INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolinaSeven gratuluje! Przed moją pierwszą próbą takie wiadomości mnie napędzają!
Ja jestem po wizycie i dostałam tylko receptę na clo, powiedział mi że zastrzyk u mnie nie poleca. Sama nie wiem co myśleć.
Któraś z was robiła badanie AMH ? Wcześniej zrobiłam stos badań, a teraz powiedział, że tego mi brakuje. ;/ -
Viszka wrote:KarolinaSeven gratuluje! Przed moją pierwszą próbą takie wiadomości mnie napędzają!
Ja jestem po wizycie i dostałam tylko receptę na clo, powiedział mi że zastrzyk u mnie nie poleca. Sama nie wiem co myśleć.
Któraś z was robiła badanie AMH ? Wcześniej zrobiłam stos badań, a teraz powiedział, że tego mi brakuje. ;/
Viszka, jak robilam AMH, ale nie konkretnie do inseminacji, tylko zeby sprawdzic ile jeszcze mam czasu na starania.
-
KarolinaSeven wrote:Dziewczyny u mnie beta dodatnia ale jeszcze nie wiem ile bo przez telrfon nie chcieli podac wyniki odbieram o 15, mam nadzieje ze beda ladne
Jejeje, mówiłam
Superowo, mega gratulacje
Trzymam kciuki za piękny wynik i piękny przyrost7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bridget wrote:
U mnie Dziewczyny beta negatywna.
Przykro mi Aż nie chce się wierzyć że taki piękny wykres i się nie udało
Będziesz startowała od razu z drugim podejściem? Wspieram7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Viszka ja też badałam amh. Chociaż poglądy lekarzy są różne co do sensu badania.
Ja mam niskie, zdecydowanie za niskie jak na swój wiek. Trudno, ważne że mam pęcherzyki. Urodzę dzieci i menopauza, nie będę się męczyć z okresem7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Lago wrote:dzis rano robilam i niestety rozczarowanie teraz czekam na @, chociaz maz na mnie nakrzyczal ze za wczesnie ten test zrobilam.....
Może rzeczywiście za wcześnie
Także nie puszczam jeszcze kciuków
Beta byłaby pewniejsza...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ja dzisiaj byłam na wizycie. Zaczynam clo i jak będzie wszystko dobrze to podchodzimy do ostatniej iui Będę was wtedy prosiła o ogromne kciuki
promyczek 39 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyania8306 wrote:Przykro mi Aż nie chce się wierzyć że taki piękny wykres i się nie udało
Będziesz startowała od razu z drugim podejściem? Wspieram
Od razu będę startować . Tylko nie wiem,czy iść do kliniki na wizytę,czy brać clo tak jak teraz miałam brać i wstawić się na monitoring przed iui .Lago lubi tę wiadomość
-
ania8306 wrote:Może rzeczywiście za wcześnie
Także nie puszczam jeszcze kciuków
Beta byłaby pewniejsza...
wiem, wiem ale nie mialam mozliwosc dzis podjechac do labo. W sumie to dopiero 22 dc wiec jakas tam iskierka jeszcze sie tli. Dzieki za kciuki. Do trzech razy sztuka -
Bridget wrote:Od razu będę startować . Tylko nie wiem,czy iść do kliniki na wizytę,czy brać clo tak jak teraz miałam brać i wstawić się na monitoring przed iui .
chyba lepiej to skonsultowac. Ja tez bede rozmawiac z moim ginem czy nie zwiekszyc dawki clo, bo prawde mowiac to troche mialam nadzieje, ze lepiej zareaguje a mialam tylko 1 pecherzyk -
Bridget wrote:Od razu będę startować . Tylko nie wiem,czy iść do kliniki na wizytę,czy brać clo tak jak teraz miałam brać i wstawić się na monitoring przed iui .
Ja byłam dzisiaj w 3 dc. Chciałam wiedzieć czy wszystko ok, nie ma torbieli itp. Poza tym u mnie w klinice raczej wymagają wcześniejszej wizyty...
Super że startujesz, już trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 19:31
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Lago wrote:chyba lepiej to skonsultowac. Ja tez bede rozmawiac z moim ginem czy nie zwiekszyc dawki clo, bo prawde mowiac to troche mialam nadzieje, ze lepiej zareaguje a mialam tylko 1 pecherzyk
Mi dzisiaj lekarz powiedział, że jedna tabletka dziennie clo wystarczy, zrozumiałam że im mniejsza dawka tym lepszej jakości pęcherzyki, a ja z racji niskiego amh mogę mieć z tym problem. A pęcherzyków mam różnie - 1, 2, 3 - zawsze przy jednej tabletce, także nie wiem od czego to zależy..7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Mi dzisiaj lekarz powiedział, że jedna tabletka dziennie clo wystarczy, zrozumiałam że im mniejsza dawka tym lepszej jakości pęcherzyki, a ja z racji niskiego amh mogę mieć z tym problem. A pęcherzyków mam różnie - 1, 2, 3 - zawsze przy jednej tabletce, także nie wiem od czego to zależy..
kurcze a mnie sie wydawalo, ze im wyzsza dawka tym stymulacja silniejsza i wiecej pecherzykow rosnie, a jak widac to nie jest regula. Kurcze czemu to musi byc takie trudne, czasem to zyc sie odechciewa... -
nick nieaktualny
-
Lago wrote:kurcze a mnie sie wydawalo, ze im wyzsza dawka tym stymulacja silniejsza i wiecej pecherzykow rosnie, a jak widac to nie jest regula. Kurcze czemu to musi byc takie trudne, czasem to zyc sie odechciewa...
Dziewczyny, ile miałyście pęcherzyków i jakiej wielkości, podchodząc do iui?
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Migotka ja przy pierwszej IUI miałam dwa na jednym jajniku jeden 18 drugi 20 a na drugim jajniku 18 jeden pecherzyk
przy drugiej IUI miałam 2 pecherzyki jeden 21, 18 - co najlepsze pekł ten 18