INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZuza6 , ja tam mam takie zdanie, że IUI to naturalne poczęcie . Przecież my plemnikom tylko skracamy i ułatwiamy drogę do jajeczka
Na pewno na Twoim miejscu szybko próbowałabym IUI .
1,5 roku to już długo , a latka lecą
PowodzeniaZuza6 lubi tę wiadomość
-
Bridget wrote:Zuza6 , ja tam mam takie zdanie, że IUI to naturalne poczęcie . Przecież my plemnikom tylko skracamy i ułatwiamy drogę do jajeczka
Na pewno na Twoim miejscu szybko próbowałabym IUI .
1,5 roku to już długo , a latka lecą
Powodzenia
Też tak mówię, że tylko doktorek i laboratorium pomagają przyspieszyć
Zuza, możesz popróbować IUI. Wiadomo, że jak lata lecą to i trudniej w ciążę zajść, może też wiek trochę tu przeszkadzaZuza6 lubi tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Też tak mówię, że tylko doktorek i laboratorium pomagają przyspieszyć
Zuza, możesz popróbować IUI. Wiadomo, że jak lata lecą to i trudniej w ciążę zajść, może też wiek trochę tu przeszkadza
Dziś inseminacja czy jutro? -
Zuza6 wrote:Cześć Laski,
Staramy się od dziecko od 1,5 roku i stuknęła 40. Od 6 miesięcy biorę leki na stymulację owulacji. Mam PCOS.Najpierw było CLO a teraz jest Aromek. W międzyczasie okazało się, że mam niedrożny lewy jajowód. Nasza lekarka z kliniki jest za naturalnym poczęciem a ja zastanawiam się o nad podejściem IUI. Niby nasienie jest OK a ciąży brak.
Czy możecie polecić lekarza z Warszawy do IUI?
PozdrawiamBridget, Zuza6 lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
jatoszka wrote:ja niestety w lutym odpadam bo 2 piękne pęcherzyki ale po prawej stronie a tam wyszła mi niedrożność prawego jajnika nigdy nie czułam a w tym miesiącu czuję jednak wiec może po tym hsg się jednak udrożnił ale szkoda kasy bo to loteria no nic zaczekam miesiąc choć nie znoszę takiego zawieszenia w próżni
jatoszka lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Asik, jak idzie leżenie? masz więcej objawów odkąd zobaczyłaś Kropeczkę?
Dziś pierwszy fatalny dzien. Od rana mnie mdli bolą mnie plecy a piersi nawet nie mogę dotknąć swoją droga jeszcze jedne dzien i oszaleje. Mam 3 pozycje: na wznak, prawy bok, lewy bok. Ale dla kropeczki wszystko:) mam nadzieje ze sie wszystko ładnie poskleja.
Jak po IUI? Kiedy testujesz? -
Asik84 wrote:Dziś pierwszy fatalny dzien. Od rana mnie mdli bolą mnie plecy a piersi nawet nie mogę dotknąć swoją droga jeszcze jedne dzien i oszaleje. Mam 3 pozycje: na wznak, prawy bok, lewy bok. Ale dla kropeczki wszystko:) mam nadzieje ze sie wszystko ładnie poskleja.
Jak po IUI? Kiedy testujesz?
Ja testuję najczęściej w następny czwartek-12dpo. A dzisiaj jestem masakrycznie zmęczona...i boli mnie brzuch jak na okres:/ na szczęście nie mam czasu ani sily myśleć, bo mam mnóstwo pracy;)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Mam nadzieję, ze Twe tortury Kropeczka doceni i się na następnych 35 tygodni złączy z Tobą
Ja testuję najczęściej w następny czwartek-12dpo. A dzisiaj jestem masakrycznie zmęczona...i boli mnie brzuch jak na okres:/ na szczęście nie mam czasu ani sily myśleć, bo mam mnóstwo pracy;)
Nie nastawiaj sie ze na okres. Mnie do dziś tak boli a @ nie przyszła:)zohasamoha lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was ma doświadczenie z kliniką Invicta we Wrocławiu? Polecacie jakiegoś lekarza, jeśli chodzi o inseminację? Słyszałam dobre opinie o dr Witkowskim.
Z góry dziękuję.Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Maugo wrote:Cześć dziewczyny,
czy któraś z Was ma doświadczenie z kliniką Invicta we Wrocławiu? Polecacie jakiegoś lekarza, jeśli chodzi o inseminację? Słyszałam dobre opinie o dr Witkowskim.
Z góry dziękuję.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Dzięki za odpowiedź
Robiliśmy u Ewy Zagockiej badania nasienia i inne dla męża. Jakie są koszty inseminacji i jak to później wygląda? Pani Zagocka kieruje do konkretnego ginekologa?
Widzę, że jesteś na świeżo Zatem, trzymam kciukiEndometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Dzięki:) po odebraniu wyników poszliśmy na konsultację do prof. Medrasia, który zalecił IUI i podpowiedział, ze w tym labie robią preparatykę. Poszłam tam i Pani Ewa podała mi dwa nazwiska ginekologów,z którymi współpracuje. Poszłam do jednego z nich- dr Eliasa na kamienną u niego 200zl wizyta- trzeba było ustalić co i jak, a potem w cyklu z inseminacja: 250zl monitoring cyklu, 350 zl preparatyka w labie, sama inseminacja 200zl. Czyli za jedna inseminacje 800 zl z monitoringiem. Co nsjwazniejsze- dr Elias nie patrzy na terminy badań- to znacznie obniża koszty! No i druga rzecz- bardzo ufam Pani Ewie! Ona zajmuje się tym od lat i ma doświadczenie, wiec wiem, ze preparatyka jest solidnie zrobiona:) powodzenia w wyborach gdzie się leczyć! I oczywiście szczęśliwego finału:)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Janess wrote:Dziewczyny, jak czytam o tych kosztach to jestem w szoku. Ja nie twierdzę, że moja klinika jest lepsza, bo na chwilę obecną mi nie pomogli.
U mnie sam monitoring kosztuje 70zł a IUI 600zł. Za preparatykę nie płaci się osobno.
Skąd u Was monitoring za 250zł? Co oni robią podczas tego monitoringu?
U mnie monitoring to wizyty co 2-3 dni od 8 dc - USG aż do sprawdzenia, czy pęcherzyki pękły - w moim przypadku to około 4 wizyt i za całość płaci się 250 zł.
A u Ciebie jak wygląda monitoring? co wchodzi w cenę 70 zł?Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%