INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze no ja mam ladne co miesiac i sie nie udaje... juz na glowe dostaje martwie sie... wszystkie badania ladne a tu nic... nie wiem moze to nerwy bo mam w sumie nerwice stwierdzona ale nie wiem jak wpkynac na swoj spokoj... kiedys bralam leki na uspokojenie a teraz sie boje to brac...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Niestety moja druga Inseminacja, która miała miejsce 25 lipca 2016 roku, zakończyła się niepowodzeniem
Jutro (w 11dc) mam wizytę u innego ginekologa, dzięki któremu koleżanka mojej siostry zaszła w ciążę w już 3 cyklu... U mnie pewnie nie będzie tak szybko, sądząc po comiesięcznej @, która się odczepić ode mnie nie chce
Życzę powodzenia i dużo wytrwałości dla wszystkich oraz gratuluję dla tych, którym się udałoania8306 lubi tę wiadomość
-
KarolinaSeven wrote:A jak myslicie o ktorej podac sobie pregnyl? Za 1 razem mialam 15 h przed a za 2 razem 23 h przed..
Wiesz, to indywidualna sprawa, zależy chyba od wielkości pęcherzyków i jakie tobie zazwyczaj rosną, ale według mnie najlepsze są 18 - 24 h przed
Trzymam kciuki za ciebie7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ana1122 wrote:Ja mam niby polipa 1 cm. Nie Wiem Czy to dużo Czy nie? 1 lekarz mówił żeby nic nie robić Ale 2 od niepłodności powiedział że trzeba usunąć. Ja amh mam 0.98 więc więc też kiepsko Ale jeśli twoje 83 znaczy rocznik to chyba nie jesteś ostatnia z taki wynikiem
A ta inhibina to co?
Ja za pierwszym razem miałam chyba 10 mm i 14 mm. Uważam, że należy je usuwać. Po HSC w następnym cyklu można już się starać, więc luzik.
Tak, jestem z czerwca '83 - mało wyszukany mój nick
Inhibina B też mówi o rezerwie jajnikowej i dodatkowo o jakości jajeczek.
HSG nie wpływa na wysokość AMH
AMH to badanie rezerwy jajnikowej, nie ma się na nią wpływu. Myślę że branie jakikolwiek leków nie sfałszuje wyniku. Z tego co czytałam można polepszyć tylko jakość komórek np poprzez koenzym q107 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Promyczek trzymam kciuki Niech pęcherzyki ładnie rosną!
KarolinaSeven spokojnie, stres na pewno nie wpływa dobrze, ale wiem, że łatwo mówić żeby odpuścić... Mogę jedynie doradzić, żebyś miała dużo zajęć, i zawodowych i prywatnych, żeby jak najmniej o tym myśleć. Ważne że zrobiłaś bardzo dużo badań i że wszystkie są dobre. Przyjdzie czas na ciebie!
klara_bella przykro mi eh Ale działaj dalej, musi się udać
PARIS^^ przykro mi Życzę żeby nowy lekarz przyniósł tobie szczęście, spojrzy na wszystko swoim okiem i fajnie tobą pokieruje. Trzymam kciuki7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
08.07 jatoszka 1/
13.07 Promyczek_39 1/
21.07 pyatii 1/
22.07 APS 1/
23.07 KarolinaSeven 2/
23.07 sandrita86 1/
23.07 bajka_ 3/
25.07 Selja 1/
25.07 PARIS^^ 2/
26.07 Nadzieja 38 1/
27.07 ana1122 1/
29.07 marzenie.w 1/
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/
10.08 ciekawa87 1/
14.08 Lady_E 1/7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No tak promyczku wiadomo ide za ciosem
Landryneczka
trzymam kciuki za kolejne podejscie!
Selja
super ze trzy pecherzyki a jaka wielkosc?
Ja pol godziny temu podalam sobie pregnyl, tym razem bedzie 34 godziny przed mam nadzieje ze pecherzyki sie utrzymaja
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Czesc wszystkim. sledze Was i podczytuje jak Wasze starania. Postanowilam do Was dolaczyc. 28 lipca mialam pierwsza IUI ale niestety nieudana. Jutro wizyta kontrolna i albo pon albo wtorek drugie podejscie. Trzymam kciuki za nas wszystkie ze kiedys zobaczymy dwie kreski.
zapałka, Bridget lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny pozwolicie ze do was dolacze 17.08 mialam pierwsza IUI nic mialo z tego nie wyjsc ale jednak udalo sie podejsc. Tylko nie wiem czy brac juz dupka bo gin powiedzial zebym brala od wczoraj ale troszke sie boje bo jak nie wyjdzie i mi sie cos w cyklu poprzekraca ale raczej jeden dzien roznicy nic nie zrobi i tak planuje brac od dzisTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
nick nieaktualnyDuphaston zażywa się po stwierdzonej owulacji a nie koniecznie na drugi dzień po iui. W ten sposób można sobie owulacje zablokować i narobić torbieli. Najlepiej iść po iui na usg i zacząć brać progesteron wg zaleceń lekarza. Ja miałam iui w 15 dc a luteine brałam od 18dc chyba
-
Ok to moze lepiej zadzwonie do gina mimo ze troche mi dzienie zawracac mu tylek tak jak ostatnio dzwonilam po nocy i myslalam ze mnie opieprzy no ale kazal przyjechac na drugi dzien tylko tyle ze po jego godz pracy bo tato nie byloby mnie gdzi wcisnac
Ja robilam u siebie mamy taka klinike zajmuja sie tez nieplodnoscia ale nie wykonuja in vitro tylko prsygotowywali do rzadowego ale robia hsg i IUI maja podpisana umowe z klinikami Gameta Łódź Bocian Invicta Warszawa. Ale czy jestem zadowolona z gina to nie wiem znam go od niedawna jak sie na hsg zapisywalam to on mi wykonywal.To nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI