INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia
ja tez nie wiem czemu ciąży nie ma, pogodziłam się z iui, pogodziłam się z in vitro. Po prostu będę musiala przez to przejść
efta
ponawiam pytanie, napisz eprosze nazwy handlowe lekow jakie zazywasz, glownie te metylowe witaminy i kwas. będę wdzieczna.efta lubi tę wiadomość
-
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI / 1 udane = 33%
MAJ 20 IUI / 5 udane = 25%
CZERWIEC 15 IUI / 4 udane = 26%
LIPIEC 22 IUI / 3 udane = 13%
SIERPIEŃ 12 IUI / 2 udane = 16%
WRZESIEŃ 10 IUI / 1 udana = 10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI / 2 udane = 33%
LISTOPAD 17 IUI / 4 udane = 24%
GRUDZIEŃ 13 IUI / 2 udane = 16%
2016 rok:
STYCZEŃ 21 IUI / 2 udane = 9,5%
LUTY 12 IUI / 1 udana = 8,4%
MARZEC 0 udanych
KWIECIEŃ 26 IUI / 4 udane = 15,38%
MAJ 18 IUI / 4 udane = 22%
CZERWIEC 19 IUI / 2 udane = 10,53%
LIPIEC 13 IUI / 3 udane = 23,08%
SIERPIEŃ 15 IUI / 2 udane = 13,33%
WRZESIEŃ 13 IUI / 2 udane = 15,38% (jedna iui nie uwzględniona)
PAŹDZIERNIK 19 IUI / 5 udanych = 26,32%
LISTOPAD 14 IUI / 2 udane (w tym jedna biochemiczna) = 14,29% (dwie iui nie uwzględnione)
GRUDZIEŃ 13 IUI / 2 udane = 15,38%efta lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny ja przebadałam się już sporo. Czekam jeszcze za wynikami kariotypów. I wiecie co? Nic nie wyszło takiego co miałoby przyczynić się do braku ciąży. Mam niskie AMH i mutację MTHFR - ale ją ma bardzo dużo ludzi, nawet o tym nie wiedząc... I zachodzą w zdrową ciążę...
Dlatego decyduję się na in vitro. Chcę wiedzieć czy moje pęcherzyki nie są puste, czy komórki są w stanie połączyć się z plemnikiem.
To już ostatnia rzecz którą chcę sprawdzić.
Z jednej strony jestem spokojna że tyle już przebadałam, z drugiej myślę że to i tak nic takiego ważnego nie wniosło...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Kuchcinka wrote:Bridget nie wierze jak ten czas szybko leci, dopiero co byłaś na IUI super ze widziałaś maluszka! Gratulacje kochana ❤
Lunka a jakie wskazanie macie do in vitro oprócz średniego nasienia? Cos po Twojej stronie tez sie dzieje bo nie pamietam?
Ja właśnie strasznie sie boje ze jakość moich komórek jajowych jest licha i tak na prawdę nie można tego sprawdzić inaczej niż podczas in vitro a na to nie jestem jeszcze gotowa boje sie ze okaże sie najgorsze i moje komórki jajowe sa lewe i nawet in vitro nie pomoże a nie potrafię sobie wyobrazic jak mogłabym adoptować komórkę jajowa... wiem ze jakbym była postawiona przed taka sytuacja to pewnie inaczej bym na to spojrzała ale na chwile obecna taka wizja mnie przeraża...
Ogólnie starania zrujnowały troche nasże finanse i szukam nowej pracy, wysłałam dzisiaj 7 cs zobaczymy kto odpisze...Fertimedica Warszawa -
Lunk_a wrote:sylwia
ja tez nie wiem czemu ciąży nie ma, pogodziłam się z iui, pogodziłam się z in vitro. Po prostu będę musiala przez to przejść
efta
ponawiam pytanie, napisz eprosze nazwy handlowe lekow jakie zazywasz, glownie te metylowe witaminy i kwas. będę wdzieczna.
Ja właśnie teraz też szukałam i na wątku polecono: NEURO-VITS SUPER KOMPLEKS 26,4 mg 60tab PHOENIX NUTRITION lub chyba Bioaktywna Witamina B Complex, 60 kapsułek (edit: to chyba jednak nie to). Ja chyba na to pierwsze się zdecyduję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 22:16
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
sylwia80 wrote:Tylko w tych witaminach które podałaś są małe dawki P5P czyli aktywnej b6 i metylowego kwasu foliowego.
A mogłabyś mi podać dokładną nazwę tego co ty bierzesz?
Edit. Już przeczytałamWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 22:49
sylwia80 lubi tę wiadomość
ania8306 wrote:Dziewczyny ja przebadałam się już sporo. Czekam jeszcze za wynikami kariotypów. I wiecie co? Nic nie wyszło takiego co miałoby przyczynić się do braku ciąży. Mam niskie AMH i mutację MTHFR - ale ją ma bardzo dużo ludzi, nawet o tym nie wiedząc... I zachodzą w zdrową ciążę...
Dlatego decyduję się na in vitro. Chcę wiedzieć czy moje pęcherzyki nie są puste, czy komórki są w stanie połączyć się z plemnikiem.
To już ostatnia rzecz którą chcę sprawdzić.
Z jednej strony jestem spokojna że tyle już przebadałam, z drugiej myślę że to i tak nic takiego ważnego nie wniosło...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 00:16
ania8306 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny
Mam pytanie, jestem w 4 dc, od 2 dni mam ostre przeziębienie (najprawdopodobniej) połączone z zapaleniem zatok. Leczyłam sie naturalnymi lekami typu mleko,czosnek,miód. 2 razy zazylam Apap raz Imbuprom. Prawie sie tym wyleczyłam:) czy mogę podejść za 2 tygodnie do Inseminacji? Oczywiście jutro idę do lekarza ale postaram sie wymusić na nim leki które nie sa antybiotykiem. Wiem ze po nim nie można podchodzić do IUI. Jest sens robić ja w tym miesiącu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 01:00
-
Lunka, to zależy jakich dawek potrzebujesz ? Przy MTHFR bierze się dość duże dawki, a jak się ma homozygote to organizm potrzebuje dużej dawki kwasu foliowego metylowanego najlepiej, chociaż zdania między lekarzami są podzielone.
Ja np biorę Best Fully Active B Complex fimy Doctor's Best, ale i tak kwas dobieram bo jest go mało w tej b complex. Biorę dodatkowo 800 mcg kwasu firmy Swanson. I P5P tez biorę dodatkowo tez swansona.
Lunka ale Ty nie masz MTHFR ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Lunka sylwia80 już odpisała Ja sobie w domu porównam te 3 preparaty i dam znać który zawiera najwięcej.
Ja z polecenia lekarza biorę Femibion Natal - tam też jest kwas foliowy metylowany, tyle tylko że witaminy b są zwykłe.
Co do iui po antybiotyku - hmmm nie wiem czy to ma aż takie znaczenie... Asik daj znać co powiedział lekarz.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyLunk_a wrote:Bridget super wieści
Tobie test wyszedł w którym dpo ?
U mnie nic nie znaleziono.
W wywiadzie bez chorób 1 poronienie. Mąż nasienie. I tyle.
Kochana mnie tez taka wizja przeraża Ale trzeba isc do przodu. Przecież jeśli tak jest to i tak okaże się. Prędzej czy później.
Ja test robiłam późno, bo 17 albo 18 dni po IUI . Owulacja była chyba tego samego dnia wieczorem
-
Bridget, gratuluję 22 mm
Ja mam w poniedziałek podglądanie, czy jest pęcherzyk. Na razie wszystko niby dobrze, beta rośnie, progesteron też, już jest ponad 60, ale wczoraj musiałam zawodowo wyjechać w męczącą podróż pociągami i pobiegać trochę po stolicy i dziś niestety plamienie. Lekarz kazał zwiększyć dawkę dupka i leżeć. Czekamy.
Dziewczyny, te badania to ważne. Można od tego zwariować, ale prawda taka że przy problemach z zajściem trochę jednak trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i tylko cieszyć się, jak nic nie wyjdzie, bo to znaczy, że jak się uda to szanse na zdrową i donoszoną ciążę większe. Niestety zauważyłam teraz, że ginekolog inaczej chce mnie prowadzić niż endokrynolog i immunolog. Każdy przepisuje inne dawki wszystkiego. Gin mówi, że absolutnie żaden clexane ani acard, a immuno mówi, że koniecznie acard. Endo z kolei zwiększa dawkę lewotryksyny raz tyle co gin. A ja w tym wszystkim w srodku z tymi papierami siedze i za głowę sie chwytam, co robić, komu wierzyć. I chyba jednak każdemu oddam jego część do prowadzenia. Tarczycą niech się zajmie endo, a krzepliwością immuno. Tylko, żeby mi sie gin nie obraził, że go nie słucham..Bridget lubi tę wiadomość
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
sylwia80 wrote:Lunka, to zależy jakich dawek potrzebujesz ? Przy MTHFR bierze się dość duże dawki, a jak się ma homozygote to organizm potrzebuje dużej dawki kwasu foliowego metylowanego najlepiej, chociaż zdania między lekarzami są podzielone.
Ja np biorę Best Fully Active B Complex fimy Doctor's Best, ale i tak kwas dobieram bo jest go mało w tej b complex. Biorę dodatkowo 800 mcg kwasu firmy Swanson. I P5P tez biorę dodatkowo tez swansona.
Lunka ale Ty nie masz MTHFR ?
Czyli w tym preperacie Best Fully sa metylowane witaminy b tak?
A kwas Swanson 800 jest metylowany? Dzieki
ania
jak sprawdzisz daj znac co tam wiesz -
ania8306 wrote:Lunka sylwia80 już odpisała Ja sobie w domu porównam te 3 preparaty i dam znać który zawiera najwięcej.
Ja z polecenia lekarza biorę Femibion Natal - tam też jest kwas foliowy metylowany, tyle tylko że witaminy b są zwykłe.
Co do iui po antybiotyku - hmmm nie wiem czy to ma aż takie znaczenie... Asik daj znać co powiedział lekarz.
Szczęście w nieszczęściu przyplątał sie wirus wiec antybiotyk jest niepotrzebny. Wyczytałam ze po antybiotyku organizm jest za słaby i może nie przyjąć IUI. Bede u gin 12.01 to z ciekawości zapytam:)
muszę to szybko wyleczyć zeby na spokojnie podejść. Powiedziałam dziś lekarce ze staram sie o ciaze i sama przepisała mi leki bez ibuprofenu -
Lunk_a wrote:Ja nie wiem czy mam mutacje, czy nie mam. Nie badałam.
Czyli w tym preperacie Best Fully sa metylowane witaminy b tak?
A kwas Swanson 800 jest metylowany? Dzieki
ania
jak sprawdzisz daj znac co tam wiesz
Tak jest metylowany kwas 400 mcg oraz b12 metylowana i b6. A kwas Swansona 800 mcg oczywiście jest metylowany. Wystepuje jeszcze większa dawka kwasu metylowanego Swansona 1600 mcg.MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Ylya wrote:Bridget, gratuluję 22 mm
Ja mam w poniedziałek podglądanie, czy jest pęcherzyk. Na razie wszystko niby dobrze, beta rośnie, progesteron też, już jest ponad 60, ale wczoraj musiałam zawodowo wyjechać w męczącą podróż pociągami i pobiegać trochę po stolicy i dziś niestety plamienie. Lekarz kazał zwiększyć dawkę dupka i leżeć. Czekamy.
Dziewczyny, te badania to ważne. Można od tego zwariować, ale prawda taka że przy problemach z zajściem trochę jednak trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i tylko cieszyć się, jak nic nie wyjdzie, bo to znaczy, że jak się uda to szanse na zdrową i donoszoną ciążę większe. Niestety zauważyłam teraz, że ginekolog inaczej chce mnie prowadzić niż endokrynolog i immunolog. Każdy przepisuje inne dawki wszystkiego. Gin mówi, że absolutnie żaden clexane ani acard, a immuno mówi, że koniecznie acard. Endo z kolei zwiększa dawkę lewotryksyny raz tyle co gin. A ja w tym wszystkim w srodku z tymi papierami siedze i za głowę sie chwytam, co robić, komu wierzyć. I chyba jednak każdemu oddam jego część do prowadzenia. Tarczycą niech się zajmie endo, a krzepliwością immuno. Tylko, żeby mi sie gin nie obraził, że go nie słucham..
Ylya, MTHFR masz homozygote czy heterozygote ?MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.