INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania8306 przy mnie możesz zrobić Niestety kolejny raz porażka... Na razie odpuszczam... nie mam siły...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
promyczek 39 wrote:Gdzies po drugiej stronie teczy przykro mi
mi też... ale cóż... dziś me serce po raz kolejny rozpadło się na milion kawałków, które muszę teraz jakoś pozbierać... w całość...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Witam,
Pisze pierwszy raz bo prawdopodobnie będziemy z mężem zmuszeni do inseminacji maz ma slabe nasienie.
Dodam że nie bylam jeszcze w klinice nieplodnosci ( leczymy sie u mojego endo)
chcialam sie dowiedzieć jak to wyglada cenowo i ogolnie procedura.Zgłaszam sie do kliniki i mowie ze chce inseminacje? i co pewnie kosztowne badania trzeba przejść boje sie ze nie zdołamy finansowo..tego ogarnać. Jeszcze raz przepraszam ze wcinam sie wam w dyskusjeka_tarzyna lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
nick nieaktualnyKoszt to około 1000zł plus minus, bo to zależy. Musisz się liczyć z tym, że przed inseminacją trzeba zrobić wymazy, a to kosztuje około 100zł. Potem leki do stymulacji i tu też zależy, jakie dostaniesz. Mnie kosztowały około 60zł. Jeżeli podawany jest zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka to jest to zależnie od dawki od 30 do 60zł. Skoro jednak u Ciebie owulacja występuje, to może podejdziecie do IUI na cyklu naturalnym i koszt leków odpadnie. Kolejne koszty to USG. Mnie kosztuje wizyta z USG 130zł. Najdroższa jest sama inseminacja i tu cena waha się od 400-700zł zależnie od tego, co dokładnie robione jest z nasieniem męża. Jeżeli wymaga dużej preparatyki to koszty rosną. Aha i przed inseminacją konieczne są badania hormonów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 21:30
-
Witam nowe dziewczynki trzymam kciuki za udane iui
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy
przykro mi wiem co czujesz ale nie poddawaj sie... ja tez mam wzloty i upadki tez juz bym odpuscila z checia bo bardzo duzo nerwow mnie to kosztuje ale musimy byc silne! :*
Promyczku
ja mam jutro iui
Dziewczyny tez macie plamienia okolowulacyjne? Ja mam od 3 cykli, od kiedy jestem stymulowana i troche sie martwie bo zamiast sluzu plodnego to ja mam plamieniaAnia_84 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Koszty głownie będą różniły się w zależności od tego w jakim mieście jest klinika... Warszawa pewnie będzie najdroższa.
A Ty gdzie się planujesz leczyć, skąd jesteś?
Ja zgłosisz się do kliniki, to pierwsza będzie wizyta zapoznawcza - zrobią ci wywiad medyczny, USG i każą zrobić te badania, których nie będziesz miała aktualnych: hormony (najdroższe pewnie będzie AMH), wirusówkę (żółtaczki, CMV, różyczkę, toxo, HIV, kiła), chlamydię PCR, cytologię, u mnie też potrzebne jest USG piersi, mocz ogólne, Dodatkowo pewnie wymazy i badanie nasienia. Jak na jednorazowy wydatek to wychodzi dość sporo, no chyba, że masz możliwość zrobienia część na NFZ. I dopiero pewnie na następnej wizycie zdecydują o sposobie postępowania.
Jeżeli chodzi o inseminację, to partner też jakieś wirusowe badania musi mieć aktualne i u nas posiew nasienia i chlamydię z krwi.
Generalnie większość badań narzuca ustawa o leczeniu bezpł.
U mnie inseminacja to kosz 900 PLN, 95 PLN wizyta. Leki do inseminacji (zwykle zaczynają od CLO-niewielki wydatek). W sumie jak liczyłam, to mnie jedna inseminacja wynosi od 1400 do 1900 PLN
W razie konieczności mogą Ci zalecić wykonanie HSG lub histeroskopii.
tuonela wrote:Witam,
Pisze pierwszy raz bo prawdopodobnie będziemy z mężem zmuszeni do inseminacji maz ma slabe nasienie.
Dodam że nie bylam jeszcze w klinice nieplodnosci ( leczymy sie u mojego endo)
chcialam sie dowiedzieć jak to wyglada cenowo i ogolnie procedura.Zgłaszam sie do kliniki i mowie ze chce inseminacje? i co pewnie kosztowne badania trzeba przejść boje sie ze nie zdołamy finansowo..tego ogarnać. Jeszcze raz przepraszam ze wcinam sie wam w dyskusjeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 09:04
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Hejka
Fasolko_przyjdz
udaje sie za pierwszym oby Twoj pierwszy byl szczesliwy
Ja juz po iui, dwa pecherzyki nie pekly jeden18 mm drugi 21 endo 10mm... kocentracja w 1 ml 33 mln plemnikow i 31% znow nie wiem czego... jakos mnie dzisiaj stres zzeral... w poniedziałek ide na podglad czy pekly pecherzykiania8306 lubi tę wiadomość
Hej kochane matko ile upisalyscie musze was nadrobić w cswartek dopiero wyszlam ze szpitala nasz dziedzic mnie nastraszyl wiec powoli wsio ogarnian
-
ja tez juz po IUI
Karola ja wszystko mialam bardzo podobnie tyle ze mialam jeden pęcherzyk 21 mm,endo 11,5,,koncentracja w 1ml 188,i ruch postępowy 43% i tez ide na podglad a co bedziesz brała po owu?
Ania 84 ajak Cie nastraszyŁ? juz jest dobrze?ania8306 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Dziewczyny trzymam kciuki za udane iui
Promyczku maluch dal mi znac czas zwolnić tempo
W niedzielę zgielo mnie w pół myslalam ze to jednorazowa przygoda nuestety pozniej mialam dziwnevbole jak skurcze klucia pojechalam na ip dr powiedzial ze dobrze by bylo zistac bo szyjka i ogolnie macica twarda czyli jak przy skurczach nawet usg nie chcueli zrobic przez 3 dni zeby jej nie maglowac ake dali mi detektorem posluchac serduch 3 dni pod kroplowkami i ustopilo na usg wszystko ok maluch ma 86 mm
Nie powiem ze sie nie wystraszylam bo na wstępie mi wpisali poronienie zagrazajace wuem ze tak wszystkim kobitkom wpisuja ake stres jednak byl
Wypisali nas w czwartek z zaleceniami odpoczynek oszczedzanie sie itp itd
Jest juz lepiej choc boje się sama za dlugo chodzić juz chyba skrzywienie mi zostanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 17:16
-
Ania dokladnie dobrze ze juz w domciu i oszczedzaj sie! :*
Promyczku to pieknie u mnie aid i tylko 33 mln... a jakie u Was wskazanie do iui? A u Was 188 w ml czy w ejakulacie? Bo u nas w ml
Fasolko, Karolina i promyczku - trzymam za was kciuki
Witam też nowe dziewczyny i życzę powodzenia
Nadrobię was za kilka dni, teraz resetuję się wakacyjnie nad morzem7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ania milego urlopu!
Promyczku
no cos Ty teraz musi sie udac! Wazne ze zaskoczylo! o kurcze to u Was ilosc piekna! A jakie sa wskazania u Ciebie do iui?ania8306 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!