INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Ja testowalam dziś 24dc - negatyw.
Zresztą innego wyniku nie spodziewałam się.
Byłam pewna że 1 IUI nie wypali.
Nie martw się. Pierwsza to taka testowa, żeby potem już iść na luzie Ja przed pierwszą miałam niezłe sensacje żołądkowe, a że robię na NFZ gdzie remont nie dotknął jeszcze wc, to była niezła jazda Teraz na 2 i 3 IUI szłam jak stara wyjadaczka
Ale robiłaś betę czy sikańca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 22:34
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnynatlem zaciskam kciuki, aby udało się za pierwszym razem. Osobiście uważam, że pierwsza inseminacja ma największe mimo wszystko szanse, bo człowiek podchodzi do niej z dużymi nadziejami i niejako na większym luzie, bo...to pierwsza próba więc zakłada się, że będzie ich kilka, jeśli ta nie wypali także sercem jestem z Tobą
maggddaa i Alisa trzymajcie się:*:*:* Trudno jest patrzeć znowu na jedną kreseczkę. Mam nadzieję, że wkrótce doczekacie się upragnionych dwóch, a póki co życzę Wam siły po nieudanej inseminacji i oby ta kolejna była tą szczęśliwą. Pamiętajcie, nie jesteście same:*
Faktem jest, to co pisze wichrowe_wzgórza, że na kolejne inseminacje idzie się już jak weteran;p -
nick nieaktualnywichrowe_wzgórza wrote:Nie martw się. Pierwsza to taka testowa, żeby potem już iść na luzie Ja przed pierwszą miałam niezłe sensacje żołądkowe, a że robię na NFZ gdzie remont nie dotknął jeszcze wc, to była niezła jazda Teraz na 2 i 3 IUI szłam jak stara wyjadaczka
Ale robiłaś betę czy sikańca?
Jak wcześniej pisałam: teraz nie podchodzę do IUI. Będą starania na cyklu naturalnym -
Hej,
Mam dziewczyny do Was pytanie gdyż zamierzam podejść do 2 IUI niebawem, ale mam juz wątpliwości po pierwszej tzn. powiedzcie prosze ile mm mialy Wasze pęcherzyki jak brałyście zastrzyk przed IUI oraz jaka przerwę we współżyciu miałyście aby wynika męża byla dobre ? Z gory dzieki
Pomimo, iż pokladalam duze nadzieje w tej IUI to juz sama nie wiem bo jakoś w tym cyklu tak wszystko sie dziwnie uklada mam tylko jeden pecherzyk dominujacy zawsze mialam conajmniej 2 ...a tu takie zdziwienie1. 19.02.2017 IUI -
nick nieaktualnyZdesperowana85 wrote:Hej,
Mam dziewczyny do Was pytanie gdyż zamierzam podejść do 2 IUI niebawem, ale mam juz wątpliwości po pierwszej tzn. powiedzcie prosze ile mm mialy Wasze pęcherzyki jak brałyście zastrzyk przed IUI oraz jaka przerwę we współżyciu miałyście aby wynika męża byla dobre ? Z gory dzieki
Pomimo, iż pokladalam duze nadzieje w tej IUI to juz sama nie wiem bo jakoś w tym cyklu tak wszystko sie dziwnie uklada mam tylko jeden pecherzyk dominujacy zawsze mialam conajmniej 2 ...a tu takie zdziwienie
Abstynencji mieliśmy 4 dni. Na 5 dzień było oddanie nasienia i IUI.
Jak jeszcze kiedyś zdecyduje się na IUI to abstynencja będzie na pewno krótsza. Nie będę czekała już tyle dni tylko gdzieś z 2 przed IUI by plemniory sobie juz czekały. -
Dzięki za odp
I z tego co piszesz wynika, ze bardzo wolno rosły Ci pęcherzyki i faktycznie za wcześnie miałaś podany zastrzyk. U mnie dotychczas bylo tak ze bardzo szybko rosły pęcherzyki bo w 10 dc miala juz 22mm, ale ten cykl jest jakis dziwny po pierwsze dlatego ze mam jeden pęcherzyk domiunujacy i w 10 dc mial 12 mm, jutro ide znów na monitoring sie okaże co tam sie zadzialo po 2 dniach1. 19.02.2017 IUI -
Alisa, u mnie ostatni cykl też wypadał na 28 dni i 28dc sikaniec wyszedl taki, że chodziłam po mieszkaniu i oglaďalam w roznym swietle, a czulosc byla 10. W 24 na bank by mi nic nie wyszlo. Więc może jeszcze...kto wie9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
nick nieaktualnyZdesperowana85 wrote:Hej,
Pomimo, iż pokladalam duze nadzieje w tej IUI to juz sama nie wiem bo jakoś w tym cyklu tak wszystko sie dziwnie uklada mam tylko jeden pecherzyk dominujacy zawsze mialam conajmniej 2 ...a tu takie zdziwienie
Ja miałam przy pierwszej IUI jeden dominujący pęcherzyk 22mm i podany pregnyl w oparciu o wyniki LH, estradiolu i progesteronu. IUI udana, ale na krótko. Abstynencja 4 dni. Teraz przy drugiej IUI miałam dużo pęcherzyków w tym 3 wielkie, bo po 24,26 i 28mm i dopiero podany pregnyl, bo miałam niski estradiol wcześniej i lekarz czekał aż trochę podrośnie. Gdy LH miało 55 miU/ml, estradiol 280 pg/ml, a progesteron 0,94ng/ml to podał dopiero zastrzyk, by delikatnie wesprzeć zbliżającą się owulację. Abstynencji 10h od IUI, bo owulacja już była wieczorem przed IUI i lekarz w takiej sytuacji kazał się kochać. -
nick nieaktualnyZdesperowana85 wrote:Dzięki za odp
I z tego co piszesz wynika, ze bardzo wolno rosły Ci pęcherzyki i faktycznie za wcześnie miałaś podany zastrzyk. U mnie dotychczas bylo tak ze bardzo szybko rosły pęcherzyki bo w 10 dc miala juz 22mm, ale ten cykl jest jakis dziwny po pierwsze dlatego ze mam jeden pęcherzyk domiunujacy i w 10 dc mial 12 mm, jutro ide znów na monitoring sie okaże co tam sie zadzialo po 2 dniach
W poprzednim cyklu byłam na samej Lamecie i juz w 10dc pęcherzyki miały po 18 I 20mm. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMari123 wrote:Z mojego doswiadczenia wiem ze warto zkontrolowac estriadol,bo inaczej to zgaduj-zgadula.
Moj doktor tez niechetnie go kontrolowal. Mam na koncie 15 iui. A dzieciaczki mam z cyklow kdy kontrolowali estriadol. Kazdy cykl inny. Czasami pekaja 19 a czasami 24...a to duze czasowe rozpiecie.
15 IUI?! Mój gin dopuszcza jedynie do 3-4. -
hey dziewczyny, mam pytanie, jestem 6 dni po IUI, od kilku dni boli mnie podbrzusze, mam taki wydęty, nabrzmiały jak piłeczk, bolący brzuch, troche jak przed okresem, zapaleniem pęcherza (ale bez innych objawów), co tego od dnia podania pregnylu, niesamowicie bolące piersi, aktualnie biorę Duphaston 2x1. też tak miałyście?
-
nick nieaktualny
-
wichrowe_wzgorza bete hcg mam zrobic 29 marca. Faktycznie nadzieję mamy ogromna, ale z drugiej strony tak mało osobom udaje się za pierwszym razem pomijając fakt, że inseminacja nie jest bardzo skuteczna Ja miałam ovitrelle podawane przy 22mm miałam 2 pecherzyki. W 10dc miały po 17,5mm. Inseminacja po 24h od ovitrelle. I juz nie było jednego pęcherzyka - czułam ból w podbrzuszu na 3 h przez inseminacja. Natomiast drugi z pecherzykow jeszcze był i miał 24mm. Jutro idę sprawdzić czy napewno pękł i od jutra luteina, aż do badania bety.starania od sierpnia 2015, 01/16- polip szyjkowy, 04/16- laparoskopia torbiel łagodna endometrioza, 05/16-02/17 stymulacje zespół LUF, 03/17- 1sza IUI , 04/17- 2ga IUI 05/17 I IVF Imsi 8B i 8A ;( 06/17 histero 23.08.17 start długi protokół gonapeptyl. Cd4/cd8 mthfr homo, pai-1 hetero