X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps ja sobie owulke potwierdziłam na usg ,bo ja nigdy nie wiem kiedy ją mam,tzn akurat ostatnio to miałam bole takie ,i tak przeczuwałąm ,ale ogolnie to nie odczuwam jakos

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja tak samo brałam luteinę a i tak nic nie pomogła, bo ciąża się nie rozwijała, Wręcz mam wrażenie, że tylko luteina odciągała nieuniknione, sztucznie podtrzymując wadliwą ciąże. Wszystko mogło zakończyć się szybciej, a tak o jakieś 2 tyg. się przedłużyło...
    Moja lekarka mówi, że jak się ma progesteron w normie i nie ma się zaburzeń fazy lutealnej, plamień etc. to bierze się to raczej dla poprawienia swojego samopoczucia... Kiedyś dawało się progesteron wszystkim jak leci, a teraz się podobno od tego odstępuje.
    APS wrote:
    Mari w 2 ciązy bralam, ale dziecko i tak zmarlo bo mialo wade genetyczna i zadne leki by tu nie pomogly. Powodu straty pierwszego nie znam, progesteronu nie bralam ale tez nie bylo plamien wiec ciezko stwierdzic czy by pomogl. jesli zajde to planuje brac dupka 2x2 i postawie mojego ginka przed faktem dokonanym.

Ja wczoraj od rana do popoludnia wyraznie czulam jajniki i jestem pewna ze to owulka, ale jak na zlosc dzisiaj tempka nadal niewysoka, tzn ciut wyzsza ale jeszcze nie poowulacyjna :( i cholerka mam dalej zgryza ale dupka chyba odloze na jutro....

AniaZenobia fakt, zapomnialam ze u Was AID. to moze fakktycznie lepiej poczekac jak beda 2 pecherzyki, bedzie wieksza szansa.

Promyczku kiedy testujesz?

wiecie co, dziwi mnie ze nas tu tak malo, ciekawe czy tak malo sie decyduje na IUI czy po prostu nie chca tu zagladac :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 09:38

APS lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • APS Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku mam nadzieje ze jednak Twoja intuicja Cie zwiedzie :) czekamy jutro na dobre wiesci!
    ja normalnie to tez nie czulam owulacji ale od kiedy jestem na clo to wyraznie mnie boli podbrzusze, tak przez jakies 10 godzin i wczoraj tez tak bylo, tylko dzisiaj ta durna tempka wprowadzila niepewnosc... mam nadzieje ze jest juz w trakcie rosniecia i jutro juz porzadnie sie odbije. co do usg to bym chetnie posla ale w Krakowie w tym tygodniu lekarze dyzuruja w szpitalach, i w przychodniach nie ma mozliwosci isc na wizyte.... wiec chyba pozostaje mi sie wstrzymac do jutra z dupkiem.

Ewela powodzenia! te wszystkie leki maja niestety bardzo dlugie i przerazajace ulotki, zaczynajac juz od duphastonu... nie wiem, moze jakos pozniej wychodza skutku uboczne ale poki co nie widzialam aby ktoras z dziewczyn ich faktycznie doswiadczyla. mnie pociesza fakt ze nie jestem jedyna tak obladowana lekami tylko mnostwo dziewczyn tak ma, wiec moze nie bedzie tak zle...

jeszcze takie pytanko, czy mialyscie plamienia po IUI? u mnie juz drugi dzien, wprawdzie niewiele ale to taka krew jak na poczatku albo na koncu okresu, brązowa i taka troche z syfkami, jakimis tkankami. to normalne po IUI?

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps ja plamilam dosyć obficie cały 1 dzień po iui.
    Co do luteiny to nie lubię jej. Zatrzymuje mi wodę w organizmie. Wyglądam jak wieloryb i tak się czuje.
    Promyczek trzymam kciuki ☺

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogole nie plamiłam po iui,ale własnie wiem ze dziewczyny plamią i nie jest to powód do niepokoju.Oprocz tego ze normalnie wygladam jak wieloryb to po lutce jak dwa wieloryby :P

Dziekuje za kciuki laseczki:)

APS, klara_bella lubią tę wiadomość

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • APS Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku to chyba normalne po lutce, ja tez zawsze puchne, czuje sie zmeczona i nabuzowana po niej :(

klara_bella lubi tę wiadomość

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja plamilam po pierwszej iui i teraz tez plamie :/

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    07.07 Płatek szkarłatny 3/:(
    08.07 klara_bella 1/ :(
    13.07 Promyczek_39 1/
    21.07 Pyatii 1/
    22.07 APS 1/
    23.07 KarolinaSeven 2/

U mnie dziś @ przyszła. Muszę się z wami pożegnać. To moja ostatnia IUI. Myślę, że w naszym przypadku to nie ma sensu. Życzę wam wszystkim powodzenia. spotkamy się na fioletowej stronie :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    07.07 Płatek szkarłatny 3/:(
    08.07 klara_bella 1/ :(
    13.07 Promyczek_39 1/
    21.07 Pyatii 1/
    22.07 APS 1/
    23.07 KarolinaSeven 2/

U mnie dziś @ przyszła. Muszę się z wami pożegnać. To moja ostatnia IUI. Myślę, że w naszym przypadku to nie ma sensu. Życzę wam wszystkim powodzenia. spotkamy się na fioletowej stronie :).

Płatku, tak jak mówisz - widzimy się po fioletowej stronie, nie ma innej opcji!

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Ja plamilam po pierwszej iui i teraz tez plamie :/
    Ja plamiłam tylko przy drugiej IUI, bo jakoś tak niedelikatnie to było zrobione i bolało. Mój mąż nawet powiedział, że jak tak mnie zabolało w czasie wkładania to chyba coś z tego będzie ;) No i miał rację, ale to oczywiście tylko taki żart ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klara_bella wrote:
    Aps ja plamilam dosyć obficie cały 1 dzień po iui.
    Co do luteiny to nie lubię jej. Zatrzymuje mi wodę w organizmie. Wyglądam jak wieloryb i tak się czuje.
    Promyczek trzymam kciuki ☺

Klara bella przykro mi, wiem co czujesz :(

Chciałam tylko powiedzieć, że ja po luteinie czuję się gorzej niż po dupku. Może spróbuj duphaston, chyba ze bierzesz a ja nie doczytałam czegoś.
    Taka ironia, że przy drugiej IUI nie chciałam już dupka, bo i tak zmienia mi nastrój i apetyt, ale przemogłam się "ostatni raz" i wzięłam.
    Jeśli jest to coś, co przez te 10 dni moze pomóc, to chyba warto.
    Teraz cały czas jestem na dupku - jakoś daję radę, ale to chyba taki flow nastrojowy pt. jestem w ciąży. W innym wypadku nie dałabym rady brać to 3 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:16

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Ja plamiłam tylko przy drugiej IUI, bo jakoś tak niedelikatnie to było zrobione i bolało. Mój mąż nawet powiedział, że jak tak mnie zabolało w czasie wkładania to chyba coś z tego będzie ;) No i miał rację, ale to oczywiście tylko taki żart ;)

No mmie tez troche bolalo przy pierwszej i drugiej... hehe no i wygadal ;) moj maz za pierwszym razem zrobil mi zdjecie a za drugim juz nie chcial, bo powiedzial ze to nic nie dalo przy pierwszej wiec teraz nie robi zeby nie zapeszyc :D
    wczoraj mnie strasznie kluly jajniki mam nadzieje ze to byl znak od pekajacych pecherzykow ;)
    a ogolnie to za tamtym razem nie wiem ile bylo plemnikow w ml a teraz bylo 43 mln i 37% czegos ale nie pamietam czego

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze urwalo mi wiadomosc :/

(...) nie pamietam czego, moze Wy mi podpowiecie; )

Mari
    tez tak uwazam, jesli chodzi o ciaze biochemiczna... skoro cos jest nie tak, to ok ze to samo 'wychodzi'...

A u mnie w ogole pierwsza iui w dzien rocznicy slubu a druga w dzien slubu kuzynki meza ;)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam!
    melduje że się udało :-)
    nie pisałam się na testowanie bo byłam sceptycznie nastawiona a tu test w sobotę i dziś pozytywny :-)
    zabieg 08,07,16 -możecie mnie dopisać do listy ?

APS, bizona, ania8306, Alcea lubią tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • APS Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka gratullacje! za ktorym razem?

Mari Ty teraz bierzesz jakies leki na podtrzymanie typu clexane?

jatoszka lubi tę wiadomość

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszym :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    witam!
    melduje że się udało :-)
    nie pisałam się na testowanie bo byłam sceptycznie nastawiona a tu test w sobotę i dziś pozytywny :-)
    zabieg 08,07,16 -możecie mnie dopisać do listy ?
    Super wiadomosc z samego rana! ;) Gratulacje! :)

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatoszka super:) gratuluję :)

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:16

‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ