INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
natia wrote:Witam Was i dołączam. Jutro podchodzę pierwszy raz. Nie mam złudzeń bo wiem że za pierwszym razem raczej nie wychodzi... Oby jak najszybciej doczekać drugiej lub trzeciej
Ponoć własnie przy pierwszej są największe szanse... tak na naszym-bocianie statystyki mówią.
Choć i ja się nie łudzę... -
natia wrote:Witam Was i dołączam. Jutro podchodzę pierwszy raz. Nie mam złudzeń bo wiem że za pierwszym razem raczej nie wychodzi... Oby jak najszybciej doczekać drugiej lub trzeciej
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
nick nieaktualnyjatoszka wrote:A skad lekarz wie ze wlasnie pekaja ? Moja lekarz zawsze mowi ze tylko po peknieciu moze stwierdzic ze pekly a nie widzi kiedy moga peknac ?
Brzegi pęcherzyka są pofalowane, tak mi powiedziała, a drugi już pęknięty był. A mnie, na 2h przed IUI zaczął boleć jajnik, miałam takie uczucie balobika, aż musiałam siedzieć prosto jak struna więc obstawiam, że właśnie wtedy była owulacja. Wcześniej też przy stwierdzonych owulacjach miałam takie odczucia.
Uda się nam, na pewno! Musi :*
-
Co do zastrzyków, to jeszcze ich nie mam. Będę miała przy ivf, a to pewnie ok listopad - styczeń... Zależy jak wszystko się ułoży
Ja i mąż jesteśmy z tych, co jak nawet w tv pokazują zastrzyk to odwracamy głowy... Masakra...
Monika*** i natia kibicuję i życzę szczęśliwej pierwszej iui :)Pierwsze podejścia też kończą się z sukcesem
migotkaaa_83 a tobie życzę szczęśliwej ostatniej iui
bizona może ten pęcherzyk z lewej strony przyniesie szczęście
migotka_83, bizona lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Aniu po pierwszych zastrzykach strach przejdzie, dacie rade
Ja dziewczyny wypisuje się już z listy, gdyż moje iui się nie odbyło - pęcherzyk zrobił psikusa i pękł dzień wcześniej.
Powodzenia dla wszystkich! ! ! niech się spełniają wasze marzenia
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
zonaboba wrote:Dziewczyny prosze zerknijcie prosze na moje badania martwi mnie stosunek LH /FSH
<a href=https://zapodaj.net/b6675ac214d3e.jpg.html>20160909_214425.jpg</a>
https://zapodaj.net/b6675ac214d3e.jpg.html
LH-7,95
FSH- 4,36
A w którym dc robiłaś to badanie? Załącznik nie otwiera mi się... LH powinno być niższe np. w 2 dc, im bliżej owu tym jest wyższe... A ty masz regularny okres? Masz może PCOS?
Ja mam tak: LH 6,6, FSH 12 - świadczy to o obniżonej rezerwie jajnikowej. Jajniki gorzej pracują U ciebie jest odwrotnie, myślę że skoro masz owu, pęcherzyki dominujące, to nie jest tak źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 11:33
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
migotkaaa_83 wrote:Aniu po pierwszych zastrzykach strach przejdzie, dacie rade
Ja dziewczyny wypisuje się już z listy, gdyż moje iui się nie odbyło - pęcherzyk zrobił psikusa i pękł dzień wcześniej.
Powodzenia dla wszystkich! ! ! niech się spełniają wasze marzenia
A to ci łobuz
Ale spróbujesz jeszcze raz iui?
Tobie też życzę powodzenia7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny:) Podczytuje Was sumiennie od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć W piątek. 09.09 miałam drugą inseminację. Od 3 do 7 dc brałam Lamettę a od 7 do 9 Fostimon. Na monitoringu w 10 dc okazało sie że na prawym jajniku pojawiły się 2 pęcherzyki po 16 mm i jeden mały. Endometrium miało 7,5mm. w czwartek o 8.15 brałam Pregnyl a w piatek przed inseminacja lekarz na USG potwierdził, że pęcherzyki są "na już". W sobotę udało mi sie potwierdzić nna USG, że 1 z dominujacej dwójki pękł a teraz tylko czekanie + akcja i od poniedzialku Dupek:)
Prosze trzymajcie za mnie kcuki Mamy z mężem tzw. niepłodnosć wtórną. Od 3,5 roku staramy się o kolejne dziecko (od roku jesteśmy pod opieka kliniki)
Udanej niedzieli:) i trzymam kciuki za każdą z Wasania8306, jatoszka lubią tę wiadomość
-
ania8306 wrote:A to ci łobuz
Ale spróbujesz jeszcze raz iui?
Tobie też życzę powodzenia
Nie Aniu, nie podchodzę juz, mam dość Jakie masz amh?
Natia - powodzenia! Kciuki zaciśnięte! Oby się udałonatia lubi tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Agupsica wrote:Cześć dziewczyny:) Podczytuje Was sumiennie od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć W piątek. 09.09 miałam drugą inseminację. Od 3 do 7 dc brałam Lamettę a od 7 do 9 Fostimon. Na monitoringu w 10 dc okazało sie że na prawym jajniku pojawiły się 2 pęcherzyki po 16 mm i jeden mały. Endometrium miało 7,5mm. w czwartek o 8.15 brałam Pregnyl a w piatek przed inseminacja lekarz na USG potwierdził, że pęcherzyki są "na już". W sobotę udało mi sie potwierdzić nna USG, że 1 z dominujacej dwójki pękł a teraz tylko czekanie + akcja i od poniedzialku Dupek:)
Prosze trzymajcie za mnie kcuki Mamy z mężem tzw. niepłodnosć wtórną. Od 3,5 roku staramy się o kolejne dziecko (od roku jesteśmy pod opieka kliniki)
Udanej niedzieli:) i trzymam kciuki za każdą z Was
Agupsica lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Poradźcie, dzisiaj miałam iui i pęcherzyki jeszcze w okolicach 20 mm , dr kazał wziąć wieczorem luteina dopochwowo. Czy nie powinnam zaczekać aż pękną i jutro zacząć>? tym bardziej ze jutro o 19 monit?starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
majka23 kiedy mialas IUI ? ja tez czekam na wynik 3 IUI wczoraj mialam beznadziejny dzien dzisiaj juz lepiej...czemu uwazasz ze sie nie udalo? ja boje sie kolejnego rozczrowania ale do konca bede obie wmawiac ze sie udalo...a nawet jak trace nadzieje zaczynam na glos sobie powtarzac wszyto bedzie dobrze uda sie zostaniezsz mama i wtedy jest mi troche lepiej...
ania8306 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
majka niejednokrotnie dziewczyny w twojej sytuacji czekaly na @ bo wszytkie objawy takie same a sie okazalo ze jednak bąbelek sie agniezdzil takze trzymam kciuki za ciebieDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️