INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Dziewczyny po jakim czasie starań podeszłyście do pierwszej inseminacji?
U nas aktualnie wybija 2 lata i 9 miesięcy starań. Dopiero teraz zdecydowaliśmy się na iui, ale ten czas wiązał się z mozolną walką o zwiększenie żołnierzyków. -
Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę jakie hormony powinno się oznaczyć, aby sprawdzić czy pęcherzyk jest dojrzały.
U mnie w klinice nie robią, ale chyba w Invikcie tak sprawdzają.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualnyLonia1990 wrote:Dziewczyny po jakim czasie starań podeszłyście do pierwszej inseminacji?
U mnie po 44 miesiącach starań . IUI jest 45 .
Tak długo czekaliśmy, bo to utrata pracy, przeprowadzka, potem ślub, znowu przeprowadzka . No i kasa nas blokowała -
Lonia1990 wrote:Dziewczyny po jakim czasie starań podeszłyście do pierwszej inseminacji?
Ja dokladnie nie wiem, bo nie liczylam cykli, ale nie zabezpieczamy sie od ponad 2,5 roku, z czego jest 5 cykli takich serio staran (z kalendarzykiem, testami owu itp.), a 2 ostatnie z duphastonem, bo podobno jest za niski.
-
Dzięki za odpowiedź.
Ty leczysz się w Invikcie?
Czy możesz mi powiedzieć, kiedy dokładnie są wykonywane te badania? Co kilka dni, co dziennie? Czy są może jakieś inne kryteria kiedy lekarz decyduje o terminie ich wykonania?
promyczek 39 wrote:Katarzyna tak w invicie robia zawsze :
estradiol,Lh i progesteron
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nadziejka88 wrote:U mnie IUI Nieudana bo @ przyszla z wielkim hukiem dzis rano.
Do trzeciej nie podchodze. robie przerwe na 3 miesiace i wroce z tematem na przelomie roku. Powodzenia wszystkim i trzymam kciuki za dodatnie bety.
Przykro mi Odpocznij i walcz dalej :*nadziejka88 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ka_tarzyna wrote:Dzięki za odpowiedź.
Ty leczysz się w Invikcie?
Czy możesz mi powiedzieć, kiedy dokładnie są wykonywane te badania? Co kilka dni, co dziennie? Czy są może jakieś inne kryteria kiedy lekarz decyduje o terminie ich wykonania?
Ja chodzę do Invicty, te 3 hormony badam jak jestem na wizycie przed iui ok 10-11 dc. Inny lekarz od nich kazał mi też robić badanie tych hormonów na początku cyklu przed pierwszą wizytą, ale tego nie robię, nie widzę sensu i mój lekarz tego nie wymaga U mnie wystarczy jedno badanie, zawsze już mam ładne lh i estradiol, ale pewnie gdyby było kiepskie musiałabym powtórzyć za dwa dni...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Migotka ja przy pierwszej IUI miałam dwa na jednym jajniku jeden 18 drugi 20 a na drugim jajniku 18 jeden pecherzyk
przy drugiej IUI miałam 2 pecherzyki jeden 21, 18 - co najlepsze pekł ten 18
Aniu, a te 18 mm miał jak już pękal, czyli w dniu iui czy 18 mm miał jak podawałas sobie pregnyl czy ovitrelle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:10
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
zazwyczaj przy podaniu miały 17 mm.. i albo podrosły ten 1 mm albo stały w miejscu jeden z tych 3 po podaniu pregnylu skoczył o 3mm ..
mi bardzo wczesnie pekaja dlatego moja dr na to zwracała uwagę nigdy nie mialam wiekszego pecherzyka nz 21 mm
najlepiej na mnie działał pregnyl, po ovitrelle nie czułam az tak owulacji -
Dokładnie, różnie to bywa. Mi rosną giganty nawet do 29 mm i oczywiście pękają, pytanie tylko czy takie duże są wartościowe.
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Katarzyna tak w invikcie:) no wiec mi kazali zrobic przed wizytą 10dc i potem 12 dc tez powtorzyc a 13 byla iui to juz nie kazali robic
moja beta 17 dpo 1317
w poniedzialek byla 381
progesteron 116 ale biore lutkeAnia_84, ania8306 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥