INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunqa - przykro mi
Dziewczyny ja byłam wczoraj na monitoringu.
Słabiutkie są te moje pęcherzyki: 13,6 mm i 9mm.
Z drugiego na pewno już nic nie będzie, a pierwszy zobaczymy jeszcze we czwartek. Jest niewielki jak na 12d.c. Ale jeżeli jest prawidłowy, to we czwartek powinien mieć ok. 20mm. I wtedy w piątek lub sobotę IUI.
A w ogóle się zastanawiam, czy nie odpuścić w tym cyklu. Mój facet wyjechał, i musiał by szybko wracać specjalnie na IUI. A wiadomo - długo za kółkiem = słaba żywotność plemników.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Hej laski
Niunqa - bardzo mi przykro
Ja po wcorajszej wiycie dostałam skieroawanie do szpitala na HSG wiec teraz czekam na @ i najprawdopodobniej 24/25 luty HSG -
Ania_84 wrote:
Ja po wcorajszej wiycie dostałam skieroawanie do szpitala na HSG wiec teraz czekam na @ i najprawdopodobniej 24/25 luty HSG -
Ania1986 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie, czy słaba żywotność nasienia jest przeciwskazaniem do iui czy zastosowane odżywki podczas preparowania nasienia niweluja ten problem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:01
-
ka_tarzyna wrote:Niunqa - przykro mi
Dziewczyny ja byłam wczoraj na monitoringu.
Słabiutkie są te moje pęcherzyki: 13,6 mm i 9mm.
Z drugiego na pewno już nic nie będzie, a pierwszy zobaczymy jeszcze we czwartek. Jest niewielki jak na 12d.c. Ale jeżeli jest prawidłowy, to we czwartek powinien mieć ok. 20mm. I wtedy w piątek lub sobotę IUI.
A w ogóle się zastanawiam, czy nie odpuścić w tym cyklu. Mój facet wyjechał, i musiał by szybko wracać specjalnie na IUI. A wiadomo - długo za kółkiem = słaba żywotność plemników.
Jak musi specjalnie wracac z daleka..a z daleka ma jechać?? -
Niunqa przykro mi walczymy, staramy się a wielkie G z tego wychodzi
Ja wczoraj byłam u lekarza, byłam przekonana, że w tym cyklu podejdziemy do IUI, pani doktor jednak stwierdziła, że przed kolejną IUI mąż musi powtórzyć badanie nasienia, a więc cykl nam wypadł.
Ja też dzisiaj powtórzyłam niektóre badania - zrobiłam AMH, FSH, LH i estradiol (dzisiaj mój 3dc), dodatkowo zrobiłam inhibinę b.
Ogólnie to mam jakiegoś doła tyle czasu i nic nie wychodzi i chyba staneliśmy w miejscu1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
A mi sie wstyd przyznać przed Wami ale:-D wczoraj byliśmy w klinice. Pobralismy wszystkie badania do ivf. Moje i meza. I te z pochwy. A potem miałam usg pod katem tego iui. I wiecie byam juz tak myślami przy tych badaniach i w sumie podekscytowana ze nie pamiętam nic z usg! Tyle ze nie ma torbieli. Niepekniety pęcherzyk sie wchlonal. To była dla mnie najważniejsza wiadomość. Dr mowil ze szyjka bez zarzutu piękna:) Coś dr mowil ze mam 2 pecherzyki zdaje się. Endo ok 7mm. Ale jakie i co nie pamiętam a mowil!!! Jutro mam pprzyjść na usg i wtedy decyzja czy bedzie iui-bo dr jest tylko do pt potem urlop.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:07
-
a ja dziewczyny...w ogóle się nie przejmuje tym iui, pierwsze było w mega stresie, drugie za mną, 7 dni już minęło, mało o tym myślę, chyba dlatego że jestem trochę sceptycznie nastawiona na wynik końcowy, wolę się miło zaskoczyć niż się zawieźć, w ogóle nie czuje tego wyczekiwania na test....
-
Niunqa przykro mi
Lunka - super wiesci!!! -
Lunk_a wrote:Robisz jednak hsg? Ale kochana po co? Nastawiasz sie na więcej niż jeszcze jedno iui jakby co? Bo jak ivf to po co hsg??
dwa mam podejrzenie ze jeden moze byc nie drozny badz czesciowo niedrozny z racji tego ze mialam uraz biodra w dzieciństwie teraz mialam pecherzyki i na jednym i na drugim nie wiadiomo z któego zaskoczyło..a co wprzypadku jesli teraz bede miala tylko po jednym a bedzie on np niedrozny ??
moja ginekolog powiedziała ze ona by zrobiła , inny mowil ze nie widzi podstaw.. a ze ufam mojej gin to zrobie nic mnie nto nie kosztuje
Pozatym moja znajoma miała IVF bo miałą jeden nie drozny jajowód .. i co ciaza pozamaciczna włąsnie w tym jajowodzie .. po IVF .. wiec wole wiedzieć na czym stoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 10:50
-
Niunqa - przykro mi bardzo.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Ja mam 4 dziewczyny na naszym bocianie po ivf cp i jedna znajoma
Niestety zarodek po podaniu wedruje i moze zawedrowac za daleko -
Ciąza pozamaciczna po IVF? ??
Nie sądziłam, że to jest możliwe. -
Tez myslalam ze ivf wyklucza cp dopiero jak jedna najpierw ciaza ppza drugq ciaza rogowa to zaczelam czytac