INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie też możecie dodać do listy.
Nasza druga IUI była dzisiaj tj.20.04.
Jestem dobrej myśli,wierzę w IUI,bo raz już się udało.
I trzymam kciuki za wszystkie kwietniowe próby!! Na tyle podejść którejś z nas musi się udać!Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
niedoświadczona 32 wrote:Z otoczenia widzę, że w alkoholiczych rodzinach dzieci cała gromada nieraz.. a mój czy pije czy nie i tak ma wyniki do bani więc parę drinków plemników nie wybije.. ech.. z tą męską niepłodnością to wiecie.. w większości przypadków nasi mężczyźni nie różnią się od ogółu populacji.. wydaje mi się że podłoże może być jeszcze w życiu płodowym.. nasz profesor wypytywał bardzo męża o to czy ma jakieś informacje o przebiegu ciąży, lekach branych przez matkę itp. A ostatnio czytałam, że u dzieci palaczy - chłopców - są bardzo często problemy z płodnością.. to były jakieś najnowsze badania.. a moi teściowie oboje palący..
To ciekawa teoria. U nas problem też jest męski. I moi teściowie też byli palący (po chorobie teścia kilka lat temu oboje rzucili).Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
mkl wrote:Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki
niedoświadczona 32 wrote:Z otoczenia widzę, że w alkoholiczych rodzinach dzieci cała gromada nieraz.. a mój czy pije czy nie i tak ma wyniki do bani więc parę drinków plemników nie wybije.. ech.. z tą męską niepłodnością to wiecie.. w większości przypadków nasi mężczyźni nie różnią się od ogółu populacji.. wydaje mi się że podłoże może być jeszcze w życiu płodowym.. nasz profesor wypytywał bardzo męża o to czy ma jakieś informacje o przebiegu ciąży, lekach branych przez matkę itp. A ostatnio czytałam, że u dzieci palaczy - chłopców - są bardzo często problemy z płodnością.. to były jakieś najnowsze badania.. a moi teściowie oboje palący..
Alcea wrote:Mnie też możecie dodać do listy.
I trzymam kciuki za wszystkie kwietniowe próby!! Na tyle podejść którejś z nas musi się udać!
Powodzenia
czyli pierwsza IUI sie udała:D fajnie moja niestety nie no ale moze Bog pozwoi i ta bedzie szczesliwa...chociaz im blizej terminu@ tym mam wieksze przecucie ze nic z tego...n ale pozyjemy zobaczymyDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnymkl wrote:Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki
Mkl, ja właśnie zmierzyłam temp i mam 37,2...choć zawsze moja temp wynosi klasycznie 36,6. Od kilku dni wieczorem jest mi zimno ale przeziębiona nie jestem. I bolą mnie sutki- w nocy spać na brzuchu nie mogłam.
Czekam na testy- jak przyjdą dziś to rano zatestuje.Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
-
Kaśka28 wrote:Powodzenia
czyli pierwsza IUI sie udała:D fajnie moja niestety nie no ale moze Bog pozwoi i ta bedzie szczesliwa...chociaz im blizej terminu@ tym mam wieksze przecucie ze nic z tego...n ale pozyjemy zobaczymy
Pierwsza w tym podejściu nieudana. Teraz mamy podejście do drugiej ciąży. Pierwsza ciąża była dzięki trzeciej IUI. Czyli w sumie już "zaliczyliśmy 5 IUI.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
nick nieaktualnyAlcea, ja przy dwóch poprzednich inseminacjach latałam bardzo szybko na bete bo tylko ten test jest najbardziej wiarygodny...ale teraz cierpliwie czekam do terminu @ z betą- jeśli @ sie spóźni to dopiero wtedy zrobię badanie z krwi- mam traume po zeszłotygodniowym pobieraniu na AMH i TSH
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 11:24
-
mkl wrote:Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki
U mnie czasem rano temp wysoka, a o 11.00 okres, takie niespodzianki miewałam.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
Alcea wrote:Mnie też możecie dodać do listy.
I trzymam kciuki za wszystkie kwietniowe próby!! Na tyle podejść którejś z nas musi się udać!Alcea lubi tę wiadomość
-
Mała Mi 80 wrote:Już po usg-pęcherzyk jeszcze jest choć obwódka zaczyna "falować" jak to stwierdził pan doktor i powinien pęknąć do 6 godzin.Tym razem dla odmiany idę w piątek u siebie na usg zobaczyć czy będzie ciałko żółte.
-
Alcea wrote:U mnie lekarz odradza testy "sikane",bo często wychodzą fałszywie ujemne. Zawsze zaleca robić betę z krwi.
-
Lunka dzięki za pamięc już po gastroskopii
nie ma wrzodów, nie ma helico obedzie sie bez antybiotyku
dostalam leki na podleczenie zapalenia zoladka bo jest zaczeriweniony ..
dodatkowo dostalam spis lekow ktore bede mogla brac w ciazyKaśka28 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Lunka dzięki za pamięc już po gastroskopii
nie ma wrzodów, nie ma helico obedzie sie bez antybiotyku
dostalam leki na podleczenie zapalenia zoladka bo jest zaczeriweniony ..
dodatkowo dostalam spis lekow ktore bede mogla brac w ciazy
Ciesze sie ze jest dobrze.Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Świetna wiadomość Ania jakbym mogła o Tobie nie pamiętać:-*
Ciesze sie ze jest dobrze.
teraz musimy uzbierac kase na IUI i mmnadzieje w nastepnym misiacu
Trzymam za Was mega kciuki za wszystkie
ja troche odciełam się od forum bo raz ze koncentruje sie na pracy a dwa jest mi troche lżej nie myśleć