INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a zastrzyk mam zawsze 36 godz przed iui.Tym razem ok. 37-38 bo szłam do pracy na nockę i musiałam wziąć o 21-ej.W klinice mamy być tak na 9:30 a iui planowane na 10:30:-)
1 iui miałam na niepękniętym a 2 na pękniętym- niestety obie nieudane!
Ostatnia szansa jutro:-( -
słomka :) wrote:Kaśka28 zazdroszczę Ci..., ja nie potrafię "tych" myśli wyłączyćLunk_a wrote:Gallina Kaska
podobnie jak ja mialyscie iui, co u Was?
zajmuje sie roznymi rzeczami zeby nie yslec:D dzieki za pamiec trzymam za ciebie kciuki zebys nie musiala podchodzic do IVFmkl wrote:Wstałam rano, oczywiście żadnych objawów wiec myśle sobie jestem pewna na 1000% ze sie nie udało, zrobiłam test by potwietdzić moje przypuszczenia, no i oczywście jedna kreska, jak zwykle.... nic nowego, to mój 12dpo wiec raczej nic sie nie zmieni, 14dpo dostane miesiączke
Stelka Vaina ja jednak trzymam za was kciuki mimo brakow objawow...oby kwiecien zaowocowal:Dmonika9966 wrote:Dziewczyny u mnie objawów nadal brak ;/
Zamówiłam sobie wczoraj testy ciążowe i zrobie w piatek rano.
Mała Mi 80 wrote:Lunk_a zastrzyk mam zawsze 36 godz przed iui.Tym razem ok. 37-38 bo szłam do pracy na nockę i musiałam wziąć o 21-ej.W klinice mamy być tak na 9:30 a iui planowane na 10:30:-)
1 iui miałam na niepękniętym a 2 na pękniętym- niestety obie nieudane!
Ostatnia szansa jutro:-(
Ja obie IUI mialam na peknietym...nastepna postaram sie zrobic zanim peknie:DDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Vaina już wiem że inseminacja się nie udała, test ujemny więc nie ma na co liczyć, to była moja ostatnia inseminacja, następny etap to in vitro, niestety nie mogę teraz do niego podejść, bo wyjeżdżam na tydzień w czerwcu i nie zgrałabym się w czasie.
Czy możesz napisać gdzie podchodzisz do in vitro i jakie koszt będzie? -
MKL, bardzo mi przykro
-
mkl wrote:kurde z tą refundacją to ja już sama nie wiem.... właśnie teraz dzwoniłam do nfz ale nikt nie odbiera, napisałam do nich maila, zobaczę co mi odpiszą.
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Nasza córeczka zdrowa i duża, termin porodu w sierpniu, o tydzień wcześniej niż wynika z OM. Ma 22 cm Tylko buźki nie pokazała, zakrywała rączkami Dziękuję za trzymanie kciuków! Ja trzymam za Was. Rok temu dowiedzieliśmy się, że będzie duży problem z posiadaniem dzieci, ale nigdy nie warto tracić wiary! Miliony ciążowych fluidów do Was ode mnie!!!Gallina, Kaśka28, Opium, Alcea, monika9966, bizona lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Vaina wrote:0 objawów na cokolwiek, ale dziś wieczorem ostatnia luteina. Może w czwartek jak mnie najdzie to zatestuję, a może wcale i będę grzecznie czekać.
W każdym razie już się cieszę, bo już mam przepisane antyki na kolejny cykl bo ruszam z długim protokołem
Kochana a nie powinno sie zatestowac zanim sie odstawi luteine? kciukam:*
Ja melduje po dzisiejszej wizycie u gina ze nie zrobila mi sie zadna torbiel:D pecherzyk pekl, plyn w zatoce obecny, endo prawie 14mm!!! no i luzik;)
ps. swoją drogą u nas w klinice zalecają przerwe od seksu 3-7 dni przed inseminacja, my mielismy niecaly dzien hehe bo to spontan byl i lepsze parametry niz poprzednio;)Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Paolala - u nas było tak samo z tą przerwą. Zawsze się oszczędzaliśmy, a teraz szaleństwo dzień przed i wyniki najlepsze z dotychczasowych podejść 200 mln kolegów04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Stelka_mis wrote:Paolala - u nas było tak samo z tą przerwą. Zawsze się oszczędzaliśmy, a teraz szaleństwo dzień przed i wyniki najlepsze z dotychczasowych podejść 200 mln kolegów
A ja mam dziewczyny takie pytanie. Czy slyszalyscie/czytalyscie moze o tym jaki alkohol wplywa zle na plemniki a jaki troche mniej zle?;P w sensie mniejsze zlo. Ja gdzies kiedys czytalam ze najgorsze jest piwo.pytam bo zblizaja sie urodziny przyjaciela mojego meza jak rowniez nasza majowa IUI. I pytanie co tu pićPCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Podobno to zalezy ktore parametry sa slabsze. Tak nam mowil lekarz w klinice.Jak ruch to lepiej jest dluzej pozostawac w abscynencji. Chyba rzeczywiscie cos w tym jest bo jak moj maz robil badania nasienia to jak przytulalismy sie gdzies 2-3 dni przed to bylo wiecej plemnikow ale byly wolniejsze i odwrotnie.
A ja mam dziewczyny takie pytanie. Czy slyszalyscie/czytalyscie moze o tym jaki alkohol wplywa zle na plemniki a jaki troche mniej zle?;P w sensie mniejsze zlo. Ja gdzies kiedys czytalam ze najgorsze jest piwo.pytam bo zblizaja sie urodziny przyjaciela mojego meza jak rowniez nasza majowa IUI. I pytanie co tu pić
Pazyfae, my mamy dokładnie takie same doświadczenia, po abstynencji 2 dni plemników było co najmniej 2x więcej niż przy abstynencji 4 dni, ale były też sporo wolniejsze; morfologia była natomiast odrobinę lepsza (1%, ale bardzo ważny)przy krótszej abstynencji;
zupełnie przez przypadek sprawdziliśmy też ostatnio działanie na nasienie syropu na kaszel, mąż miał rzeczywiście kaszel, i przyspieszenie ruchu było bardzo znaczne!
a jeśli chodzi o alcohol, to chyba lepiej unikać tych najmocniejszych trunków; 1-2 lampki wina na pewno nie zaszkodzą! myślę jak Kaśka, mało dzieci w naszych czasach poczyna się na trzeźwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 14:42
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Macie racje dziewczyny:) ja probuje nie podporzadkowywac calego zycia pod starania ale z tylu glowy ciagle to siedzi i wychodzi wlasnie w takich sytuacjach.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
jeśli chodzi o alkohol..mój mąż ma mega mocną głowę, za piwem nie przepada ale wódkę wypiję, często mamy gości w weekend więc i wódka jest...jego wyniki są wzorowe, lekarz nam powiedział że jeśli ktoś ma problemy to alkohol je pogłębia, jeśli ich nie ma to raczej wódka nic nie zmieni..
Za to mój teść pije codziennie piwo, z trzy a nawet cztery, po prostu lubi, nie jest nawet pijany, spłodził troje dzieci bez problemu, ba nawet z prezerwatywą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 15:43