INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paola
Dobre warunki, endo ładne.
A na te komórki co pisałaś z tym hamowaniem i szczepionkami? Ponoć nic na to nie zalecają.
Malo kto to bada.
Poronienie niestety zdarza się często.
Śmieszne z tymi dniami przeżycia plemników. Właśnie przynajmniej w jednej klinice mogliby ustalić jedna wersję, u mnie jest przynajmniej zgodność z tej sprawie-48godz na pewno, może i więcej. -
IUI
bizona - 25.03
Opium - 01.04
Vaina - 02.04
monika9966- 05.04
Płatek szkarłatny - 05.04
mkl - 07.04
Stelka_mis - 11.04
Lunk_a -13.04
Gallina - 13.04
Kaśka28 - 14.04
ka_tarzyna - 15.04
Paolala - 16.04
słomka:) - 16.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 16:49
-
ania8306 wrote:Pęcherzyk nie pękł... Wchłania się...
Dodatkowo lekarz (byłam u innego) stwierdził na 100% że mam niedrożne jajowody. Hsg miałam dwa lata temu, jeden jajowód był drożny, drugi po drugim strzale też. Już nic nie rozumiem...
Nie mam siły -
Lunk_a wrote:Paola
Dobre warunki, endo ładne.
A na te komórki co pisałaś z tym hamowaniem i szczepionkami? Ponoć nic na to nie zalecają.
Malo kto to bada.
Poronienie niestety zdarza się często.
Śmieszne z tymi dniami przeżycia plemników. Właśnie przynajmniej w jednej klinice mogliby ustalić jedna wersję, u mnie jest przynajmniej zgodność z tej sprawie-48godz na pewno, może i więcej.
Wiesz ginekolog powiedział że albo szczepienia limfocytami uzyskanymi z krwi męża, albo wlewy globulinami, ponoc wykonuje to immunulog współpracujący z kliniką, ale to opinia jednego lekarza ginekologa, ktory sam przyznal ze zna przypadki ze bylo allo mlr 0% a ciaze zdrowe i bezproblemowe, wiec da sie, moj immunolog absolutnie odwodzi od tego, tak jak kilku innych ginow z ktorymi sie konsultowala w moim temacie, wiec szczepienia itd odpuszczam! w ogole dowiedzialam sie ze to badanie allomlr nie jest zalecane przez polskie tow.ginekologiczne ehhhAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Gallina wrote:u nas w ramach bilansu "3. dnia" w cyklu z pierwszą inseminacją miałam zrobić te badania między 2 a 4 dc (miałam jeszcze ekstra chyba progesterton, prolaktynę i testosteron, ale to ze względu na pco); w kolejnych cyklach już nie powtarzałam tego bilansu; w trakcie cyklu natomiast przy każdym monitoringu (ok. 9 dc, a potem co drugi dzień) robię estradiol i lh, żeby zobaczyć, czy pęcherzyk dojrzewa, bo wielkość nie mówi wszystkiego; wiem, że w niektórych klinikach wysyłają na lh i estradiol dopiero jak pęcherzyk jest już słusznej wielkości, a w niektórych wcale się tego nie bada
Dziekuje kochana za odpowiedz. Ja tez bd robila testostron prolaktyne i progesteron ale to po owu. No i testy owu musze sobie kupic mam nadzieje ze dam rade bo nigdy nie robilamTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
Ja tez bede robila prolaktyne i Tsh tak kontrolnie bede robila w 24dniu cyklu
ale dobrze ze ktoras z was wspomniala ze prolaktyne trezba badac po wyspanej nocy i bez seksiku hehe:DDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
IUI
bizona - 25.03
Opium - 01.04
Vaina - 02.04
monika9966- 05.04
Płatek szkarłatny - 05.04
mkl - 07.04
Stelka_mis - 11.04
Lunk_a -13.04
Gallina - 13.04
Kaśka28 - 14.04
ka_tarzyna - 15.04
Paolala - 16.04
słomka:) - 16.04
Mee - 18.04
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 11:48
-
Lunk_a wrote:Nie boj się! Kiedy masz wizyte?
Tak zaleeca Twój dr, ostatnia iui?
Gdzie się leczysz, w PL?
Lecze się w Belgii, jak Gallina, 4 IUI to tutaj standard. Wizytę mam za tydzien. -
Dziewczyny z tego co pamiętam w zeszłym miesiącu nikomu się nie udało, mam nadzieję że ten będzie lepszy, ale jak znów nikomu się nie uda to słaba zachęta dla nowo przybyłych i słaba motywacja dla nas...
u mnie już jutro 12dpo, cycki zaczęły mnie boleć 9dpo, ostatnio bolały zaraz po owulacji i to jedyna inność w tym cyklu, poza tym czuje się jak zawsze, żadnych bóli brzucha ani skurczy czy kłucia więc jestem pewna że nici z tego i czekam na czwartkową miesiączkę..
w Niedzielę prawdopodobnie jadę do klasztoru w którym odbywają się co czwartą niedziele modlitwy o dar potomstwa...bardzo znane miejsce i dużo ludzi z problemami tam przyjeżdża...i dużo ludzi zostaje wysłuchanych..
http://bernardyniskepe.com/index.php/modlitwa-o-dar-potomstwa
Mojej przyjaciółki mama mieszka niedaleko, ma koleżankę, babka po 40dziesce, 20 lat starała się o dziecko, w między czasie trójkę adoptowała, pojechała do tego klasztoru i w wieku ponad 40 lat zaszła w ciąże...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 13:42
-
nick nieaktualnyHej Lunka, ja jeszcze nie testuję- dwa razy robiłam bete bardzo wcześnie więc teraz grzecznie czekam na terminu @. To moja pierwsza IUI stymulowana i wydaje mi się ze za wcześnie (12 dc)
Z dobrych wiadomości to debrałam właśnie wynik AMH- 2,23 więc w normie.
Jestem płodna tylko jakoś efektów tej płodności nie widać...