X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a jakieś objawy masz??

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, trzymajcie kciuki, mam dziś usg połówkowe. Stresuję się...

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica będzie dobrze:) ja też bym się stresowała...kurde my to kobiety mamy przerąbane przed ciążą stres, w ciąży stres. po ciąży stres...

Trzymam kciuki:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MKL, żadnych objawów ;/ i żadnych nadziei...Dzis jadę na wizytę (a właściwie dopiero dziś) zobaczyc czy pęcherzyki popękały i czy nie zrobiły się torbiele.
    A jak u Ciebie? Jakieś objawy? Przeczucia?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie kciuki, mam dziś usg połówkowe. Stresuję się...
    Powodzenia:)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    Hej Lunka, ja jeszcze nie testuję- dwa razy robiłam bete bardzo wcześnie więc teraz grzecznie czekam na terminu @. To moja pierwsza IUI stymulowana i wydaje mi się ze za wcześnie (12 dc)

Z dobrych wiadomości to debrałam właśnie wynik AMH- 2,23 więc w normie.
    Jestem płodna tylko jakoś efektów tej płodności nie widać...
    12 dni po iui chyba a nie 12dc tak?
    Jesli dobrze zapisalam ze 12 dni po iui, właściwie 13, to nie za wcześnie na test.

iv09i09katk65tr1.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja się czuję jak zawsze więc też raczej nici z tego

f2w3rjjge8qi32en.png

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam z kliniki i w 11 dc endo 11 mm, po lewej pęcherzyk 18, 6 mm i mniejszy 15 mm i w prawym 15 mm. Wieczorem pregnyl a w środę 3 inseminacja-ostatnia.Jeśli się nie uda podchodzimy do in vitro.

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi trzymam kciuki by jednak do in vitro nie doszło:) ja miałam czwartą inseminacją i to też ostatnia

f2w3rjjge8qi32en.png

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mkl i tobie też życzę powodzenia!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka- chodziło mi o to, że wczesniej IUI miałam w 13 lub 14 dc a teraz przy stymulacji był to 12 dc więc jakos wczesnie bo owulacje czułam 3 dni po IUI...
    Stąd nawet nie lecę na bete.

mkl może jeszcze będziemy miały miłą niespodziankę w tym cyklu...ale nie nastawiam się, lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż kolejny raz rozczarować.

KasicaLisica, wiem że łatwo powiedzieć nie stresuj się ale na pewno wszystko bedzie dobrze!!!

Mała Mi 80- świetne warunki- idealne na zagnieżdżenie :)

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika w zeszłym cyklu były podobne a nic nie wyszło:'(

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Cześć dziewczyny. Właśnie wróciłam z kliniki i w 11 dc endo 11 mm, po lewej pęcherzyk 18, 6 mm i mniejszy 15 mm i w prawym 15 mm. Wieczorem pregnyl a w środę 3 inseminacja-ostatnia.Jeśli się nie uda podchodzimy do in vitro.
    Powodzenia:-)

iv09i09katk65tr1.png
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam już wszystkie badania do inseminacji. . Wyniki są ok. Za tydzień w środę idę ze wszystkim do kliniki ustalać co i kiedy zaczynamy. ..zastanawiam się czy można w jakiś sposób zwiększyć swoje szanse na sukces przy inseminacji? Tzn czy można jakoś podkręcić organizm przed ? Na razie wyczytałam wiele w internecie. .zdecydowałam się na witaminę D, magnez, B6, inofem. Kapsułki z wiesiołka biorę ok 2 miesiące. Dostałam też leki na nadczynność tarczycy. . Chciałam kupić kompleks witamin ale boję się jodu. A wy co robicie żeby zwiększyć szanse inseminacji?

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po wizycie- jak zwykle wszystko pięknie-endometrium bardzo dobre ( nawet ie pytałam jakie) i żadnej torbieli...zaczyna mnie to wkurzać że ciągle jest wszystko pieknie a ciąży jak nie było- tak nie ma ;(
    Co do TSH to mam w weekend zwiększyc dawkę do 50.

A co do in vitro to nie jest za tym żebym przystępowała do procedury w czerwcu ponieważ jest dużo par które kończą rządowe podejścia i jest "młyn" a on chciałby sie mną dobrze zająć- tak na spokojnie. Tylko głupia nie dopytałam o recepty "na zaś" żebym złapała się na refundacje leków podchodząc w lipcu.
    Jestem więc "skazana" na kolejne 2 IUI...

Mkl, pytałaś może swojego lekarza czy wystawi Ci receptę miesiąc wcześniej?

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Bydgoszczy planują dofinansowanie in vitro w kwocie 5tyś....mieszkam w Toruniu, mam nadzieję że to wprowadzą:) zamelduję się u przyjaciółki i 5tyś w kieszeni.. Częstochowa ma to od dawna więc Bydgoszcz na pewno też stanie na wysokości zadania:)

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie miałam okazji...mam 200km do kliniki...nie wiem nawet czy będę w tej klinice podchodzić, bo w Novum jest taniej..a teraz jeszcze ten Bydgoszcz...mam szczerą nadzieję, że będą dalej dofinansowane, na forum o in vitro dziewczyna napisała że jej mąż dzwonił do NFZ i go zapewniali że będą refundowane...

f2w3rjjge8qi32en.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl, a czy będą kwalifikować nowe pary czy to będzie kontynuacja tym które są już w rządówce?
    Bo jeśli chodzi o moje okolice to wiem że w Poznaniu mają dofinansować podejście 116 parom które podjeły już leczenie ale nie zdązą z transferem zamrożonych zarodków.
    Ja i tak się nie załapię więc u mnie tylko podejście komercyjne...

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Częstochowie dofinansowują niezależnie od rządówki, w Bydgoszczy ma być na takiej samej zasadzie, to jest program na lata 2016-2019 więc na pewno nie chodzi o rządówkę.

f2w3rjjge8qi32en.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli masz kogoś w Bydgoszczy warto się zastanowić jak to wejdzie...z Poznania do Bydgoszczy nie jest daleko.

f2w3rjjge8qi32en.png

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ