INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, ja tak samo brałam luteinę a i tak nic nie pomogła, bo ciąża się nie rozwijała, Wręcz mam wrażenie, że tylko luteina odciągała nieuniknione, sztucznie podtrzymując wadliwą ciąże. Wszystko mogło zakończyć się szybciej, a tak o jakieś 2 tyg. się przedłużyło...
Moja lekarka mówi, że jak się ma progesteron w normie i nie ma się zaburzeń fazy lutealnej, plamień etc. to bierze się to raczej dla poprawienia swojego samopoczucia... Kiedyś dawało się progesteron wszystkim jak leci, a teraz się podobno od tego odstępuje.
APS wrote:Mari w 2 ciązy bralam, ale dziecko i tak zmarlo bo mialo wade genetyczna i zadne leki by tu nie pomogly. Powodu straty pierwszego nie znam, progesteronu nie bralam ale tez nie bylo plamien wiec ciezko stwierdzic czy by pomogl. jesli zajde to planuje brac dupka 2x2 i postawie mojego ginka przed faktem dokonanym.
Ja wczoraj od rana do popoludnia wyraznie czulam jajniki i jestem pewna ze to owulka, ale jak na zlosc dzisiaj tempka nadal niewysoka, tzn ciut wyzsza ale jeszcze nie poowulacyjnai cholerka mam dalej zgryza ale dupka chyba odloze na jutro....
AniaZenobia fakt, zapomnialam ze u Was AID. to moze fakktycznie lepiej poczekac jak beda 2 pecherzyki, bedzie wieksza szansa.
Promyczku kiedy testujesz?
wiecie co, dziwi mnie ze nas tu tak malo, ciekawe czy tak malo sie decyduje na IUI czy po prostu nie chca tu zagladacWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 09:38
APS lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Promyczku mam nadzieje ze jednak Twoja intuicja Cie zwiedzie
czekamy jutro na dobre wiesci!
ja normalnie to tez nie czulam owulacji ale od kiedy jestem na clo to wyraznie mnie boli podbrzusze, tak przez jakies 10 godzin i wczoraj tez tak bylo, tylko dzisiaj ta durna tempka wprowadzila niepewnosc... mam nadzieje ze jest juz w trakcie rosniecia i jutro juz porzadnie sie odbije. co do usg to bym chetnie posla ale w Krakowie w tym tygodniu lekarze dyzuruja w szpitalach, i w przychodniach nie ma mozliwosci isc na wizyte.... wiec chyba pozostaje mi sie wstrzymac do jutra z dupkiem.
Ewela powodzenia! te wszystkie leki maja niestety bardzo dlugie i przerazajace ulotki, zaczynajac juz od duphastonu... nie wiem, moze jakos pozniej wychodza skutku uboczne ale poki co nie widzialam aby ktoras z dziewczyn ich faktycznie doswiadczyla. mnie pociesza fakt ze nie jestem jedyna tak obladowana lekami tylko mnostwo dziewczyn tak ma, wiec moze nie bedzie tak zle...
jeszcze takie pytanko, czy mialyscie plamienia po IUI? u mnie juz drugi dzien, wprawdzie niewiele ale to taka krew jak na poczatku albo na koncu okresu, brązowa i taka troche z syfkami, jakimis tkankami. to normalne po IUI?Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
nick nieaktualny
-
Ja w ogole nie plamiłam po iui,ale własnie wiem ze dziewczyny plamią i nie jest to powód do niepokoju.Oprocz tego ze normalnie wygladam jak wieloryb to po lutce jak dwa wieloryby
Dziekuje za kciuki laseczki:)APS, klara_bella lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Promyczku to chyba normalne po lutce, ja tez zawsze puchne, czuje sie zmeczona i nabuzowana po niej
klara_bella lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 Pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
U mnie dziś @ przyszła. Muszę się z wami pożegnać. To moja ostatnia IUI. Myślę, że w naszym przypadku to nie ma sensu. Życzę wam wszystkim powodzenia. spotkamy się na fioletowej stronie.
-
nick nieaktualnyPłatek szkarłatny wrote:07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 Pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
U mnie dziś @ przyszła. Muszę się z wami pożegnać. To moja ostatnia IUI. Myślę, że w naszym przypadku to nie ma sensu. Życzę wam wszystkim powodzenia. spotkamy się na fioletowej stronie.
Płatku, tak jak mówisz - widzimy się po fioletowej stronie, nie ma innej opcji!
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolinaSeven wrote:Ja plamilam po pierwszej iui i teraz tez plamie
No i miał rację, ale to oczywiście tylko taki żart
-
nick nieaktualnyklara_bella wrote:Aps ja plamilam dosyć obficie cały 1 dzień po iui.
Co do luteiny to nie lubię jej. Zatrzymuje mi wodę w organizmie. Wyglądam jak wieloryb i tak się czuje.
Promyczek trzymam kciuki ☺
Klara bella przykro mi, wiem co czujesz
Chciałam tylko powiedzieć, że ja po luteinie czuję się gorzej niż po dupku. Może spróbuj duphaston, chyba ze bierzesz a ja nie doczytałam czegoś.
Taka ironia, że przy drugiej IUI nie chciałam już dupka, bo i tak zmienia mi nastrój i apetyt, ale przemogłam się "ostatni raz" i wzięłam.
Jeśli jest to coś, co przez te 10 dni moze pomóc, to chyba warto.
Teraz cały czas jestem na dupku - jakoś daję radę, ale to chyba taki flow nastrojowy pt. jestem w ciąży. W innym wypadku nie dałabym rady brać to 3 tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 15:17
-
nick nieaktualny
-
Elf wrote:Ja plamiłam tylko przy drugiej IUI, bo jakoś tak niedelikatnie to było zrobione i bolało. Mój mąż nawet powiedział, że jak tak mnie zabolało w czasie wkładania to chyba coś z tego będzie
No i miał rację, ale to oczywiście tylko taki żart
No mmie tez troche bolalo przy pierwszej i drugiej... hehe no i wygadalmoj maz za pierwszym razem zrobil mi zdjecie a za drugim juz nie chcial, bo powiedzial ze to nic nie dalo przy pierwszej wiec teraz nie robi zeby nie zapeszyc
wczoraj mnie strasznie kluly jajniki mam nadzieje ze to byl znak od pekajacych pecherzykow
a ogolnie to za tamtym razem nie wiem ile bylo plemnikow w ml a teraz bylo 43 mln i 37% czegos ale nie pamietam czego
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Kurcze urwalo mi wiadomosc
(...) nie pamietam czego, moze Wy mi podpowiecie; )
Mari
tez tak uwazam, jesli chodzi o ciaze biochemiczna... skoro cos jest nie tak, to ok ze to samo 'wychodzi'...
A u mnie w ogole pierwsza iui w dzien rocznicy slubu a druga w dzien slubu kuzynki meza
witam!
melduje że się udało
nie pisałam się na testowanie bo byłam sceptycznie nastawiona a tu test w sobotę i dziś pozytywny
zabieg 08,07,16 -możecie mnie dopisać do listy ?APS, bizona, ania8306, Alcea lubią tę wiadomość
-
Jatoszka gratullacje! za ktorym razem?
Mari Ty teraz bierzesz jakies leki na podtrzymanie typu clexane?jatoszka lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
22.7.16 IUI
jatoszka wrote:witam!
melduje że się udało
nie pisałam się na testowanie bo byłam sceptycznie nastawiona a tu test w sobotę i dziś pozytywny
zabieg 08,07,16 -możecie mnie dopisać do listy ?Gratulacje!
jatoszka lubi tę wiadomość
nick nieaktualny