WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dr mowi to samo. Alkoholicy maja dzieci na potege...wg niego alko malo co zmienia.

iv09i09katk65tr1.png
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też możecie dodać do listy.
    Nasza druga IUI była dzisiaj tj.20.04.
    Jestem dobrej myśli,wierzę w IUI,bo raz już się udało. :-)

I trzymam kciuki za wszystkie kwietniowe próby!! Na tyle podejść którejś z nas musi się udać! :-)

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Z otoczenia widzę, że w alkoholiczych rodzinach dzieci cała gromada nieraz.. a mój czy pije czy nie i tak ma wyniki do bani :) więc parę drinków plemników nie wybije.. ech.. z tą męską niepłodnością to wiecie.. w większości przypadków nasi mężczyźni nie różnią się od ogółu populacji.. wydaje mi się że podłoże może być jeszcze w życiu płodowym.. nasz profesor wypytywał bardzo męża o to czy ma jakieś informacje o przebiegu ciąży, lekach branych przez matkę itp. A ostatnio czytałam, że u dzieci palaczy - chłopców - są bardzo często problemy z płodnością.. to były jakieś najnowsze badania.. a moi teściowie oboje palący..

To ciekawa teoria. U nas problem też jest męski. I moi teściowie też byli palący (po chorobie teścia kilka lat temu oboje rzucili).

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg-pęcherzyk jeszcze jest choć obwódka zaczyna "falować" jak to stwierdził pan doktor i powinien pęknąć do 6 godzin.Tym razem dla odmiany idę w piątek u siebie na usg zobaczyć czy będzie ciałko żółte.

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea powodzenia!

Alcea lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki
    Jak mierzylam temp t mialam spadek dwa dni spadala i nastepnego mialam okres
    niedoświadczona 32 wrote:
    Z otoczenia widzę, że w alkoholiczych rodzinach dzieci cała gromada nieraz.. a mój czy pije czy nie i tak ma wyniki do bani :) więc parę drinków plemników nie wybije.. ech.. z tą męską niepłodnością to wiecie.. w większości przypadków nasi mężczyźni nie różnią się od ogółu populacji.. wydaje mi się że podłoże może być jeszcze w życiu płodowym.. nasz profesor wypytywał bardzo męża o to czy ma jakieś informacje o przebiegu ciąży, lekach branych przez matkę itp. A ostatnio czytałam, że u dzieci palaczy - chłopców - są bardzo często problemy z płodnością.. to były jakieś najnowsze badania.. a moi teściowie oboje palący..
    Moja tesciowa tez palila w ciazy ma dwuch synow jeden zdowy ma dwoje dzieci i moj niestety chory i to powaznie...i nie mowie tylko o nieplodnosci...no ale co zrobic
    Alcea wrote:

I trzymam kciuki za wszystkie kwietniowe próby!! Na tyle podejść którejś z nas musi się udać! :-)

Powodzenia :D

czyli pierwsza IUI sie udała:D fajnie moja niestety nie no ale moze Bog pozwoi i ta bedzie szczesliwa...chociaz im blizej terminu@ tym mam wieksze przecucie ze nic z tego...n ale pozyjemy zobaczymy

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki

Mkl, ja właśnie zmierzyłam temp i mam 37,2...choć zawsze moja temp wynosi klasycznie 36,6. Od kilku dni wieczorem jest mi zimno ale przeziębiona nie jestem. I bolą mnie sutki- w nocy spać na brzuchu nie mogłam.
    Czekam na testy- jak przyjdą dziś to rano zatestuje.

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Powodzenia :D

czyli pierwsza IUI sie udała:D fajnie moja niestety nie no ale moze Bog pozwoi i ta bedzie szczesliwa...chociaz im blizej terminu@ tym mam wieksze przecucie ze nic z tego...n ale pozyjemy zobaczymy

Pierwsza w tym podejściu nieudana. Teraz mamy podejście do drugiej ciąży. Pierwsza ciąża była dzięki trzeciej IUI. Czyli w sumie już "zaliczyliśmy 5 IUI.

• Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz odradza testy "sikane",bo często wychodzą fałszywie ujemne. Zawsze zaleca robić betę z krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea, ja przy dwóch poprzednich inseminacjach latałam bardzo szybko na bete bo tylko ten test jest najbardziej wiarygodny...ale teraz cierpliwie czekam do terminu @ z betą- jeśli @ sie spóźni to dopiero wtedy zrobię badanie z krwi- mam traume po zeszłotygodniowym pobieraniu na AMH i TSH :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 11:24

• bizona Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny trzymam kciuki:)
    Ja jutro ide na usg podjerzec co wyroslo. Juz sie nie moge doczekac;)

monika9966 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:

U mnie czasem rano temp wysoka, a o 11.00 okres, takie niespodzianki miewałam.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:08

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:

Powodzenie:) pecherzyk byl czy pekl?

Alcea lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Już po usg-pęcherzyk jeszcze jest choć obwódka zaczyna "falować" jak to stwierdził pan doktor i powinien pęknąć do 6 godzin.Tym razem dla odmiany idę w piątek u siebie na usg zobaczyć czy będzie ciałko żółte.
    No to fajnie:) kiedy test?;)

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:
    U mnie lekarz odradza testy "sikane",bo często wychodzą fałszywie ujemne. Zawsze zaleca robić betę z krwi.
    Mi to sie zawsze wydawalo ze sikance musza wyjsc. Choć może i sa osoby które oszukaly albo nie wykryly ciazy przed terminem okresu.

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dzięki za pamięc już po gastroskopii :)
    nie ma wrzodów, nie ma helico :D obedzie sie bez antybiotyku :)
    dostalam leki na podleczenie zapalenia zoladka bo jest zaczeriweniony ..

dodatkowo dostalam spis lekow ktore bede mogla brac w ciazy :)

Kaśka28 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lunka dzięki za pamięc już po gastroskopii :)
    nie ma wrzodów, nie ma helico :D obedzie sie bez antybiotyku :)
    dostalam leki na podleczenie zapalenia zoladka bo jest zaczeriweniony ..

dodatkowo dostalam spis lekow ktore bede mogla brac w ciazy :)
    Świetna wiadomość:-) Ania jakbym mogła o Tobie nie pamiętać:-*
    Ciesze sie ze jest dobrze.

Ania_84 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Świetna wiadomość:-) Ania jakbym mogła o Tobie nie pamiętać:-*
    Ciesze sie ze jest dobrze.
    Uwierz mi ja też się ciesze bo strasznie się bałam że cos wyjdzie już mi się w nocy śniły głupoty że spod skóry wyciągam czarne długie robale :P

teraz musimy uzbierac kase na IUI i mmnadzieje w nastepnym misiacu :)

Trzymam za Was mega kciuki za wszystkie :)
    ja troche odciełam się od forum bo raz ze koncentruje sie na pracy a dwa jest mi troche lżej :) nie myśleć :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię forum. W moim przypadku nie szkodzi. Bardzo lubię dziewczyny stąd i traktuje forum jako wspolne pisanie, nie nakrecanie;)

Ania_84, Płatek szkarłatny, asiak1985, KasicaLisica lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ