INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
my korzystamy z nasienia dawcy...przeszlismy wiele ale teoretycznie juz jestem zdrowa nasienie tez pwinno byc odowiednie ale jakos mimo wszytko nam nie wychodzi...wiec szczescia to my tez nie mamy ale moze teraz sie d nas usmiechnie:D
ania8306 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnyMARTIII wrote:Poradźcie, dzisiaj miałam iui i pęcherzyki jeszcze w okolicach 20 mm , dr kazał wziąć wieczorem luteina dopochwowo. Czy nie powinnam zaczekać aż pękną i jutro zacząć>? tym bardziej ze jutro o 19 monit?
No ja bym poczekała mimo wszystko.
U mnie dr się nie spieszy i najpierw chce się upewnić czy pęcherzyki pękły. Dopiero we wtorek decyzja a pęcherzyki mam nadzieję, że właśnie pękają bo mam wariacje w brzuchuMARTIII lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny@MARTIII
Ja brałam luteinę na drugi dzień po IUI. Też mi się wydawało, że za wcześnie, ale myślę, że lekarz jednak wie, co robi.
Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jutro muszę iść już na betę. Mam objawy typowo okresowe (oprócz bólu piersi - jak nigdy nie dają o sobie znać) więc nie robię sobie nadziei. Chciałabym się jednak miło rozczarować.MARTIII, Agupsica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgnieszkaH wrote:
Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jutro muszę iść już na betę. Mam objawy typowo okresowe (oprócz bólu piersi - jak nigdy nie dają o sobie znać) więc nie robię sobie nadziei. Chciałabym się jednak miło rozczarować.
TRZYMAM!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 21:18
-
migotkaaa_83 wrote:Nie Aniu, nie podchodzę juz, mam dość Jakie masz amh?
Natia - powodzenia! Kciuki zaciśnięte! Oby się udało
Pierwszy wynik 0,38, drugi 0,74. Porażka. Ale inhibinę b mam ładną, regularny okres, pęcherzyki co miesiąc - dlatego aż tak się nie załamuję. Gorzej będzie przy ivf, ale..
Może spróbuj ten ostatni raz iui... Jaki masz dalszy plan?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
natia wrote:Ja już po W trakcie widać było 3 pęcherzyki: 18, 21, 25 mm. Oby pękły... mają czas do wieczora We wtorek to sprawdzimy.
Trzymam kciuki Trzy pęcherzyki to piękny wynik7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Agupsica wrote:Cześć dziewczyny:) Podczytuje Was sumiennie od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz odważyłam się dołączyć W piątek. 09.09 miałam drugą inseminację.
Prosze trzymajcie za mnie kcuki Mamy z mężem tzw. niepłodnosć wtórną. Od 3,5 roku staramy się o kolejne dziecko (od roku jesteśmy pod opieka kliniki)
Udanej niedzieli:) i trzymam kciuki za każdą z Was
Trzymam mocno mocno mocno
A z pierwszym dzieckiem nie mieliście problemu z zajściem?Agupsica lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
MARTIII wrote:Poradźcie, dzisiaj miałam iui i pęcherzyki jeszcze w okolicach 20 mm , dr kazał wziąć wieczorem luteina dopochwowo. Czy nie powinnam zaczekać aż pękną i jutro zacząć>? tym bardziej ze jutro o 19 monit?
Ja też bym wzięła po potwierdzeniu że pękły... Tak stosują u mnie w klinice...
Trzymam kciuki za udane podejscie7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AgnieszkaH wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo jutro muszę iść już na betę. Mam objawy typowo okresowe (oprócz bólu piersi - jak nigdy nie dają o sobie znać) więc nie robię sobie nadziei. Chciałabym się jednak miło rozczarować.
Trzymam I życzę tego miłego rozczarowania7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
majka23 wrote:Iui mialam 31.08,bolą jajniki i brzuch jak na @ dlatego przekreslilam wszystko i czekam na @
Nigdy nic nie wiadomo. Tak jak pisała Kaska - wiele cykli ciążowych też tak się objawia. Może akurat się uda7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Pierwszy wynik 0,38, drugi 0,74. Porażka. Ale inhibinę b mam ładną, regularny okres, pęcherzyki co miesiąc - dlatego aż tak się nie załamuję. Gorzej będzie przy ivf, ale..
Może spróbuj ten ostatni raz iui... Jaki masz dalszy plan?
Ja zrobiłam sobie kilka miesięcy wolnego od stymulacji, teraz miła być ostatnia iui przed ivf, ale wyszło jak wyszło, wiec się zastanawiam cały czas nad planem B.
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
migotkaaa_83 wrote:Dlaczego gorzej? Moim zdaniem z takim amh powinnaś szybko robić ivf! myślę że nie ma na co czekac, a z ivf będzie tylko lepiej, jednak szansa na uzyskanie ciąży jest dużo większa.
Ja zrobiłam sobie kilka miesięcy wolnego od stymulacji, teraz miła być ostatnia iui przed ivf, ale wyszło jak wyszło, wiec się zastanawiam cały czas nad planem B.
Wiem migotkaaa, powinnam zrobić jak najszybciej. Ja o wysokości amh dowiedziałam się jakoś kwiecień/maj i chciałam dać sobie dwie próby iui (za pierwszą pęcherzyk nie pękł). A że miałam przeszkody to tak rozłożyło się w czasie... Poza tym zbieramy kasę, dużo wydaliśmy na leczenie, badania, a tu trzeba wykombinować prawie 10 tys...
Mam nadzieję że jakoś listopad/grudzień uda się zacząć...
Boję się, że z moim amh "wyhoduję" mało pęcherzyków, bez komórek lub się nie zapłodnią... Na razie biorę suplementy na polepszenie jakości, skontroluję sobie później wyniki i zobaczę czy coś dają...
Poza tym chciałam jak najwięcej się przebadać, jutro jedziemy do genetyka i zostanie mi tylko immunologia.
A ty kiedy chciałabyś podchodzić do ivf?migotka_83 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Trzymam mocno mocno mocno
A z pierwszym dzieckiem nie mieliście problemu z zajściem?
Aniu8306 z synkiem udało sie w 4 cyklu więc mozna powiedzieć, że poszło bezproblemowo. A terazidzie ak po grudzie:( Wiecznie sie nam nie składa. Od września zeszłego roku leczymy sie w INVIMED i najpierw walczyłam z gronkowcem złocistym (złośliwiec dal się pokonać dopiero w styczniu). Jednocześnie okazało się, że wynik nasienia się pogorszył We 09/2014 mąż zrobił badanie nasienia i morfologia była 4% , ja w tym czasie miałam HSG i sądziliśmy, że się uda (tym bardziej, że ja bylam wspomagana CLO przez mojego gina i biegałam na monitoring, a mąż dostal Androvit) Po roku czyli 09/2015 poszliśmy do kliniki, gdzie okazało się, że nasienie osiągnęło 0%!!!
Agnieszka H trzymamm kciuki za dzisiejszą BETĘania8306 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki Niesuatannie Was podczytuje i ogromnie się cieszę z wszystkich udanych IUI- Karolina tak czułam, że tak się skończy cykl z niepękniętymi pęcherzykami Reszcie też gratuluję. Przykro mi z kolei z powodu dziewczyn, które wracają- głowa do góry, trzeba się cieszyć, że chociaż wiecie, że możecie zajść to zawsze już pół sukcesu.
I tak zastanawiam się co się stało z niedoświadczona? Ktoś wie?niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Ania a jak niskie jest twoje amh? Ja mam 0,9. Jakie suplementy bierzesz? Mi nic lekarz nie wspominał o możliwości poprawienia jakości... a ta genetyka i immunologia to też pod kątem amh?Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
ewela88 wrote:Ania a jak niskie jest twoje amh? Ja mam 0,9. Jakie suplementy bierzesz? Mi nic lekarz nie wspominał o możliwości poprawienia jakości... a ta genetyka i immunologia to też pod kątem amh?
Pierwszy wynik to 0,38, drugi 0,74.
Biorę: dhea eljot (odkąd dowiedziałam się o wyniku), kwas foliowy 5mg, teraz zaczęłam Inofolic i witaminę D. Są jeszcze inne suplementy, np. koenzym q10, witamina e itp....
W tym miesiącu zobaczę czy podniósł mi się wynik DHEA-S.
Genetyka i immunologia to zupełnie osobne tematy, ale chciałabym je zbadać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 22:29
nick nieaktualnyDziewczyny, chyba mam problem Zaraz miałam się umawiać na pierwsze moje iui ale dziś odebrałam wynik tych badań typu HIV WS itd
Wyniki różyczki mnie przeraziły. Nie wiem gdzie mogę ten temat wkleić, dlatego zapytam tutaj.
Mój wynik różyczki to IGG - 301,4 IGM - ujemny.
Mam się bać ? Do iui pewnie podejść nie będę mogła?