INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Briget, ja mam bardzo wrażliwą szyjkę i podczas badań cytologicznego i biocenozy krwawiłam jak zazynany bawol. Położna martwiła się o cyto. Oba były ok
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Ja się boję, że ta moja IUI to będzie wielka lipa bo była na pęknietym kilka godzin wcześniej pecherzyku, ale mój gim mnie uspokaja i mówi że jest 24 godziny na zapłodnienie a żołnierze mojego M są ruchliwe więc powinny dać radę. Nawet dał nam popatrzeć przez mikroskop jak smigaja
-
ania8306 wrote:PolaMinka oby hormony były w porządku! A co ma na celu nacinanie śluzówki macicy?
Chodzi o celowe jej uszkodzenia żeby wywołać proces regeneracji a więc przyspieszony wzrost komórek a tym samym przyrost endo. Jest źle po 60 dniach cyklu bez @ miałam skąpe 3 dniowy okres, gdzie kiedyś by się ze mnie lało. No ale co się dziwić jak endo miało z 8 mm to niewiele było do złuszczenia.
Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:12
-
nick nieaktualnyania8306 wrote:Bridget tak, to to samo
A co ty masz za plamienia? Te co myślałaś że to jakaś infekcja?
Nie
. Te plamienia to po okresie jeszcze . Czystość musiałam zrobić do IUI, bo poprzednie straciło ważność .
Na szczęście nie czuję żebym miała jakąś infekcje .
Trochę zaswędzi, a ja już panikuję
-
Ja miałam estradiol w 3dc na poziomie 29,14 przy normie 21-251, lekarka powiedziała ze jest okPolaMinka wrote:Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Prolaktyna 16
LH - 5,69
FSH - 6,52
Wszystko w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 10:08
-
PolaMinka wrote:Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Ja napiszę pod wieczór, zablokowałam sobie dostęp do wyników on-line
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Monika*** trzymam kciuki. Dziwne, że się zatrzymały pęcherzyki, ale one są tak nieprzewidywalne, że mogły jeszcze ekspresowo urosnąć

Kuchcinka urodzinowa iui powinna się udać, nie ma wyjścia
nick nieaktualny, Wojcinka lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bridget wrote:Nie
. Te plamienia to po okresie jeszcze . Czystość musiałam zrobić do IUI, bo poprzednie straciło ważność .
Na szczęście nie czuję żebym miała jakąś infekcje .
Trochę zaswędzi, a ja już panikuję
Bridget, czyli takie badanie na czystość robisz w normalnym komercyjnym labolatorium?
Czy próbka jest pobierana tak jak do cytologii? Zrobię na własną rękę bo lekarz nic nie wspominał a to już II nieudana IUI za nami, a do mojego Małża własnie coś się przyplątało.
-
nick nieaktualnyMysza1986, robiłam w Medisie. Myślę że wszędzie można zrobić, ale najlepiej zadzwonić i się zapytać.
Próbka jest pobierana takim patyczkiem jak do uszu, tyle że dłuższym i pielęgniarka że tak powiem mizia tym patyczkiem przy wejściu do pochwy .
Teraz nawet nie byłam na fotelu ginekologicznym,tylko na zwykłej kozetce
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Ja niestetystarania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
Ja niestety porażka. Teraz jeden cykl odpoczynku a później się zobaczy...starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
PolaMinka wrote:Dziewczyny jak wyglądają Wasze hormony- progesteron, estradiol, lh i fsh na początku cyklu 2-5dc? Nie znam się ale mój estradiol wydaje się podejrzanie mały. Niby norma ale norma jest szeeeeroka....
Widzę że większość wyników mam z badania hormonów w środku cyklu.
Ale znalazłam:
- maj 2 dc anty-TPO 7 IU/ml; FSH 12,0 mIU/ml; LH 6,6 mIU/ml; estradiol 49 pg/ml, SHBG 97 nmol/l
- czerwiec 5 dc LH 9,2 mIU/ml, estradiol 23 pg/ml, progesteron <0,050 ng/ml
FSH i LH takie kiepsko z racji mojej słabej rezerwy jajnikowej. Ale może sobie jeszcze zbadam teraz po suplementach
A ty jaki masz ten estradiol?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Ja niestety porażka. Teraz jeden cykl odpoczynku a później się zobaczy...
Przykro mi
Ale chcesz podejść do kolejnej iui? Wspieram
Przykro mi, wspieram Cie wirtualnie.GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Ja niestety porażka. Teraz jeden cykl odpoczynku a później się zobaczy...
Czemy cykl przerwy?
Chcesz najzwyczajniej w świecie odpocząć psychicznie?
Z tego co pisalysmy po op zylakow Twoj maz ma lepsze wyniki! Walcz kochana dzialaj bo uda sie. Szczególnie ze u Was po operacji poprawa jest znaczna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 22:19
-
Lunk_a wrote:Ja dziś zapisałam siebie i meza na wizyte i badania na początku listopada. Będzie akurat koniec bieżącego cyklu, dziś mam 3dc.
W następnym cyklu iui.
Super że już postanowione i zaczniecie znowu działać!
Mysza1986 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.