X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven gratuluje! Przed moją pierwszą próbą takie wiadomości mnie napędzają! :)

Ja jestem po wizycie i dostałam tylko receptę na clo, powiedział mi że zastrzyk u mnie nie poleca. Sama nie wiem co myśleć.

Któraś z was robiła badanie AMH ? Wcześniej zrobiłam stos badań, a teraz powiedział, że tego mi brakuje. ;/

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola suuuuuuuuuper krecha :)

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, gratulacje :D :D :D

Dajesz mi nadzieje przed moja pierwsza inseminacja w tym miesiacu ;)

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was! <3
    Dziekuje za wsparcie - nieocenione! :*

ania8306, 1988 lubią tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
  • Tyczka Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka wrote:
    KarolinaSeven gratuluje! Przed moją pierwszą próbą takie wiadomości mnie napędzają! :)

Ja jestem po wizycie i dostałam tylko receptę na clo, powiedział mi że zastrzyk u mnie nie poleca. Sama nie wiem co myśleć.

Któraś z was robiła badanie AMH ? Wcześniej zrobiłam stos badań, a teraz powiedział, że tego mi brakuje. ;/

Viszka, jak robilam AMH, ale nie konkretnie do inseminacji, tylko zeby sprawdzic ile jeszcze mam czasu na starania.

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaSeven wrote:
    Dziewczyny u mnie beta dodatnia ale jeszcze nie wiem ile bo przez telrfon nie chcieli podac wyniki odbieram o 15, mam nadzieje ze beda ladne :)

Jejeje, mówiłam :-D :-D :-D
    Superowo, mega gratulacje :-D
    Trzymam kciuki za piękny wynik i piękny przyrost <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:

U mnie Dziewczyny beta negatywna.

Przykro mi :-( Aż nie chce się wierzyć że taki piękny wykres i się nie udało :-(
    Będziesz startowała od razu z drugim podejściem? Wspieram <3

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka ja też badałam amh. Chociaż poglądy lekarzy są różne co do sensu badania.
    Ja mam niskie, zdecydowanie za niskie jak na swój wiek. Trudno, ważne że mam pęcherzyki. Urodzę dzieci i menopauza, nie będę się męczyć z okresem :-P

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    dzis rano robilam i niestety rozczarowanie :( teraz czekam na @, chociaz maz na mnie nakrzyczal ze za wczesnie ten test zrobilam.....

Może rzeczywiście za wcześnie :-(
    Także nie puszczam jeszcze kciuków <3
    Beta byłaby pewniejsza...

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na wizycie. Zaczynam clo i jak będzie wszystko dobrze to podchodzimy do ostatniej iui :-) Będę was wtedy prosiła o ogromne kciuki ;-)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Przykro mi :-( Aż nie chce się wierzyć że taki piękny wykres i się nie udało :-(
    Będziesz startowała od razu z drugim podejściem? Wspieram <3

Od razu będę startować :). Tylko nie wiem,czy iść do kliniki na wizytę,czy brać clo tak jak teraz miałam brać i wstawić się na monitoring przed iui .

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Może rzeczywiście za wcześnie :-(
    Także nie puszczam jeszcze kciuków <3
    Beta byłaby pewniejsza...

wiem, wiem ale nie mialam mozliwosc dzis podjechac do labo. W sumie to dopiero 22 dc wiec jakas tam iskierka jeszcze sie tli. Dzieki za kciuki. Do trzech razy sztuka :)

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Od razu będę startować :). Tylko nie wiem,czy iść do kliniki na wizytę,czy brać clo tak jak teraz miałam brać i wstawić się na monitoring przed iui .

chyba lepiej to skonsultowac. Ja tez bede rozmawiac z moim ginem czy nie zwiekszyc dawki clo, bo prawde mowiac to troche mialam nadzieje, ze lepiej zareaguje a mialam tylko 1 pecherzyk

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:

Ja byłam dzisiaj w 3 dc. Chciałam wiedzieć czy wszystko ok, nie ma torbieli itp. Poza tym u mnie w klinice raczej wymagają wcześniejszej wizyty...
    Super że startujesz, już trzymam kciuki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 19:31

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    chyba lepiej to skonsultowac. Ja tez bede rozmawiac z moim ginem czy nie zwiekszyc dawki clo, bo prawde mowiac to troche mialam nadzieje, ze lepiej zareaguje a mialam tylko 1 pecherzyk

Mi dzisiaj lekarz powiedział, że jedna tabletka dziennie clo wystarczy, zrozumiałam że im mniejsza dawka tym lepszej jakości pęcherzyki, a ja z racji niskiego amh mogę mieć z tym problem. A pęcherzyków mam różnie - 1, 2, 3 - zawsze przy jednej tabletce, także nie wiem od czego to zależy..

• Lago Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Mi dzisiaj lekarz powiedział, że jedna tabletka dziennie clo wystarczy, zrozumiałam że im mniejsza dawka tym lepszej jakości pęcherzyki, a ja z racji niskiego amh mogę mieć z tym problem. A pęcherzyków mam różnie - 1, 2, 3 - zawsze przy jednej tabletce, także nie wiem od czego to zależy..

kurcze a mnie sie wydawalo, ze im wyzsza dawka tym stymulacja silniejsza i wiecej pecherzykow rosnie, a jak widac to nie jest regula. Kurcze czemu to musi byc takie trudne, czasem to zyc sie odechciewa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego właśnie się waham czy iść do kliniki. Ja dobrze zareagowałam na clo. Miałam dwa pęcherzyki. Ogólnie wszystko zgodnie z planem :) .

Najwyżej mi doktorek powie,żebym następnym razem przyszła sprawdzić czy wszystko ok.

• migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    kurcze a mnie sie wydawalo, ze im wyzsza dawka tym stymulacja silniejsza i wiecej pecherzykow rosnie, a jak widac to nie jest regula. Kurcze czemu to musi byc takie trudne, czasem to zyc sie odechciewa...
    Dokładnie tak jest jak piszesz, im większa dawka leku, lub stymulacja zaczęta wcześniej (np 2dc) tym jest silniejsza :)
    Dziewczyny, ile miałyście pęcherzyków i jakiej wielkości, podchodząc do iui?

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka ja przy pierwszej IUI miałam dwa na jednym jajniku jeden 18 drugi 20 a na drugim jajniku 18 jeden pecherzyk
    przy drugiej IUI miałam 2 pecherzyki jeden 21, 18 - co najlepsze pekł ten 18 ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po jakim czasie starań podeszłyście do pierwszej inseminacji?

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ