INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie, a u nas jest problem rowniez po stronie mojego meza. Ale no nie bedzie pił na umór wiec chyba faktycznie bez roznicy co.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
my dzien przed iui ktora byla kolo poludnia bylismy na imprezie, bo nikt nie spodziewal sie iui nastepnego dnia, wiec alkohol sie polal, glownie driny z czystą i jakos parametry najlepsze jak dotychczas;) wiec chyba to sprawa osobnicza tak jak z papierosami, niektorym beda szkodzic innym nie!
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -
Hej dziewczyny, pewnie się orientujecie - więc zapytam. Chciałabym podejść do inseminacji.. Moj partner aktualnie przebywa za granicą i w Polsce będzie w sobotę z rana, tak tez wstępnie Pani ginekolog wyznaczyła mi termin inseminacji - o ile na monitoringu wczesniej wszystko bedzie ok. Wczesniej, oczywiście mam sobie zrobić zastrzyk. Moj kochany z racji stresów, różnego rodzaju nie chce oddawać nasienia w klinice, tylko w pobliżu w hotelu, w bardziej ludzkich warunkach i w przeciągu 15min materiał dostarczyć. Nasienie chcielibyśmy choć częściowo zamrozić, a część o ile będą dobre parametry użyć do inseminacji. Z waszego punktu widzenia, ma to sens? Jak wiele nasienia potrzeba do 1 inseminacji, ile musi być plemników w 1ml? Jak jakościowo.. jakie muszą być normy jeżeli chodzi o ruch plemników? Zastanawiam się co robić. Help!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 16:16
-
Paolala wrote:my dzien przed iui ktora byla kolo poludnia bylismy na imprezie, bo nikt nie spodziewal sie iui nastepnego dnia, wiec alkohol sie polal, glownie driny z czystą i jakos parametry najlepsze jak dotychczas;) wiec chyba to sprawa osobnicza tak jak z papierosami, niektorym beda szkodzic innym nie!
podobno alkohol jak ma wpłynąć na plemniki to nie te aktualne tylko te za dwa trzy miesiące:) -
Wydaje mi się, że do IUI dobrze jest zużyć całe nasienie (jest ono dodatkowo preparowane, zagęszczane itp.), większa ilość plemników - większe szanse.
A jeżeli widujecie się rzadko i chcecie mrozić, to zamroźcie kilka dni po IUI i wykorzystacie do następnego zabiegu, jeżeli nie będziecie się mogli spotkać.
Tak mi się wydaje, ja bym tak zrobiła...
Z różną jakością plemników pary podchodzą do IUI. Lekarz doradzi...
A robiliście w ogóle badanie nasienia, znacie parametry?
Colla wrote:Hej dziewczyny, pewnie się orientujecie - więc zapytam. Chciałabym podejść do inseminacji.. Moj partner aktualnie przebywa za granicą i w Polsce będzie w sobotę z rana, tak tez wstępnie Pani ginekolog wyznaczyła mi termin inseminacji - o ile na monitoringu wczesniej wszystko bedzie ok. Wczesniej, oczywiście mam sobie zrobić zastrzyk. Moj kochany z racji stresów, różnego rodzaju nie chce oddawać nasienia w klinice, tylko w pobliżu w hotelu, w bardziej ludzkich warunkach i w przeciągu 15min materiał dostarczyć. Nasienie chcielibyśmy choć częściowo zamrozić, a część o ile będą dobre parametry użyć do inseminacji. Z waszego punktu widzenia, ma to sens? Jak wiele nasienia potrzeba do 1 inseminacji, ile musi być plemników w 1ml? Jak jakościowo.. jakie muszą być normy jeżeli chodzi o ruch plemników? Zastanawiam się co robić. Help!Colla lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Wydaje mi się, że do IUI dobrze jest zużyć całe nasienie (jest ono dodatkowo preparowane, zagęszczane itp.), większa ilość plemników - większe szanse.
A jeżeli widujecie się rzadko i chcecie mrozić, to zamroźcie kilka dni po IUI i wykorzystacie do następnego zabiegu, jeżeli nie będziecie się mogli spotkać.
Tak mi się wydaje, ja bym tak zrobiła...
Z różną jakością plemników pary podchodzą do IUI. Lekarz doradzi...
A robiliście w ogóle badanie nasienia, znacie parametry?
Dziękuję za odpowiedź!! Ogólnie mamy mały problem bo mąż miał raka jądra, guzek jest usunięty i wszystko gra, jednak będzie miał chemioterapie mimo wszystko. W poniedziałek zaczyna chemię, nasienie zamroził już w Niemczech, ale dużo taniej sama inseminacja wychodzi w Polsce. Pani doktor powiedziała, że jeżeli będę miała dobre warunki, a wszystkie badania już mam, to podejmiemy inseminację, choć ona wolałaby zbadać jeszcze hormony itd.. Natomiast ja mam 27 lat, jedną wpadkę za sobą z moim partnerem, niestety zakończoną poronieniem, nie wiedziałam o ciąży, piłam alkohol i nie dbałam o siebie, do tego miałam bardzo duże TSH, przeciwciała również. Jednak wiem z tego powodu, że jestem płodna. Widujemy się zwykle wtedy, gdy jest po owulacji lub przed.. Nie mamy możliwości zgrać tego wszystkiego w czasie ze względu na pracę. Bardzo sie kochamy, jednak oboje mamy troszkę pod górkę. Pani doktor powiedziała nam, że po chemii możemy sie starać za rok, zanim nasienie męża sie unormuje, o ile w ogole.. EchWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 20:33
-
Colla, a to przed chemią na pewno warto się zabezpieczyć i zamrozić.
Niektóre kliniki maja programy typu oncoferitlity i na pewno dobrze pokierują. Powodzenia Wam życzę,
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
Colla mam nadzieje ze sie wszytko pouklada..trzymam kciuki
Płatek szkarłatny wrote:Lunk, dorysuj u mnie smutaska. Dziś beta negatywna
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
IUI
bizona - 25.03
Opium - 01.04
Vaina - 02.04
monika9966- 05.04
Płatek szkarłatny - 05.04
mkl - 07.04
Stelka_mis - 11.04
Lunk_a -13.04
Gallina - 13.04
Kaśka28 - 14.04
ka_tarzyna - 15.04
Paolala - 16.04
słomka:) - 16.04
Mee - 18.04
Mała Mi 80 - 20.04
Alcea - 20.04Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:53
-
Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
-
Paolala wrote:my dzien przed iui ktora byla kolo poludnia bylismy na imprezie, bo nikt nie spodziewal sie iui nastepnego dnia, wiec alkohol sie polal, glownie driny z czystą i jakos parametry najlepsze jak dotychczas;) wiec chyba to sprawa osobnicza tak jak z papierosami, niektorym beda szkodzic innym nie!
Z otoczenia widzę, że w alkoholiczych rodzinach dzieci cała gromada nieraz.. a mój czy pije czy nie i tak ma wyniki do bani więc parę drinków plemników nie wybije.. ech.. z tą męską niepłodnością to wiecie.. w większości przypadków nasi mężczyźni nie różnią się od ogółu populacji.. wydaje mi się że podłoże może być jeszcze w życiu płodowym.. nasz profesor wypytywał bardzo męża o to czy ma jakieś informacje o przebiegu ciąży, lekach branych przez matkę itp. A ostatnio czytałam, że u dzieci palaczy - chłopców - są bardzo często problemy z płodnością.. to były jakieś najnowsze badania.. a moi teściowie oboje palący..niedoświadczona 32 -
mkl wrote:Lunka ja oczekuje miesiączki jutro, u mnie trudno ją wyczuć, bo nie ma bóli brzucha ani przed ani w trakcie, ale czuje zawsze taką jakby wilgoć...trudno mi to wytłumaczyć, co najdziwniejsze u mnie dziś i wczoraj temperatura 37 stopni...czy wy też tak macie że dzień przed miesiączką macie wysoką temperaturę? Bo ja przyznam szczerze mam tak często..czasem dopiero mi spada w drugi dzień miesiączki
Ale u Ciebie moze jeszcze jest szansa? Hcg wydziela sie po zagniezdzenie tak? 48 godz po?
To szanse sa!