INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Briget, ja mam bardzo wrażliwą szyjkę i podczas badań cytologicznego i biocenozy krwawiłam jak zazynany bawol. Położna martwiła się o cyto. Oba były ok
Bridget lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Ja się boję, że ta moja IUI to będzie wielka lipa bo była na pęknietym kilka godzin wcześniej pecherzyku, ale mój gim mnie uspokaja i mówi że jest 24 godziny na zapłodnienie a żołnierze mojego M są ruchliwe więc powinny dać radę. Nawet dał nam popatrzeć przez mikroskop jak smigaja
-
ania8306 wrote:PolaMinka oby hormony były w porządku! A co ma na celu nacinanie śluzówki macicy?
Chodzi o celowe jej uszkodzenia żeby wywołać proces regeneracji a więc przyspieszony wzrost komórek a tym samym przyrost endo. Jest źle po 60 dniach cyklu bez @ miałam skąpe 3 dniowy okres, gdzie kiedyś by się ze mnie lało. No ale co się dziwić jak endo miało z 8 mm to niewiele było do złuszczenia.
Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:12
-
nick nieaktualnyania8306 wrote:Bridget tak, to to samo A co ty masz za plamienia? Te co myślałaś że to jakaś infekcja?
Nie . Te plamienia to po okresie jeszcze . Czystość musiałam zrobić do IUI, bo poprzednie straciło ważność .
Na szczęście nie czuję żebym miała jakąś infekcje .
Trochę zaswędzi, a ja już panikuję
-
PolaMinka wrote:Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Prolaktyna 16
LH - 5,69
FSH - 6,52
Wszystko w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 10:08
-
PolaMinka wrote:Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Ja napiszę pod wieczór, zablokowałam sobie dostęp do wyników on-line7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Monika*** trzymam kciuki. Dziwne, że się zatrzymały pęcherzyki, ale one są tak nieprzewidywalne, że mogły jeszcze ekspresowo urosnąć
Kuchcinka urodzinowa iui powinna się udać, nie ma wyjścia
Monika***, Wojcinka lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bridget wrote:Nie . Te plamienia to po okresie jeszcze . Czystość musiałam zrobić do IUI, bo poprzednie straciło ważność .
Na szczęście nie czuję żebym miała jakąś infekcje .
Trochę zaswędzi, a ja już panikuję
Bridget, czyli takie badanie na czystość robisz w normalnym komercyjnym labolatorium?
Czy próbka jest pobierana tak jak do cytologii? Zrobię na własną rękę bo lekarz nic nie wspominał a to już II nieudana IUI za nami, a do mojego Małża własnie coś się przyplątało.
-
nick nieaktualnyMysza1986, robiłam w Medisie. Myślę że wszędzie można zrobić, ale najlepiej zadzwonić i się zapytać.
Próbka jest pobierana takim patyczkiem jak do uszu, tyle że dłuższym i pielęgniarka że tak powiem mizia tym patyczkiem przy wejściu do pochwy .
Teraz nawet nie byłam na fotelu ginekologicznym,tylko na zwykłej kozetceMysza1986 lubi tę wiadomość
-
Ja niestetystarania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Ja niestety porażka. Teraz jeden cykl odpoczynku a później się zobaczy...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Widzę że większość wyników mam z badania hormonów w środku cyklu.
Ale znalazłam:
- maj 2 dc anty-TPO 7 IU/ml; FSH 12,0 mIU/ml; LH 6,6 mIU/ml; estradiol 49 pg/ml, SHBG 97 nmol/l
- czerwiec 5 dc LH 9,2 mIU/ml, estradiol 23 pg/ml, progesteron <0,050 ng/ml
FSH i LH takie kiepsko z racji mojej słabej rezerwy jajnikowej. Ale może sobie jeszcze zbadam teraz po suplementach
A ty jaki masz ten estradiol?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Ja niestety porażka. Teraz jeden cykl odpoczynku a później się zobaczy...
Przykro mi
Ale chcesz podejść do kolejnej iui? Wspieram7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Ja niestety porażka. Teraz jeden cykl odpoczynku a później się zobaczy...
Czemy cykl przerwy?
Chcesz najzwyczajniej w świecie odpocząć psychicznie?
Z tego co pisalysmy po op zylakow Twoj maz ma lepsze wyniki! Walcz kochana dzialaj bo uda sie. Szczególnie ze u Was po operacji poprawa jest znaczna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 22:19
-
Lunk_a wrote:Ja dziś zapisałam siebie i meza na wizyte i badania na początku listopada. Będzie akurat koniec bieżącego cyklu, dziś mam 3dc.
W następnym cyklu iui.
Super że już postanowione i zaczniecie znowu działać!Mysza1986 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.