INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 wrote:
moja beta 17 dpo 1317
w poniedzialek byla 381
progesteron 116 ale biore lutke
Cudowniepromyczek 39 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
migotkaaa_83 wrote:Dokładnie tak jest jak piszesz, im większa dawka leku, lub stymulacja zaczęta wcześniej (np 2dc) tym jest silniejsza
Dziewczyny, ile miałyście pęcherzyków i jakiej wielkości, podchodząc do iui?
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
U mnie beta dzisiaj 524 tylko tsh 3.43 nie wiem co tu zrobic... w tym cyklu przez 3 dni nie bralam tabletek bo mi sie skonczyly a moj lekarz byl na urlopie i w sumie dalej nie szulalam bo myslalam ze nici z ciazy i nie bedzie az takiej tragedii...
promyczek 39, ania8306 lubią tę wiadomość
KarolinaSeven wrote:U mnie beta dzisiaj 524 tylko tsh 3.43 nie wiem co tu zrobic... w tym cyklu przez 3 dni nie bralam tabletek bo mi sie skonczyly a moj lekarz byl na urlopie i w sumie dalej nie szulalam bo myslalam ze nici z ciazy i nie bedzie az takiej tragedii...
-
Lago wrote:pedz szybko do rodzinnego abo nawet na IP niech Ci recepte wypisza...TSH w ciazy powinno oscylowac wokol 2 zeby bylo bezpieczne. A przypomnij mi, czy Ty bralas luteine po IUI pozniej odstawilas i czekalas na @ ? Piekna beta
Luteine bralam od 22.08 jak sie okazalo ze pecherzyki nie pekly i bralam ja przez tydzien a potem odstawilam i zaczelam brac z powrotem wczoraj
Teraz sie zastanawiam czy zrobic bete jutro czy dopiero w pon jak myslicie? Jejku ja nie wierze nadal
Karolina super
co do TSH to spokojne bo w ciazy moze skakać najważniejsze jest FT4 bo to z tego pobiera dziecko powinno być jak najwyzej górnej granicy -
Karola a jesli nie masz leku to idz nawet do lekarza POZ powiedz jaka jest sytuacja tak zebys miala przynjamneijciaglosc - jelsi FT4 bedzie nisko tzn ze za mała dawka leku jest
-
KarolinaSeven wrote:U mnie beta dzisiaj 524 tylko tsh 3.43 nie wiem co tu zrobic... w tym cyklu przez 3 dni nie bralam tabletek bo mi sie skonczyly a moj lekarz byl na urlopie i w sumie dalej nie szulalam bo myslalam ze nici z ciazy i nie bedzie az takiej tragedii...
To już oficjalnie gratuluję7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziekuje Wam dziewuszki :*
Ania leki juz mam tylko nie wiem czy moglabym miec wplyw na zbicie tsh zeby jak najszybciej sprowadzic ten poziom do porzadku... jest jakis sposob? Moge przez np 3 dni zwiekszyc dawke czy to bedzie nierozwazne?
hmm nie wiem czy mozesz ,ale ja jak jeszcze nie bylam w ciazy,tak mi nocno skoczylo tsh na chyba 3,5 to sobie z 2 dni wziełam zwiekszona troche dawke i mi spadło,
oczywiscie sama musisz zadecydowac ,no bo w ciazy juz jestes
ale ja dawke tylko troszke zwiekszyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:50
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
KarolinaSeven i Promyczku - GRATULACJE!!!
Ja dziś zrobiłam sobie pierwszy z pięciu zastrzyków Fostimon. (plus rano CLO)
Strachu ogrom, ale jak już było po wszystkim to wielka ulga - jutro już nie będę się bać.
Pod koniec przyszłego tygodnia okaże się czy w końcu będę mogła podejść do IUI, bo w ostatnich dwóch cyklach zawsze była jakaś przeszkoda...
Jestem dobrej myśli.
Zamelduję się za tydzień1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
AniaZenobia wrote:KarolinaSeven i Promyczku - GRATULACJE!!!
Strachu ogrom, ale jak już było po wszystkim to wielka ulga - jutro już nie będę się bać.
Pod koniec przyszłego tygodnia okaże się czy w końcu będę mogła podejść do IUI, bo w ostatnich dwóch cyklach zawsze była jakaś przeszkoda...
Jestem dobrej myśli.
Zamelduję się za tydzień
Ania w tym cyklu musi sie udac nie ma innej opcji! :* trzymam kciuki :*promyczek 39 lubi tę wiadomość
AniaZenobia wrote:KarolinaSeven i Promyczku - GRATULACJE!!!
Jestem dobrej myśli.
Zamelduję się za tydzień
Trzymam kciuki za iui i szczęśliwe zakończenie
Mnie też czekają zastrzyki, ale jak narazie nawet nie mogę sobie wyobrazić jak ja to zrobię7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
01.08 Landryneczka 1/
04.08 klara_bella 2/
05.08 GdzieśPoDrigiejStronieTęczy 2/
10.08 ciekawa87 1/
14.08 Lady_E 1/
17.08 zonaboba 1/
19.08 Fasolko_przyjdz 1/
20.08 KarolinaSeven 3/
20.08 promyczek 39 2/
23.08 nadziejka88 2/
26.08 Lago 1/ ?
27.08 Bridget 1/
29.08 Mysza1986 1/
30.08 ewela88 1/
02.09 AgnieszkaH 1/
03.09 Kaśka28 3/
Kogoś dopisać?
KarolinaSeven pora zmienić opis przy trzeciej IUI7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Odnośnie TSH:
Jak nie byłam w ciąży to brałam Euthyrox N50.
Jak endo dowiedziała się, że jestem w ciąży, to na początek kazała zwiększyć dawkowanie: 50N w dni parzyste 75N w nieparzyste. Później (po jakiś 3 tyg.) brałam 75N codziennie, a później pewnie brałabym jeszcze więcej. W zależności jak badania wychodzą.
promyczek 39 wrote:hmm nie wiem czy mozesz ,ale ja jak jeszcze nie bylam w ciazy,tak mi nocno skoczylo tsh na chyba 3,5 to sobie z 2 dni wziełam zwiekszona troche dawke i mi spadło,
oczywiscie sama musisz zadecydowac ,no bo w ciazy juz jestes
ale ja dawke tylko troszke zwiekszyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 09:39
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%