoringu okazało się że pęcherzyki (miałam 2 na lewym jajniku) pękły… szybka decyzja i tego samego dnia mieliśmy iui.
    Dziś 7 dni po i oczywiście robiłam już test i biało, wiem że to jeszcze wcześnie ale idzie oszaleć z tym czekaniem czy się udało 🙄 na początku byłam pozytywnie nastawiona ale zaczęłam się zastanawiać czy to w ogóle nie za późno było zrobione.

A tak poza tym, szkoda że nie ma tu jakiejś statystki ilu z nas udało się po inseminacji zajść w ciążę 😅 nie wiem ile już wykresów przejrzałam, i stopek innych Dziewczyn w poszukiwaniu nadziei 🥺

Lepiej na niepękniętych. Cóż dobrze by było jakby lekarz był bardzo dobry z matematyki. Jak dobrze wyliczy to większą szansą, że się uda. Ja drugą IUI w tym roku miałam na pękających, a i tak się nie udała.

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- ?.05.2025
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalexa wrote:

Ja miałam jedną na pękniętym, a drugą na niepękniętym 🫣

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023
    Leczenie w klinice od: 10.2024

Jajowody drożne ✅
    AMH
    5,20 ✅ 11.2024
    4,70 ✅ 05.2025

Parametry nasienia ✅

01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
    26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    07.06 ➡️ podgląd pęcherzyków 🤞🏻
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalexa wrote:

Też miałam raz na pękniętym i raz na niepękniętym 🙂

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
    8.07 - podpisanie dokumentów IVF
  • aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was bierze progesteron w tabletkach a nie dopochwowo jak tak to jaki ? Bo kurcze mam już dosyć tego co ja biorę bo conajmniej 3 h mam wyjęte z życie za każdym razem jak wezmę przez skutki uboczne 😞

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    Czy któraś z was bierze progesteron w tabletkach a nie dopochwowo jak tak to jaki ? Bo kurcze mam już dosyć tego co ja biorę bo conajmniej 3 h mam wyjęte z życie za każdym razem jak wezmę przez skutki uboczne 😞
    Ja biorę, ale nie mam skutków ubocznych. Wolę ten niz dopochwowo. A jakie masz skutki uboczne ?

Dziewczyny kiedy testujecie ?

Ja nie wiem dziewczyny czy sobie coś wkręcam, ale jak test wyjdzie negatywny tzn że już kompletnie nie rozumiem swojego organizmu 🤯🤯

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- ?.05.2025
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannddzzia wrote:
    Ja zmieniłam przy trzeciej inseminacji na doustne. Rewelacja, dla mnie dużo wygodniejsze. Natomiast ogólnie po progesteronie najgorzej czułam się po pierwszej IUI , po drugiej dużo lepiej, natomiast teraz po trzeciej całkowicie „normalnie “ :)

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Cukrzycowa Znajoma

Wysłany: 3 czerwca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj była wizyta kontrola, nie ma żadnego pęcherzyka, za to jest polip, który prawdopodobnie będzie do usunięcia. Za tydzień wizyta kwalifikująca do in vitro. Dzisiaj lekarz prowadząca powiedziała, że nie ma sensu dalej mnie męczyć.

Czy któraś z was miała usuwane polipy na macicy?

ona 29 PCOS i CT1, on 30 obniżone parametry nasienia

12.2021 - usunięcie mięśniaka podśluzówkowego (Swissmed Gdańsk)
    05.2022 początek starań o pierwszego 👶🏼
    08.2022 badania nasienia - 0% plemników o prawidłowej budowie, słaba ruchliwość, AMH 10,3
    08.2022 szczęśliwy cykl 🍀
    09.09.2022 ⏸️
    12.09 beta 68
    14.09 beta 196
    26.09.2022 mamy ❤️ 6+1tc
    13.12.2022 zdrowy chłopiec 🩵
    04.05.2023 Julian jest z Nami (37+4)

06.2024 starania o drugiego 👶🏼
    10.02.2025 Klinika Bocian Gdańsk
    28.02.2025 HSG (niedrożny lewy jajowód)
    *większość owulacji po lewej stronie*

07.05.2025 pierwsza IUI ❌
  • Samaki Znajoma

Wysłany: 3 czerwca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Ja biorę, ale nie mam skutków ubocznych. Wolę ten niz dopochwowo. A jakie masz skutki uboczne ?

Ja nie wiem dziewczyny czy sobie coś wkręcam, ale jak test wyjdzie negatywny tzn że już kompletnie nie rozumiem swojego organizmu 🤯🤯
    Ja za 2 tygodnie 🙈 więc to prawie jakby za 100lat 😅

anett13, Lily1234 lubią tę wiadomość

• anett13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki wrote:
    Ja za 2 tygodnie 🙈 więc to prawie jakby za 100lat 😅
    Ja za 7, ale chyba spróbuje wcześniej. Czyli 50 lat i się dowiem 🤣🤣

Lily1234, Samaki lubią tę wiadomość

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- ?.05.2025
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:

A jakie masz objawy? 🙂
    Ja testuje się w następny piątek czyli za 75 lat 😋

Samaki lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Ja zmieniłam przy trzeciej inseminacji na doustne. Rewelacja, dla mnie dużo wygodniejsze. Natomiast ogólnie po progesteronie najgorzej czułam się po pierwszej IUI , po drugiej dużo lepiej, natomiast teraz po trzeciej całkowicie „normalnie “ :)
    Duphaston czy jakiś inny?

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzycowa wrote:
    Dzisiaj była wizyta kontrola, nie ma żadnego pęcherzyka, za to jest polip, który prawdopodobnie będzie do usunięcia. Za tydzień wizyta kwalifikująca do in vitro. Dzisiaj lekarz prowadząca powiedziała, że nie ma sensu dalej mnie męczyć.

Czy któraś z was miała usuwane polipy na macicy?
    Hej, czyli nic nie urosło ? Byłaś na stymulacji lamette/czymś innym? Ja miałam histeroskopie i niby nic nie było widać ale w wycinku hist pat były polipy. Więc tak , były wyciete.

Ja dziś byłam na monitoringu. Tak z ciekawości. Jestem w 12 dc, pęcherzyk ma 22mm a endometrium 7mm. Czyli sok z granatu nic nie pomógł 😏 owulacja pewnie za 2dni to może coś podrośnie ale już nie idę na monitoring. Zastanawiam się czy brać proga żeby okres zbyt wcześnie nie zaskoczył i ewentualnie żeby wspomógł. Czy już lepiej to odpuścić. Też za tydzień idziemy na wizyte w sprawie ivf.

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    A jakie masz objawy? 🙂
    Ja testuje się w następny piątek czyli za 75 lat 😋

Po owulacji miałam ciągnięcie w brzuchu. Jak sprawdzicie wątek inseminacji 2018 to po pierwszej IUI też tak miałam i myślałam, że sobie wkręcam coś. Teraz już czuję lekki ból menstruacyjny i wtedy też tak miałam. Dziś zrobiłam test i nie mam już zastrzyku bo nie wychodziła druga kreska. Jeżeli okaże się negatyw to znaczy, że głowa płata mi figle. Biorę taką opcję pod uwagę 😏

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    V IUI- ?.05.2025
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Po owulacji miałam ciągnięcie w brzuchu. Jak sprawdzicie wątek inseminacji 2018 to po pierwszej IUI też tak miałam i myślałam, że sobie wkręcam coś. Teraz już czuję lekki ból menstruacyjny i wtedy też tak miałam. Dziś zrobiłam test i nie mam już zastrzyku bo nie wychodziła druga kreska. Jeżeli okaże się negatyw to znaczy, że głowa płata mi figle. Biorę taką opcję pod uwagę 😏

Ależ Ci szybko zszedł zastrzyk 🙂 mocno trzymam kciuki 🤞

Cukrzycowa super, że już za tydzień kwalifikacja do IVF 🙂 nowy i świeży start z większą szansą na powodzenie 🙂

Ola myślę, że mimo wszystko bym wzięła proga (choć nie jest to najprzyjemniejsze) skoro pęcherzyk ładny jest i przytulanki są 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 21:28

Ola8999, anett13 lubią tę wiadomość

On & Ona 30 lat

• Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Duphaston czy jakiś inny?
    Progesterone besins 100 mg kapsułki, biorę 2x dziennie aaa i teraz załapałam, że moja oficjalna beta w klinice 14 dni po IUI wypada 13 w piątek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 21:47

Ola8999, Lily1234 lubią tę wiadomość

• aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:

Strasznie mi się w głowie kręci czuję się jak pijana 🙈 ale ja biorę progesteron besins 200 mg dwa razy dziennie może ta dawka po prostu za duża 🤔
    Ja idę w czwartek na betę z krwi
    A Ty kiedy testujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 22:35

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Progesterone besins 100 mg kapsułki, biorę 2x dziennie aaa i teraz załapałam, że moja oficjalna beta w klinice 14 dni po IUI wypada 13 w piątek :)

To testujemy się razem 🙂 strasznie mi się dłuży ten czas do testowania... Zawsze tak szybko leci a jak się czeka na testowanie to nagle ciągnie się w nieskończoność.
    Może jednak piątek 13 nie będzie dla nas taki pechowy 😅

On & Ona 30 lat

• aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lily1234 @Nat@laa trzymam kciuki żeby ten piątek 13 był dla was najszczęśliwszym dniem 😊

Lily1234 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI
‹‹ 81 82 83 84 85
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ